Povežimo se

Predstavljamo dom

Simpatičan stan inspiriran dugom

Nježna paleta duginih boja stvorila je poseban ugođaj u ovom urbanom stanu.

blagovaonica-prostor-za-odmor-stan-tajvan-domnakvadrat

Priroda je neiscrpan izvor inspiracije za sve, tako i za dizajn interijera. Ovaj simpatični interijer inspiriran je, ni više – ni manje nego dugom. Nježna paleta duginih boja stvorila je poseban ugođaj u ovom urbanom stanu.

U ovom minimalističkom prostoru razvijena je protočnost korištenjem geometrijske grafike. Suptilne linije i krivulje ugrađene su gotovo posvuda, dok prozračne i spokojne boje ovom stanu daju dušu.

Iako je interijer uređen u open space konceptu, zone su odvojene. Dnevni boravak i blagovaonica odijeljeni su potpornim stupom, dok su blagovaonica i kuhinja odvojene staklenim kliznim vratima.

dnevni-boravak-tv-stan-tajvan-domnakvadrat
Foto: Hey!Cheese

U jednoj zoni prilično neprimjetno smjestio se radni prostor.

zona-za-odmor-stan-tajvan-domnakvadrat
Foto: Hey!Cheese

Kuhinjski otok koji je u ovom slučaju i blagovaonski stol, odličan je naglasak u ovom interijeru. Teraco radna površina razigrala je ovaj prostor. Odlično nadopunjuje korak udaljenu chic zelenu kuhinju.

kuhinjski-elementi-stan-tajvan-domnakvadrat
Foto: Hey!Cheese

Interijer kupaonica također prati temu zagasitih duginih boja, ali samo na jednom zidu. Za ostatak kupaonice izabrane su klasične bijele pločice.

kupaonica-bijele-pločice-stan-tajvan-domnakvadrat
Foto: Hey!Cheese

U spavaćoj sobi pak prevladavaju drvenasti tonovi i bijela boja.

spavaća-soba-krevet-ormari-stan-tajvan-domnakvadrat
Foto: Hey!Cheese

Više fotografija ovog stana inspiriranog dugom koji se prostorije na preko 140 kvadrata, pogledajte u galeriji.

Oglas
Kliknite kako biste komentirali

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar

Predstavljamo dom

Mali dio Francuske u zagrebačkom stanu

Stan francuske umjetnice sa zagrebačkom adresom, Jessice Gobert obiluje zanimljivim zbirkama umjetnina i namještaja. Ulaskom u stan prepun prirodne svjetlosti, pažnju privlači svježi buket cvijeća koji u kombinaciji s mirisnom svijećom daje toplinu, boju i miris prostoru. Pozitivna karakteristika ovog stana leži u pametno iskorištenom prostoru čime je postignut dojam prostranosti. Staklene površine daju dovoljno dnevnog svjetla za biljke koje unose prirodni element u interijer. 

Dom po vlastitom ukusu

Želim da u svakom trenutku izgledaju najbolje moguće. Za mene je to zapravo hobi i pruža mi osjećaj da doista nastanjujem prostor i mijenjam ga svojim postupcima. Za mene je to „zen“, kad uđem u „zonu“ i samo kružim stanom, obilazim različite biljke i provjeravam je li sve pod kontrolom. Također mislim da je to neka verzije mene koja pokušava zauzeti prostor i ispuniti ga biljkama, ispričala je Jessica Gobert. 

Poigravanje nespojivim elementima uređenja dalo je ovom stanu poseban šarm i privlačnost. Raznovrsnost detalja koji čine razliku, protežu se od serijski proizvedenih komada do dizajnerskih, uključujući i one inspirirane njenom rodnom Francuskom.

Imam svoju tintarnicu za umakanje tinte dok crtam koja je antikvitet iz starijih vremena i meni je vrlo vrijedna. Imam i ormarić koji mi je majka poklonila, a napravljen je od starog drva i također je ukrašen cvjetićima i uzorcima,  veoma je krhak i uglađen. Imam francusku sliku koja je bila vjenčani poklon mojih roditelja. Prikazuje pejzaž mog rodnog mjesta. To je, znate, vrlo „francuski“, pogotovo za mene. Također imam i sliku ilustratorice Elle Coutance, čije radove cijenim. Imam i dosta francuskih knjiga što je možda i najviše francuska stvar u stanu, rekla je Gobert. 

Isticanje osobnih detalja

Jednostavnost bijelih zidova i sivog namještaja, stvorili su idealan prostor za izlaganje umjetnina. Jedna od interesantnijih je stari kip konja s dva jahača. Niz grafičkih radova otkrivaju Jessicin talent za snažne, grafičke linije koje su izložene u najvećoj prostoriji gdje se nalaze  i vesele razglednice. 

Imam kolekciju razglednica koje su mi poslali prijatelji tijekom godina. Veoma su šarolike, prikazuju umjetnička djela, pejzaže i slike. Jako su lijepe. Za mene je to mozaik s pomoću kojeg se osjećam kao da su oni sa mnom ovdje. S druge strane, čuvam i razglednice mojih omiljenih umjetnika koje kupujem u muzejima.Volim crtati predivne pejzaže. Iza mene se nalazi muzej Jacquemart-André u Parizu vrlo cijenjene arhitekture, pa iako ne mogu u stanu imati lukove i kamene stupove, volim ih imati na zidu i crtati ih. Smisao tih radova na zidu je refleksija mene i onoga što želim, ispričala je Jessica. 

Pored dnevnog boravka smještena je  radna soba svijetlih tonova s puno drvenih detalja i biljaka, što ju pretvara u pravu zelenu oazu. Razlika u tonovima, kreativno kombiniranje boja i materijala tvore zanimljivu cjelinu posebne privlačnosti.

