Povežimo se

Gastro

Neobičan nedjeljni ručak: Iznenadite svoju obitelj s kreativnim jelima

Nedjeljni ručak je savršena prilika da se okupite s obitelji i uživate u ukusnom obroku. Zašto ne biste ovaj put učinili nešto drugačije i iznenadili svoje najmilije s neobičnim jelima? U ovom članku donosimo nekoliko kreativnih ideja za neobičan nedjeljni ručak koji će oduševiti vašu obitelj i stvoriti posebne uspomene.

Sushi od povrća

Umjesto tradicionalnog nedjeljnog ručka, iznenadite svoju obitelj ukusnim i osvježavajućim sušijem od povrća. Možete eksperimentirati s različitim vrstama povrća poput krastavca, mrkve, avokada i paprike kako biste stvorili raznolike i ukusne rolice.

Poslužite ih s umakom od soje i wasabijem za pravi sushi doživljaj. Vaša će obitelj biti oduševljena novim i neobičnim jelom na stolu.

Mexi-lunch taco salata

Za neobičan i zabavan nedjeljni ručak, pripremite Mexi-lunch taco salatu koja kombinira okuse meksičke kuhinje s elementima salate. Umjesto tradicionalnih taco ljuski, koristite hrskave tortilje ili nacho čips kao bazu salate.

Dodajte slojeve svježeg povrća poput narezane salate, rajčice, paprike, kukuruza i crnog graha. Također možete dodati nasjeckani avokado, sjeckanu crvenu ili ljutu papriku te komadiće marinirane piletine ili govedine.

Začinite salatu limetinim sokom, maslinovim uljem, cilantrom i miješavinom začina poput papre, čilija i kumina. Vaša će obitelj uživati ​​u ovoj šarenolikoj i ukusnoj kombinaciji meksičkih okusa.

Azijski wok s tjesteninom

Iznenadite svoju obitelj s egzotičnim okusima Azije pripremajući ukusan wok s tjesteninom. Odaberite raznobojno povrće poput mrkve, brokule, paprike, šampinjona i mladog luka te ih kratko popržite na visokoj temperaturi u wok tavi s malo ulja.

Dodajte kuhane rezance, soju sos, đumbir, češnjak i malo ljute paprike ako volite pikantnu hranu. Sve dobro promiješajte dok se sastojci ne sjedine i poslužite vruće. Ovo jelo će donijeti osvježavajuće i egzotične okuse na vaš nedjeljni ručak.

Bilo da se odlučite za sushi od povrća, mexi-lunch taco salatu ili azijski wok s tjesteninom, sigurno ćete stvoriti posebne trenutke za cijelu obitelj. Uživajte u kreativnom kuhanju i istraživanju različitih kuhinja!

Oglas

Gastro

Ljubavni napitak za romantičnu večeru

Hrvoje Vukov ugostio je Denisa Vlahovca, koktel majstora koji će nas naučiti pripremati koktel prigodan za svaku romantičnu večeru, osobito one u mjesecu zaljubljenih. Za ovaj ljubavni napitak trebat će vam popularni teranino, gin te  sok od limuna i šećera. 

Sastojci i upute

Prvo dodajemo led u čašu, da čašu ohladimo. 

Nakon toga dodajemo led u shaker. 

U shaker zatim dodajemo:

30 ml gina 

30 mililitara teranina

30 mililitara soka od limuna

30 mililitara šećernog sirupa

I to je to. Zaklopimo shaker. I shakeamo. 

Dodajemo mineralne vode

I sve ćemo završit dekoracijom sa dehidriranom limetom. 

Ako nemamo shaker doma, možemo ovo napraviti ili u čaši ili u bilo kakvoj staklenci. 

Romantično ozračje svakako će dodatno oplemeniti dobar izbor mirisa za dom.

Note s kojima ne možemo pogriješit kad je u pitanju Valentinovo i uopće ovaj period još uvijek znači veljače kao vremena kalendarski i vremenskih prilika vani, mislim da se dobro vezati na čokoladu, na vaniliju, na onako nekakav dobar, dobar kompozicijski dio sa nečim slađim ali dovoljno da ima malo nekakvog odmaka, možda kava recimo je sigurno dobra, dobra kombinacija. 

Desert u obliku srca gotovo da je nezaobilazan dio svake romantične večere. Uz ljubav najčešće biramo kombinaciju čokolade, orašastih plodova i aromatične karamele. Svi ti sastojci podsjećaju na slatki miris zaljubljenosti.

Nastavite čitati

Gastro

Cheesecake u čaši – novogodišnja slastica Darka Kontina

Sastojci

Za podlogu: 

  • 500 grama bisktivnih keksi

Za kremu:

  • 250 grama krem sira
  • 200 grama mascarpone sira
  • 100 grama milerama
  • Začini po želji (aroma vanilije, med…)

Za preljev:

  • Malo smeđeg šećera
  • 1 pakiranje smrznutog šumskog voća

Postupak

  1. Malo smeđeg šećera rastopiti u tavi pa dodati šumsko voće. Kuhati dok ne ostane čisti trag u tavi, kad povučete kuhačom. 
  2. U posudi pomiješati sve sireve, šećer i začine po želji pa izmiksati. 
  3. Za podlogu, u blenderu usitnite kekse.
  4. Serviranje: 
  5. U čašu stavite usitnjene kekse, zatim obilnu količinu kreme, a na vrh stavite preljev od šumskog voća. 
  6. Desert možete završiti s pozlaćenim šećerom. 
Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Izbor urednice