Povežimo se

Interijeri

26 načina na koji možete osvježiti svoj dom

Dolazi proljeće i želite prenijeti proljetni ugođaj na svoj dom i osvježiti ga nekom promjenom? Dajemo vam čak 26 ideja kako to možete učiniti!

Objavljeno

u

Dolazi proljeće a s njime i uobičajeno proljetno čišćenje! Dok se neki u proljeće više posvećuju uređenju svog vrta, oni koji žive u stanu ili se jednostavno za promjenu žele posvetiti i unutrašnjosti svog doma mogu u nastavku naći 26 ideja za promjenu i osvježenje svog doma!

 

1. Tepih žarkih boja

Poput zelene trave i proljetnog cvijeća u prirodi, promjena godišnjeg doba traži nešto žarko i svijetlo pod nogama i u domu.

Foto: elledecor

 

2. Novi okviri za stare slike

Ako vam vaša stara kolekcija više ne privlači pogled kao nekad, osvježite svoje umjetnine. Poput primjera na fotografiji koja slijedi – izložite ih sve u na primjer zlatnim okvirima! Ili srebrnim ili možda čak i rozim! Promjena okvira za slike instatno mijenja dojam cijele prostorije.

Foto: elledecor

 

3. Naglasite strop

Promjenom stropa – bilo njegove boje, bilo čitavog izgleda, možete u potpunosti promjeniti dojam prostorije.

Foto: elledecor

 

4. Reorganizirajte pohranu predmeta

Organiziran i uredan stan ne znači uvijek sakriti sve od pogleda u regale, škrinje ili ukrasne kutije. Na primjeru na slici, polica za knjiga je prenamijenjena u policu za ručnike u kupaonici.

Foto: elledecor

 

5. Uzglavlje s uzorkom

Ne trebate odmah uzimati boju u ruke ili postaviti nove tapete kako bi osvježili svoju spavaću sobu. Samo promijenite centar sobe – uzglavlje, i to u nešto svijetlo i veselo.

Foto: elledecor

 

6. Obojite ormare

Nemojte da vas konvencionalnost koči kada su u pitanju npr. ormari u vašoj kuhinji. Učinite staru prostoriju sasvim novom dodajući joj žarku boju.

Foto: elledecor

 

7. Stavite odvažne tapete na zidove toaleta

Možda najupečatljiviji način na koji možete utjecati u malom prostoru poput toaleta je da ga prekrijete sa novom odvažnom tapetom.

Foto: elledecor

 

8. Uložite u luksuznu posteljinu

Ako ste čekali dobro vrijeme da napokon zamijenite posteljinu koju imate već niz godina, ovo vam je prilika! Krevet je centar vaše sobe, prva i zadnja stvar koju vidite svaki dan, tako da ga se definitivno isplati učiniti mjestom koje volite.

Foto: elledecor

 

9. Promijenite tkaninu starog namještaja

Učinite stari vrijedni komad namještaja novim tako da mu promijenite tkaninu i osvježite ga živom i upadljivom bojom!

Foto: elledecor

 

10. Reorganizirajte police s knjigama

Vjerojatno niste ni primjetili koliko su vaše police kroz godine postale neuredne. Sve te knjige, slikovnice, katalozi i slično, puno doprinose dojmu sobe i mnogo dodaju “vizualnoj buci”.

Foto: elledecor

 

11. Dotjerajte vaš ormar

Počnite i završite dan sa urednim, lijepim ormarom. Bilo da učinite mali pomak poput promjene starih, raznolikih vješalica u nove vješalice istog dizajna, ili se odlučite na veći korak poput dodatka tapeta ili malih stolarskih promjena, postoje zaista mnogobrojni načini da uljepšate svoj ormar.

Foto: elledecor

 

12. Zamijenite zastore

Zamjena zastora može imati jak estetski utjecaj na naš prostor, ovisno o boji, stilu i teksturi koju koristimo.

Foto: elledecor

 

13. Prenamijenite neiskorišteni prostor

Ne samo da ćete učinit svoj dom funkcionalnijim, nego ćete i spriječiti da neiskorištena soba postane odlagalište stvari i nered. Zapamtite – ništa nije nemoguće. Ured sa slike je jednom bio garaža, a sada je radni prostor i kućica uz bazen.