Bijeg od minimalizma

Rekla bih da je stil stana pomalo eklektičan. Ima dosta starih stvari. Volim vrlo bogat izgled materijala, ako je drvo onda volim da je u drugačijim nijansama, drugačijim bojama. Ne bih rekla da prevladava minimalizam jer nisam pretjerani ljubitelj takvog stila. Sviđa mi se kada je ambijent topao i udoban. Zato volim imati tepihe, drvene elemente i tople boje. Tople boje su mi broj jedan. Iz tog razloga imam puno biljaka jer mislim da otvaraju prostor. Također smatram da je važan balans i postavljanje određenih stvari na prava mjesta, rekla je Gobert za Dom na kvadrat. 

Eklektičan stan umjetnice Jessice Gobert obiluje raznolikošću, umjetnošću, biljkama i  svjetlošću, stvarajući jedinstveno i inspirativno okruženje. Različiti umjetnički izrazi stvaraju harmoničnu cjelinu i dinamičnu atmosferu, a svaki kutak oživljen umjetničkim djelima daje dojam živopisne galerije.

Nastavite čitati

Predstavljamo dom

Muški minimalizam

Na nešto manje od 90 četvornih metara, prostire se stan minimalističkog uređenja dizajniran za mladog, poslovnog muškarca.

Od starog stana do vrhunskog interijera

To je bio stari gradski stan, vrlo derutan koji je imao dvije sobe, jedan hal koji je bio kao blagovaonica, dvije kupaonice, kuhinju i malu djevojačku sobu. Zatvorili smo hal i napravili smo od njega spavaću sobu sa svojom kupaonicom.

Od dvije sobe smo napravili jednu veliku sobu koja je dnevni boravak i blagovaonica, a kuhinju i djevojačku sobu smo ostavili kakva je, ispričala je Karla Kocijan, dizajnerica interijera.

Vrlo organiziran prostor, čistih linija, kakve preferiraju mladi muškarci, spoj je funkcionalnosti, stila i osobnosti.

Uređenje stana po namjeni

Stan je uređivan za mladog poslovnog čovjeka koji puno putuje, a kada boravi u stanu, onda okuplja puno prijatelja, obitelji, voli kuhati, voli umjetnost i uz kuhanje voli gledati i filmove ili sport tako da je ideja bila napraviti stan za druženje uglavnom i za mirno boravljenje kada se vrati sa puta, rekla je Kocijan.

Velik i udoban kauč tamne boje smješten je u dnevnoj sobi koja je centralni prostor za druženje i uživanje u multimediji.

Niša u dnevnom boravku, tu su ustvari bila vrata koja su vodila u taj hal. Mi smo zatvorili vrata i stavili jednu nišu, u njoj se nalazi jedna umjetnina i gramofon sa pločama jer voli tako slušati glazbu s prijateljima i u niši je jedan dodatni rasvjetni element u prostoru.

Dizajnerska rasvjeta

Rasvjetna tijela koja su po stanu sam dizajnirala zajedno sa Dianom Sokolić, to su i nagrađivane rasvjete. Evo recimo iznad blagovaonskog stola je jedan luster Island, također male Island lampe se nalaze pored kreveta, koje daju dovoljno svjetla za večernje čitanje u krevetu ili tek toliko ujutro kada se probudimo, dok u ostatku stana prevladavaju LED trake koje daju dovoljno rasvjete za boravljenje, rekla je Kocijan.

Pametna rješenja i pomno birani detalji

Osim namještaja po mjeri, stan je opremljen restauriranim namještajem iz 60-tih godina prošlog stoljeća, koji je obiteljsko nasljeđe, baš kao i umjetnine na zidovima koje imaju posebnu emotivnu vrijednost. Zidovi bez umjetnina, iskorišteni su za skladišni prostor.

Ispod prozora se nalaze radijatori i nismo mogli staviti klupu da ih skroz zatvorimo jer moraju nekako grijati tako da smo se odlučili staviti konzolne ormariće iza kojih se nalaze čak i utičnice i struja pa se ponovno imamo puno skladišnog prostora, ujedno za punjenje mobitela, usisavača i tako dalje.

Stan je jednostavnih crnih i bijelih boja, sa dijelovima drveta, hrasta. Parket koji je u stanu je ostao od prije, samo smo ga izbrusili jer je vrlo kvalitetan i dobar. U ostatku stana su pločice, crne i bijele, tako da sve je vrlo jednostavno. Uz te jednostavne boje, ima mnogo umjetnosti, to jest umjetnina i šarenih rasvjetnih tijela, tako da nije dosadan prostor, rekla je Kocijan za Dom na kvadrat.

Minimalistički i funkcionalan prostor

Spavaća soba je relativno mala, ima veliki krevet i ormar, to je jedino što i treba u spavaćoj sobi. Spojena je s kupaonicom koja ima kadu, umivaonik i sve što je potrebno, a u drugoj maloj kupaonici se nalazi toalet i tuš kabina, tako da ta druga kupaonica je neka gostinjska, koja onda se može koristiti kada netko dođe u tu malu gostinjsku sobu. Gostinjska soba je ujedno jedan mali ured, tako da ima više funkcija.

Kuhinja je također u bijelo crnim elementima sa drvenom radnom pločom vrlo geometrijska kao i ostatak stana. Sav namještaj je rađen po mjeri, kuhinja, puna ormara i skladišnog prostora. U stanu u stvari nema puno otvorenih polica, sve je zatvoreno kako jednostavno ne bi skupljalo toliko prašine, objasnila je Kocijan.

Renovacija ovog stana trajala je 6 mjeseci, a od derutnog prostora napravljen je moderan i prozračan stan koji reflektira osobnost njegovog vlasnika.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Izbor urednice