Povežimo se

Interijeri

Drvene igre bez granica… s keramikom!

A može i obrnuto. Keramičke igre bez granica… s drvom!

Svijet keramičkih pločica zapravo je jedan poseban modni svijet u kojem se trendovi toliko ne mijenjaju sezonski, koliko doživljavaju inovativne i divljenja vrijedne promjene, koje ga usmjeravaju prema novim formatima, bojama, uzorcima, motivima…

Jedan od najstalnijih i najomiljenijih trendova su i keramičke pločice koje vjerno imitiraju najrazličitije drvene površine.

‘Daske’ s cool efektom
Sabuni NoceKeramičke pločice koje malo podsjećaju na brodski pod, malo na otmjeni i uvijek cijenjeni parketni pod, uključujući i retro uzorak riblje kosti. Pločice se u ovom slučaju ponašaju kao ‘kameleoni’, jer, kamuflirane u drvo, daju hladnom keramičkom materijalu dojam topline. Optički dojam barem, no koji, primjerice ugradnjom podnog grijanja, može postati i stvarni. Možda je upravo to razlog zašto keramičke pločice sve više i lakše osvajaju podove… i to ne samo kupaonica, kuhinja i hodnika, već i spavaćih soba i soba za dnevni odmor.

Sabuni Beige Circles Decor

Nijansiranje izgleda drva
Dimljeni hrast? Ili hrast premazan bijelim vapnom? Grubi, odnosno izvorni izgled neobrađenog drva? Nema problema! Slično kao i kod pravih drvenih podova, proizvođači nude puno više od površne imitacije drva. Uz različite nijanse ‘mrlja’ to se odnosi i na njihovu strukturu, npr. pločice za vanjsko oblaganje imaju vrlo uske, stvarne ili 3D efekt, pukotine koje materijalu daju dubinu: trodimenzionalan dojam površine omogućuje osjetilo opipa i igru svjetla i sjene – savršeno za kontinuitet između unutarnjih i vanjskih prostora. Moderno je oponašanje neobrađenog drva ili pak druga krajnost – savršeno izbrušena i polirana površina. Inkjet otisak može imati finalni rezultat koji imitira finu strukturu drva koja u klasičnoj varijanti izgleda grubo brušeno, a u pomaknutom izdanju rustikalno.

Pločice u dizajnu hrasta, breze, kestena…
Sve više proizvođača keramičkih pločica proširuje svoj asortiman ‘keramičkih vrsta drva’ poistovjećujući ih sa stvarnim / drvenim inspiracijama iz prirode, npr. keramičke pločice s uzorkom drva hrasta, breze, javora, kestena, bukve, trešnje… Podne pločice rađene i složene po principu parketa daju dodatnu vrijednost prostoru s obzirom da se orijentiraju na trodimenzionalnost, što za rezultat ima: uzbudljiva rješenja! Zajedničko svim keramičkim pločicama koje imitiraju drvo je to što ih je sve teže razlikovati od stvarnog drva.

Sabuni Avorio Dom2
Sabuni Mosaico Dom2

 U ponudi Keramike Modus možete pronaći novu kolekciju keramičkih pločica, nazvanu – Sabuni, koja svoju inspiraciju crpi iz drva! Kolekcija SABUNI (20×50 cm zidna i dekor, 4,8×50 cm bordura i 30×30 cm podna pločica) – Toplina tonova & smirenost dezena. Rustikalna kolekcija oplemenjuje prostor svojom toplom asocijacijom na sve vrijednosti drva.

Kolekcije keramičkih pločica proizvođača Keramike Modus možete pronaći u svim bolje opremljenim trgovinama keramike, sanitarija i kupaonske opreme diljem Hrvatske. Kontakt za dodatne upite info@keramika-modus.com

Keramika Modus – najljepša u kupaonici!

Oglas
Kliknite kako biste komentirali

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar

Interijeri

Kreativne ideje za uređenje malih stanova: Trikovi za proširenje prostora

Život u malom stanu može biti izazovan kada se suočite s ograničenim prostorom. Međutim, s nekoliko pametnih trikova i kreativnih ideja, možete pretvoriti svoj mali stan u funkcionalan i estetski privlačan prostor.

U ovom članku, istražujemo neke od najboljih ideja za uređenje malih stanova koje će vam pomoći proširiti prostor i maksimalno iskoristiti svaki kutak.

Multifunkcionalni namještaj

Odaberite namještaj koji ima višestruku svrhu. Kreveti s ladicama za dodatno spremanje, sofe koje se pretvaraju u krevete ili stolovi s preklopnom funkcijom su samo neke od mogućnosti.

Ovim pametnim komadima namještaja možete uštedjeti prostor i pružiti više funkcionalnosti.

Iskoristite vertikalni prostor

Kada nemate dovoljno prostora u širini, okrenite se prema vertikalnom prostoru. Postavite police duž cijele visine zida kako biste stvorili dodatni prostor za pohranu knjiga, ukrasa i drugih predmeta.

Također možete objesiti kuke ili vješalice na zidove kako biste organizirali svoje stvari i spriječili nered.

