Bez kategorije
Miele ponovo pomiče granice!
Miele predstavlja revolucionarnu novu metodu kuhanja – Pećnica Dialog je brža i svestranija od bilo kojeg drugog proizvoda za kuhanje i daje izvrsne rezultate

Kuhanje ribe u bloku leda ili telećeg filea u omotu od pčelinjeg voska bez otapanja? Sada je došlo vrijeme da se ponovno otkrije kuhanje – s Dialog pećnicom iz tvrtke Miele.
Po prvi put se koristi tehnologija u kojoj elektromagnetski valovi reagiraju na teksturu hrane na inteligentan način. Meso se, primjerice, kuha ravnomjernije, zadržavajući svoje sokove. Riba i povrće čuvaju svoju finu strukturu, a tijesto se diže znatno bolje. Različiti svježi sastojci za čitavi obrok mogu se staviti zajedno na lim za pečenje u pećnicu i svi su gotovi do savršenstva u istom vremenu – i do 70% brže nego konvencionalnim metodama kuhanja.

Dialog pećnica bit će predstavljena na hrvatskom tržištu početkom svibnja 2019.godine.
Izvana je izgled Dialog pećnice identičan izgledu njegove kopije klasične pećnice, ali iznutra Dialog pećnica otvara sasvim jedan novi svijet užitka kuhanja i pečenja.
Jedan primjer koji zbunjuje publiku na prezentacijama je sirovi file ribe postavljen u blok leda koji se nalazi u Dialog pećnici. Rezultat: riba unutar leda je skuhana dok je sam led ostao i dalje zamrznut.
Ne manje impresivan od nezamislivog je ovaj primjer: Uzmimo janjeći but i postavimo ga na postelju od povrća crvenih paprika i zelenih šparoga. Popunimo preostali prostor lima za pečenje sa pekarskim krumpirom te stavimo u Dialog pećnicu. Nakon otprilike 45 minuta, janjetina izlazi sočna i ravnomjerno kuhana, povrće je blago al dente, a krumpir ukusno mekan – bez ikakvog prekida ili potrebe za uvođenjem dodatnih sastojaka. Bilo bi nemoguće kuhati ovo jelo u klasičnoj pećnici s tako dobrim rezultatima i u tako kratkom vremenu. Isto tako, različiti sastojci kao što su losos i lisnato tijesto – nebeska kombinacija okusa – mogu se pripremiti jednostavno, brzo i samo u jednom postupku.

Širok raspon primjena i kvaliteta rezultata proizlaze iz M-Chef tehnologije tvrtke Miele. Ova tehnologija primjenjuje elektromagnetske valove na hranu koja stvara toplinu za kuhanje. Dialog pećnica ima modularnu jedinicu koja generira elektromagnetske valove u određenom frekvencijskom području i distribuira ih u pećnici preko dva senzora visokih performansi.
Budući da su molekule u hrani raspoređene na različite načine, pa čak se i preuređuju tijekom kuhanja, kontinuirano podešavanje frekvencije podržava proces kuhanja. Isti senzori također daju Dialog pećnici povratnu informaciju o količini energije koju je hrana apsorbirala.

Izvrsni rezultati zahvaljujući M Chef u kombinaciji s toplinom
Daljnja značajna prednost M Chefa proizlazi iz činjenice da se hrana kuha ‘volumetrijski’: na primjer, file mesa je jednolično ružičast od ruba do jezgre. U klasičnoj pećnici, to je mnogo teže jer toplina uvijek putuje izvana prema unutra. Kada se jezgra čini gotova, vanjski slojevi su često već pretjerano pripremljeni.
Budući kuhanje s elektromagnetskim valovima ne narušava strukturu površine hrane, kruh se može peći u potpunosti bez kore. Za klasični kruh i pečene arome u mesu, M Chef tehnologija uvijek se kombinira s toplinom. U tom smislu, Dialog pećnica idealno je opremljena jer nudi mnoge značajke vodećih Miele uređaja za kuhanje, uključujući i komforan M Touch zaslon i pirolitičko samočišćenje. Elegantno i ujednačeno osvjetljenje na svim razinama prvi put je zajamčeno visokokvalitetnom LED rasvjetom BrilliantLight.

Miele aplikacija prenosi parametre recepta ravno u Dialog pećnicu
Povezivost Dialog pećnice pruža inspiraciju i dodatno zadovoljstvo kuhanja. Značajka recepta uključena u Miele@mobile aplikaciju predstavlja idealno polazište za eksperimentiranje i isprobavanje novih ideja jer korisnicima nudi brojne automatske programe razvijene posebno za ovaj novi proizvod.
Uz videozapise za pripremu hrane i popise za kupovinu, aplikacija također omogućuje prijenos parametara recepta izravno na uređaj. Ova funkcija stavlja korisnike u izravni kontakt s Miele razvojnim kuhinjama jer su recepti koje su oni razvili i odobrili dostupni za preuzimanje praktički odmah.
Korisnici Dialog pećnice naići će na dva nova koncepta: gurmanske jedinice (Gourmet Units) i intenzitet. Gurmanske jedinice služe kao jedinica energije koja se primjenjuje na hranu, pri čemu jedna gurmanska jedinica odgovara jednom kilojoulu (kJ). Postavke intenziteta su “visoke”, “srednje” i “nježne”. Za većinu prehrambenih proizvoda, „visoki“ je ispravan izbor, a ‘nježan’ je idealno mjesto za osjetljiva jela poput sufflea.

