Povežimo se

Interijeri

Što treba imati kuhinja u apartmanu za najam?

Često turizam koči nedovoljna angažiranost iznajmljivača oko potreba njihovih gostiju. Kako bismo i mi pridonijeli da se smještajni kapaciteti popune, donosimo savjete o tome kako opremiti kuhinje u apartmanima za iznajmljivanje.

Potrebe klijenata često su zanemarene

Tijekom protekle godine Hrvatska je postigla sjajne rezultate u turizmu. Ostvareno je 18,9 milijuna dolazaka i 104,8 milijuna noćenja. Prema podacima Hrvatske narodne banke u prvih devet mjeseci 2022. godine, prihodi stranih turista iznosili su 11 milijardi i 641 milijun eura, što predstavlja rast od 43 posto u odnosu na isto razdoblje 2021. godine.

Na žalost, prometna infrastruktura, gospodarenje pitkom vodom, zbrinjavanje otpada i otpadnih voda ne prate razvoj turističkog prometa, baš kao što i neki privatni iznajmljivači ne prate potrebe svojih klijenata.

Kako spriječiti loše recenzije?

Svaka prostorija u stanu trebala bi biti opremljena svim potrebnim aparatima i pomagalima koja će gostima olakšati boravak daleko od njihova doma. No zbog kuhinje i blagovaonice u kojima često nedostaje i ono osnovno, dolazi do nesuglasica između iznajmljivača i gostiju, što rezultira lošim komentarima i recenzijama na stranicama za oglašavanje privatnog smještaja.

Gosti se najčešće žale zbog nedostatka pribora, nedostatka kuhinjskih aparata, nekih od osnovnih setova posuđa, krpa za posuđe…

Osnovna kuhinjska oprema

Otkrili smo i što podrazumijeva ono “osnovno” što bi trebala imati svaka kuhinja u kojoj će ovog ljeta svoje obroke pripremati turisti.

Za početak, potreban je nekakav osnovni set kao npr. ploča za kuhanje, pećnica, a u zadnje vrijeme vrlo je poželjna i perilica posuđa, mikrovalna kao i nešto od manjih kućanskih aparata, npr. toster.

Pri opremanju kuhinje nikako ne smijete zaboraviti na čaše za vino i vadičep, a na popisu onoga bez čega se jednostavno ne može provesti odmor na Jadranu našla se i drobilica za češnjak.

S obzirom da smo mediteranska zemlja i osnovnu prehranu čine riba i školjke, češnjak je sastavni dio tih recepata pa bi bilo jednostavnije i brže termički obraditi hranu s takvim malim pomoćnikom.

Svi gurmani znaju da okus jela u velikoj mjeri ovisi i o posudi u kojoj je ono pripremljeno. Lonci, tave i ostale vrste posuđa za kuhanje itekako mogu promijeniti okus jela na gore, kako zbog materijala od kojeg su izrađeni, tako i zbog načina kuhanja i vrste jela za koju su namijenjeni jer drugačije provode toplinu. Uložite, stoga, u kvalitetne lonce i ostalo posuđe tako da vam ono potraje i nekoliko sezona.

Bilo bi potrebno imati i nekakav set tanjura, plitkih i dubokih, vilice, noževe, žlice, oštri nož za kruh, plastične posude, zdjele za kuhanje, za posluživanje, za salatu i deserte.

Što je još poželjno imati u kuhinji?

Prilikom opremanja ne bi vam smjelo promaknuti ni sušilo za salatu, cijedilo za agrume, kao ni grabilica, kuhinjska žlica i lopatica. Nemojte zaboraviti ni na kutiju za kruh koja osim funkcionalnosti ima i dekorativnu svrhu.

Kako biste zaštitili površinu blagovaonskog stola obavezno nabavite daske za rezanje, set podmetača za tanjure i dasku za posluživanje.

Stavite se u poziciju turista

Iz Lesnine savjetuju da bi bilo poželjno da se iznajmljivači stave u poziciju osobe koja iznajmljuje takav apartman, da im prilagode i osiguraju normalno i zadovoljno funkcioniranje na godišnjem odmoru te da jednostavno probaju ući u njihove cipele.

Uz sve navedeno, razmišljajte i o tome kako svojem apartmanu možete istaknuti osobnost – ono nešto po čemu će ga vaši gosti pamtiti i možda preporučiti prijateljima.

Oglas

Interijeri

Slavine su točka na i u dizajnu kupaonice

Kruna dizajna uređenja kupaonice su miješalice. Pažljivim odabirom boje, materijala i oblika dodatno će se naglasiti stil uređenja. Donosimo savjete kada odabrati podžbuknu, a kad nadžbuknu miješalicu.

Svatko će pronaći odgovarajući stil za sebe

Prilikom uređenja kupaonice, izborom slavina dajemo točku na i željenom dizajnu. Ako vam je jednako bitna estetika, funkcionalnost i kvaliteta, njemački proizvođač Kludi nudi slavine koje će pratiti svaku dizajnersku priču, od modernog do retro stila.

Slavine za kupaonice odvažnog uređenja dolaze u raznim bojama, a mogu biti nadžbukne i podžbukne. Podžbukne miješalice kupaonici daju profinjen i elegantan izgled, a njihova ugradnja zahtijeva određene građevinske radove.

Podžbukna miješalica

Podžbukne miješalice su miješalice za koje unaprijed u kupaonici moramo naći mjesto na koje će se montirati iz razloga što one sadrže podžbukno tijelo koje se ugrađuje u zid.

