Povežimo se

Predstavljamo dom

Šarmantno uređeno potkrovlje u kojem biste poželjeli živjeti

Mnogima je san živjeti u potkrovlju. A oni koji imaju to iskustvo, znaju da potkrovlje ima posebne čari. Međutim, izazovno je takve prostore urediti. Zato vas vodimo u jedno genijalno uređeno potkrovlje prepuno svjetla.

Uvijek je izazovno urediti potkrovlje, posebice ako se radi o potkrovnom stanu. Kako ga urediti da ne djeluje klaustrofobično i da ima što više danjeg svjetla, pokazat ćemo na primjeru stana jedne četveročlane obitelji.

Prije preuređenja prostor je izgledao malo i neugledno. Pregrađene male prostorije bez dovoljno svjetla djelovale su pomalo klaustrofobično. No kada se prepustite stručnjacima u ruke, tada za sve postoji rješenje. Prostor je, za početak, trebalo otvoriti.

Zato su uklonjeni svi nepotrebni zidovi i prostor je otvoren kako bi u njega mogla ući svjetlost.

mali-prozor-potkrovni-stan-domnakvadrat

Na prvu možda djeluje da interijer ima puno malih prozora, ali upravo su ti mali prozori izrazito funkcionalni jer kroz njih u prostor ulazi ta potrebna prirodna svjetlost.

Izazov za projektiranje

kuhinja-slovo-z-domnakvadrat

Kuhinja oblika slova Z bila je vrlo izazovna za projektiranje. Zato je u njoj primjerice dislocirana perilica suđa. Arhitektica Gordana Đerić pokazala nam je kako je riješila problem, a na kraju je rješenje ispalo vrlo funkcionalno jer je perilica najbliže moguće blagovaonskom stolu odakle prljavo suđe treba i pospremiti.

perilica-suđa-potkrovni-stan-domnakvadrat
kuhinja-blagovaonica-potkrovni-stan-domnakvadrat

Blagovaonski stol ima klupu na zidu kako bi se uštedjelo na kvadratima, a dodatan trik u ovom dijelu doma je ogledalo koje naizgled udvostručuje prostor.

blagovaonica-potkrovni-stan-domnakvadrat

Kuhinju i dnevni boravak povezuje šank tako da se proteže oko ciglenog zida koji monumentalno dominira ovim prostorom.

dnevni-boravak-potkrovni-stan-domnakvadrat
cigleni-zid-potkrovni-stan-domnakvadrat

Vodimo vas u kupaonicu gdje je arhitektica kosinu iskoristila za spremišni prostor, a na vrlo je kreativan način osmislila umivaonik. Naime, on je izrađen od stare šivaće mašine i tako uz reciklažni moment dobijete osebujan funkcionalan komad s dozom šarma.

kupaonica-potkrovni-stan-domnakvadrat

Simpatično potkrovlje

uređeno-potkrovlje-domnakvadrat

velux-krovni-prozori-domnakvadrat

“Preporučuje se nekoliko puta na dan provjetriti prostor, izmijeniti zrak u prostoru, svakako ujutro nakon spavanja, navečer prije spavanja i u toku dana barem dva do tri puta”, savjetuje Jasna Jelinek iz Veluxa.

krevet-potkrovlje-domnakvadrat

Grede su u potkrovlju zadržane, ali obojene u bijelu boju da bi prostor ostao maksimalno otvoren. Dapače, iskorištene su i kao postolje za krevet zbog čega interijer djeluje zaokruženo. Osim samostojeće kade, ovim dijelom doma svakako dominira i zid s pločicama koji ilustrira džunglu.

kupaonica-potkrovlje-domnakvadrat

Za kraj valja još spomenuti vrlo zanimljivo rješenje za spremišni prostor. Radi se o walk in garderobi koja se proteže na dvije etaže, a gdje je visina vrlo praktično iskorištena.

spremište-potkrovni-stan-domnakvadrat

Predstavljamo dom

Savršen spoj modernog i klasičnog uređenja 

Dizajnerica Lana Banely stvara autentične interijere koji odražavaju obitelj koja u tom stanu živi. Za jednu mladu obitelj kreirala je suvremeni interijer sa savršeno integriranim klasičnim elementima.

