Povežimo se

Interijeri

Pretvorite svoj dom u urbanu oazu

Jedan od najboljih načina kako osvježiti svoj dom je zelenilom. Ono ima opuštajući efekt na sva čovjekova osjetila te ga povezuje s prirodom koja nam u gradskoj sredini nije uvijek dostupna. Pogledajte na koje sve originalne načine i svoj dom možete pretvoriti u urbanu oazu.

Maštoviti cvjetnjaci

Za one koji se bore s manjkom slobodnom prostora, evo jednog simpatičnog rješenja; malene cvjetnjake možete posložiti na zid te tako dobiti vertikalni vrt koji neće zauzimati dragocjeno mjesto. Na tržištu se nude brojni takvi ukrasi od kojih svakako valja izdvojiti takozvane “zelene džepove” dizajnerice Maruje Fuentes te modularne, magnetske cvjetnjake “Urbio”. Uz malo truda i inspiracije i sami možete izraditi svoj cvjetni dekor te ga ponosno izložiti na zidu dnevne ili spavaće sobe.

kreativni cvjetnjaci Dom2

Zeleni zidovi

Osim što u interijer unose osjećaj mira, zeleni zidovi vizualno osvježavaju ambijent i stvaraju povoljnu mikroklimu u prostoru. Paneli su dostupni u mobilnoj i fiksnoj verziji, a za njihovo održavanje možete se pobrinuti sami ili taj posao prepustiti profesionalcima.

kreativni cvjetnjaci Dom2

Podovi od mahovine

Ako zeleni zidovi nisu za vas, možda će vam se više svidjeti “podovi od mahovine”. Ovaj dojmljiv biljni tepih dobro se uklapa u životne i posebice u sumorne poslovne prostore u koje treba unijeti dašak promjene. Pod od mahovine prvi put je predstavljen na jednoj tokijskoj izložbi, a riječ je o suradnji između firme Unitika Ltd. i dizajnera Azume Makota.

Tepih od mahovine Dom2

Zeleni namještaj

Mlada njujorčanka Emily Wettstein potpisuje dizajn drvenog stola u s ugrađenom travom koji vas vodi na piknik u vlastitom domu. Kreativan spoj namještaja i biljnog zelenila predstavljaju i kućice za manje pse i mačke koje je osmislio francuski studio Pousse Créative. Koliko će vaš kućni ljubimac cijeniti tako okićenu kućicu je diskutabilno, ali svakako je riječ o jednom od najkreativnijih rješenja u posljednje vrijeme.

Zeleni namještaj Dom2

Hi-Tech cvjetnjaci

Za sve one koji vole bilje no nemaju dovoljno slobodnog vremena ili su zaboravljivi, “Click and Grow” ima rješenje. Iza tog imena skrivaju se pametni mali cvjetnjaci koji brinu za vaše cvijeće umjesto vas. Senzori ugrađeni u posudu mjere sve potrebne parametre i vašim biljkama pružaju optimalne količine vode i hranjiva.

Hi-tech cvjetnjaci Dom2

Viseći cvjetnjaci

Nakon što smo pokrili zidne i podne cvjetnjake, došao je red i na one stropne. Studio Boskke’s cvjetne posude okrenuo je naopačke, a njihovi cvjetnjaci također imaju ugrađeni sistem navodnjavanja. Ništa manje originalan je i luster s integriranim cvjetnjacima koji će garantirano zabaviti ukućane i postati centralni ukras doma.

Viseći cvjetnjaci Dom2

 
 Izvor: freshome
Oglas
Kliknite kako biste komentirali

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar

Interijeri

Revolucionarna dizalica topline – Daikin Altherma4

Prošloga tjedna u Frankfurtu je održan međunarodni sajam grijanja, klimatizacije, hlađenja i kupaonske opreme ISH. Uz brojne novitete predstavljena je i nova dizalica topline za stambene prostore, koja kombinira hlađenje i grijanje prostora korištenjem tople vode u jedinstvenom sustavu uštede energije.

