Povežimo se

Bez kategorije

Miele ponovo pomiče granice!

Miele predstavlja revolucionarnu novu metodu kuhanja – Pećnica Dialog je brža i svestranija od bilo kojeg drugog proizvoda za kuhanje i daje izvrsne rezultate

Kuhanje ribe u bloku leda ili telećeg filea u omotu od pčelinjeg voska bez otapanja? Sada je došlo vrijeme da se ponovno otkrije kuhanje – s Dialog pećnicom iz tvrtke Miele.

Po prvi put se koristi tehnologija u kojoj elektromagnetski valovi reagiraju na teksturu hrane na inteligentan način. Meso se, primjerice, kuha ravnomjernije, zadržavajući svoje sokove. Riba i povrće čuvaju svoju finu strukturu, a tijesto se diže znatno bolje. Različiti svježi sastojci za čitavi obrok mogu se staviti zajedno na lim za pečenje u pećnicu i svi su gotovi do savršenstva u istom vremenu – i do 70% brže nego konvencionalnim metodama kuhanja.

Dramatična ilustracija načina na koji je Dialog pećnica revolucionirala kuhanje - riba ugrađena u blok leda: riba u središtu kuha se bez topljenja leda.
Photo: Miele

Dialog pećnica bit će predstavljena na hrvatskom tržištu početkom svibnja 2019.godine.

Izvana je izgled Dialog pećnice identičan izgledu njegove kopije klasične pećnice, ali iznutra Dialog pećnica otvara sasvim jedan novi svijet užitka kuhanja i pečenja.

Jedan primjer koji zbunjuje publiku na prezentacijama je sirovi file ribe postavljen u blok leda koji se nalazi u Dialog pećnici. Rezultat: riba unutar leda je skuhana dok je sam led ostao i dalje zamrznut.

Ne manje impresivan od nezamislivog je ovaj primjer: Uzmimo janjeći but i postavimo ga na postelju od povrća crvenih paprika i zelenih šparoga. Popunimo preostali prostor lima za pečenje sa pekarskim krumpirom te stavimo u Dialog pećnicu. Nakon otprilike 45 minuta, janjetina izlazi sočna i ravnomjerno kuhana, povrće je blago al dente, a krumpir ukusno mekan – bez ikakvog prekida ili potrebe za uvođenjem dodatnih sastojaka. Bilo bi nemoguće kuhati ovo jelo u klasičnoj pećnici s tako dobrim rezultatima i u tako kratkom vremenu. Isto tako, različiti sastojci kao što su losos i lisnato tijesto – nebeska kombinacija okusa – mogu se pripremiti jednostavno, brzo i samo u jednom postupku.

Dialog pećnica tvrtke Miele postavljena je da revolucionira način pečenja i kuhanja. Hrana s različitim teksturama tradicionalno zahtijeva različite postavke sada se mogu pripremiti zajedno. Rezultati očaravaju čak i profesionalne chef-de-cuisine. Pečenje na povrću priprema se do savršenstva u Dialog pećnici bez prekuhavanja povrća. Štoviše, kuhanje je znatno brže
Photo: Miele

Širok raspon primjena i kvaliteta rezultata proizlaze iz M-Chef tehnologije tvrtke Miele. Ova tehnologija primjenjuje elektromagnetske valove na hranu koja stvara toplinu za kuhanje. Dialog pećnica ima modularnu jedinicu koja generira elektromagnetske valove u određenom frekvencijskom području i distribuira ih u pećnici preko dva senzora visokih performansi.

Budući da su molekule u hrani raspoređene na različite načine, pa čak se i preuređuju tijekom kuhanja, kontinuirano podešavanje frekvencije podržava proces kuhanja. Isti senzori također daju Dialog pećnici povratnu informaciju o količini energije koju je hrana apsorbirala.

Gledano izvana, nova se Dialog pećnica može lako zamijeniti za klasičnu pećnicu. Svatko tko poželi peći kruh bez kore može to učiniti u Dialog pećnici.
Photo: Miele

Izvrsni rezultati zahvaljujući M Chef u kombinaciji s toplinom

Daljnja značajna prednost M Chefa proizlazi iz činjenice da se hrana kuha ‘volumetrijski’: na primjer, file mesa je jednolično ružičast od ruba do jezgre. U klasičnoj pećnici, to je mnogo teže jer toplina uvijek putuje izvana prema unutra. Kada se jezgra čini gotova, vanjski slojevi su često već pretjerano pripremljeni.

