Povežimo se

Interijeri

26 načina na koji možete osvježiti svoj dom

Dolazi proljeće i želite prenijeti proljetni ugođaj na svoj dom i osvježiti ga nekom promjenom? Dajemo vam čak 26 ideja kako to možete učiniti!

Objavljeno

u

Dolazi proljeće a s njime i uobičajeno proljetno čišćenje! Dok se neki u proljeće više posvećuju uređenju svog vrta, oni koji žive u stanu ili se jednostavno za promjenu žele posvetiti i unutrašnjosti svog doma mogu u nastavku naći 26 ideja za promjenu i osvježenje svog doma!

 

1. Tepih žarkih boja

Poput zelene trave i proljetnog cvijeća u prirodi, promjena godišnjeg doba traži nešto žarko i svijetlo pod nogama i u domu.

Foto: elledecor

 

2. Novi okviri za stare slike

Ako vam vaša stara kolekcija više ne privlači pogled kao nekad, osvježite svoje umjetnine. Poput primjera na fotografiji koja slijedi – izložite ih sve u na primjer zlatnim okvirima! Ili srebrnim ili možda čak i rozim! Promjena okvira za slike instatno mijenja dojam cijele prostorije.

Foto: elledecor

 

3. Naglasite strop

Promjenom stropa – bilo njegove boje, bilo čitavog izgleda, možete u potpunosti promjeniti dojam prostorije.

Foto: elledecor

 

4. Reorganizirajte pohranu predmeta

Organiziran i uredan stan ne znači uvijek sakriti sve od pogleda u regale, škrinje ili ukrasne kutije. Na primjeru na slici, polica za knjiga je prenamijenjena u policu za ručnike u kupaonici.

Foto: elledecor

 

5. Uzglavlje s uzorkom

Ne trebate odmah uzimati boju u ruke ili postaviti nove tapete kako bi osvježili svoju spavaću sobu. Samo promijenite centar sobe – uzglavlje, i to u nešto svijetlo i veselo.

Foto: elledecor

 

6. Obojite ormare

Nemojte da vas konvencionalnost koči kada su u pitanju npr. ormari u vašoj kuhinji. Učinite staru prostoriju sasvim novom dodajući joj žarku boju.

Foto: elledecor

 

7. Stavite odvažne tapete na zidove toaleta

Možda najupečatljiviji način na koji možete utjecati u malom prostoru poput toaleta je da ga prekrijete sa novom odvažnom tapetom.

Foto: elledecor

 

8. Uložite u luksuznu posteljinu

Ako ste čekali dobro vrijeme da napokon zamijenite posteljinu koju imate već niz godina, ovo vam je prilika! Krevet je centar vaše sobe, prva i zadnja stvar koju vidite svaki dan, tako da ga se definitivno isplati učiniti mjestom koje volite.

Foto: elledecor

 

9. Promijenite tkaninu starog namještaja

Učinite stari vrijedni komad namještaja novim tako da mu promijenite tkaninu i osvježite ga živom i upadljivom bojom!

Foto: elledecor

 

10. Reorganizirajte police s knjigama

Vjerojatno niste ni primjetili koliko su vaše police kroz godine postale neuredne. Sve te knjige, slikovnice, katalozi i slično, puno doprinose dojmu sobe i mnogo dodaju “vizualnoj buci”.

Foto: elledecor

 

11. Dotjerajte vaš ormar

Počnite i završite dan sa urednim, lijepim ormarom. Bilo da učinite mali pomak poput promjene starih, raznolikih vješalica u nove vješalice istog dizajna, ili se odlučite na veći korak poput dodatka tapeta ili malih stolarskih promjena, postoje zaista mnogobrojni načini da uljepšate svoj ormar.

Foto: elledecor

 

12. Zamijenite zastore

Zamjena zastora može imati jak estetski utjecaj na naš prostor, ovisno o boji, stilu i teksturi koju koristimo.

Foto: elledecor

 

13. Prenamijenite neiskorišteni prostor

Ne samo da ćete učinit svoj dom funkcionalnijim, nego ćete i spriječiti da neiskorištena soba postane odlagalište stvari i nered. Zapamtite – ništa nije nemoguće. Ured sa slike je jednom bio garaža, a sada je radni prostor i kućica uz bazen.

Foto: elledecor

 

14. Napravite selekciju izloženih knjiga

Kroz godine i mnoge blagdane, često se nakupiti velik broj novih knjiga koje dobijemo na poklon. Najčešće ih stavljamo na police ili gdjegod nađemo mjesta. Organizirajte knjige u tri kategorije: one koje ostaju uredno izložene na policama, one koje ćete pospremiti u kutije i one koje ćete pokloniti ili donirati. Knjige koje pospremite u kutije razvrstaje po kategorijama prigodnim za određeno doba u godini, pa tako možete određeni dio izloženih knjiga mijenati kako se mijenjaju potrebe kroz godinu – poput kuharica za božićne kolače, knjiga za uređenje vrta u proljeće i slično.

