Povežimo se

Predstavljamo dom

55 kvadrata luksuza

Dizajnerica interijera Petra Antunović hrabrim je potezima od 55 kvadrata učinila savršenu crno-bijelu, a opet toplu priču. U stan te kvadrature uspjela je smjestiti moćan šank od tri metra.

Luksuz, profinjenost, sklad. Tako bismo mogli opisati crno-bijeli stan koji je uredila dizajnerica interijera Petra Antunović.

Petra-Antunović-dizajnerica-interijera-enami
Petra Antunović, dizajnerica interijera

„Cilj je bio stvoriti jedan ugodan i elegantan prostor sa muškom notom. Zapravo samim izborom boja i materijala postigli smo da 55 kvadrata izgleda komforno i usudila bih se reći i raskošno s obzirom na kombinaciju neutralnih tonova i jedne vječne klasike između crne i bijele“, kaže Petra.

Knauf obložen pločicama

U dnevnom boravku ističe se nekoliko stvari. Dominantna crna biblioteka do stropa, naglašena asimetrično postavljenim policama i pomno biranim sklupturama u bijeloj boji, prva zapinje za oko. Naslonjena je na element od knaufa.

crno-vijeli-dnevni-boravak-dom-na-kvadrat

„Cilj je bio stvoriti element koji djeluje kao jedna cjelina koji je zapravo od zida do zida, bez ikakvih dodatnih polica i detalja kojima će odskakati u prostoru, dakle jedne čiste i ravne linije. Knauf je obložen keramičim pločicama i zapravo bilo je vrlo važno da je minimalan prijelaz između tih pločica i da nekako dobijemo tu jednoličnu sliku i spajanje žilica kako bi zapravo stvorili jednu cjelinu u prostoru“, isitče dizajnerica interijera.

Zlatni detalji i dašak klasike

U dnevni boravak se savršeno uklopio veliki zlatni luster. „Zlatno smo birali čisto za neke završne detalje kako bi postigli jedan luksuzni dojam, kako bi tu elegenciju podigli na jednu višu razinu i kako bi upotpunili, utoplili cijeli prostor“, objašnjava.

crno-bijeli-stan-dom-na-kvadrat

Toplinu daju i hrastov pod, udobna fotelja i štukture. „Na jedan decentan način smo odlučili istaknuti zid, dekorirati ga i nastaviti tu priču na biblioteku i unijeti dašak klasike u jedan moderno uređen stan“, kaže dizajnerica interijera.

Šank od 3 metra u stanu od 55 kvadrata

U stanu je sve prilagođeno potrebama vlasnika koji voli okupiti veliko društvo.

kutna-garnitura-siva

„Na zahtjev investitora izbjegli smo zapravo klasičan blagavaonski stol i klasično nisko sjedenje i odlučili smo se za jedan konkretniji šank, odnosno šank od 3 metra koji u ovom prostoru postaje multifunkcionalan. Osim dodatnog skladištenja i dodatne površine, stvorili smo prostor koji može okupiti veći broj ljudi. I tome prilagodili cijeli šank pa smo tako ugradili i vinski frižider. Nastavak šanka je zapravo zidna metalna obloga koja služi za odlaganje staklenih čaša. S obzirom i da se radi o vlasniku koji je mlađe dobi, o samcu, rješenje šanka je zapravo bilo idealno rješenje s obzirom da je dosta opuštenija varijanta“, objašnjava dizajnerica interijera Petra Antunović.

Velika crna kuhinja

Šank od tri metra i visoka crna kuhinja u stanu od 55 kvadrata hrabar su, ali i smjeo dizajnerski potez.

crna-kuhinja

„Odlučili smo se za crnu kuhinju, upravo iz razloga da bi dodatno akcenirali i naglasili kompletan prostor. Da bi dobili jednu dubinu prostora. I zapravo kako bi akcentirali cijeli stan. S obzirom da je kompletan stan u bijelim zidovima, neutralnim tonovima, crna je zapravo poslužila kao dodatno naglašavanje stana i stvaranje jednog moćnijeg dojma“, kaže Petra.

