Povežimo se

Interijeri

55 kvadrata luksuza

Dizajnerica interijera Petra Antunović hrabrim je potezima od 55 kvadrata učinila savršenu crno-bijelu, a opet toplu priču. U stan te kvadrature uspjela je smjestiti moćan šank od tri metra.

Luksuz, profinjenost, sklad. Tako bismo mogli opisati crno-bijeli stan koji je uredila dizajnerica interijera Petra Antunović.

Petra-Antunović-dizajnerica-interijera-enami
Petra Antunović, dizajnerica interijera

„Cilj je bio stvoriti jedan ugodan i elegantan prostor sa muškom notom. Zapravo samim izborom boja i materijala postigli smo da 55 kvadrata izgleda komforno i usudila bih se reći i raskošno s obzirom na kombinaciju neutralnih tonova i jedne vječne klasike između crne i bijele“, kaže Petra.

Knauf obložen pločicama

U dnevnom boravku ističe se nekoliko stvari. Dominantna crna biblioteka do stropa, naglašena asimetrično postavljenim policama i pomno biranim sklupturama u bijeloj boji, prva zapinje za oko. Naslonjena je na element od knaufa.

crno-vijeli-dnevni-boravak-dom-na-kvadrat

„Cilj je bio stvoriti element koji djeluje kao jedna cjelina koji je zapravo od zida do zida, bez ikakvih dodatnih polica i detalja kojima će odskakati u prostoru, dakle jedne čiste i ravne linije. Knauf je obložen keramičim pločicama i zapravo bilo je vrlo važno da je minimalan prijelaz između tih pločica i da nekako dobijemo tu jednoličnu sliku i spajanje žilica kako bi zapravo stvorili jednu cjelinu u prostoru“, isitče dizajnerica interijera.

Zlatni detalji i dašak klasike

U dnevni boravak se savršeno uklopio veliki zlatni luster. „Zlatno smo birali čisto za neke završne detalje kako bi postigli jedan luksuzni dojam, kako bi tu elegenciju podigli na jednu višu razinu i kako bi upotpunili, utoplili cijeli prostor“, objašnjava.

crno-bijeli-stan-dom-na-kvadrat

Toplinu daju i hrastov pod, udobna fotelja i štukture. „Na jedan decentan način smo odlučili istaknuti zid, dekorirati ga i nastaviti tu priču na biblioteku i unijeti dašak klasike u jedan moderno uređen stan“, kaže dizajnerica interijera.

Šank od 3 metra u stanu od 55 kvadrata

U stanu je sve prilagođeno potrebama vlasnika koji voli okupiti veliko društvo.

kutna-garnitura-siva

„Na zahtjev investitora izbjegli smo zapravo klasičan blagavaonski stol i klasično nisko sjedenje i odlučili smo se za jedan konkretniji šank, odnosno šank od 3 metra koji u ovom prostoru postaje multifunkcionalan. Osim dodatnog skladištenja i dodatne površine, stvorili smo prostor koji može okupiti veći broj ljudi. I tome prilagodili cijeli šank pa smo tako ugradili i vinski frižider. Nastavak šanka je zapravo zidna metalna obloga koja služi za odlaganje staklenih čaša. S obzirom i da se radi o vlasniku koji je mlađe dobi, o samcu, rješenje šanka je zapravo bilo idealno rješenje s obzirom da je dosta opuštenija varijanta“, objašnjava dizajnerica interijera Petra Antunović.

Velika crna kuhinja

Šank od tri metra i visoka crna kuhinja u stanu od 55 kvadrata hrabar su, ali i smjeo dizajnerski potez.

crna-kuhinja

„Odlučili smo se za crnu kuhinju, upravo iz razloga da bi dodatno akcenirali i naglasili kompletan prostor. Da bi dobili jednu dubinu prostora. I zapravo kako bi akcentirali cijeli stan. S obzirom da je kompletan stan u bijelim zidovima, neutralnim tonovima, crna je zapravo poslužila kao dodatno naglašavanje stana i stvaranje jednog moćnijeg dojma“, kaže Petra.

Moćne tapete

Moćan dojam postignut je i u spavaćoj sobi u kojoj su crni samo detalji. „Dakle, glavni dio sobe je uzglavlje koje smo odlučili naglasiti tapetama za zid i koje smo zapravo dodatno uokvirili i naglasili drvenim oblogama koje tonovima prate neutralne i zemljane tonove samih tapeta koje su svojim geometrijskim oblicima zapravo razigrali sobu“, ističe dizjanerica interijera.

