Povežimo se

Predstavljamo dom

Predivan stan dizajnerice cvijeća za vjenčanja Mirele Sušić

Neutralna podloga u uređenju doma omogućuje da on mijenja izgled u svako godišnje doba. Ljubiteljica takvog dinamičnog doma je i dizajnerica cvijeća za vjenčanja Mirela Sušić. Nedavno je preselila u modernu bajku u krošnjama drveća, te nam je odlučila je otvoriti njena vrata.

Neutralna podloga u uređenju doma omogućuje da on mijenja izgled u svako godišnje doba. Ljubiteljica takvog dinamičnog doma je i dizajnerica cvijeća za vjenčanja Mirela Sušić. Nedavno je preselila u modernu bajku u krošnjama drveća, te nam je odlučila je otvoriti njena vrata.

Moderna bajka

Šest je mjeseci trajala Mirelina potraga za domom iz snova. Nakon života u kući u Novom Zagrebu, s obitelji je tražila moderan prostor u zagrebačkoj podsljemenskoj zoni. I našla ga je.

‘ Rekla bih da je to definitivno moderna bajka iz razloga što smo mi u svim segmentima, znači cijeli stan je omeđen sa šumom, i priroda kakvu si možete poželjeti, a opet u drugom kontekstu za deset minuta smo od Kaptola, znači, u samom središtu grada i mislim život u ovakvom prostoru je definitivno blagodat’, kaže Mirela Sušić, dizajnerica cvijeća za vjenčanja.

Terasa je jako važan dio tog doma. To je mjesto gdje je Mirela za zabavu useljenja ugostila čak trideset i petero ljudi, a kaže, nema joj ništa ljepšeg od jutarnjeg ispijanja kave na njoj uz cvrkut ptica. 

Projekt urbanog prostora

Projekt urbane vile u kojoj se stan nalazi djelo je poznatog arhitekta Borisa Fiolića, a za unutarnji dizajn zaslužan je arhitekt Mesud Hudaverdi. Kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak dio su otvorenog prostora koje je Mirela opremila namještajem iz starog doma.

Obzirom da se radi o užasno modernom, urbanom prostoru i prostoru koji je pun svjetlosti, definitivno smo željeli zadržati taj bijeli element namještaja. Znači, to je nešto što je kao glavni postav, a onda s obzirom da stan kroz godišnja doba mijenja i teme, a u stanu nigdje nemamo zavjese, onda smo stavili taj bazni dio, a onda priroda nam daje to mijenjanje kroz godišnja doba’, dodaje.

Stan je i pametan, putem aplikacije može se uključiti i isključiti sustav grijanja i hlađenja, upravljati sjenilima, a vila ima vanjski video nadzor. Kuhinja je nova, izrađena po mjeri.

‘Sam koncept stana je zahtijevao da kuhinja ima otok i hvala bogu, zato što je to bila naša životna želja. Znači, da imamo kuhinju koja ima na sredini otok, iz razloga što je jako lijepo kad su blagdani da se kuha, da se društvo druži oko tog otoka i to nam je bilo isto, uz to zelenilo, taj otok za kuhanje, prioritet, da odaberemo taj stan’, tvrdi.

Mirela i njezin suprug strastveni su ljubitelji istraživanja svih hrvatskih otoka, pa su sa svakog koji su posjetili nešto i donijeli u svoj dom. Ti detalji, kažu predstavljaju djelić ljubavi a kada se okrenu prema njima, sjete se lijepih uspomena. U blagovaonici ima i retro detalja, a jedna nam je korisna dekoracija posebno zapela za oko.

‘Fridu sam odabrala iz razloga što je obožava moja Una, moja kćer. Dakle, ona je rođena Frida, ima neke personalizirane komade odjeće sa Fridom i ona me je zarazila sa time. Znači, naravno, da u takvom modernom prostoru netko bi rekao ni slučajno nemoj staviti ništa retro, ništa Frida. Međutim, par elemenata poput posuđa, pa nekakva daščica za rezanje, nekakav ukrasni jastuk, ovdje u takvom modernom prostoru, čini prostor skroz drugačijim’, kaže.

Spavaća soba

Glavna misao je bila šuma. Okruženi smo šumom, a onda smo u spavaćoj sobi definitivno birali personaliziranu tapetu crno bijelog uzorka da to bude ta, opet moderna, crno bijela šumska priča’, kaže Mirela.