Dizajneri interijera uvelike će vam pomoći

Za savršeno funkcionalan prostor baš prema vašoj želji, odmah pri kupnji stana, kontaktirajte dizajnera interijera, koji će ako je potrebno, intervenirati na tlocrtu.

Lana Banely, dizajnerica interijera, čim je ušla u prostor koji će uređivati, odlučila je ukloniti skladišni prostor smješten između kuhinje i dnevne sobe. Dvostruku komunikaciju s kuhinjom iz hodnika i dnevne sobe, zatvorila je gips kartonskim zidom čime je hodnik dobio prostor za garderobne ormare.

Hodnik ima jako puno skladišnog prostora, puno ormara, stoga se odlučila poigrati kombinacijom otvorenih i zatvorenih dijelova, a u svaki je implementirana LED rasvjeta koja stvara posebnu atmosferu i ugođaj.

S druge strane dobio se jedan otvoreni prostor, povezana kuhinja s blagovaonom i dnevnim boravkom, a naglasak je stavljen na lijepoj kuhinji koja je dobila na veličini i prostranstvu.

Savršeno iskorišten prostor

Dobiveni otvoreni prostor dnevne sobe i kuhinje povezan je istim, neutralnim nijansama. Na prvi pogled vrlo jednostavna i elegantna, kuhinja krije velike smještajne kapacitete, a bijelom bojom naglašena je čistoća. Dekorativan luster iznad kuhinjskog stola i otoka u zlatnoj boji daje prostoru dašak glamura.

“Jako je važno da je radna površina kvalitetna, u ovom slučaju imamo iz jednog komada izlivenu površinu sa ugradbenim sudoperom koji se doima kao da je sve jedna cjelina bez vidljivih spojeva, a u radnu površinu je ugrađena automatska izvlačna utičnica proizvođača Livolo, čije smo kristalne senzorske prekidače također koristili u ovom interijeru”, kaže Banely.

Livolo kao firma broji jako široku paletu proizvoda – termostati, portafoni, prekidači, utičnice, kristalno staklo, kaljeno staklo, obični mehanički prekidači…u ponudi imaju za svakoga po nešto.

“Imamo suradnju sa svim poznatijim dizajnerima u regiji. Naši projekti su većinom više nego zvučni, imamo jako puno projekata kao što su resorti, hoteli, stambene zgrade ili kao što je ovaj projekt, lijepi stanovi ili privatne vile”, objasnio je Dalibor Ivanišević, direktor tvrtke Livolo.

Sve je urađeno na visokokvalitetnoj razini

U ovom interijeru uz sve moderne detalje poput ugradbene lampe, koje čine prostor ovako cjelovitim i modernim kakav je, savršeno su integrirane klasične štukature s njihovim ukrasnim kutovima.

Martina Kalšan, direktorica Kalcera, čije štukature su korištene, objasnila je da se štukaturama oplemene prazne plohe zidova, unosi dinamika, a dodatno se intenzitet doživljaja štukatura na zidu pojačao laganim kontrastom tamnije boje zida i nešto svjetlijih štukatura.

Na taj način zidovi sami po sebi postaju ukras, ali isto tako daju mogućnost da se na njih integriraju neki drugi dekorativni elementi rasvjeta ili slike. Pri tome treba paziti o odabiru štukature, njenoj kvaliteti, a za to preporučuju one koje imaju finoću izrade, oštrih bridova jer i oni na taj način osiguravaju kvalitetan i dobar dojam vašeg zida.

Neutralna podloga

Idealna ravnoteža hladnih i toplih materijala s neutralnom bazom boja omogućava igranje akcentima i nešto izraženijim detaljima.

Dječja soba s tapetama rađenim po skicama dizajnerice, rađena je tako da prati odrastanje jednog dječaka bez dodatnih intervencija idućih nekoliko godina. Odmah uz dječju sobu, nalazi se gostinjska soba s dominacijom zlatne boje te glavna spavaonica.

