Povežimo se

Bez kategorije

Miele ponovo pomiče granice!

Miele predstavlja revolucionarnu novu metodu kuhanja – Pećnica Dialog je brža i svestranija od bilo kojeg drugog proizvoda za kuhanje i daje izvrsne rezultate

Kuhanje ribe u bloku leda ili telećeg filea u omotu od pčelinjeg voska bez otapanja? Sada je došlo vrijeme da se ponovno otkrije kuhanje – s Dialog pećnicom iz tvrtke Miele.

Po prvi put se koristi tehnologija u kojoj elektromagnetski valovi reagiraju na teksturu hrane na inteligentan način. Meso se, primjerice, kuha ravnomjernije, zadržavajući svoje sokove. Riba i povrće čuvaju svoju finu strukturu, a tijesto se diže znatno bolje. Različiti svježi sastojci za čitavi obrok mogu se staviti zajedno na lim za pečenje u pećnicu i svi su gotovi do savršenstva u istom vremenu – i do 70% brže nego konvencionalnim metodama kuhanja.

Dramatična ilustracija načina na koji je Dialog pećnica revolucionirala kuhanje - riba ugrađena u blok leda: riba u središtu kuha se bez topljenja leda.
Photo: Miele

Dialog pećnica bit će predstavljena na hrvatskom tržištu početkom svibnja 2019.godine.

Izvana je izgled Dialog pećnice identičan izgledu njegove kopije klasične pećnice, ali iznutra Dialog pećnica otvara sasvim jedan novi svijet užitka kuhanja i pečenja.

Jedan primjer koji zbunjuje publiku na prezentacijama je sirovi file ribe postavljen u blok leda koji se nalazi u Dialog pećnici. Rezultat: riba unutar leda je skuhana dok je sam led ostao i dalje zamrznut.

Ne manje impresivan od nezamislivog je ovaj primjer: Uzmimo janjeći but i postavimo ga na postelju od povrća crvenih paprika i zelenih šparoga. Popunimo preostali prostor lima za pečenje sa pekarskim krumpirom te stavimo u Dialog pećnicu. Nakon otprilike 45 minuta, janjetina izlazi sočna i ravnomjerno kuhana, povrće je blago al dente, a krumpir ukusno mekan – bez ikakvog prekida ili potrebe za uvođenjem dodatnih sastojaka. Bilo bi nemoguće kuhati ovo jelo u klasičnoj pećnici s tako dobrim rezultatima i u tako kratkom vremenu. Isto tako, različiti sastojci kao što su losos i lisnato tijesto – nebeska kombinacija okusa – mogu se pripremiti jednostavno, brzo i samo u jednom postupku.

Dialog pećnica tvrtke Miele postavljena je da revolucionira način pečenja i kuhanja. Hrana s različitim teksturama tradicionalno zahtijeva različite postavke sada se mogu pripremiti zajedno. Rezultati očaravaju čak i profesionalne chef-de-cuisine. Pečenje na povrću priprema se do savršenstva u Dialog pećnici bez prekuhavanja povrća. Štoviše, kuhanje je znatno brže
Photo: Miele

Širok raspon primjena i kvaliteta rezultata proizlaze iz M-Chef tehnologije tvrtke Miele. Ova tehnologija primjenjuje elektromagnetske valove na hranu koja stvara toplinu za kuhanje. Dialog pećnica ima modularnu jedinicu koja generira elektromagnetske valove u određenom frekvencijskom području i distribuira ih u pećnici preko dva senzora visokih performansi.

Budući da su molekule u hrani raspoređene na različite načine, pa čak se i preuređuju tijekom kuhanja, kontinuirano podešavanje frekvencije podržava proces kuhanja. Isti senzori također daju Dialog pećnici povratnu informaciju o količini energije koju je hrana apsorbirala.

Gledano izvana, nova se Dialog pećnica može lako zamijeniti za klasičnu pećnicu. Svatko tko poželi peći kruh bez kore može to učiniti u Dialog pećnici.
Photo: Miele

Izvrsni rezultati zahvaljujući M Chef u kombinaciji s toplinom

Daljnja značajna prednost M Chefa proizlazi iz činjenice da se hrana kuha ‘volumetrijski’: na primjer, file mesa je jednolično ružičast od ruba do jezgre. U klasičnoj pećnici, to je mnogo teže jer toplina uvijek putuje izvana prema unutra. Kada se jezgra čini gotova, vanjski slojevi su često već pretjerano pripremljeni.

Budući kuhanje s elektromagnetskim valovima ne narušava strukturu površine hrane, kruh se može peći u potpunosti bez kore. Za klasični kruh i pečene arome u mesu, M Chef tehnologija uvijek se kombinira s toplinom. U tom smislu, Dialog pećnica idealno je opremljena jer nudi mnoge značajke vodećih Miele uređaja za kuhanje, uključujući i komforan M Touch zaslon i pirolitičko samočišćenje. Elegantno i ujednačeno osvjetljenje na svim razinama prvi put je zajamčeno visokokvalitetnom LED rasvjetom BrilliantLight.

Umreživost Dialog pećnice obećava inspiraciju i dodatno zadovoljstvo kuhanja. Korisnici mogu birati iz ponude brojnih automatskih programa posebno razvijenih za Dialog pećnicu u bazi recepata koja je uključena u Miele@mobilnu aplikaciju. Jednim klikom postavke automatskog programa prenose se izravno na uređaj.
Photo: Miele

Miele aplikacija prenosi parametre recepta ravno u Dialog pećnicu

Povezivost Dialog pećnice pruža inspiraciju i dodatno zadovoljstvo kuhanja. Značajka recepta uključena u Miele@mobile aplikaciju predstavlja idealno polazište za eksperimentiranje i isprobavanje novih ideja jer korisnicima nudi brojne automatske programe razvijene posebno za ovaj novi proizvod.

