Povežimo se

Izbor urednice

Dobrodošli, ovo je novi Dom na kvadrat!

Nadamo se da vam se sviđa kako smo uredili naš online dom.

Objavljeno

u

Dragi naši čitatelji, veliko nam je zadovoljstvo predstaviti vam novi Dom na kvadrat, koji vam sada omogućuje još bolji i brži pristup, više foto galerija, ali i gledanje naših emisija.

Dom na kvadrat je na internetu još od 2011. godine, a od tada smo nekoliko puta mijenjali dizajn. Ipak, mijenjanjem tehnologije, i mi smo željeli napredovati i biti bolji te dostupni na bilo kojem uređaju.

Maknuli smo fokus s crvene boje branda, koja je ionako noseća boja većine hrvatskih medija. Tu smo boju zamijenili zelenom koja je kao što već znamo, boja prirode. Ona simbolizira rast, harmoniju i svježinu.

Stari logotip Dom na kvadrat

Zelena ima veliku emocionalnu povezanost sa sigurnošću. Poznata je kao najmirnija boja ljudskom oku, a također djeluje smirujuće na ljude. Stabilnost i izdržljivost se isto povezuju sa zelenom bojom. U kombinaciji sa sivom bojom, dobivamo određenu čvrstoću i osjećaj mira.

Vjerujemo kako će vam naš novi i pregledniji portal, baš kao i arhiva od 2.416 članaka, biti novi internet dom.

Ljudska psihologija logotipe u pravilnim oblicima s oštrim linijama, kao što su pravokutnik i trokut, asocira na stabilnost. Ravne linije i precizni logotipi također ukazuju na snagu, profesionalnost i efikasnost. Vodili smo se činjenicom da su svi barem jednom u školi pokušali nacrtati kuću / dom iz jednostavnog pokreta, a unutar logotipa jasno se ističe i broj 2, koji simbolizira kvadrat.

Koristeći tamne i svijetle podloge, postigli smo zanimljiv kontrast flowa stranice te ubacili sitne detalje koji dodatno obogaćuju sadržaj.

Vjerujemo kako će vam naš novi i pregledniji portal, baš kao i arhiva od 2.416 članaka, biti novi internet dom. 

Kako vam se čine promjene? Ostavite svoje komentare ispod teksta!

Grijanje / Hlađenje

Na tržište dolazi klima uređaj sa stilom

Iako im je glavna funkcija rashlađivanje, odnosno grijanje prostora, to ne znači da klima uređaji trebaju biti neugledni. Bili smo u Torinu na europskom predstavljanju novog Daikinovog klima uređaja

Objavljeno

u

Autor

daikin-stylish-klima-uredjaj-sa-stilom-dom2-domnakvadrat
Foto: Daikin

Većina danas traži klimatizacijski sustav koji objedinjuje vrhunski učinak i vrhunski dizajn. Za sve u ožujku 2018. na europsku pozornicu stupa Stylish.

daikin-stylish-sivi-klima-uredjaj-dom2-domnakvadrat

Foto: Daikin

Stylish ostvaruje najveću učinkovitost među proizvodima visokog estetskog dizajna i postiže energetski razred A+++ * i za grijanje i za hlađenje. Zahvaljujući najnovijoj koncepciji svojih komponenti, Stylish postaje jedan od klima uređaja najveće energetske učinkovitosti koji trenutno postoje na tržištu.

daikin-stylish-klima-uredjaj-u-hodniku-dom2-domnakvadrat

Foto: Daikin

Uz to, rashladni medij R-32 koji je već postao standard u Daikinovim klima uređajima garantira i najmanji negativan utjecaj na okoliš.

daikin-stylish-crni-s-drvenim-dekorom-klima-uredjaj-dom2-domnakvadrat

Foto: Daikin

Stylish je dimenzijama manji od svojih prethodnika, a dostupan je u tri boje – bijeloj, sivoj, te crnoj boji s drvenim dekorom.

Zanima Vas još priča o klima uređajima? Pretplatite se naš YouTube kanal!

 

Nastavite čitati

Interijeri

Kaljeno staklo

Primjena stakla u modernom interijeru gotovo je obvezna. Zbog svoje svjetlopropusnosti i mogućnosti obrade i oblikovanja, staklo se nametnulo kao materijal idealan za uređivanje stambenih, poslovnih i javnih prostora.