Može se ugrađivati iza tuš kabine, odnosno za korištenje tuš sistema, a možemo ugrađivati iznad umivaonika na točno određena mjesta. Pokrovne kape koje se stavljaju na podžbukna tijela su minimalistička, mogu biti u bojama, mogu biti crna, bijela, kromirana, ovisno o samom interijeru kupaonice.

Nadžbukna miješalica

Nadžbukna miješalica je ona čiji je sistem miješanja vode smješten izvan zida. Obično su to one koje se montiraju pored ili iznad umivaonika ili kade.

Nadžbukne miješalice su miješalice koje možemo češće promijeniti. Primjerice, ako mijenjamo neki stil kupaonice možemo promijeniti boju, možemo promijeniti stil, a ako je recimo klasična i želimo nešto retro, vrlo jednostavno to možemo zamijeniti.

Nadžbukne miješalice vizualno se ističu, zato trebaju biti dizajnom i bojom u skladu s uređenjem kupaonice. One mogu biti kromirane, bijele, crne i zlatne.

Ušteda vode

U Top2Floor-u pronaći ćete veliki izbor miješalica koje apsolutno zadovoljavaju funkcionalnost i upotpunjuju stil svake kupaonice, bilo da želite klasičnu ili termostatsku miješalicu. Termostatske miješalice elegantnog su dizajna i pridonose uštedi vode.

Kod instalacije termostatske miješalice sami možemo regulirati toplinu vode, a to je jako dobro da si možemo ograničiti temperaturu pogotovo ako imamo malu djecu. Nikad neće biti veća temperatura od one koja je prikazana na miješalici.

Samostojeće miješalice

Kludi miješalice svojim elegantnim dizajnom zadovoljavaju moderne trendove pružajući vašem prostoru dašak luksuza za najljepši početak i kraj dana. Beskompromisno samouvjeren stav i novu interpretaciju minimalizma u uređenju kupaonice donose samostojeće miješalice.

Za samostojeće kade u prostorima koristimo Kludi miješalice koje su samostojeće, one su vrlo dekorativne, mogu biti također kromirane, bijele ili crne.

Tuš je jednako dobar izbor

Ako kada nije vaš izbor i više volite tuširanje, tuš sustavi stvorit će spa osjećaj u vašem domu. Bilo da se želite osvježiti ili opustiti nakon napornog radnog dana, Kludi ima odgovor i na to.

Miješalice za umivaonike kombiniramo obzirom na umivaonik kakav koristimo u našem prostoru. Ako je to zdjela, tada mora biti viša miješalica, visine 240 ili 270. Odnosno, postoje umivaonici koji na sebi imaju već određene rupe na kojima se montiraju miješalice. Preporučamo miješalicu visine od 100.

Srebrne krom miješalice nedvojbeno su elegantan završni detalj kupaonice, no zbog konstantne promjene trendova uvijek se traga za odmakom od tradicionalnog.

Zahvaljujući suvremenoj tehnologiji, kreirane su palete zanimljivih završnih obrada miješalica. One kreiraju drugačiju atmosferu u kupaonici i pobuđuju neke nove osjećaje.

Kludi i Top2Floor nude rješenja koja će zadovoljiti sve ukuse i pružiti vam funkcionalne i visokokvalitetne proizvode koji prate svaki stil uređenja kupaonice.

Nastavite čitati

Interijeri

Komplimenti za komplementarnost

Komplementarne boje su one koje stoje jedna nasuprot druge na paleti nijansi. Idealna kombinacija postiže se spajanjem tople i hladne, a kako ih uskladiti u interijeru znaju stručnjaci iz Namještaja Mima.

Boje koje se nadopunjuju

Usklađenost namještaja, boja, tekstura i oblika naziva se komplementarnost u dizajnu interijera, a postiže se bojama koje se međusobno nadopunjuju.

Ako u našem ambijentu prevladaju hladni tonovi kao što su plave ili pak zelene nijanse, dobro ih je na neki način utopliti sa onima na suprotnom spektru, sa nekakvim žutim, narančastim ili pak crvenim tonovima.

“Kod neutralnih nijansi specifična je situacija pošto se sa njima slažu apsolutno bilo koje druge boje. Sve ovisi o tome što vi želite, kako se osjećate i kojim bojama naginjete. Čak i neki jarki tonovi poput jarkih ljubičastih ili jarko zelene boje će se lijepo uklopiti u neutralne ambijente, recimo sa sivim kuhinjama ili pak sa sivom garniturom”, objašnjava Andrea Budić.

Usklađivanje materijala

Osim boja, poželjno je uskladiti i materijale. Drvo, kamen i mramor međusobno se nadopunjuju, a kombiniranjem različitih tekstura dobiti će se interesantna dizajnerska igra.

Ukoliko u interijeru imate veći komad namještaja poput garniture u ljubičastoj boji, ona će vrlo lijepo izgledati sa bijelim jastukom, ali koji je recimo teksturiran, koji ima nekakve resice po sebi ili je možda izvezen na poseban način.

Pomoć oko stilskog usklađivanja uvijek možete potražiti kod Mima@home stručnjaka. Ova jedinstvena usluga na raspolaganju vam je iz udobnosti vašeg doma.

Više o komplementarnosti čitajte ovdje.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Oglas

Izbor urednice