Iako se čini da ga ima, soba nema ormara.

tapete

„S obzirom da se dva ugradbena ormara nalaze u hodniku i soba nam je bila rezervirana samo za krevet. Odlučila sam na jedan način produbiti sobu i stvoriti dojam većeg prostora i zapravo iz tog razloga smo se odlučili za staklo u sivom tonu kako ne bi bilo dosta agresivno kako inače bude obično ogledalo, tako da smo ga time prigušili a i vizualno produbili samu sobu“, objašnjava dizajnerica interiejra Petra Antunović.

Uređenje manjeg stana u novogradnji čini se jednostavno. Međutim, samo stručno oko može iz njega izvući maksimum i stvoriti interijer na kojem se zaista vidi – dizajnerski potpis.

Interijeri

Odlično rješenje za svaki prostor – Stretch stropovi

I u ovoj sezoni donosit ćemo vam nove trendove, kako one u uređenju interijeru tako i one u gradnji. Trendi rješenje za svaki interijer mogu biti stretch stropovi.

I u ovoj sezoni donosit ćemo vam nove trendove, kako one u uređenju interijeru tako i one u gradnji. Trendi rješenje za svaki interijer mogu biti stretch stropovi.

Šta su to stretch stropovi

Oni su lijepi, praktični i u jednom danu mogu obogatiti svaki interijer. Stoga i ne čudi da su se upravo stretch stropovi nametnuli kao trend u uređenju interijera.

Stretch stropovi su izrađeni od tanke PVC folije ili tkanine s poliuretanom. Po rubu folije se zavari jedna guma, takozvana harpun ili keder, ona se montira u profile koji idu samo po okviru sobe.

Prednosti stretch stropova

Zbog svoje težine od svega 150 grama po kvadratnom metru, ova folija ne opterećuje nosivu konstrukciju, a može se montirati u komadu do čak 150 kvadrata.

 Klasični strop od 10, 20, 30 kvadrata može se riješit u pola dana. Ta folija se dobro zagrije do nekakvih 50, 60 stupnjeva i onda se popusti i kad se napne ona napravi idealno ravnu površinu’, kaže Dmitrii Serdiukov izvođač stretch stropova.

Koja je antistatička pa se za nju ne lijepi prašina. Istovremeno je vatrootporna, otporna na vlagu i gljivice te štiti od poplave.

‘Stretch strop izdržava 150 litara po kvadratnom metru. Čak već sam imao nekoliko slučajeva tu u Hrvatskoj, i stvarno taj strop on je zaštitio cijelu kuću od poplave. Mi smo došli, ispustili smo vodu, zagrijali tu foliju i ona se opet vratila u prvobitno stanje’, tvrdi.

Tvornička garancija im je 15 godina, međutim mogu služiti i 30 godina, tvrdi nam Dmitri koji je došavši pred 10 godina u Hrvatsku shvatio kako kod nas nema službenog naziva za ovakve stropove.

Osim što će i nakon 10 godina izgledati kao nov, stretch strop će u svaki prostor unijeti nešto posebno i vizualno ga povećati, bilo da se radi o verziji s printom ili bez njega.

Opcije stropova

‘Bilo koja folija može se printat, ali najbolja je opcija kad se printa poluprozirna folija. Znači poluprozirna folija je namijenjena taman za te svijetleće stropove i ona propušta svijetla. I znači kad upališ svjetlo onda slika dobije nekakvu dubinu, izgleda puno ljepše. Znači ispod tog stropa montira se led rasvjeta. Montira se svakih 10-15 centimetara da bude ravnomjerno osvijetljen taj strop’, kaže.

Pa se tako stretch strop može koristiti i kao osnovna rasvjeta što je posebno preporučljivo u kuhinji u kojoj će svaki centimetar biti ravnomjerno osvjetljen te će time i kuhanje biti lakše.

Druga opcija je ugradnja klasične rasvjete.

‘Onda mi napravimo jednu malu laganu podkonstrukciju, onda izrežemo rupu u toj foliji i kroz tu rupu ugradimo bilo koju vrstu lampice  ili luster. Tako da sve se da ugradit i napravit s tom folijom. Isto ko i s klasičnim stropom’, tvrdi.