Objavljeno

u

Autor

 

Iako ga se doživljava kao osjetljiv i hladan materijal, staklo se svojim jedinstvenim karakteristikama, prije svega transparentnošću i mogućnostima obrade, nametnulo kao nezamjenjiv materijal u građevinarstvu. Mogućnosti izvedbe atraktivnih detalja i funkcionalnih elemenata od stakla u interijerima su mnogobrojne. Osim za prozore i balkonska vrata staklo se koristi za izradu namještaja, ograda, stepenica, podova, stropova te za oblaganje zidova.

Staklo osvaja svojom elegancijom, a u kombinaciji s drugim materijalima – drvom, kamenom i metalom – postaje dominantan i snažan detalj u prostoru.

 

Kaljeno staklo Dom2

 

Različitim obradama stakla poboljšavaju se njegova svojstva, posebice sigurnosna, koja ga čine teško lomljivim čak i kada je riječ o velikim površinama i vrlo tankim izvedbama. Laminirano staklo čine dva sloja termički ojačanog stakla, između kojih je zaština folija koja spriječava njihovo osipanje u slučaju loma. Takva se stakla koriste kod vrata, balkonskih ograda i vanjskih staklenih obloga.

 

Kaljeno staklo Dom2

 

Kaljeno staklo je pojačane čvrstoće, otporno na niske temperature i nagle temperaturne promjene, a kod loma se raspada u sitne, tupe komadiće čime je bitno smanjena mogućnost da se pritom netko ozbiljnije ozlijedi. Kaljenje je proces zagrijavanja stakla na visoku temperaturu i potom naglog hlađenja, pri čemu se površinske molekule brzo stvrdnu i povećane su gustoće, dok one u sredini ostaju rijeđe. Kaljenjem se postiže prenapregnutost stakla.

 

Kaljeno staklo Dom2

 

Termičkim procesom kaljenja dobiva se i do 10 puta jača staklena površina, a takvo sigurnosno staklo često se primjenjuje u kućanstvima, auto-industriji te za fasade i izloge dućana. Staklo obrađeno na ovaj način ugrađuje se u prostore koji zahtijevaju sigurnosna stakla. Debljina kaljenog stakla varira od 4 do 19 milimetara, a ne može se dodatno obrađivati, primjerice brušenjem ili rezanjem već se mora mehanički obraditi prije slanja u pogon na termičku obradu.

Primjena staklenih elemenata pokazala se izrazito praktičnom u manjim prostorima u kojima staklene plohe stolova i polica vizualno rasterećuju prostor, olakšavaju njegovu osvijetljenost te mu time daju novu dimenziju. Ojačano staklo koristi se i za izradu atraktivnih i modernih radnih ploha u kupaonicama i kuhinjama čije je čišćenje time uvelike olakšano.

 

Kaljeno staklo Dom2

 

Od kaljenog stakla izrađuju se i stijenke tuš-kabina, klizna i zakretna sobna vrata te pregradne stijene, koje mogu biti potpuno providne, mutne ili obojane, a čime će prostor biti više ili manje intiman. Poseban efekt u interijeru postiže se postavljanjem staklenih stropova ili podova, koji također moraju biti sigurnosno ojačani. Ovakvi elementi u kombinaciji sa svjetlosnim efektima, dodatno će modernizirati prostor dajući mu notu originalnosti. Vrlo su atraktivna i staklena stubišta poput onih u dnevnom boravku, jer će svojom ljepotom i posebnošću postati ukras cijeloga doma.

 

 www.staklo-piletic.hr

Nastavite čitati

Izbor urednice

Praktične ideje za sakrivanje neuglednih radijatora

Od kutija po mjeri do naglašavanja detalja

Objavljeno

u

Autor

 

Neke dijelove doma gledamo isključivo kroz njihovu funkciju, dok nam estetika nije na prvom mjestu. U njih definitivno možemo svrstati radijatore.

 

 

S obzirom na to da nemaju svi novac za dizajnerske radijatore, mnogi pribjegavaju njihovu sakrivanju. Nekoliko genijalnih ideja kako to napraviti pogledajte u videu!

 

 

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Izbor urednice

POPULARNO