Foto: elledecor

 

14. Napravite selekciju izloženih knjiga

Kroz godine i mnoge blagdane, često se nakupiti velik broj novih knjiga koje dobijemo na poklon. Najčešće ih stavljamo na police ili gdjegod nađemo mjesta. Organizirajte knjige u tri kategorije: one koje ostaju uredno izložene na policama, one koje ćete pospremiti u kutije i one koje ćete pokloniti ili donirati. Knjige koje pospremite u kutije razvrstaje po kategorijama prigodnim za određeno doba u godini, pa tako možete određeni dio izloženih knjiga mijenati kako se mijenjaju potrebe kroz godinu – poput kuharica za božićne kolače, knjiga za uređenje vrta u proljeće i slično.

Foto: elledecor

 

15. Organizirajte stolić u boravku 

Ovaj savjet se nadovezuje na prethodni – neke knjige ili časopise možete izložiti na svom stoliću u dnevnom boravku kako bi gostima bili nadohvat ruke ili im privukli pažnju.

Foto: elledecor

 

16. Dodajte naglasak svom prostoru

Fali li vašem dnevnom boravku ili spavaćoj sobi fokusna točka? Dajte oku točku na kojoj se može zaokupiti i odmoriti poput komada namještaja koji se ističe bilo svojom bojom ili oblikom, poput ljubičastog jastuka na tabureu na sljedećoj fotografiji.

Foto: elledecor

 

17. Nabavite namještaj koji će postati vaše omiljeno mjesto za opuštanje

Bitno je imati par komada namještaja u svom domu koje smatrate svojim “kutkom” – udobno, privatno mjesto gdje možete uživati sami sa svojim mislima. Primjer je ovješena stolica na sljedećoj fotografiji, a inače to može biti i viseća mreža za ležanje ili udobni naslonjač za čitanje.

Foto: elledecor

 

18. Nabavite kolica za piće i hranu

Ona mala kolica koja inače viđamo samo u restoranima postaju sve više popularna i u domovima. Bilo da ih koristite samo u kuhinji kao dodatni korisni prostor, bilo da ih postavite u blagavaonici kao dodatnu površinu za odlaganje, bilo da vam posluži kada želite nekoga ponuditi hranom u dnevnom boravku – ova mala kolica mogu biti vrlo korisna.

Foto: elledecor

 

 19. Nabavite novi pribor za jelo

Ako su godine usluživanja gostiju ostavile traga na vašim tanjurima ili priboru za jelo, odaberite proljeće i za promjenu u vašoj kuhinji.

Foto: elledecor

 

20. Uložite u neobično rasvjetno tijelo

Zanimljivo rasvjetno tijelo može postati centar prostorije. Ova neobična rasvjeta na fotografiji daje vizualni dojam koji je istovremeno zaigran i sofisticiran.

Foto: elledecor

 

21. Osvježite svoj ulazni prostor

Ako vaš ulazni prostor nema pristup prirodnom svjetlu osvijetlite ga sa odvažnim svjetiljkama. Zapamtite, prvi prostor u koji vaši gosti uđu treba postaviti ton koji će se nastaviti u ostatku vašeg stana.

Foto: elledecor

 

22. Obojite svoju spavaću sobu u prikladnu boju

U primjeru na fotografiji, zidovi spavaće sobe obojeni su u tamno zelenu jer su se korisnici te sobe prisjetili da su najbolje spavali u hotelu s upravo takvom bojom zidova. Razmislite o sobama gdje ste se najbolje naspavali: Jesu li to bile svijetle sobe ili mračne sobe? Pokušajte naći nijansu koja vama najviše odgovara.

Foto: elledecor

 

23. Ozelenite svoj dom

Osim što biljke mogu puno pridonijeti zdravijim uvjetima u vašem prostoru, one također mogu poboljšati i njegov vizualni dojam.

Foto: elledecor

 

24. Napokon se odvažite na akcent na jednom od zidova prostora

Ako sanjate o tome kako ćete se odvažiti na drugačiji zid u vašem sasvim bijelom stanu – sad je vrijeme! Taj trend je već neko vrijeme prisutan, ali još uvijek ima snažan utjecaj kao i prije – samo pogledajte ovaj cvjetni uzorak koji čini tu plohu zida novom fokusnom točkom cijele prostorije.