Ispod platna stretch stropa moguće je montirati i toplinske te zvučno izolacijske materijale, a ono što uza sve navedene prednosti doista oduševljava je raznolikost efekata i paleta boja, mogućnost montiranja u baš svaki interijer i pristupačna cijena.

Nastavite čitati

Interijeri

Stan za najam – 50 kvadrata čistog luksuza

Uvijek volimo posjetiti lijepe stanove uređene stručnom rukom dizajnera.

Uvijek volimo posjetiti lijepe stanove uređene stručnom rukom dizajnera. Ovotjedni dom na kvadrat uredila je dizajnerica interijera Iva Celio-Cega, a riječ je o luksuznom stanu za dugoročni najam.

Pedeset kvadrata čistog luksuza, tako bismo mogli nazvati stan za najam čiju je kompletnu adaptaciju osmislila dizajnerica Iva Celio-Cega.

Dugoročni plan

Prvotna ideja je bila čisto malo ušminkati prostor kako bi i dalje bio u najmu, no međutim tokom projektiranja, klijenti su nekako shvatili da je dugoročno puno bolja opcija da se napravi potpuna adaptacija prostora i kao takav da ide u dugoročni najam.

Kako bi se stan svidio što većem broju ljudi koji bi ga htjeli unajmiti, Iva se odlučila za funkcionalni moderni minimalizam u neutralnim tonovima.

Ulaz u stan

‘Na samom ulazu u stan bilo je potrebno smjestiti ormar za odlaganje odjeće i obuće te poličar za odlaganje ključeva i torbice i takvih sitnica. S obzirom da je prostor vrlo skučen fronte smo obukli u tonirano ogledalo što je uvijek odlično rješenje za male prostore’, kaže Iva Celio-Cega, dizajnerica interijera.

Kuhinja u 4 kvadrata

Problem malog prostora izvrsno je riješen i u kuhinji. Cijela kuhinja je rađena po mjeri, u tri boje, taupe, antracit sivoj i u bijeloj boji. Materijal koji smo koristili je lakirani mediapan. Kuhinja ima jedva četiri kvadrata, a interesantni nam je ovaj zid koji se nalazi u niši. Na podu smo stavili keramiku calacata mramora, a na zid smo stavili oblogu u toniranom staklu.

Od toniranog stakla i lakiranog mediapana napravljena je i do stropa visoka vitrina.

Prozračni blagovaonski prostor

Blagovaonica nam je isto vrlo oskudne kvadrature pa smo odlučili smjestiti okrugli stol u dekoru crnog drva, a kako bi prostor zadržao svoju prozračnost, odlučili smo se na stolce od poliuretana’, tvrdi. Sa  vitrinom je povezan blagovaonski prostor i kuhinja te je napravljena jedna vitrinu u kojoj se držae čaše, koje su opet pri ruci kod blagovaone.

Blagovaonicu krasi zlatna visilica koja u cijeli prostor unosi dodatni dašak luksuza, elegancije i topline. Toplinu dnevnom prostoru daju i plisirana kutna garnitura, hrastov parket, ali i elementi klasike koji se nalaze na zidovima u vidu štukaturnih letvica.

Funkcionalan dnevni boravak

‘Najveći problem u dnevnoj zoni nam je bio zid koji razdvaja dnevni boravak i spavaću sobu, jer su, na njemu su se nalazila dupla klizna vrata od kojih jedna nisu bila u funkciji jer su ulazila u okvir staklene stijene balkona.  Sva vrata klizna smo odlučili eliminirati iz projekta i jedna smo zamijenili filomuro vratima sa skrivenim dovratnicima’, kaže dizajnerica interijera.

Elegantni radni kutak i spavaća soba

Bočni dio spavaće sobe obućen je  u staklenu stijenu kako bi omogućili dotok svjetla u spavaći dio sobe.

Dio koji je oduzet sobi pretvoren je u elegantni radni kutak. Spavaća soba ima svega osam kvadrata što je prilično malo, ali su u nju uspjeli smjestiti sve potrebno za spavaći dio. Odmah na ulazu smješten je ugradbeni ormar sa kliznim vratima te veliki bračni krevet sa pripadajućim noćnim ormarićima.

