Povežimo se

Interijeri

26 načina na koji možete osvježiti svoj dom

Dolazi proljeće i želite prenijeti proljetni ugođaj na svoj dom i osvježiti ga nekom promjenom? Dajemo vam čak 26 ideja kako to možete učiniti!

Objavljeno

u

Dolazi proljeće a s njime i uobičajeno proljetno čišćenje! Dok se neki u proljeće više posvećuju uređenju svog vrta, oni koji žive u stanu ili se jednostavno za promjenu žele posvetiti i unutrašnjosti svog doma mogu u nastavku naći 26 ideja za promjenu i osvježenje svog doma!

 

1. Tepih žarkih boja

Poput zelene trave i proljetnog cvijeća u prirodi, promjena godišnjeg doba traži nešto žarko i svijetlo pod nogama i u domu.

Foto: elledecor

 

2. Novi okviri za stare slike

Ako vam vaša stara kolekcija više ne privlači pogled kao nekad, osvježite svoje umjetnine. Poput primjera na fotografiji koja slijedi – izložite ih sve u na primjer zlatnim okvirima! Ili srebrnim ili možda čak i rozim! Promjena okvira za slike instatno mijenja dojam cijele prostorije.

Foto: elledecor

 

3. Naglasite strop

Promjenom stropa – bilo njegove boje, bilo čitavog izgleda, možete u potpunosti promjeniti dojam prostorije.

Foto: elledecor

 

4. Reorganizirajte pohranu predmeta

Organiziran i uredan stan ne znači uvijek sakriti sve od pogleda u regale, škrinje ili ukrasne kutije. Na primjeru na slici, polica za knjiga je prenamijenjena u policu za ručnike u kupaonici.

Foto: elledecor

 

5. Uzglavlje s uzorkom

Ne trebate odmah uzimati boju u ruke ili postaviti nove tapete kako bi osvježili svoju spavaću sobu. Samo promijenite centar sobe – uzglavlje, i to u nešto svijetlo i veselo.

Foto: elledecor

 

6. Obojite ormare

Nemojte da vas konvencionalnost koči kada su u pitanju npr. ormari u vašoj kuhinji. Učinite staru prostoriju sasvim novom dodajući joj žarku boju.

Foto: elledecor

 

7. Stavite odvažne tapete na zidove toaleta

Možda najupečatljiviji način na koji možete utjecati u malom prostoru poput toaleta je da ga prekrijete sa novom odvažnom tapetom.

Foto: elledecor

 

8. Uložite u luksuznu posteljinu

Ako ste čekali dobro vrijeme da napokon zamijenite posteljinu koju imate već niz godina, ovo vam je prilika! Krevet je centar vaše sobe, prva i zadnja stvar koju vidite svaki dan, tako da ga se definitivno isplati učiniti mjestom koje volite.

Foto: elledecor

 

9. Promijenite tkaninu starog namještaja

Učinite stari vrijedni komad namještaja novim tako da mu promijenite tkaninu i osvježite ga živom i upadljivom bojom!

Foto: elledecor

 

10. Reorganizirajte police s knjigama

Vjerojatno niste ni primjetili koliko su vaše police kroz godine postale neuredne. Sve te knjige, slikovnice, katalozi i slično, puno doprinose dojmu sobe i mnogo dodaju “vizualnoj buci”.

Foto: elledecor

 

11. Dotjerajte vaš ormar

Počnite i završite dan sa urednim, lijepim ormarom. Bilo da učinite mali pomak poput promjene starih, raznolikih vješalica u nove vješalice istog dizajna, ili se odlučite na veći korak poput dodatka tapeta ili malih stolarskih promjena, postoje zaista mnogobrojni načini da uljepšate svoj ormar.

Foto: elledecor

 

12. Zamijenite zastore

Zamjena zastora može imati jak estetski utjecaj na naš prostor, ovisno o boji, stilu i teksturi koju koristimo.

Foto: elledecor

 

13. Prenamijenite neiskorišteni prostor

Ne samo da ćete učinit svoj dom funkcionalnijim, nego ćete i spriječiti da neiskorištena soba postane odlagalište stvari i nered. Zapamtite – ništa nije nemoguće. Ured sa slike je jednom bio garaža, a sada je radni prostor i kućica uz bazen.