Foto: elledecor

 

15. Organizirajte stolić u boravku 

Ovaj savjet se nadovezuje na prethodni – neke knjige ili časopise možete izložiti na svom stoliću u dnevnom boravku kako bi gostima bili nadohvat ruke ili im privukli pažnju.

Foto: elledecor

 

16. Dodajte naglasak svom prostoru

Fali li vašem dnevnom boravku ili spavaćoj sobi fokusna točka? Dajte oku točku na kojoj se može zaokupiti i odmoriti poput komada namještaja koji se ističe bilo svojom bojom ili oblikom, poput ljubičastog jastuka na tabureu na sljedećoj fotografiji.

Foto: elledecor

 

17. Nabavite namještaj koji će postati vaše omiljeno mjesto za opuštanje

Bitno je imati par komada namještaja u svom domu koje smatrate svojim “kutkom” – udobno, privatno mjesto gdje možete uživati sami sa svojim mislima. Primjer je ovješena stolica na sljedećoj fotografiji, a inače to može biti i viseća mreža za ležanje ili udobni naslonjač za čitanje.

Foto: elledecor

 

18. Nabavite kolica za piće i hranu

Ona mala kolica koja inače viđamo samo u restoranima postaju sve više popularna i u domovima. Bilo da ih koristite samo u kuhinji kao dodatni korisni prostor, bilo da ih postavite u blagavaonici kao dodatnu površinu za odlaganje, bilo da vam posluži kada želite nekoga ponuditi hranom u dnevnom boravku – ova mala kolica mogu biti vrlo korisna.

Foto: elledecor

 

 19. Nabavite novi pribor za jelo

Ako su godine usluživanja gostiju ostavile traga na vašim tanjurima ili priboru za jelo, odaberite proljeće i za promjenu u vašoj kuhinji.

Foto: elledecor

 

20. Uložite u neobično rasvjetno tijelo

Zanimljivo rasvjetno tijelo može postati centar prostorije. Ova neobična rasvjeta na fotografiji daje vizualni dojam koji je istovremeno zaigran i sofisticiran.

Foto: elledecor

 

21. Osvježite svoj ulazni prostor

Ako vaš ulazni prostor nema pristup prirodnom svjetlu osvijetlite ga sa odvažnim svjetiljkama. Zapamtite, prvi prostor u koji vaši gosti uđu treba postaviti ton koji će se nastaviti u ostatku vašeg stana.

Foto: elledecor

 

22. Obojite svoju spavaću sobu u prikladnu boju

U primjeru na fotografiji, zidovi spavaće sobe obojeni su u tamno zelenu jer su se korisnici te sobe prisjetili da su najbolje spavali u hotelu s upravo takvom bojom zidova. Razmislite o sobama gdje ste se najbolje naspavali: Jesu li to bile svijetle sobe ili mračne sobe? Pokušajte naći nijansu koja vama najviše odgovara.

Foto: elledecor

 

23. Ozelenite svoj dom

Osim što biljke mogu puno pridonijeti zdravijim uvjetima u vašem prostoru, one također mogu poboljšati i njegov vizualni dojam.

Foto: elledecor

 

24. Napokon se odvažite na akcent na jednom od zidova prostora

Ako sanjate o tome kako ćete se odvažiti na drugačiji zid u vašem sasvim bijelom stanu – sad je vrijeme! Taj trend je već neko vrijeme prisutan, ali još uvijek ima snažan utjecaj kao i prije – samo pogledajte ovaj cvjetni uzorak koji čini tu plohu zida novom fokusnom točkom cijele prostorije.

Foto: elledecor

 

25. Nabavite nove stolice za kuhinju

Barske i kuhinjske stolice su sve popularnije kao nov način dodavanja teksture, boje i osobnosti u kuhinju.

Foto: elledecor

 

26. Stanite na kraj praznim bijelim zidovima

Spavaća soba na fotografiji izgledala bi sasvim obično da nema niza malih zlatnih skulptura smještenih među dva ogledala. Zidne skulpture služe kao umjetničko djelo isto kao i slika ili fotografija, s tim da imaju prednost što mijenjaju teksturu i dodaju dodatnu dimenziju zidu.

Foto: elledecor

 

Izvor: elledecor

 

Interijeri

20 ideja i savjeta za odabir i uređenje stolića u dnevnom boravku

Objavljeno

u

Autor

Koliko god je prvi namještaj koji nam padne napamet kada spomenemo dnevni boravak udoban kauč, mali stolić ispred njega je neizostavan dio te cjeline. Engleski naziv tog komada namještaja je coffee table (stolić za kavu). Kako izgleda vaš stolić, što sve imate običaj na njemu držati? Uobičajeno su to predmeti poput knjiga, cvijeća ili pokoje posudice sa grickalicama ili slatkišima. U nastavku možete naći mnoge ideje i savjete kako stolić može izgledati i kako ga možete urediti!