Foto: elledecor

 

25. Nabavite nove stolice za kuhinju

Barske i kuhinjske stolice su sve popularnije kao nov način dodavanja teksture, boje i osobnosti u kuhinju.

Foto: elledecor

 

26. Stanite na kraj praznim bijelim zidovima

Spavaća soba na fotografiji izgledala bi sasvim obično da nema niza malih zlatnih skulptura smještenih među dva ogledala. Zidne skulpture služe kao umjetničko djelo isto kao i slika ili fotografija, s tim da imaju prednost što mijenjaju teksturu i dodaju dodatnu dimenziju zidu.

Foto: elledecor

 

Izvor: elledecor

 

Balkoni i terase

Tri ideje za uređenje malog balkona ili terase

Fantastičan mali kutak za jutarnju kavu

Objavljeno

u

Autor

3-ideje-za-uredjenje-male-terase-balkona-dom2
Foto: DOMnaKVADRAT

Čak i najmanji kutak balkona može se urediti kako biste u ljetno jutro imali mjesto za popiti kavu… Ili navečer osvježavajuće piće…

3 ideje za urednjenje male terase balkona sklopivi namjestaj dom2

Foto: DOMnaKVADRAT

Za male balkone i terase dobro je koristiti sklopivi namještaj.

3 ideje za urednjenje male terase balkona klupica dom2

Foto: DOMnaKVADRAT

Pravokutni stol strpat ćete u kut, a za okruglim može sjediti više ljudi nego što ste mislili da može.

Tražite li još ideja za uređenje malog balkona ili terase, pretplatite se na naš YouTube kanal!

Zahvaljujemo Emmezeti za ustupljeni prostor za snimanje.

Nastavite čitati

Interijeri

Dizajnerski interijer opremljen namještajem po mjeri

Dizajnerski interijeri često zahtijevaju namještaj po mjeri. Vodimo vas u jedan takav, vrhunski dizajniran. Moderan namještaj za njega su izradio je Marnic.

Objavljeno

u

Autor

kaptol-cinema-boutique-marnic-dizajnerski-interijer-domnakvadrat
Foto: DOMnaKVADRAT

Baršun kao trendovski materijal prepoznao je dizajnerski dvojac Franić i Šekoranja kod osmišljavanja interijera Kaptol Boutique Cinema.

Većinu originalnog namještaja kojim je opremljen ovaj interijer izradio je Marnic.

barsunasti-namjestaj-marnic-domnakvadrat

Foto: DOMnaKVADRAT

Iako prostorom prevladava baršun, oblici udobnih fotelja su različiti što dodatno pridonosi originalnosti interijera.

moderne-barske-stolice-marnic-domnakvadrat

Foto: DOMnaKVADRAT

Za sve koji razmišljaju o tome da nabave barske stolice, imamo informaciju da su upravo ovakve sada u trendu.

zatvorena-terasa-prirodni-materijali-marnic-domnakvadrat

Foto: DOMnaKVADRAT

Na zatvorenoj terasi dominiraju prirodni materijali, kaže Kristina Bradač, direktorica Marnica. Bivša manekenka je svijet dizajna, u kojem sada radi, usporedila sa svojim poslom u modi, te kaže da su dizajn i moda vrlo slični po pitanju slaganja i posebnosti.

Priču o dizajnerskom interijeru donosi vam Marnic!

MARNIC-300x200

Čime su opremili Cinestar Mall of Split pogledajte u fotogaleriji!

CineStar 4DX Split 5
CineStar 4DX Split 1
CineStar 4DX Split 3
CineStar 4DX Split 6
CineStar 4DX Split 2
CineStar 4DX Split 8
CineStar 4DX Split 9
CineStar 4DX Split 4
CineStar 4DX Split 7
CineStar 4DX Split 15
CineStar 4DX Split 13
CineStar 4DX Split 14
CineStar 4DX Split 17
CineStar 4DX Split 10
CineStar 4DX Split 12
CineStar 4DX Split 18
CineStar 4DX Split 11
CineStar 4DX Split 16
CineStar 4DX Split 21
CineStar 4DX Split 20
CineStar 4DX Split 22
CineStar 4DX Split 25
CineStar 4DX Split 24
CineStar 4DX Split 19
CineStar 4DX Split 23

Nastavite čitati

Balkoni i terase

Mali bazeni i masažne kade za vrhunski užitak na terasi

Opuštanje u vlastitom domu

Objavljeno

u

Autor

 

U vrućim danima najviše se traži osvježenje. Zamislite da to osvježenje možete pronaći na svojoj terasi…

 

mali bazeni dom2

 

Uz ovakve masažne kade to nije nemoguće.