Budući kuhanje s elektromagnetskim valovima ne narušava strukturu površine hrane, kruh se može peći u potpunosti bez kore. Za klasični kruh i pečene arome u mesu, M Chef tehnologija uvijek se kombinira s toplinom. U tom smislu, Dialog pećnica idealno je opremljena jer nudi mnoge značajke vodećih Miele uređaja za kuhanje, uključujući i komforan M Touch zaslon i pirolitičko samočišćenje. Elegantno i ujednačeno osvjetljenje na svim razinama prvi put je zajamčeno visokokvalitetnom LED rasvjetom BrilliantLight.

Umreživost Dialog pećnice obećava inspiraciju i dodatno zadovoljstvo kuhanja. Korisnici mogu birati iz ponude brojnih automatskih programa posebno razvijenih za Dialog pećnicu u bazi recepata koja je uključena u Miele@mobilnu aplikaciju. Jednim klikom postavke automatskog programa prenose se izravno na uređaj.
Photo: Miele

Miele aplikacija prenosi parametre recepta ravno u Dialog pećnicu

Povezivost Dialog pećnice pruža inspiraciju i dodatno zadovoljstvo kuhanja. Značajka recepta uključena u Miele@mobile aplikaciju predstavlja idealno polazište za eksperimentiranje i isprobavanje novih ideja jer korisnicima nudi brojne automatske programe razvijene posebno za ovaj novi proizvod.

Uz videozapise za pripremu hrane i popise za kupovinu, aplikacija također omogućuje prijenos parametara recepta izravno na uređaj. Ova funkcija stavlja korisnike u izravni kontakt s Miele razvojnim kuhinjama jer su recepti koje su oni razvili i odobrili dostupni za preuzimanje praktički odmah.

Korisnici Dialog pećnice naići će na dva nova koncepta: gurmanske jedinice (Gourmet Units) i intenzitet. Gurmanske jedinice služe kao jedinica energije koja se primjenjuje na hranu, pri čemu jedna gurmanska jedinica odgovara jednom kilojoulu (kJ). Postavke intenziteta su “visoke”, “srednje” i “nježne”. Za većinu prehrambenih proizvoda, „visoki“ je ispravan izbor, a ‘nježan’ je idealno mjesto za osjetljiva jela poput sufflea.

Elegantan dizajn podržava revolucionarnu tehnologiju kuhanja: Dialog pećnica iz tvrtke Miele znači inovativno kuhanje, izvrsnost rezultata, jednostavnu pripremu hrane i uštedu vremena.
Photo: Miele

‘Gourmet Assistant’ i ‘Gourmet Pro’ podržavaju kreativnost

Automatskim programima se ovaj novi uređaj pojednostavljuje, a da pritom ne uguši kreativnost korisnika. Za veću individualnost postoje dvije mogućnosti za iskusne kuhare: ‘Gourmet Pro’ namijenjen je korisnicima s određenim iskustvom i onima koji vole eksperimentirati. U ovom slučaju, svi parametri kao što su način rada, gurmanske jedinice, intenzitet i vremena kuhanja moraju se odabrati ručno. ‘Gourmet Assistant’ podržava kuhara sugerirajući postavke ovisno o vrsti i količini hrane kako bi se osigurali izvrsni rezultati.

Direktor Miele
Dr.Markus Miele

Media kontakt HR:
Ana Turkalj
Tel: +385 1 6689 040

Kliknite kako biste komentirali

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar

Bez kategorije

Sve što vam treba za prve godine djetetova života

Od opreme za spavanje i hranjenje do garnitura za igru i kolica za šetnju, dječja oprema donosi praktična rješenja za svaki dan.

Prve godine djetetova života donose puno promjena, ali i puno radosti. Svaki dan nosi novu avanturu; prve snove, prve zalogaje, prve korake. U svemu tome važno je imati pouzdanu opremu koja olakšava svakodnevicu i pruža sigurnost i udobnost, kako djeci tako i roditeljima.

Od namještaja za spavanje i hranjenje, do kolica, sjedalica i namještaja prilagođenog djeci, sve što je potrebno za bezbrižno odrastanje nalazi se u Lesnina XXXL katalogu ”Sretno odrastanje”. Akcijska ponuda na artikle traje do 31. 5. ili do isteka zaliha. 

