Lesnina XXXL
5 ideja kako dekicama utopliti dom
Savjeti i inspiracije iz Lesnine

Mekani dekorativni jastuci i dekice idealni su da vas zagriju dok sjedite pred televizorom ili u fotelji čitate knjigu.
Osim tople funkcije, dekice mogu imati i dekorativnu funkciju – da daju novi izgled vašoj neutralnoj sjedećoj garnituri.
5 ideja kako dekicama utopliti dom pogledajte i videu!
Savjete i inspiracije za uređenje interijera omogućila vam je Lesnina
Izbor urednice
Dobar odabir posuđa i pribora za jelo bitan je kod posluživanja i kuhanja hrane
Kuhajte s ljubavlju uz Lesninu!

Dobro poznata poslovica kaže da ljubav ide kroz želudac. Znamo da nas hrana može oraspoložiti, utješiti i smiriti. Stoga ne bi trebalo čuditi da je hrana spravljena s ljubavlju i pažnjom mnogo ukusnija od hrane koja je pripremljena ravnodušno. Jer, i kuhanje i jedenje hrane trebaju predstavljati užitak.

Osim ideja i iskustva, priprema hrane zahtijeva i dobar odabir kvalitetnog posuđa kako bi jelo bilo ukusno. Važno je od čega je izrađeno posuđe u kojemu kuhamo.

Posuđe od vatrostalnog stakla jednostavno se održava i podnosi visoke temperature. Poput stakla i emajlirano posuđe je osjetljivo na nagle promjene temperature, a kod odabira treba paziti da ono bude visokokvalitetno s debljim i otpornijim slojem emajla. Visoke temperature dobro podnosi posuđe od inoksa, dok se za tave od gusa kaže da su kamen temeljac kuhanja. Korisne su za mnoga jela, dugo održavaju konstantnu temperaturu i lako se mogu održavati. Aluminijsko posuđe idealno je za prženje i pečenje, dugo kuhanje i kratko pirjanje. Aluminij je lagan i praktičan te dobro provodi toplinu iako treba pripaziti zbog ispuštanja aluminija u hranu. Za zdravo kuhanje i posluživanje hrane odlično je i keramičko posuđe. Takvo posuđe izvrsno čuva okuse i najčešće se koristi za pečenje ili dugo ukuhavanje hrane.

U svim Lesnina prodajnim centrima i na web shopu do 14.03.2021. u tijeku je promotivna akcija na odabrani asortiman pribora za kuhanje – lonce, tave, posuđe i pribor za jelo, posude i čaše, noževe i pomagala u kuhinji.

Dopustite mašti da vas pokrene i inspirirajte se novim okusima u stvaranju delicija. Kuhajte s ljubavlju uz Lesninu!
Interijeri
Tri ideje za smočnice u kuhinji
Mnogi u stanu nemaju dovoljno mjesta za smočnicu. Zato vam otkrivamo tri ideje kako ih organizirati u modernoj kuhinji.

Jedan je dio doma u protekloj godini jako dobio na važnosti. Stvaranje zaliha hrane za svaki slučaj na pozornicu je vratio smočnice. Ali rijetki imaju posebne prostorije za njih. Zato vam otkrivamo tri ideje kako ih organizirati u modernoj kuhinji.
1. Klasičan organizirani ormar

Spremišni se prostor može organizirati na kraju kuhinje i za njega ćete trebati manje od metra kvadratnog.
Osim namirnica, u takvom ormaru može se naći mjesta i za različite kuhinjske aparate, poput mesoreznica, miksera ili aparata za kavu. Naime, može se reći da je u posljednje vrijeme u trendu da kuhinjske površine budu što čišće kako bi na njima bilo mjesta za rad.
Klasične police i ladice mogu biti izvrsno rješenje za organizaciju kuhinjske smočnice. Međutim, svi znaju da je tajna dobro organizirane smočnice njezina preglednost, a ona će biti najbolja ako je opremite takozvanim kolonama.
2. Praktičan sustav kolona

Kolone mogu biti raspoređene po cijeloj kuhinji, ali isto tako i posložene u jedan kutak. U jednom se elementu širine 60 cm mogu ugraditi i tri kolone od 20 cm te tako urediti još preglednije spremište. Ovakva moderna kuhinja ima još jednu prednost. Naime, ona štedi prostor, tako da mijenja pregradni zid prema, primjerice, dnevnom boravku.
3. Spremište umjesto šanka

A kad smo već kod prenamjene prostora, izvrsno mjesto za spremište u kuhinji može biti i nekad vrlo popularan šank.
Kad tako prenamjenjujete kuhinjske elemente treba paziti što stavljate na koju policu. Naime, ako nemate podno grijanje, hrana koja se treba skladištiti na nižoj temperaturi neka bude bliže podu jer je taj dio prostora hladniji. Bilo bi dobro da spremišni elementi ne budu blizu izvora grijanja jer sjećate se i sami, u starim podrumskim smočnicama, grijanja nije bilo.
Pretvaranje šanka u spremište, sustav kolona, ormar s policama ili pak ispunjen praktičnim okovima. Kad uređujete neko spremište, ili u ovom slučaju smočnicu, jedno je pravilo najvažnije – sve treba biti dobro organizirano i pregledno jer ćete se tada moći koncentrirati na ono bitno, a to je priprema ukusnih namirnica iz vaše male, ali odlične kuhinjske smočnice.