Povežimo se

Planiranje i uređenje

Vrtlarski poslovi koje biste trebali obaviti sada

Nije još kasno za pripremu vrta za nove biljke

Proljeće je probudilo i prirodu i vrijeme je, ako ih već niste obavili, za radove u vrtu. Krajnje je vrijeme za pripremu tla i brigu o vašim biljkama, a ovo vrijeme nudi brojne mogućnosti da pretvorite svoj vrt u rascvjetani raj.

Donosimo vam par najvažnijih vrtlarskih zadataka koji će biti u središtu pozornosti u travnju.
Jedan od prvih zadataka je uklanjanje korova. Uklonite ga ako moguće zajedno sa korijenom, jer čete jedino tako uspjeti spriječiti njegov ponovni rast. Nakon toga je tlo potrebno prozračiti i prorahliti, kako bi se pojednostavila i omogućila apsorpcija hranjivih tvari.

Idealno je vrijeme za sadnju raznog cvijeća, povrća te začinskog i ljekovitog bilja. Mnoge godišnje i višegodišnje biljke se sada mogu saditi kako bi osigurali cvjetni užitak tijekom ostatka proljeća i tijekom ljeta.

Kako odabrati motornu kosilicu

Pobrinite se za rano cvjetajuće biljke

U travnju su biljke poput tulipana i narcisa već u punom cvatu i prezentiraju se u raznim veselim bojama. Čim uvenu, ocvale cvjetne glavice treba pažljivo odrezati kako biste stalno uživali u njihovoj ljepoti.

Travnjak se isto tako lagano budi iz sna nakon kiše i hladnijih dana. Vrijeme je za prvu košnju i prozračivanje. Prilikom košnje se travnjak ne smije pre kratko kositi. Prozračivanje pak uklanja mahovinu i pomaže tlu da „dođe do zraka“.

Početkom proljeća se vraćaju i štetočine. Važno je poduzeti sve mjere za sprečavanje nastanka lisnih uši, puževa i drugih neželjenih gostiju. Koristite prirodna sredstva koja pomažu u prirodnoj borbi protiv štetočina bez zagađivanja okoliša.

Ovo su osnovni alati za vrtlarenje – provjerite što vam je potrebno za sadnju i održavanje

Iako nije više očekivan, mraz nas uvijek može iznenaditi. Budite spremni na mogućnost mraza i zaštitite osjetljive biljke.

Isplanirajte izgled svog vrta. Razmotrite sve mogućnosti koje vam nudi i razmislite o izgledu i funkcionalnosti. Uživajte u procesu uređenja svog vrta i pretvorite ga u rascvjetani raj.

Oglas

Planiranje i uređenje

Vrtni alat – Best off sezona 18

Uređaji i alat uz koje vrtlarski radovi postaju uživanje

Vrijedni stručnjaci svake nas godine podsjete koji se vrtlarski poslovi trebaju obaviti i kako ih olakšati korištenjem inovativnih uređaja.

Jurilica za laku košnju

Ove sezone oduševile su nas i crvene jurilice za košnju trave.

Redovito održavanje velikih travnjaka zahtjevan je posao za standardne kosilice. Za taj su posao idealne traktorske kosilice koje će pružiti posebno iskustvo vožnje na svim terenima uz
jednostavno korištenje. Više…

Prednosti robotskih kosilica

Napredna tehnologija mijenja našu svakodnevicu u svim segmentima pa tako i vrtlarenju. Robotske kosilice sve su češći izbor vlasnika vrtova koji svoje travnate površine žele održavati maksimalno efikasno uz minimalno napora. Više…

Odaberite pravu kosilicu za vaš travnjak

Bez redovite košnje trava će izgledati zapušteno i neuredno, a zbog krivo odabrane kosilice taj se posao može učiniti teškim. 

Motorne kosilice najčešći su izbor, a u tom segmentu AL-KO uređaji prednjače zbog svojih brojnih mogućnosti. Više…

Olakšajte poslove u vrtu uz alate za iskusne vrtlare

Ako imate veliki vrt i travnjak, poslovi mogu biti vrlo izazovni. Olakšati ih mogu alati namijenjeni profesionalcima i ozbiljnim vrtlarima. Više…

Vrtni alat

Nastavite čitati

Planiranje i uređenje

Odaberite odgovarajuću vrstu roštilja za vašu ljetnu oazu

Za roštiljanje ne postoji loš trenutak. Roštilj je savršena prilika za odmoriti se u društvu prijatelja i obitelji, a ujedno može biti i jedna od glavnih aktivnosti za bilo koju drugu vrstu događanja.

Ljetne večeri nezamislive su bez dobrog društva i opuštenog provođenja vremena na otvorenom. Stoga je roštilj mnogima idealan i najjednostavniji način pripreme hrane, koji ne samo da je ukusan, već pridonosi i stvaranju jedne zabavne atmosfere.

Današnja ponuda roštilja iznimno je velika. Kao što postoje brojni načini pripreme roštilja i namirnica koje se mogu pripremati na roštilju, tako postoji i nekoliko vrsta roštilja – na drva, ugljen, plinski i električni.

U aktualnoj ponudi u svim Lesnina XXXL centrima i na webshopu u tijeku su posebni popusti na program proizvoda za ljetno roštiljanje, a ponuda uz kompletan pribor za roštiljanje, kao što su hvataljke, profesionalni štapići za ražnjiće, bežični termometri, noževi, obuhvaća i raznoliki izbor roštilja.

Tradicionalna metoda pečenja hrane na otvorenoj vatri uz pomoć roštilja na drveni ugljen zaokružit će gurmansko iskustvo stvarajući intenzivan dim i aromu koja obogaćuje okus mesa, ribe ili povrća.

Veći plinski roštilj s 3 plamenika i termometrom za precizno praćenje osigurat će fin obrok za velika društva, dok će robusni kotači omogućiti roštiljanje i na nešto zahtjevnijim terenima. Ovu vrstu roštilja predlažemo ako ne želite ložiti vatru.

Eletrični ili plinski roštilj – što odabrati?

Električni ili plinski roštilj odlična su opcija za roštiljanje na balkonu i bez dima, kvalitetni materijali garantiraju finu pripremu hrane, a ujedno su i vrlo praktični za prenošenje.
Iskusni grill majstori znaju da detalji čine razliku. Roštilji s poklopcem pružaju opciju indirektnog pečenja, odnosno pečenje na niskim temperaturama. Također, pojedini modeli imaju opciju dugotrajnog dimljenja, koja je u gastro svijetu postala pravi hit u pripremi roštilja.

Sve veća pažnja pridaje se i raznim dodacima za roštiljanje. Klasični dodaci kao što su lopatica, hvataljka, daska za rezanje, rukavice, pregača neizostavan su pribor kod pripreme svima nama omiljene gastro delicije.

Roštilj za pečenje pizze

Ljetno roštiljanje ne podrazumijeva samo pečenje mesa, ribe i povrća. U ponudi opreme za ljetno roštiljanje u Lesnini potražite i peć za pizzu. No, jeste li znali da je pizzu moguće ispeći i na roštilju? Naime, tako se postiže veća temperatura nego u pećnici, a i sama priprema pizze na roštilju je jednostavna, naročito ako koristite kamen za pizzu.

Lesnina XXXL – Kreirajmo dom zajedno!

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Izbor urednice