Walk-in tuš u kupaonici

Najveću transformaciju doživjela je kupaonica koja je nekada imala kadu i ružičaste pločice, a sada ima walk-in tuš.

Odlučili su se za keramiku neutralnih tonova u dvije nijanse u dekoru kamena. Staklena stijena od tuša koja pregrađuje ostali dio kupaone je u crnoj boji, jednako kao i sve miješalice i dekoracije u kupaonici nalaze se u crnoj mat završnoj obradi.

I ovdje je dizajnerica domišljato iskoristila skladišni prostor, dizajniravši ormar u koji je osim ručnika i ostalih potrepština stala i perilica rublja koja je na ovaj način vješto skrivena.

Ivina dizajnerska ruka ovaj je mali stan učinila izrazito funkcionalnim, lijepim, modernim i luksuznim. Toliko da su njegovi vlasnici odustali od njegovog iznajmljivanja i zadržali ga za sebe.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Oglas

Izbor urednice

Lesnina_dječji krevetić All In One_2.490,00kn Lesnina_dječji krevetić All In One_2.490,00kn
Izbor uredniceprije 5 mjeseci

Za bezbrižne i sigurne trenutke s vašim najmilijima

Inspiracija i ideje za uređenje originalnog dječjeg kutka nalazi se u svim Lesnina XXXL trgovinama i na webshopu!

nekretnine-krediti-dom-na-kvadrat nekretnine-krediti-dom-na-kvadrat
Izbor uredniceprije 7 mjeseci

Kako do prve vlastite nekretnine subvencioniranim kreditom?

Kupnju svog prvog doma mnogima su olakšali subvencionirani krediti APN-a, namijenjeni mladima. Osim pronalaska odgovarajuće nekretnine, treba odabrati i dobru...

robotska-kosilica-u-radu-al-ko-domnakvadrat robotska-kosilica-u-radu-al-ko-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 7 mjeseci

Vodič za odabir prave kosilice

U lijepom se vrtu najljepše živi i opušta – pronađite uređaj kojim ćete svoj vrt pretvoriti u oazu mira koju...

Stambene-zgrade-u-Zagrebu Stambene-zgrade-u-Zagrebu
Izbor uredniceprije 8 mjeseci

Isplati li se kupovati nekretnine uz državne subvencije?

Na proljeće kreće novi krug prijava za APN-ove kredite.

stablo stablo
Izbor uredniceprije 8 mjeseci

Otpad koji stvaramo guši naš planet. Što učiniti?

Otpad koji stvaramo guši naš planet, a u stanje ekološkog duga svake godine ulazimo sve ranije. Kada bismo samo koristili...

DAIKIN-UREĐAJ-ZA-PROČIŠĆAVANJE-I-OVLAŽIVANJE-ZRAKA. DAIKIN-UREĐAJ-ZA-PROČIŠĆAVANJE-I-OVLAŽIVANJE-ZRAKA.
Izbor uredniceprije 9 mjeseci

Daikin ima rješenje za kućno mjerenje kvalitete zraka, pročišćavanje i ovlaživanje

Čak 90 posto našeg života provodimo u zatvorenim prostorima. Dovoljan je to razlog za zapitati se kakva je kvaliteta zraka...

korejska-hrana-dom-na-kvadrat korejska-hrana-dom-na-kvadrat
Gastroprije 9 mjeseci

Tajne korejske kuhinje

U posljednje je vrijeme korejska pop kultura u modi pa zašto ne biste iskušali i korejsku kuhinju?

Izbor uredniceprije 9 mjeseci

Sretan Božić i novu 2022.godinu želi vam mala ekipa Doma na kvadrat

Sretan Božić i novu 2022.godinu želi vam mala ekipa Doma na kvadrat

Izbor uredniceprije 10 mjeseci

Zašto je bitna kvaliteta zraka u zatvorenim prostorijama?

Čak 90 posto našeg života provodimo u zatvorenim prostorijma. Dovoljan je to razlog za zapitati se kakva je kvaliteta zraka...

marijana-perinic-dom-na-kvadrat marijana-perinic-dom-na-kvadrat
Izbor uredniceprije 10 mjeseci

Muke po majstorima s komičarkom Marijanom Perinić

Stres, majstori i nepredviđeni troškovi. Sigurno i vas ove riječi asociraju na renovaciju stana. Kao i u brojnim drugim životnim...