‘Gourmet Assistant’ i ‘Gourmet Pro’ podržavaju kreativnost
Automatskim programima se ovaj novi uređaj pojednostavljuje, a da pritom ne uguši kreativnost korisnika. Za veću individualnost postoje dvije mogućnosti za iskusne kuhare: ‘Gourmet Pro’ namijenjen je korisnicima s određenim iskustvom i onima koji vole eksperimentirati. U ovom slučaju, svi parametri kao što su način rada, gurmanske jedinice, intenzitet i vremena kuhanja moraju se odabrati ručno. ‘Gourmet Assistant’ podržava kuhara sugerirajući postavke ovisno o vrsti i količini hrane kako bi se osigurali izvrsni rezultati.


Media kontakt HR:
Ana Turkalj
Tel: +385 1 6689 040
Bez kategorije
Karirani uzorak u domu je apsolutni hit!
Uz boje, materijale i teksture, veliku ulogu u kreiranju ugođaja u nekom prostoru imaju dezeni. Jedan od najzastupljenijih nesumnjivo je karirani uzorak, a evo kako ga uklopiti u životni prostor.

Karirani uzorak sastoji se od okomitih i vodoravnih linija različitih boja koje se međusobno sijeku pod pravim kutom. Izvorno se primjenjivao na vuni, no danas karirani uzorak nalazimo na brojnim materijalima.
Mnogi će ga asocirati sa Škotskom – škotska narodna nošnja, popularni kilt, gotovo uvijek sadrži karirani uzorak. No, ovaj je uzorak karakterističan i za Irsku, sjevernu Španjolsku i zapadnu Francusku.
Danas se karirani uzorak primarno koristi u modnoj industriji i u tapetarstvu, ali i u izradi drugih dekorativnih elemenata poput tapeta, zavjesa i jastuka. Uporaba ovog dezena u dom će unijeti osjećaj topline i udobnosti, a prostoru spavaće ili dnevne sobe podariti tradicionalni štih.
Kako ga unijeti u interijer?
Jedna od prednosti ovog dezena kod uređenja interijera jest što je moguće kombinirati različite mustre kariranog uzorka, no uputno je izbjegavati korištenje drugih vrsta dezena poput točkica ili mornarskih prugica. Ipak, ukoliko ih koristite neka budu u istom tonu.
Za veći efekt primijenite ga tek na pojedinom elementu poput tepiha ili zastora, jer će previše kariranog zagušiti prostor. Kariranim tapetama obložite tek jednu zidnu plohu koja će tako doći do izražaja.
Ako ovakav uzorak niste spremni unijeti na velika vrata, možete to učiniti simpatičnim detaljima u kuhinji; bez obzira je li moderna ili rustikalna, prostor kuhinje osvježit će karirani podlošci, stolnjaci, krpe za suđe…
Bilo da je sastavni dio zimske sheme dekoriranja doma u koju se najbolje uklapa crveno-zeleni uzorak ili pak svijetlo zelena i ružičasta kombinacija za proljetne interijere, karirani elementi unijet će dobrodošlu promjenu u dom.
Bez kategorije
Kamini na bioetanol – dostojna zamjena za prave
Kad razmisle koje sve preduvjete treba zadovoljiti da bi imali pravi kamin u domu …

Mnogima je prizor pucketanje vatre u kaminu tiha patnja, ali kad razmisle o tome koje sve preduvjete trebaju zadovoljiti da bi imali pravi kamin u domu, pristat će i na kompromis. Dostojna zamjena za pucketanje drva bit će kamini na bioetanol.

Takvi kamini sadrže kućište koje u sebi ima keramički kamen. On se prilikom punjenja natopi bietanolom koji gori. Na taj se način stvara u prostoru stvara ugođaj kao da se tamo nalazi pravi kamin.
Nude se zidni, samostojeći, stolni u više različitih dimenzija. I iako se njihova funkcija često shvaća kao isključivo ambijentalna, odnosno dekorativna, treba znati da kamini na bioetanol ograničeno i griju.

Ovisno o veličini kamina, u početku ćete trebati litru do četiri etanola. Jedna litra traje tri do pet sati. Gašenje je vrlo jednostavno. Takvi kamini sa strane imaju strane ručicu koja kad se pomakne, zatvara dovod zraka tom plameniku i automatski se plamen gasi. Vi možete istog trena izaći iz kuće bez bojazni da će se ponovno sam od sebe upaliti.

Što se održavanja tiče, posebnih zahtjeva nema. Dobro je s vremena na vrijeme prebrisati plamenik. A uz tako jednostavno održavanje i primjenu moramo priznati da možda i nije tako teško u ovom slučaju pristati na kompromis i pucketanje drva zamijeniti plamenom bioetanola.
You must be logged in to post a comment Login