Moćne tapete

Moćan dojam postignut je i u spavaćoj sobi u kojoj su crni samo detalji. „Dakle, glavni dio sobe je uzglavlje koje smo odlučili naglasiti tapetama za zid i koje smo zapravo dodatno uokvirili i naglasili drvenim oblogama koje tonovima prate neutralne i zemljane tonove samih tapeta koje su svojim geometrijskim oblicima zapravo razigrali sobu“, ističe dizjanerica interijera.

Iako se čini da ga ima, soba nema ormara.

tapete

„S obzirom da se dva ugradbena ormara nalaze u hodniku i soba nam je bila rezervirana samo za krevet. Odlučila sam na jedan način produbiti sobu i stvoriti dojam većeg prostora i zapravo iz tog razloga smo se odlučili za staklo u sivom tonu kako ne bi bilo dosta agresivno kako inače bude obično ogledalo, tako da smo ga time prigušili a i vizualno produbili samu sobu“, objašnjava dizajnerica interiejra Petra Antunović.

Uređenje manjeg stana u novogradnji čini se jednostavno. Međutim, samo stručno oko može iz njega izvući maksimum i stvoriti interijer na kojem se zaista vidi – dizajnerski potpis.

Predstavljamo dom

Stan sa tisuću lica – Stan Koncept

Stan koji živi kroz tisuću lica smješten je u Zagrebu. Namijenjen je onima koji su spremni sanjati, stvarati i maštati. Kroz njegove faze i uređenje proveo nas je Hrvoje Vukov koji mu je udahnuo dušu.

Multifunkcionalni stan

Već samim ulaskom u stan, Hrvoje je znao da želi stvoriti multifunkcionalni prostor u kojem će živjeti, stvarati i sanjati, ali i posuditi ga klijentima za stvaranje dodanih vrijednosti.

Hrvoje, vlasnik stana, kaže da kada je prvi put ušao u stan, da je odmah dobio jasnu viziju kako želi da stan izgleda. Taj stan bio je upravo onakav prostor kakav je tražio.

Tada kada je ušao u stan, već je bila završna faza uređenja samog prostora, no, u njegovoj viziji taj stan trebao je potpuno renovaciju što je i urađeno.

Stan za sve prigode

Stan Koncept izazvao je veliku pažnju javnosti još i prije samog otvaranja. Nakon renovacije, Hrvoje je u dizajn interijera krenuo sam, znajući da će neutralnije boje lakše prilagođavati.

Pri namještanju prostora Hrvoje je htio imati nešto što je multifunkcionalno u smislu da se može lako premjestit, maknuti, da boje budu vrlo jednostavne, da je sve prilagodljivo različitim situacijama i potrebama.

Bilo da je riječ o svečanom eventu, nekoj večeri ili običnom dnevnom druženju, zapravo je cilj da prostor bude prilagodljiv u bilo kojem trenutku i to se pokazalo kroz ovaj period dobro isplaniranim jer je prostor poslužio za snimanje reklama, organizaciju eventa…

Parfemski ormar dojmljivog sadržaja

Stan Koncept prostire se na 137 metara kvadratnih i podijeljen je u nekoliko zona. Dnevni boravak kao javna zona vizualno je odijeljen drvenim podestom.

Manja, ali potpuno funkcionalna kuhinja razdvojena je šankom od ostatka prostora, a na stol u kombinaciji kamen i staklo, rasipa se dnevna svjetlost. Najviše interesa pak izaziva parfemski ormar dojmljivog sadržaja, no tu su i još dvije prostorije.

U stanu se nalazi i spavaća soba za koju vlasnik kaže da je poprilično velika s obzirom na činjenicu da u njoj provodi najmanje vremena. Postoji i mali hodnik i soba za kozmetiku, odnosno taj neki parfemski dio njegove kolekcije, tu je i walk in ormar te ured kao jedan zasebni radni dio u kojem se nalazi Hrvojev kreativni nered, i naravno kupaonica.