Ulaz i poseban dizajn

Uređenju ulaza u dom Mirela je posvetila posebnu pažnju. Ovdje se kroz uspomene i detalje može odmah upoznati cijela obitelj. Hodnik kojim se ide u dio doma u kojem borave njezina djeca opremila je velikim ugradbenim spremišnim ormarom, te personaliziranim portretima njezine obitelji. 

‘Kreativac glavni je bila moja kćer, vjerovali ili ne, ja sam rekla, ajde, Una, osmisli nam nešto, napravi nam te portrete koji su zaista personalizirani, da se vidi tko ovdje živi, i onda kad nas je ona stavila u ulogu nekakvih kraljeva, prinčeva, mi smo bili oduševljeni. Nakon toga ona pokreće hrvatski brend za koji moram priznati, da ljudi su oduševljeni, narudžbe stižu svakodnevno i nešto što nema na našem prostoru’, objašnjava.

Sobe za mlade

A njezina je soba poput urbane džungle i definitivno odraz umjetničke duše. Druga soba za tinejdžera ima u potpunosti drugačiju temu.

‘ Upravo smo je tako i uredili, osnova je bijela i stavljat će si unutra točno kako bude prolazio kroz koji dob svog života ono što on želi, trenutno je složena apsolutno onako baš ono što on živi i ima interes za par tih stvari i to je to’ kaže.

Kupaonica

I za kraj smo ostavili upečatljivu kupaonicu na katu koju je Mirelina obitelj zavoljela na prvu. Kombinacija kvalitetne španjolske keramike inspirirala ih je da u tom stilu u prostor uklope i kupaonski ormarić te osebujne detalje. A upravo su detalji ti koji u ovaj dom unose posebnu pozitivnu energiju.

Predstavljamo dom

Stan sa tisuću lica – Stan Koncept

Stan koji živi kroz tisuću lica smješten je u Zagrebu. Namijenjen je onima koji su spremni sanjati, stvarati i maštati. Kroz njegove faze i uređenje proveo nas je Hrvoje Vukov koji mu je udahnuo dušu.

Multifunkcionalni stan

Već samim ulaskom u stan, Hrvoje je znao da želi stvoriti multifunkcionalni prostor u kojem će živjeti, stvarati i sanjati, ali i posuditi ga klijentima za stvaranje dodanih vrijednosti.

Hrvoje, vlasnik stana, kaže da kada je prvi put ušao u stan, da je odmah dobio jasnu viziju kako želi da stan izgleda. Taj stan bio je upravo onakav prostor kakav je tražio.

Tada kada je ušao u stan, već je bila završna faza uređenja samog prostora, no, u njegovoj viziji taj stan trebao je potpuno renovaciju što je i urađeno.

Stan za sve prigode

Stan Koncept izazvao je veliku pažnju javnosti još i prije samog otvaranja. Nakon renovacije, Hrvoje je u dizajn interijera krenuo sam, znajući da će neutralnije boje lakše prilagođavati.

Pri namještanju prostora Hrvoje je htio imati nešto što je multifunkcionalno u smislu da se može lako premjestit, maknuti, da boje budu vrlo jednostavne, da je sve prilagodljivo različitim situacijama i potrebama.

Bilo da je riječ o svečanom eventu, nekoj večeri ili običnom dnevnom druženju, zapravo je cilj da prostor bude prilagodljiv u bilo kojem trenutku i to se pokazalo kroz ovaj period dobro isplaniranim jer je prostor poslužio za snimanje reklama, organizaciju eventa…

Parfemski ormar dojmljivog sadržaja

Stan Koncept prostire se na 137 metara kvadratnih i podijeljen je u nekoliko zona. Dnevni boravak kao javna zona vizualno je odijeljen drvenim podestom.

Manja, ali potpuno funkcionalna kuhinja razdvojena je šankom od ostatka prostora, a na stol u kombinaciji kamen i staklo, rasipa se dnevna svjetlost. Najviše interesa pak izaziva parfemski ormar dojmljivog sadržaja, no tu su i još dvije prostorije.