Inovacija na tržištu

Daikin Altherma dizalica topline promijenila je standard na tržištu toplinskih pumpi. Nova serija Altherma 4 predstavlja dodatni pomak na tržištu zrak – voda dizalica topline.

Daikin Altherma 4 postići će novu razinu tehnologije dizalica topline. Četiri su značajna poboljšanja: prvo je da je puno pažnje usmjereno na očuvanje okoliša te su donesena rješenja sa smanjenim utjecajem na okoliš, nadalje, donosi maksimalnu energetsku učinkovitost, ima dug životni vijek. Moderne jedinice vrlo su tihe kako ne bi smetale korisnicima i njihovim susjedima.

Donosi dodatne energetske uštede

Altherma 4 dizalica topline sadrži posebno razvijene komponente koje poboljšavaju učinkovitost i fleksibilnost u primjeni, a istodobno štite sve faze ciklusa uporabe proizvoda. Govorimo o pametnom rješenju koje će donijeti dodatne energetske uštede.

“Na primjer, kada povežete fotonaponske panele s našom tehnologijom za grijanje, koristeći solarno proizvedenu električnu energiju, možete ju vratiti u spremnik tople vode za kućanstvo i zagrijati vodu, radije nego ju vratiti u elektro mrežu. To je tehnologija koja omogućava pametne kuće kao i mogućnost povezivanja sa smart home sustavom. Pametna tehnologija optimizira upotrebu električne energije koliko god je to moguće.”

Prilagođava se životnom stilu svakog pojedinca

Sustav projektiran za ugodniju svakodnevnicu omogućava korisnicima programiranje početka rada prema vlastitom životnom stilu. Moguće je automatsko određivanje temperature vode prema vanjskoj temperaturi, a ako se vanjska temperatura promijeni jedinica će sama kompenzirati i spriječiti nagle promjene temperature u slavinama. Opcija Multi+ korisnicima omogućava postavljanje prioriteta za klimatizaciju, a jednostavno se povezuje sa svim uređajima u sustavu, bez obzira o kojem se proizvođaču radi.

To su također očekivanja kupaca, jer ako kupujete toplinsku pumpu, mora biti pametna. Mora imati mogućnost povezivanja sa svim pametnim uređajima kod kuće. Sa Daikinovom Altherma 4 omogućavamo jednostavno povezivanje s uređajima treće strane.

Kontrolna ploča spremnika s intuitivnim zaslonom omogućuje vlasnicima jednostavnu optimizaciju i upravljanje s bilo kojeg mjesta van kuće. Patentirana „Feel good“ tehnologija, dodatna je prednost ovog sustava.

Mislili su na sve

U Daikinovu toplinsku pumpu Altherma 4 ugrađena je „Feel good“ tehnologija, što zapravo znači da se želi pružiti osjećaj bezbrižnosti svima, bilo da se radi o njivovim partnerima, instalaterima ili krajnjim korisnicima. Instalaterima žele pružiti maksimalnu podršku i ponuditi im vrhunske treninge, online platforme koje mogu lako koristiti kao i najkvalitetnije proizvode, te im time olakšati posao. Korisnicima žele osigurati bezbrižnost uz vrhunski educirane stručnjake od strane Daikina i ponuditi im rješenja koja pružaju maksimalan komfor u svakom domu.

Ova dizalica topline koristi prednosti novih tehnologija odgovarajući potrebama korisnika, a uzimajući u obzir sigurnost, ekonomičnost i energetsku učinkovitost kao važne parametre za bolju životnu svakodnevnicu.

Daikin Altherma 4 bazirana je na Althema tehnologiji, koja je vrlo uspješna u zadnjih 15 godina i najprodavaniji je hidraulični sustav grijanja. Prodano je više od 1.2 milijuna sustava grijanja od 2006. godine.