Više o njima pogledajte u videu!

 

 

Nastavite čitati

tece

Pratite nas na drušvenim mrežama

Izbor urednice

moja-kuhinja-iz-snova-lesnina-domnakvadrat moja-kuhinja-iz-snova-lesnina-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 5 dana

Moja kuhinja iz snova – novi katalog Lesnine XXXL

Lesnina XXXL predstavlja nove trendove i posebne pogodnosti za uživanje u toplini doma

lesnina-sesvete-otvorenje-domnakvadrat lesnina-sesvete-otvorenje-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 4 tjedna

Lesnina XXXL Hrvatska u Zagrebu je otvorila Lesnina XXXL Zagreb East

Prvi, u potpunosti preuređen prodajni centar Lesnine XXXL, Lesnina XXXL Zagreb East, otvara svoja vrata za građanstvo 28.lipnja 2018. Vrijednost...

Lesnina-XXXL-Zagreb-East-domnakvadrat Lesnina-XXXL-Zagreb-East-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 1 mjesec

Lesnina XXXL Hrvatska otvara u potpunosti preuređen, najnoviji i najmoderniji prodajni centar

Najsuvremeniji prodajni centar Lesnine u Hrvatskoj otvara svoja vrata u četvrtak, 28.lipnja 2018. Vrijednost investicije kompletne renovacije centra iznosi 12...

Mömax-#nestonovo-dnevni-boravak-domnakvadrat Mömax-#nestonovo-dnevni-boravak-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 1 mjesec

Mömax u Hrvatskoj otvara svoja vrata 13. lipnja i poziva sve!

#NestoNovo – buduće kupce na otvorenju očekuje vrijedni popust!

inspiracija-u-bojama-lesnina-domnakvadrat inspiracija-u-bojama-lesnina-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 2 mjeseca

Izašao je novi katalog Lesnine XXXL – Inspiracija u bojama

Lesnina XXXL predstavlja nove trendove inspirirane uživanjem u vlastitom domu.

solelux-sjenila-coulisse-prirodni-kamen-artesia-domnakvadrat solelux-sjenila-coulisse-prirodni-kamen-artesia-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 2 mjeseca

Vrhunski brendovi od sada u centru Zagreba

Tvrtka Solelux vodeći je dobavljač dekorativnih sjenila na području Hrvatske i Slovenije. Osim njih, u ponudi imaju i vrhunski prirodni...

Mömax-#nestonovo-moderna-kuhinja-domnakvadrat Mömax-#nestonovo-moderna-kuhinja-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 2 mjeseca

Mömax stiže na hrvatsko tržište – i svijet je odmah ljepši!

Na hrvatsko tržište stiže #nestonovo – brend Mömax koji, pod sloganom „i svijet je odmah ljepši!“, nudi odličan i bogat...

baby-elegancija-lesnina-domnakvadrat baby-elegancija-lesnina-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 3 mjeseca

Baby elegancija – novi katalog Lesnine XXXL

Lesnina XXXL predstavlja nove trendove inspirirane uživanjem s najmlađim članovima obitelji

lesnina-luanda-fotelja-3999-00kn-mirisi-doma-domnakvadrat lesnina-luanda-fotelja-3999-00kn-mirisi-doma-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 3 mjeseca

Mirisi doma – izašao je novi katalog Lesnine XXXL

Lesnina XXXL predstavlja nove trendove inspirirane uživanjem u vlastitom domu

tece-drainprofile-kanalica-domnakvadrat tece-drainprofile-kanalica-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 3 mjeseca

TECEdrainprofile – lijep, praktičan, savršeno stopljen s podom

Novi tuš profil TECEdrainprofile omogućuje jednostavnu montažu odvodnje tijesnim spojem s nišom preko čitave širine tuša u razini poda. To...

POPULARNO