Povežimo se

Gastro

Čokoladni lava cake

Čokoladni lava cake klasičan je kolač koji će oduševiti sve ljubitelje čokolade, ali i one koji to nisu. Za ovaj kolač potrebno je samo nekoliko sastojaka, a rezultat je mekan i sočan kolač s unutarnjim rastopljenim dijelom čokolade koji će se topiti u ustima.

Sastojci:

  • 100 g čokolade (može biti tamna ili mliječna)
  • 100 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 2 jaja
  • 50 g brašna

Uputstva za pripremu:

  1. Umutite jaja i šećer u zdjeli dok ne dobijete glatku smjesu.
  2. Rastopite čokoladu i maslac na laganoj vatri ili u mikrovalnoj pećnici.
  3. Dodajte rastopljenu čokoladu i maslac u zdjelu s umućenim jajima i šećerom, te dobro promiješajte.
  4. Dodajte brašno u smjesu i lagano promiješajte dok se sve dobro ne sjedini.
  5. Smjesu ulijte u pleh za pečenje ili silikonske kalupe za lava kolače.
  6. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 10-12 minuta, ili dok rubovi kolača budu čvrsti, a sredina još uvijek teče.
  7. Izvadite iz pećnice i ostavite da se malo ohladi prije posluživanja. Po želji posipajte šećerni prah ili dodajte kuglicu sladoleda ili voća na vrh kolača prije posluživanja.

Dobar tek!
Oglas

Gastro

Ljubavni napitak za romantičnu večeru

Hrvoje Vukov ugostio je Denisa Vlahovca, koktel majstora koji će nas naučiti pripremati koktel prigodan za svaku romantičnu večeru, osobito one u mjesecu zaljubljenih. Za ovaj ljubavni napitak trebat će vam popularni teranino, gin te  sok od limuna i šećera. 

Sastojci i upute

Prvo dodajemo led u čašu, da čašu ohladimo. 

Nakon toga dodajemo led u shaker. 

U shaker zatim dodajemo:

30 ml gina 

30 mililitara teranina

30 mililitara soka od limuna

30 mililitara šećernog sirupa

I to je to. Zaklopimo shaker. I shakeamo. 

Dodajemo mineralne vode

I sve ćemo završit dekoracijom sa dehidriranom limetom. 

Ako nemamo shaker doma, možemo ovo napraviti ili u čaši ili u bilo kakvoj staklenci. 

Romantično ozračje svakako će dodatno oplemeniti dobar izbor mirisa za dom.

Note s kojima ne možemo pogriješit kad je u pitanju Valentinovo i uopće ovaj period još uvijek znači veljače kao vremena kalendarski i vremenskih prilika vani, mislim da se dobro vezati na čokoladu, na vaniliju, na onako nekakav dobar, dobar kompozicijski dio sa nečim slađim ali dovoljno da ima malo nekakvog odmaka, možda kava recimo je sigurno dobra, dobra kombinacija. 

Desert u obliku srca gotovo da je nezaobilazan dio svake romantične večere. Uz ljubav najčešće biramo kombinaciju čokolade, orašastih plodova i aromatične karamele. Svi ti sastojci podsjećaju na slatki miris zaljubljenosti.

Nastavite čitati

Gastro

Cheesecake u čaši – novogodišnja slastica Darka Kontina

Sastojci

Za podlogu: 

  • 500 grama bisktivnih keksi

Za kremu:

  • 250 grama krem sira
  • 200 grama mascarpone sira
  • 100 grama milerama
  • Začini po želji (aroma vanilije, med…)

Za preljev:

  • Malo smeđeg šećera
  • 1 pakiranje smrznutog šumskog voća

Postupak

  1. Malo smeđeg šećera rastopiti u tavi pa dodati šumsko voće. Kuhati dok ne ostane čisti trag u tavi, kad povučete kuhačom. 
  2. U posudi pomiješati sve sireve, šećer i začine po želji pa izmiksati. 
  3. Za podlogu, u blenderu usitnite kekse.
  4. Serviranje: 
  5. U čašu stavite usitnjene kekse, zatim obilnu količinu kreme, a na vrh stavite preljev od šumskog voća. 
  6. Desert možete završiti s pozlaćenim šećerom. 
Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Izbor urednice