Foto: elledecor

 

14. Napravite selekciju izloženih knjiga

Kroz godine i mnoge blagdane, često se nakupiti velik broj novih knjiga koje dobijemo na poklon. Najčešće ih stavljamo na police ili gdjegod nađemo mjesta. Organizirajte knjige u tri kategorije: one koje ostaju uredno izložene na policama, one koje ćete pospremiti u kutije i one koje ćete pokloniti ili donirati. Knjige koje pospremite u kutije razvrstaje po kategorijama prigodnim za određeno doba u godini, pa tako možete određeni dio izloženih knjiga mijenati kako se mijenjaju potrebe kroz godinu – poput kuharica za božićne kolače, knjiga za uređenje vrta u proljeće i slično.

Foto: elledecor

 

15. Organizirajte stolić u boravku 

Ovaj savjet se nadovezuje na prethodni – neke knjige ili časopise možete izložiti na svom stoliću u dnevnom boravku kako bi gostima bili nadohvat ruke ili im privukli pažnju.

Foto: elledecor

 

16. Dodajte naglasak svom prostoru

Fali li vašem dnevnom boravku ili spavaćoj sobi fokusna točka? Dajte oku točku na kojoj se može zaokupiti i odmoriti poput komada namještaja koji se ističe bilo svojom bojom ili oblikom, poput ljubičastog jastuka na tabureu na sljedećoj fotografiji.

Foto: elledecor

 

17. Nabavite namještaj koji će postati vaše omiljeno mjesto za opuštanje

Bitno je imati par komada namještaja u svom domu koje smatrate svojim “kutkom” – udobno, privatno mjesto gdje možete uživati sami sa svojim mislima. Primjer je ovješena stolica na sljedećoj fotografiji, a inače to može biti i viseća mreža za ležanje ili udobni naslonjač za čitanje.

Foto: elledecor

 

18. Nabavite kolica za piće i hranu

Ona mala kolica koja inače viđamo samo u restoranima postaju sve više popularna i u domovima. Bilo da ih koristite samo u kuhinji kao dodatni korisni prostor, bilo da ih postavite u blagavaonici kao dodatnu površinu za odlaganje, bilo da vam posluži kada želite nekoga ponuditi hranom u dnevnom boravku – ova mala kolica mogu biti vrlo korisna.

Foto: elledecor

 

 19. Nabavite novi pribor za jelo

Ako su godine usluživanja gostiju ostavile traga na vašim tanjurima ili priboru za jelo, odaberite proljeće i za promjenu u vašoj kuhinji.

Foto: elledecor

 

20. Uložite u neobično rasvjetno tijelo

Zanimljivo rasvjetno tijelo može postati centar prostorije. Ova neobična rasvjeta na fotografiji daje vizualni dojam koji je istovremeno zaigran i sofisticiran.

Foto: elledecor

 

21. Osvježite svoj ulazni prostor

Ako vaš ulazni prostor nema pristup prirodnom svjetlu osvijetlite ga sa odvažnim svjetiljkama. Zapamtite, prvi prostor u koji vaši gosti uđu treba postaviti ton koji će se nastaviti u ostatku vašeg stana.

Foto: elledecor

 

22. Obojite svoju spavaću sobu u prikladnu boju

U primjeru na fotografiji, zidovi spavaće sobe obojeni su u tamno zelenu jer su se korisnici te sobe prisjetili da su najbolje spavali u hotelu s upravo takvom bojom zidova. Razmislite o sobama gdje ste se najbolje naspavali: Jesu li to bile svijetle sobe ili mračne sobe? Pokušajte naći nijansu koja vama najviše odgovara.

Foto: elledecor

 

23. Ozelenite svoj dom

Osim što biljke mogu puno pridonijeti zdravijim uvjetima u vašem prostoru, one također mogu poboljšati i njegov vizualni dojam.

Foto: elledecor

 

24. Napokon se odvažite na akcent na jednom od zidova prostora

Ako sanjate o tome kako ćete se odvažiti na drugačiji zid u vašem sasvim bijelom stanu – sad je vrijeme! Taj trend je već neko vrijeme prisutan, ali još uvijek ima snažan utjecaj kao i prije – samo pogledajte ovaj cvjetni uzorak koji čini tu plohu zida novom fokusnom točkom cijele prostorije.

Foto: elledecor

 

25. Nabavite nove stolice za kuhinju

Barske i kuhinjske stolice su sve popularnije kao nov način dodavanja teksture, boje i osobnosti u kuhinju.

Foto: elledecor

 

26. Stanite na kraj praznim bijelim zidovima

Spavaća soba na fotografiji izgledala bi sasvim obično da nema niza malih zlatnih skulptura smještenih među dva ogledala. Zidne skulpture služe kao umjetničko djelo isto kao i slika ili fotografija, s tim da imaju prednost što mijenjaju teksturu i dodaju dodatnu dimenziju zidu.

