Povežimo se

Interijeri

Komplimenti za komplementarnost

Komplementarne boje su one koje stoje jedna nasuprot druge na paleti nijansi. Idealna kombinacija postiže se spajanjem tople i hladne, a kako ih uskladiti u interijeru znaju stručnjaci iz Namještaja Mima.

Boje koje se nadopunjuju

Usklađenost namještaja, boja, tekstura i oblika naziva se komplementarnost u dizajnu interijera, a postiže se bojama koje se međusobno nadopunjuju.

Ako u našem ambijentu prevladaju hladni tonovi kao što su plave ili pak zelene nijanse, dobro ih je na neki način utopliti sa onima na suprotnom spektru, sa nekakvim žutim, narančastim ili pak crvenim tonovima.

“Kod neutralnih nijansi specifična je situacija pošto se sa njima slažu apsolutno bilo koje druge boje. Sve ovisi o tome što vi želite, kako se osjećate i kojim bojama naginjete. Čak i neki jarki tonovi poput jarkih ljubičastih ili jarko zelene boje će se lijepo uklopiti u neutralne ambijente, recimo sa sivim kuhinjama ili pak sa sivom garniturom”, objašnjava Andrea Budić.

Usklađivanje materijala

Osim boja, poželjno je uskladiti i materijale. Drvo, kamen i mramor međusobno se nadopunjuju, a kombiniranjem različitih tekstura dobiti će se interesantna dizajnerska igra.

Ukoliko u interijeru imate veći komad namještaja poput garniture u ljubičastoj boji, ona će vrlo lijepo izgledati sa bijelim jastukom, ali koji je recimo teksturiran, koji ima nekakve resice po sebi ili je možda izvezen na poseban način.

Pomoć oko stilskog usklađivanja uvijek možete potražiti kod Mima@home stručnjaka. Ova jedinstvena usluga na raspolaganju vam je iz udobnosti vašeg doma.

Više o komplementarnosti čitajte ovdje.

Oglas

Interijeri

Slavine su točka na i u dizajnu kupaonice

Kruna dizajna uređenja kupaonice su miješalice. Pažljivim odabirom boje, materijala i oblika dodatno će se naglasiti stil uređenja. Donosimo savjete kada odabrati podžbuknu, a kad nadžbuknu miješalicu.

Svatko će pronaći odgovarajući stil za sebe

Prilikom uređenja kupaonice, izborom slavina dajemo točku na i željenom dizajnu. Ako vam je jednako bitna estetika, funkcionalnost i kvaliteta, njemački proizvođač Kludi nudi slavine koje će pratiti svaku dizajnersku priču, od modernog do retro stila.

Slavine za kupaonice odvažnog uređenja dolaze u raznim bojama, a mogu biti nadžbukne i podžbukne. Podžbukne miješalice kupaonici daju profinjen i elegantan izgled, a njihova ugradnja zahtijeva određene građevinske radove.

Podžbukna miješalica

Podžbukne miješalice su miješalice za koje unaprijed u kupaonici moramo naći mjesto na koje će se montirati iz razloga što one sadrže podžbukno tijelo koje se ugrađuje u zid.

Može se ugrađivati iza tuš kabine, odnosno za korištenje tuš sistema, a možemo ugrađivati iznad umivaonika na točno određena mjesta. Pokrovne kape koje se stavljaju na podžbukna tijela su minimalistička, mogu biti u bojama, mogu biti crna, bijela, kromirana, ovisno o samom interijeru kupaonice.

Nadžbukna miješalica

Nadžbukna miješalica je ona čiji je sistem miješanja vode smješten izvan zida. Obično su to one koje se montiraju pored ili iznad umivaonika ili kade.

Nadžbukne miješalice su miješalice koje možemo češće promijeniti. Primjerice, ako mijenjamo neki stil kupaonice možemo promijeniti boju, možemo promijeniti stil, a ako je recimo klasična i želimo nešto retro, vrlo jednostavno to možemo zamijeniti.

Nadžbukne miješalice vizualno se ističu, zato trebaju biti dizajnom i bojom u skladu s uređenjem kupaonice. One mogu biti kromirane, bijele, crne i zlatne.

Ušteda vode

U Top2Floor-u pronaći ćete veliki izbor miješalica koje apsolutno zadovoljavaju funkcionalnost i upotpunjuju stil svake kupaonice, bilo da želite klasičnu ili termostatsku miješalicu. Termostatske miješalice elegantnog su dizajna i pridonose uštedi vode.

Kod instalacije termostatske miješalice sami možemo regulirati toplinu vode, a to je jako dobro da si možemo ograničiti temperaturu pogotovo ako imamo malu djecu. Nikad neće biti veća temperatura od one koja je prikazana na miješalici.

Samostojeće miješalice

Kludi miješalice svojim elegantnim dizajnom zadovoljavaju moderne trendove pružajući vašem prostoru dašak luksuza za najljepši početak i kraj dana. Beskompromisno samouvjeren stav i novu interpretaciju minimalizma u uređenju kupaonice donose samostojeće miješalice.

Za samostojeće kade u prostorima koristimo Kludi miješalice koje su samostojeće, one su vrlo dekorativne, mogu biti također kromirane, bijele ili crne.

Tuš je jednako dobar izbor

Ako kada nije vaš izbor i više volite tuširanje, tuš sustavi stvorit će spa osjećaj u vašem domu. Bilo da se želite osvježiti ili opustiti nakon napornog radnog dana, Kludi ima odgovor i na to.