Prostor koji neprestano iznenađuje

U Stan Konceptu organizirana su razna druženja, lansirali su se novi proizvodi, snimane su emisije, ali tu su i razni eventi koji su vlastita produkcija, npr. mirisne večere ili nekakva druga druženja privatnih osoba, intimni rođendani ili partiji ili neke lijepe večere koje su tematizirane i osmišljene kroz još neki dodatni sadržaj.

Prostoru koji nadahnjuje i potiče kreativnost, dana je mogućnost da se transformira prema godišnjim dobima i raspoloženjima. On konstantno živi kroz vrijeme i događaje.

Nastavite čitati

Predstavljamo dom

Moderan stan s daškom prošlosti u centru Zagreba

U zgradi iz 1910. godine, u kojoj se liftom vozite na vlastitu odgovornost, na trećem katu nalazi se  stan modernog uređenja s daškom prošlosti. Kroz njega nas je provela dizajnerica interijera i otkrila kako je spojila sadašnjost i prošlost.

Renovacija nakon gotovo pola stoljeća

U centru Zagreba, na savršenoj lokaciji nalazi se stan koji je prvi put nakon četrdesetak godina renoviran, čime mu je udahnut potpuno novi život, za nove stanare.

Arhitektica Mira Matulović Burazin ispričala nam je kako je tekao cijeli proces renovacije. Istakla je kako se jako pazilo da se ništa ne ruši. Riječ je o staroj zgradi i zbog straha od potresa pomno se pazilo na svaki detalj.

Svi žele walk in ormare

Iako je raspored prostorija na sto kvadratnih metara površine ostao skoro isti, smanjena je master soba za devet kvadrata od čega je napravljena walk in garderoba.

Walk in ormar bio je jedan od zahtjeva investitora i napravljen je tako da hodnik i master soba budu povezani, dakle ormar ih zapravo povezuje. Walk in ormar je napravljen kompletno po mjeri po nacrtima i željama investitora.

Kuhinja bez gornjih elemenata

Kroz hodnik i dnevnu sobu provlači se dašak prošlosti kroz bijele štukature na zidovima i vratima. Ulaskom u kuhinju osjeća se prostranost. Moderna kuhinja bez gornjih elemenata, s tri velika crna ormara.

Otok je središnji dio kuhinje, sa savršeno glatkom radnom površina iz jedne plohe, izrađena od laminama za jednostavnije održavanje. Crna kuhinja, kao potpuni kontrast svijetloj dnevnoj sobi, kojoj posebnu toplinu daju dva drvena ormarića.

Mira je klijentima pokazala stoliće iz svoje linije koje je sama dizajnirala, a koji su se klijentima jako svidjeli te su se odlično uklopili u prostor.

Zanimljiva rasvjeta daje osjećaj razigranosti

Pažljivo odabrana rasvjeta u isto je vrijeme skrivena, naglašena, crna i bijela, papirnata i dekorativna, čime je strop dobio razigranost.

Jedino što su klijenti odlučili zadržati iz prijašnjeg stana su lampe zidne, jer su dizajnerske pa su ih htjeli prebaciti i slijedom njih i s kombinacijom stropne rasvjete dobili su vrlo neobično, ali zanimljivu i efektnu rasvjetu.

Slučajna nesreća dovela je do prekrasne kupaonice

Tlocrtno nije bilo promjene u stanu, pa je dnevna soba nešto manja, a njen centralni dio je garnitura za sjedenje, lanene bež boje, savršeno uklopljene u prostor. Jedna izmjena u rasporedu zidova dogodila se u kupaonici.

No, do te izmjene nije došlo namjerno, već se za vrijeme renovacije slučajno urušio zid što im je onda dalo mogućnost da ga pomaknu. Slučajna nesreća na kraju se pokazala kao pun pogodak i kupaonica je ispala baš onako kako treba.

Starinska, restaurirana vrata na sobama nasuprot modernom uređenju s puno svjetla, ovaj stan čine posebno ugodnim za stanovanje.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Oglas

Izbor urednice