1. Budite minimalistični kada imate masivan namještaj!

Foto: elledecor

 

2. Dodajte stoliću vertikalnost i visinu sa visokim vazama i cvijećem!

Foto: elledecor

 

3. Izložite neki umjetnički komad – poput manje skulpture!

Foto: elledecor

 

4. Unesite nešto rustično u otmjeni boravak!

Foto: elledecor

 

5. Isprobajte stolić u više razina!

Foto: elledecor

 

6. Odaberite odvažan, ekscentričan stolić!

Foto: elledecor

 

7. Isprobajte više od jednog stolića kod velikih dnevnih boravaka!

Foto: elledecor

 

8. Dajte naglasak stoliću sa pripadajućim malim stolicama ili tabureima!

Foto: elledecor

 

9. Dodajte uz manji centralni stolić još jedan sa strane!

Foto: elledecor

 

10. Probajte sa više manjih okruglih stolića i za svaki odaberite drugačiji akcent!

Foto: elledecor

 

11. Umjesto stolića na otoman postavite poslužavnik!

Foto: elledecor

 

12. Ako ste ljubitelj knjiga i želite pokazati dio svoje kolekcije, izložite svoje najdraže knjige!

Foto: elledecor

 

13. Reciklirajte stare komade namještaja. U primjeru na slici, korištena je rešetka starih ulaznih vrtnih vrata!

Foto: elledecor

 

14. Iskoristite i prostor ispod stolića!

Foto: elledecor

 

15. Maknite noge sa stolića!

Foto: elledecor

 

16. Pratite temu uređenja cijele prostorije! Primjer na slici ima nautičku temu.

Foto: elledecor

 

17. Izaberite boju koja se ističe!

Foto: elledecor

 

18. Koristite poslužavnike za organizaciju stolića!

Foto: elledecor

 

19. Izaberite stolić sa odvažnim nogama!

Foto: elledecor

 

20. Odaberite stolić sa dvije plohe po vertikali!

Foto: elledecor

Izvor: elledecor

 

Nastavite čitati

Interijeri

Ovako su izgledali stanovi u 1980-ima!

Bilo da je riječ o nostalgiji ili tek znatiželji kako je život izgledao prije više od trideset godina, osamdesete su danas u modi. Vodimo vas u Muzej Zagreb ’80-ih da vidite kako je to zaista izgledalo.

Objavljeno

u

Autor

muzej-zagreb-80-ih-uredjenje-interijera-domnakvadrat
Foto: DOMnaKVADRAT

Procvat turizma u Zagrebu nadahnuo je poduzetnicu Anastasiu Knežević da u centru Zagreba uredi nesvakidašnji muzej. Riječ je o Muzeju Zagreb ’80-ih u potpunosti uređenom kao stan iz tadašnjeg razdoblja.

regal-u-dnevnom-boravku-tabletic-muzej-zagreb-80-ih-domnakvadrat

Foto: DOMnaKVADRAT

Postav muzeja, odnosno namještaj prikupljala je više od godinu dana. Upravo zato što u muzeju ima i komada iz 1960-ih i 1970-ih, interijer djeluje autentično.

gramofon-muzej-zagreb-80-ih-domnakvadrat

Foto: DOMnaKVADRAT

Cijeli je postav muzeja interaktivan što znači da sve možete dirati i isprobati. Klasičnog vodiča nema, ali ako želite, na ulazu će vas dočekati originalna turska kava!

spavaca-soba-muzej-zagreb-80-ih-domnakvadrat

Foto: DOMnaKVADRAT

Možda vas ove fotografije vraćaju u djetinjstvo ili mladost, ili vam otkrivaju svijet kojeg niste doživjeli. U svakom slučaju, nadamo se da su vas potakle na posjet ovom specifičnom muzeju.

A tražite li moderno uređene interijere, pretplatite se na naš YouTube kanal!

Nastavite čitati

Boje u interijeru

Uređenje spavaćih soba u crnoj i bijeloj boji

Oduvijek ste htjeli pokušati odvažan a elegantan kontrast u svojoj spavaćoj sobi? Pokušajte sa raznim crno-bijelim kombinacijama u uređenju i pogledajte neke naše primjere i savjete!

Objavljeno

u

Autor

Monokromatski izgled sobe je sve samo ne dosadan i uvijek je u modi. U nastavku pogledajte neke primjere kako urediti svoju spavaću sobu u crno-bijeloj kombinaciji!

Jednostavno i sofisticirano – takav dojam se može steći korištenjem crno-bijelih kombinacija. Kako bi se razbila monotonost, može se dodati zaigrani crno-bijeli uzorak kao u primjeru na fotografiji.