U stanu se nalazi i spavaća soba za koju vlasnik kaže da je poprilično velika s obzirom na činjenicu da u njoj provodi najmanje vremena. Postoji i mali hodnik i soba za kozmetiku, odnosno taj neki parfemski dio njegove kolekcije, tu je i walk in ormar te ured kao jedan zasebni radni dio u kojem se nalazi Hrvojev kreativni nered, i naravno kupaonica.

Prostor koji neprestano iznenađuje

U Stan Konceptu organizirana su razna druženja, lansirali su se novi proizvodi, snimane su emisije, ali tu su i razni eventi koji su vlastita produkcija, npr. mirisne večere ili nekakva druga druženja privatnih osoba, intimni rođendani ili partiji ili neke lijepe večere koje su tematizirane i osmišljene kroz još neki dodatni sadržaj.

Prostoru koji nadahnjuje i potiče kreativnost, dana je mogućnost da se transformira prema godišnjim dobima i raspoloženjima. On konstantno živi kroz vrijeme i događaje.

Nastavite čitati

Predstavljamo dom

Moderan stan s daškom prošlosti u centru Zagreba

U zgradi iz 1910. godine, u kojoj se liftom vozite na vlastitu odgovornost, na trećem katu nalazi se  stan modernog uređenja s daškom prošlosti. Kroz njega nas je provela dizajnerica interijera i otkrila kako je spojila sadašnjost i prošlost.

Renovacija nakon gotovo pola stoljeća

U centru Zagreba, na savršenoj lokaciji nalazi se stan koji je prvi put nakon četrdesetak godina renoviran, čime mu je udahnut potpuno novi život, za nove stanare.

Arhitektica Mira Matulović Burazin ispričala nam je kako je tekao cijeli proces renovacije. Istakla je kako se jako pazilo da se ništa ne ruši. Riječ je o staroj zgradi i zbog straha od potresa pomno se pazilo na svaki detalj.

Svi žele walk in ormare

Iako je raspored prostorija na sto kvadratnih metara površine ostao skoro isti, smanjena je master soba za devet kvadrata od čega je napravljena walk in garderoba.

Walk in ormar bio je jedan od zahtjeva investitora i napravljen je tako da hodnik i master soba budu povezani, dakle ormar ih zapravo povezuje. Walk in ormar je napravljen kompletno po mjeri po nacrtima i željama investitora.

Kuhinja bez gornjih elemenata

Kroz hodnik i dnevnu sobu provlači se dašak prošlosti kroz bijele štukature na zidovima i vratima. Ulaskom u kuhinju osjeća se prostranost. Moderna kuhinja bez gornjih elemenata, s tri velika crna ormara.

Otok je središnji dio kuhinje, sa savršeno glatkom radnom površina iz jedne plohe, izrađena od laminama za jednostavnije održavanje. Crna kuhinja, kao potpuni kontrast svijetloj dnevnoj sobi, kojoj posebnu toplinu daju dva drvena ormarića.

Mira je klijentima pokazala stoliće iz svoje linije koje je sama dizajnirala, a koji su se klijentima jako svidjeli te su se odlično uklopili u prostor.

Zanimljiva rasvjeta daje osjećaj razigranosti

Pažljivo odabrana rasvjeta u isto je vrijeme skrivena, naglašena, crna i bijela, papirnata i dekorativna, čime je strop dobio razigranost.

Jedino što su klijenti odlučili zadržati iz prijašnjeg stana su lampe zidne, jer su dizajnerske pa su ih htjeli prebaciti i slijedom njih i s kombinacijom stropne rasvjete dobili su vrlo neobično, ali zanimljivu i efektnu rasvjetu.

Slučajna nesreća dovela je do prekrasne kupaonice

Tlocrtno nije bilo promjene u stanu, pa je dnevna soba nešto manja, a njen centralni dio je garnitura za sjedenje, lanene bež boje, savršeno uklopljene u prostor. Jedna izmjena u rasporedu zidova dogodila se u kupaonici.

No, do te izmjene nije došlo namjerno, već se za vrijeme renovacije slučajno urušio zid što im je onda dalo mogućnost da ga pomaknu. Slučajna nesreća na kraju se pokazala kao pun pogodak i kupaonica je ispala baš onako kako treba.

Starinska, restaurirana vrata na sobama nasuprot modernom uređenju s puno svjetla, ovaj stan čine posebno ugodnim za stanovanje.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Oglas

Izbor urednice