Nastavite čitati

Interijeri

Uskrsno slavlje uz predivan stol

Uskrsni doručak vrijeme je za obiteljsko okupljanje i radost. Uskrsne dekoracije podići će atmosferu i blagdanski ugođaj, a prigodno postavljen stol, doručak će učiniti posebnim za vašu obitelj.

Duga tradicija

Za Villeroy and Boch ovo je posebna godina, slave 275. rođendan. Od osnutka, uljepšali su milijune domova, a svaki Uskrs obogatili prekrasnim detaljima. Uživati u trenutcima života uz šalicu kave i osjetiti radost Uskrsa cilj je kojeg Villeroy and Boch uspješno ostvaruje.

Rođendan su proslavili posebnom kolekcijom koja razigrano povezuje dva desetljeća i interpretira povijesne dekoracije  s modernim grafičkim elementima. Jednostavnost možete upotpuniti pisanicama rađenim decoupage tehnikom.

Vesele uskršnje pisanice uz pomoć salveta

“Ono što je definitivno potrebno za ovakve čarobne Villeroy and Boch pisanice su prvenstveno salvete. Birat ćemo salvete iz ovog brenda. Villeroy and Boch dao je posebnu pažnju ovakvim veselim uskršnjim pisanicama koje predstavljaju proljeće i Uskrs”, govori Mirela Sušić.

Željene motive ćemo izrezati i odvojiti slojeve salvete. Jaje ćemo premazati bjelanjkom, staviti salvetu te opet bjelanjkom učvrstiti.

Nezaobilazno cvijeće

Raskoš uskršnjeg stola započinje cvijećem. Tulipani u nježnim pastelnim bojama dekorirani u posebnu vazu s uskrsnim motivima, rapsodija je proljeća na stolu.

“Naša uskrsna pisanica na taj će način izgledati čarobno, za mene će ta uskrsna pisanica predstavljati središnji dio stola, znači središnju bazu na koju ću se onda kasnije nadograđivati”, objašnjava Mirela.

Priroda kao vječna inspiracija

Inspiraciju za postav uskršnjeg stola potražite u prirodi. Bujnost njezinih mirisa i spektar boja savršeno će se uklopiti uz moderno i stilizirano posuđe.  

Na stolu se nalazi bazno plitki tanjuri, a Mirela je ovdje razmišljala i o djeci koja bi ujutro možda željela pojesti šarene pahuljice, pa je stavila i predivne cvjetne zdjelice.

Buđenje prirode iz zimskog sna u nama pobuđuje nalet neke nove energije, a ljepotu proljetnog sunca dodatno istaknite toplinom postavljenog stola.

Želimo da se obitelj okupi za uskršnjim stolom, da uživamo jer je ljubav iznad svega, i naravno uz mnoštvo cvijeća, lijepih proljetnih mirisa, to je nešto što Villeroy and Boch posuđe poručuje.

Uskrs preferira tople i vesele boje

“Postav stol za mene je definitivno bilo proljeće, pasteli, a Villeroy nam nudi široku paletu cvjetnih uzoraka, a osobno nikad ne bih Uskrs predstavila u nekim tamnim, zagasitim tonovima, zato što napokon dolazi to predivno vrijeme proljeća, Uskrsa, kada si želimo dati mašti na volju pa ćemo onda koristiti sve te pastelne tonove”, zaključuje.

Sjaj boja i svježina proljetnog zraka ispunjenog mirisima inspiracija su za nove kolekcije posuđa koje se savršeno uklapa u uskršnji stol.

Uvijek nas iznenade

Villeroy and Boch za svaki Uskrs izbacuje novu kolekciju posuđa. Ove godine su stavili naglasak na predivne te oslikane zečeve, na narcise, zumbule.

Zečići Ana i Max glavne su zvijezde ovogodišnje ograničene kolekcije. Izrađeni od finog porculana, idealni su poklon za vaše najmilije.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Oglas

Izbor urednice