Foto: elledecor

 

Izvor: elledecor

 

Interijeri

Koje je novitete predstavila Ambienta?

Posjetili smo međunarodni sajam namještaja i unutrašnjeg uređenja i izdvojili zanimljivosti

Objavljeno

u

Autor

Komodula-deez-produkt-komoda-ambienta-domnakvadrat
Foto: DOMnaKVADRAT

Proteklog je tjedna održana Ambienta – međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije. Izdvojili smo novitete koje se isplatilo vidjeti.

Deez product design ove je godine kreirao tri nova proizvoda, te nove boje za postojeći stolić Color me. Tu su daska za rezanje i posluživanje namirnica, veliki blagovaonski stol, te Komodula – komoda koju možete modulirati ovisno o svojim željama i potrebama.

Komodula-deez-produkt-komoda-ambienta-domnakvadrat

Foto: DOMnaKVADRAT

Bilo da je riječ o sajmovima ili tjednu dizajna, kod Bokarta uvijek ima noviteta. Kod njih se mogu pratiti i svjetski trendovi, budući da ih oni sami postavljaju. Ove sezone oduševili su antiknim dekorativnim ogledalima.

bokart-produkt-ogledalo-zlatna-antikno-ambienta-domnakvadrat

Foto: DOMnaKVADRAT

Dizajn koji nas je privukao je i onaj novog brenda Milla i Milli. Dizajneri su inspiraciju crpili iz osnovnih geometrijskih oblika. Ne žele se svrstavati u niti jedan stil, ali ponosni su što ovi komadi daju dojam bezvremenske otmjenosti.

milamili-dizajn-produkt-stol-ambienta-domnakvadrat

Foto: DOMnaKVADRAT

Nastavite čitati

Boje u interijeru

Unesite bakrenu boju u svoj dom

Bakreni detalji unijeti će toplinu u vaš prostor

Objavljeno

u

Autor

bakar-u-interijeru-bakrena-boja-kuhinja-domnakvadrat
Foto: DOMnaKVADRAT

Bakrena boja je boja jeseni. Ona ima moć u interijere unijeti snažnu energiju, a istovremeno svakom prostoru daje toplinu.

Iako je u početku bio vrlo hladan, industrijski dizajn s vremenom postaje sve topliji. Jedan od detalja zaslužnih za to je i unošenje bakrene boje u industrijske interijere. Iako se povezuje upravo s industrijskim interijerima, bakrena boja postupno se širi i na ostale stilove uređenja.

bakreni-detalji-u-interijeru-lesnina-dom2

Foto: DOMnaKVADRAT

Bakrena boja sjajno se slaže s drvenim elementima, a takvom se kombinacijom postiže doza elegancije. Iako djeluje rustikalno, sjajno se uklapa i u moderne interijere dajući im poseban karakter.

Budući da se bakrena boja koristi uglavnom za detalje – nema straha od pretjerivanja.

 

 

Nastavite čitati

Interijeri

Nagrade novinara i stručnog žirija na 45. Ambienti

Luminis lampama dvostruko priznanje za dizajn proizvoda

Objavljeno

u

Autor

martin-gubic-ambienta-lampa-luminus-nagrada-domnakvadrat
Martin Grubić, Foto: Luminus

Proteklog su vikenda na Zagrebačkom Velesajmu dodijeljene nagrade izlagačima 45. međunarodnog salona namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta. Luminis lampe osvojile su dvije nagrade za najbolji dizajn proizvoda – nagradu novinara unutar Dizajn zone te nagradu Dizajn plus.

ambienta-lampa-luminus-nagrada-domnakvadrat

Foto: Luminus

Nagrada novinara već se tradicionalno dodjeljuje prvoga dana Ambiente, a ovaj put su u žiriju bili Boba Blašković iz Dbloga, Martina Strukić iz Večernjeg lista te Iva Ćurić i Goran Kovač iz Promogradnje. Nagrade se dodjeljuju za radove izložene unutar Dizajn zone, namijenjene novitetima u industriji namještaja te novim trendovima uređenja interijera. Novinari su najboljima proglasili Luminisove Cooper lampe, dok je Twenty-five suspension set rasvjetnih tijela osvojio nagradu za dizajn proizvoda Dizajn plus.