“Zahvaljujući otvorima u spavaćoj sobi, ona ima dovoljnu količinu svjetlosti, s toga sam se tu mogla poigrati s malo tamnijim materijalima, čisto da prostor bude onako malo više „cousy“, objašnjava Lana.

Kombinirajući neutralnu bazu na podu, vrlo efektan zid iza ogledala, glavni zid s bijelim pločicama slaganim da tvore riblju kost, ostvaren je pečat akcentiran vodootpornom tapetom.

Ovaj cjelovit i moderan dizajn, idealnog omjera modernog i klasičnog, posebnost su Lane Banely koja svoj moto – uvijek drugačiji i uvijek svoji, potvrđuje u svakom interijeru.

Nastavite čitati

Predstavljamo dom

Stan sa tisuću lica – Stan Koncept

Stan koji živi kroz tisuću lica smješten je u Zagrebu. Namijenjen je onima koji su spremni sanjati, stvarati i maštati. Kroz njegove faze i uređenje proveo nas je Hrvoje Vukov koji mu je udahnuo dušu.

Multifunkcionalni stan

Već samim ulaskom u stan, Hrvoje je znao da želi stvoriti multifunkcionalni prostor u kojem će živjeti, stvarati i sanjati, ali i posuditi ga klijentima za stvaranje dodanih vrijednosti.

Hrvoje, vlasnik stana, kaže da kada je prvi put ušao u stan, da je odmah dobio jasnu viziju kako želi da stan izgleda. Taj stan bio je upravo onakav prostor kakav je tražio.

Tada kada je ušao u stan, već je bila završna faza uređenja samog prostora, no, u njegovoj viziji taj stan trebao je potpuno renovaciju što je i urađeno.

Stan za sve prigode

Stan Koncept izazvao je veliku pažnju javnosti još i prije samog otvaranja. Nakon renovacije, Hrvoje je u dizajn interijera krenuo sam, znajući da će neutralnije boje lakše prilagođavati.

Pri namještanju prostora Hrvoje je htio imati nešto što je multifunkcionalno u smislu da se može lako premjestit, maknuti, da boje budu vrlo jednostavne, da je sve prilagodljivo različitim situacijama i potrebama.

Bilo da je riječ o svečanom eventu, nekoj večeri ili običnom dnevnom druženju, zapravo je cilj da prostor bude prilagodljiv u bilo kojem trenutku i to se pokazalo kroz ovaj period dobro isplaniranim jer je prostor poslužio za snimanje reklama, organizaciju eventa…

Parfemski ormar dojmljivog sadržaja

Stan Koncept prostire se na 137 metara kvadratnih i podijeljen je u nekoliko zona. Dnevni boravak kao javna zona vizualno je odijeljen drvenim podestom.

Manja, ali potpuno funkcionalna kuhinja razdvojena je šankom od ostatka prostora, a na stol u kombinaciji kamen i staklo, rasipa se dnevna svjetlost. Najviše interesa pak izaziva parfemski ormar dojmljivog sadržaja, no tu su i još dvije prostorije.

U stanu se nalazi i spavaća soba za koju vlasnik kaže da je poprilično velika s obzirom na činjenicu da u njoj provodi najmanje vremena. Postoji i mali hodnik i soba za kozmetiku, odnosno taj neki parfemski dio njegove kolekcije, tu je i walk in ormar te ured kao jedan zasebni radni dio u kojem se nalazi Hrvojev kreativni nered, i naravno kupaonica.

Prostor koji neprestano iznenađuje

U Stan Konceptu organizirana su razna druženja, lansirali su se novi proizvodi, snimane su emisije, ali tu su i razni eventi koji su vlastita produkcija, npr. mirisne večere ili nekakva druga druženja privatnih osoba, intimni rođendani ili partiji ili neke lijepe večere koje su tematizirane i osmišljene kroz još neki dodatni sadržaj.

Prostoru koji nadahnjuje i potiče kreativnost, dana je mogućnost da se transformira prema godišnjim dobima i raspoloženjima. On konstantno živi kroz vrijeme i događaje.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Oglas

Izbor urednice