Uz videozapise za pripremu hrane i popise za kupovinu, aplikacija također omogućuje prijenos parametara recepta izravno na uređaj. Ova funkcija stavlja korisnike u izravni kontakt s Miele razvojnim kuhinjama jer su recepti koje su oni razvili i odobrili dostupni za preuzimanje praktički odmah.

Korisnici Dialog pećnice naići će na dva nova koncepta: gurmanske jedinice (Gourmet Units) i intenzitet. Gurmanske jedinice služe kao jedinica energije koja se primjenjuje na hranu, pri čemu jedna gurmanska jedinica odgovara jednom kilojoulu (kJ). Postavke intenziteta su “visoke”, “srednje” i “nježne”. Za većinu prehrambenih proizvoda, „visoki“ je ispravan izbor, a ‘nježan’ je idealno mjesto za osjetljiva jela poput sufflea.

Elegantan dizajn podržava revolucionarnu tehnologiju kuhanja: Dialog pećnica iz tvrtke Miele znači inovativno kuhanje, izvrsnost rezultata, jednostavnu pripremu hrane i uštedu vremena.
Photo: Miele

‘Gourmet Assistant’ i ‘Gourmet Pro’ podržavaju kreativnost

Automatskim programima se ovaj novi uređaj pojednostavljuje, a da pritom ne uguši kreativnost korisnika. Za veću individualnost postoje dvije mogućnosti za iskusne kuhare: ‘Gourmet Pro’ namijenjen je korisnicima s određenim iskustvom i onima koji vole eksperimentirati. U ovom slučaju, svi parametri kao što su način rada, gurmanske jedinice, intenzitet i vremena kuhanja moraju se odabrati ručno. ‘Gourmet Assistant’ podržava kuhara sugerirajući postavke ovisno o vrsti i količini hrane kako bi se osigurali izvrsni rezultati.

Direktor Miele
Dr.Markus Miele

Media kontakt HR:
Ana Turkalj
Tel: +385 1 6689 040

Kliknite kako biste komentirali

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar

Bez kategorije

Danas je Badnjak, dan kojeg krase brojni običaji

Dio običaja je pao u zaborava, a dio ih se još uvijek njeguje.

božićna-trpeza-domnakvadrat

Badnjak je dan uoči Božića kada se najčešće obavljaju posljednje pripreme za Božić. Čisti se kuća, kiti božićno drvce, peku kolači, radi francuska salata, jede bakalar. U ponoć se tradicionalno ide na polnoćku, a nakon na druženje. Ove godine morat ćemo bez toga kao i velikih obiteljskih okupljanja. No, pitanje je znamo li uopće što je Badnjak? I kakvi se običaji uz njega vežu?

Badnjak je posljednji dan Došašća. Sama riječ dolazi od riječi bdijeti, bdijeti čekajući rođenje Isusa Krista. Nekada se bdjelo uz svijeće u miru i tišini. Vjernici na ovaj dan poste, a na jelovniku je najčešće bakalar. Trpeza na stolu bi trebala biti bogata kako bi i naredna godina bila takva. Žene su na taj dan tradicionalno pekle kruh koji bi krasio stol sve do Sveta tri kralja.

Pred večer domaćin bi unio badnjak i slamu u kuću. Slama se tumači kao sjećanje, da se Isus rodio na slami, čime je simbol jasli u betlehemskoj spilji. U prošlosti se večeralo na slami na kućnom podu, pa se zato i danas, ispod stola za kojim se večera na Badnjak, stavi malo slame. Dok se ispod okićenog božićnog drvca stavljalo, a neki to još uvijek rade, žito. Na blagdanski stol stavlja se pšenica posijana na blagdan Svete Lucije.

Odlazak na polnoćku nije se propuštao. Nakon nje, običaj je bio da si ljudi međusobno čestitaju Božić. U nekim krajevima Hrvatske Božić su pjesmom po domovima čestitali koledari. Običaj koledovanja očuvan je u Dubrovniku.

Nastavite čitati

Bez kategorije

Najšarmantnije kolibe u kojima bismo rado proveli zimu

Male su, simpatične i vrlo ugodne za boravak.

koliba-u-šumi-domnakvadrat

Iako nema zime, kolibe u planinama vrlo su atraktivno i poželjno mjesto za provesti zimske dane. Malo mira i tišine bez stresa i gradske vreve mnogima je lijek, a mi smo na Pinterestu pronašli baš takva mjesta. Možda dobijete inspiraciju i odlučite se na pothvat gradnje baš takve kolibe.

Naravno da moraju biti drvene i okružene drvećem.

Kako izvana, tako drvo dominira i iznutra. Rustikalni stil savršen je za ovakve kolibe jer im daje potrebnu toplinu i ugođaj.

A za još bolji ugođaj pobrinut će se i kamin koji je nezaobilazan u ovakvim kućicama. Ili pak peć na drva.

Tepisi i krzno utoplit će i najhladnije zimske dane i noći.

A u ovo vrijeme ne smiju se zaboraviti ni božićni ukrasi.

Nastavite čitati

Kolumne

Pratite nas na drušvenim mrežama

Izbor urednice