Dobar san počinje s pravim krevetićem i udobnom opremom

Dobar san temelj je svakog djetetova dana, zato je važno da krevetić bude siguran, udoban i praktičan. Postoje modeli koji se mogu prilagoditi kako dijete raste, s mogućnošću podešavanja visine ili dodatnim ladicama za spremanje stvari. U Lesnina XXXL asortimanu dostupni su i madraci koji pružaju odgovarajuću potporu, baldahini i mekana posteljina, odnosno sve ono što noćnu rutinu čini jednostavnijom, a snove mirnijima. 

Prvi zalogaji koji se pamte

Prvi obroci s bebom znaju biti prava mala avantura. Od kašica do prvih samostalnih pokušaja sa žlicom, svaki zalogaj nosi nešto posebno. Dobra hranilica čini veliku razliku, ako je stabilna, jednostavna za čišćenje i prilagodljiva djetetovoj dobi i visini, obroci postaju znatno opušteniji i ugodniji. Sigurnosni pojasevi pružaju dodatnu sigurnost, tako da roditeljima ostaje više prostora za smijeh.

Mali kutak velikih ideja

Dječje sjedeće garniture, stolići i stolice idealni su za svakodnevne aktivnosti poput crtanja, listanja slikovnica, slaganja kockica ili igranja društvenih igara. Prilagođeni su visinom i dimenzijama djeci, pa ih mogu samostalno koristiti bez pomoći odraslih. Lagani su i lako se premještaju, što djeci daje slobodu da sama oblikuju svoj prostor. Osim što su praktični, često dolaze u veselim bojama koje se lako uklope u ostatak dječje sobe. Takvi komadi pomažu u stvaranju navike sjedenja, koncentracije i samostalne igre, što je korisno i za svakodnevicu i za pripremu za vrtić ili školu.

Svakodnevne avanture

Za šetnje, izlete i svakodnevne avanture, dobra kolica i autosjedalice su neizostavni dio opreme. Katalog ”Sretno odrastanje” nudi razne modele, od laganih sportskih kolica do robusnijih varijanti s mnoštvom dodataka. Sjedalice su dizajnirane s naglaskom na sigurnost, udobnost i prilagodbu dobi, pa svaka vožnja može biti bezbrižna i sigurna.

Osim navedenog u katalogu se nalaze i mnoge druge potrepštine koje će odrastanje učiniti zabavnijim i bezbrižnijim. Akcija traje do 31.5., odnosno do isteka zaliha, a asortiman je odstupan u Lesnina XXXL poslovnicama i na web shopu

Nastavite čitati

Bez kategorije

Danas je Badnjak, dan kojeg krase brojni običaji

Dio običaja je pao u zaborava, a dio ih se još uvijek njeguje.

božićna-trpeza-domnakvadrat

Badnjak je dan uoči Božića kada se najčešće obavljaju posljednje pripreme za Božić. Čisti se kuća, kiti božićno drvce, peku kolači, radi francuska salata, jede bakalar. U ponoć se tradicionalno ide na polnoćku, a nakon na druženje. Ove godine morat ćemo bez toga kao i velikih obiteljskih okupljanja. No, pitanje je znamo li uopće što je Badnjak? I kakvi se običaji uz njega vežu?

Badnjak je posljednji dan Došašća. Sama riječ dolazi od riječi bdijeti, bdijeti čekajući rođenje Isusa Krista. Nekada se bdjelo uz svijeće u miru i tišini. Vjernici na ovaj dan poste, a na jelovniku je najčešće bakalar. Trpeza na stolu bi trebala biti bogata kako bi i naredna godina bila takva. Žene su na taj dan tradicionalno pekle kruh koji bi krasio stol sve do Sveta tri kralja.

Pred večer domaćin bi unio badnjak i slamu u kuću. Slama se tumači kao sjećanje, da se Isus rodio na slami, čime je simbol jasli u betlehemskoj spilji. U prošlosti se večeralo na slami na kućnom podu, pa se zato i danas, ispod stola za kojim se večera na Badnjak, stavi malo slame. Dok se ispod okićenog božićnog drvca stavljalo, a neki to još uvijek rade, žito. Na blagdanski stol stavlja se pšenica posijana na blagdan Svete Lucije.

Odlazak na polnoćku nije se propuštao. Nakon nje, običaj je bio da si ljudi međusobno čestitaju Božić. U nekim krajevima Hrvatske Božić su pjesmom po domovima čestitali koledari. Običaj koledovanja očuvan je u Dubrovniku.

Nastavite čitati

Kolumne

Pratite nas na drušvenim mrežama

Izbor urednice