Ogledala za iluziju prostora

Postavljanje ogledala na strateška mjesta u vašem stanu može stvoriti iluziju proširenja prostora. Ogledala reflektiraju svjetlost i stvaraju dubinu, čineći prostor otvorenijim i prozračnijim.

Odaberite velika ogledala ili postavite više manjih ogledala kako biste maksimalno iskoristili njihovu optičku iluziju.

Svijetla rasvjeta

Dobro osvjetljenje može stvoriti dojam prostranosti. Koristite prirodno svjetlo koliko je god moguće i držite zavjese i zavjese otvorenima. Ako nemate pristup prirodnom svjetlu, odaberite svijetle žarulje i postavite ih na strategijska mjesta u stanu kako biste osvijetlili sve kutke.

Pregledna organizacija

Održavanje stvari uredno organiziranima može učiniti čuda za proširivanje prostora. Iskoristite kutije, košare i ladice za spremanje stvari i držite ih van vidokruga. Ovo će stvoriti dojam čistoće i prostranosti, čak i u malom prostoru.

Odaberite svijetle boje

Boje imaju veliki utjecaj na percepciju prostora. Kada uređujete mali stan, birajte svijetle boje za zidove, podove i namještaj. Bijela, bež, svijetlo plava ili svijetlo zelena su odlični izbori jer reflektiraju svjetlost i stvaraju dojam prozračnosti.

Također, možete koristiti svijetle tonove za detalje poput jastuka, prekrivača ili ukrasnih predmeta kako biste dodali malo boje bez da opterećujete prostor.

Minimalizam

Manji prostor izgleda vizualno veći kada je uredan i minimalistički uređen. Smanjite količinu namještaja i ukrasa na minimum. Odaberite funkcionalne komade namještaja koji su estetski privlačni, ali ne opterećuju prostor.

Minimalistički stil uređenja stvara dojam prostranosti i olakšava kretanje kroz prostor.

Prostor za rad

Ako radite od kuće, važno je osigurati prostor za rad u malom stanu. Razmislite o postavljanju stola s preklopnom funkcijom koji možete sklopiti kada ga ne koristite. Također, koristite vertikalni prostor za pohranu radnih materijala i organizaciju.

Otvaranje prostora pregradama

Ako vaš mali stan ima pregrade koje stvaraju zatvorene prostore, razmotrite mogućnost uklanjanja ili smanjenja tih pregrada kako biste stvorili otvoreniji prostor. To će stvoriti dojam kontinuiranog prostora i poboljšati protok svjetlosti i zraka.

Uređivanje malog stana može biti izazovno, ali uz kreativnost i pametno planiranje, možete stvoriti funkcionalan i prostran prostor. Iskoristite ove pametne trikove za proširenje prostora, prilagodite ih svojim potrebama i stvorite svoj mali raj.

Nastavite čitati

Interijeri

Boho stil: Inspiracija i savjeti za uređenje prostora s boho šarmom

Boho stil, skraćenica od “bohemian”, je popularan dizajnerski stil koji privlači sve veću pažnju svojom jedinstvenom kombinacijom udobnosti, topline i razigranosti.

Inspiriran slobodnim duhom umjetnika, nomada i putnika, boho stil stvara atmosferu koja je opuštena, prirodna i šarmantna. U ovom članku istražit ćemo neke ključne elemente boho stila te pružiti inspiraciju i savjete za uređenje prostora s boho šarmom.

Kolorit

Boho stil obiluje bogatim i raznolikim koloritom. Slobodno se poigravajte s jarkim i toplim bojama poput narančaste, crvene, žute, smaragdno zelene i tirkizne. Također, prirodne boje poput smeđe, bež i zemljanih tonova mogu pružiti osjećaj ravnoteže i topline.

Teksture

Teksture su ključne za postizanje autentičnog boho izgleda. Koristite različite tkanine, poput šarenih jastuka, presvlaka, tepiha od prirodnih vlakana poput jute i sisala te zavjesa od laganih tkanina. Drveni namještaj i pleteni predmeti također dodaju dozu teksture.

Biljke i zelenilo

Dodavanje biljaka i zelenila u prostor donosi osjećaj svježine i povezanosti s prirodom, što je karakteristično za boho stil. Odaberite različite vrste biljaka, poput visećih kaktusa, paprati i cvjetova, i postavite ih na različite lokacije u prostoru.

Mješavina stilova

Boho stil se temelji na mješavini različitih stilova. Ne bojte se kombinirati različite uzorke, materijale i stilove namještaja. Reciklirani ili vintage komadi namještaja mogu dodati autentičnost i karakter prostoru.

Umjetnost i detalji

Dodavanje umjetnosti i zanimljivih detalja je važan dio boho stila. Postavite galeriju slika ili okvira na zid, izložite ručno izrađene predmete ili suvenire s putovanja te koristite zanimljive svjetiljke i svijeće kako biste stvorili toplu atmosferu.

Boho stil je izvanredan način da se izrazi kreativnost i osobnost u uređenju prostora. Slijedeći ove inspiracije i savjete, možete stvoriti prostor s boho šarmom.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Oglas

Izbor urednice