Miješalice za umivaonike kombiniramo obzirom na umivaonik kakav koristimo u našem prostoru. Ako je to zdjela, tada mora biti viša miješalica, visine 240 ili 270. Odnosno, postoje umivaonici koji na sebi imaju već određene rupe na kojima se montiraju miješalice. Preporučamo miješalicu visine od 100.

Srebrne krom miješalice nedvojbeno su elegantan završni detalj kupaonice, no zbog konstantne promjene trendova uvijek se traga za odmakom od tradicionalnog.

Zahvaljujući suvremenoj tehnologiji, kreirane su palete zanimljivih završnih obrada miješalica. One kreiraju drugačiju atmosferu u kupaonici i pobuđuju neke nove osjećaje.

Kludi i Top2Floor nude rješenja koja će zadovoljiti sve ukuse i pružiti vam funkcionalne i visokokvalitetne proizvode koji prate svaki stil uređenja kupaonice.

Nastavite čitati

Interijeri

Rijetko se griješi s industrijskim stilom

Osnovni elementi industrijskog stila nastali su iz praktičnih razloga – bilo je preskupo sakriti cigle i cijevi. Sve o odrednicama tog popularnog stila uređenja te kako i gdje je nastao, zna naša Sunčica Mastelić Ivić.

Osnovna pravila industrijskog stila

Jedan sasvim običan prostor, bez izričitog stila uređenja, Sunčica Mastelić Ivić pretvorila je u industrijski interijer vodeći se osnovnim pravilima tog stila.

“Prvo smo krenuli od vlastitog odijevanja koje nas je onda poslije inspiriralo i u smjeru ostalih dekorativnih elemenata. To znači da smo u tamnim, prigušenim tonovima koje voli industrijski stil, da imamo sirove tamne kože, da imamo rasvjetna tijela koja potječu iz te pogonske industrijske arhitekture 19. i početka 20. stoljeća”, govori Sunčica.

“Neki predmeti izgledaju kao da smo ih radili kod bravara ili sami, ostavili smo zidove koji nas podsjećaju na tamnu, golu, neobrađenu ciglu.”

Što ovaj stil čini posebnim?

Otvoreni prostor jedna je od glavnih tlocrtnih karakteristika industrijskog stila i zadržavaju se originalni arhitektonski detalji koji ovaj stil čine posebnim.

“Taj stil na neki duhovit način zapravo predstavlja urbanu motoriziranu sestru rustikalnog stila što znači da sve ono u čemu uživamo na selu, okruženi i utopljeni u interijer rustikalnog stila, takvu istu emociju možemo doživjeti u industrijskom stilu, ali u urbanoj sredini”, objašnjava Sunčica.

Muškarci preferiraju industrijski stil uređenja

Industrijski stil vrlo je popularan kod muškaraca koji vole pridonijeti interijeru nekim vlastitim uratkom.

“Kad govorimo o stambenim prostorima, moram reći da muškarci koji sami sebi uređuju stambeni prostor jako vole industrijski stil jer kako ima puno metala grube obrade i puno sirove kože, on ima u sebi dosta muških elemenata.”

Stil u kojem se rijeko griješi

Klijenti koji sami uređuju svoj stambeni prostor rijetko u tom stilu naprave grešku jer ga dobro razumiju, za razliku od nekih drugih stilova gdje se korisnik zna malo doći u sklizav teren.

Nastao je u Americi

Iako se njegova vrijednost uočava tek 2000-ih godina, industrijski stil nastao je kao odgovor na konkretne potrebe društva krajem 19. stoljeća.

“Početci industrijskog stila sežu unazad nekih 20-ak godina i pamtimo ga kao nešto što je nastalo u Americi u područjima centara velikih gradova, a priča započinje na taj način što su nekad, sa prijelaza iz 19. u 20. stoljeće, u centrima gradova se nalazila skladišta i pogoni industrija.”

Nakon Drugog svjetskog rata industrijski pogoni sele se na periferiju i ostaju veliki prazni prostori koje prvo naseljavaju umjetnici te kreiraju svoj atelje i dom u jednom prostoru.

Osim toga što se umjetnici nalaze sa svojim ateljeima u tim prostorima, dolaze i drugi stanovnici gradova koji počinju uviđati da je tamo vrlo šarmantno i interesantno biti. Počinju se otvarati umjetničke galerije, otvaraju se mali bistroi, mali kafe prostori i dešava se jedna kritična masa, jedna vibracija tog prostora.

Naglasak na zidove i cijevi

Industrijski stil populariziran je arhitektonskom praksom ponovne uporabe starih zgrada naglašavajući strukturne elemente poput zidova ili cijevi.

“Od unutrašnje arhitekture skladišnih prostora podrazumijevamo postojeću rasvjetu koja je industrijska, to su zvonaste velike visilice. Također imamo neobrađene ili zaglađene betonske podove koji su služili za jednostavno pomicanje kolica u toku rada u nekom pogonu ili nekom skladištu.”

Ako vaš stan ima skrivene cijevi i cigle, industrijski stil uređenja može se postići korištenjem namještaja od drveta, željeza i čelika divljeg i nedovršenog dizajna.

Više o industrijskom stilu čitajte ovdje.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Oglas

Izbor urednice