Foto: elledecor

 

Uz crnu i bijelu boju, kod želje za uređenjem prostora kao monokromatskog, često se koristi i siva boja kao dodatni akcent.

Foto: elledecor

 

Ako želite svojoj sobi dodati i dašak luksuza, za to će dobro poslužiti zlatni detalji poput noćnih svjetiljka poput ovih na idućem primjeru.

Foto: elledecor

 

Možete se poigrati i sa različitim bjelkastim tonovima kako bi dobili blaži kontrast.

 

Foto: elledecor

 

A za mnogo neutralniji monokromatski efekt kombinirajte samo sivu i bijelu boju.

Foto: elledecor

 

Možete dodati i različite teksture kako bi obogatili crno-bijelu sobu i učinili ju zanimljivijom.

Foto: elledecor

 

Ako pak želite jak kontrast sa elegantnim dojmom, možete odabrati tamno drvo za zidove, a svjetlu posteljinu na krevetu.

Foto: elledecor

 

Za one odvažnije – tu su razni uzorci za tapete. Možete čak pokušati i sa istim tapetama na zidovima i stropu, poput idućeg primjera.

Foto: elledecor

 

Ako ciljate na ženstveniji i glamurozniji izgled vaše spavaće sobe pokušajte sa tamnim zidovima, te u potpunosti bijelim krevetom i zlatnim detaljima.

Foto: elledecor

 

Čak i dječja soba može imati zanimljiv monokromatski izgled sa pomno odabranim uzorcima.

Foto: elledecor

 

Možete i obrnuti priču – neka sve bude bijelo i minimalističkog šarma, sa ponekim crnim ili zlatnim detaljem.

Foto: elledecor

 

Kontrast se može postići i odvažnijim bojanjem jednog zida u crno, a drugog u bijelo!

Foto: elledecor

 

Dodatne fotografije za inspiraciju možete potražiti u našoj galeriji!

Izvor: elledecor

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Izbor urednice

tece-drainprofile-kanalica-domnakvadrat tece-drainprofile-kanalica-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 1 tjedan

TECEdrainprofile – lijep, praktičan, savršeno stopljen s podom

Novi tuš profil TECEdrainprofile omogućuje jednostavnu montažu odvodnje tijesnim spojem s nišom preko čitave širine tuša u razini poda. To...

LesninaXXXL-Pula-domnakvadrat LesninaXXXL-Pula-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 2 tjedna

Lesnina XXXL Hrvatska u Puli otvorila je svoj najnoviji i najmoderniji prodajni centar

Deveti po redu prodajni centar Lesnine u Hrvatskoj otvara svoja vrata za građanstvo u četvrtak, 5.travnja.2018. Vrijednost investicije iznosi 20...

lesnina-vrtni-trendovi-2018-domnakvadrat lesnina-vrtni-trendovi-2018-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 1 mjesec

Vrtni trendovi za 2018. godinu

Inspirirana ljetom Lesnina XXXL predstavlja nove vrtne trendove za 2018. Izašao je godišnji vrtni katalog Lesnine XXXL

Lesnina-Spavaca-soba-apartmani-dom2-domnakvadrat Lesnina-Spavaca-soba-apartmani-dom2-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 2 mjeseca

Opremite apartman na jednom mjestu!

Opsežan katalog Lesnine XXXL koji će Vam pomoći kod uređenja apartmana

daikin-stylish-klima-uredjaj-sa-stilom-dom2-domnakvadrat daikin-stylish-klima-uredjaj-sa-stilom-dom2-domnakvadrat
Grijanje / Hlađenjeprije 2 mjeseca

Na tržište dolazi klima uređaj sa stilom

Iako im je glavna funkcija rashlađivanje, odnosno grijanje prostora, to ne znači da klima uređaji trebaju biti neugledni. Bili smo...

Izbor uredniceprije 2 mjeseca

Dobrodošli, ovo je novi Dom na kvadrat!

Nadamo se da vam se sviđa kako smo uredili naš online dom.

Interijeriprije 3 mjeseca

Kaljeno staklo

Primjena stakla u modernom interijeru gotovo je obvezna. Zbog svoje svjetlopropusnosti i mogućnosti obrade i oblikovanja, staklo se nametnulo kao...

Izbor uredniceprije 4 mjeseca

Praktične ideje za sakrivanje neuglednih radijatora

Od kutija po mjeri do naglašavanja detalja

Izbor uredniceprije 1 godina

4 proljetne ideje za uređenje doma

Detalji s kojima će vaš dom živnuti

Izbor uredniceprije 3 godine

Kako pripremiti ruže za proljeće

Ruža se često naziva kraljicom cvijeća, a svoje korijene vuče iz Kine.

POPULARNO