Luminis lampe nastaju u Rijeci, a dizajnira ih Martin Grubić koji je dio svog radnoga vijeka proveo na brodovima i u škverovima, a danas njegova rasvjetna tijela krase hotele, restorane i poslovne prostore u zemlji i inozemstvu. Lampe nastaju u suradnji s lokalnim riječkim majstorima, obrtnicima koji su također svoj zanat stjecali zahvaljujući riječkoj industriji. Specifične po jednostavnoj i neutralnoj formi te industrijskome stilu, lampe uglavnom nastaju ručnim radom, uz pomoć klasičnih strojeva.

ambienta-lampa-luminus-nagrada-domnakvadrat

Foto: Luminus

Ovogodišnja Ambienta održavala se od 10. do 14. listopada predstavljajući koncepcijski i komunikacijski redizajniranu priču o ideji, dizajnu, arhitekturi i hrvatskoj proizvodnji, a sudjelovalo je 332 izlagača iz 32 zemlje.

Nastavite čitati

tece

Pratite nas na drušvenim mrežama

Izbor urednice

Lesninaxxxl-kredit-namještaj Lesninaxxxl-kredit-namještaj
Izbor uredniceprije 2 tjedna

XXXL SUPER KREDIT

9. listopad – 30. studeni

zavjese-koje-vas-cine-sretnim-lesnina-domnakvadrat zavjese-koje-vas-cine-sretnim-lesnina-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 3 tjedna

Zavjese koje vas čine sretnima

Lesnina XXXL predstavlja nove trendove i posebne pogodnosti za uživanje u toplini doma

Miele rodendanska torta Miele rodendanska torta
Izbor uredniceprije 3 tjedna

Miele Experience Center Zagreb proslavio 10. rođendan!

Poznati njemački brend kućanskih uređaja, Miele, proslavio je 10 godina postojanja svojeg 'IN' mjesta - Miele Experience Centera Zagreb

moja-kuhinja-iz-snova-lesnina-domnakvadrat moja-kuhinja-iz-snova-lesnina-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 3 mjeseca

Moja kuhinja iz snova – novi katalog Lesnine XXXL

Lesnina XXXL predstavlja nove trendove i posebne pogodnosti za uživanje u toplini doma

lesnina-sesvete-otvorenje-domnakvadrat lesnina-sesvete-otvorenje-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 4 mjeseca

Lesnina XXXL Hrvatska u Zagrebu je otvorila Lesnina XXXL Zagreb East

Prvi, u potpunosti preuređen prodajni centar Lesnine XXXL, Lesnina XXXL Zagreb East, otvara svoja vrata za građanstvo 28.lipnja 2018. Vrijednost...

Lesnina-XXXL-Zagreb-East-domnakvadrat Lesnina-XXXL-Zagreb-East-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 4 mjeseca

Lesnina XXXL Hrvatska otvara u potpunosti preuređen, najnoviji i najmoderniji prodajni centar

Najsuvremeniji prodajni centar Lesnine u Hrvatskoj otvara svoja vrata u četvrtak, 28.lipnja 2018. Vrijednost investicije kompletne renovacije centra iznosi 12...

Mömax-#nestonovo-dnevni-boravak-domnakvadrat Mömax-#nestonovo-dnevni-boravak-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 5 mjeseci

Mömax u Hrvatskoj otvara svoja vrata 13. lipnja i poziva sve!

#NestoNovo – buduće kupce na otvorenju očekuje vrijedni popust!

inspiracija-u-bojama-lesnina-domnakvadrat inspiracija-u-bojama-lesnina-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 5 mjeseci

Izašao je novi katalog Lesnine XXXL – Inspiracija u bojama

Lesnina XXXL predstavlja nove trendove inspirirane uživanjem u vlastitom domu.

solelux-sjenila-coulisse-prirodni-kamen-artesia-domnakvadrat solelux-sjenila-coulisse-prirodni-kamen-artesia-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 5 mjeseci

Vrhunski brendovi od sada u centru Zagreba

Tvrtka Solelux vodeći je dobavljač dekorativnih sjenila na području Hrvatske i Slovenije. Osim njih, u ponudi imaju i vrhunski prirodni...

Mömax-#nestonovo-moderna-kuhinja-domnakvadrat Mömax-#nestonovo-moderna-kuhinja-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 5 mjeseci

Mömax stiže na hrvatsko tržište – i svijet je odmah ljepši!

Na hrvatsko tržište stiže #nestonovo – brend Mömax koji, pod sloganom „i svijet je odmah ljepši!“, nudi odličan i bogat...

POPULARNO