Povežimo se

Interijeri

Spektakularna crna u kupaonici

Bijela i siva uobičajen su odabir boja za kupaonicu. Budite hrabri i odaberite crne detalje koji će vašu kupaonicu pretvoriti u senzualno mjesto za opuštanje. Stručnjaci iz Top2Floor pomoći će vam da u velikom izboru izaberete najbolje za sebe.

Elegantna crna odličan je izbor

Crna kupaonica dramatičan je uron u izrazito elegantan dizajn koji treba pažljivo osmisliti. Prije svega valja izabrati vrstu materijala koja će biti savršena podloga za crnu.

Sa crnom kupaonicom se uklapaju svi materijali. Možete kombinirati drvo i beton ili neke toplije boje.

Raskošna crna u kupaonici odlično se slaže sa mekanim, ali i izoštrenim suvremenim linijama kupaonskog namještaja, dok će svježinu dati pločice s teksturom. Iako na prvu pomisao, crna boja u kupaonici može djelovati zastrašujuće, zapravo će dati poseban stil i atraktivnost.

Kombinacija s tradicijom

Suvremena kombinacija crne pomiješana s tradicionalnim elementima sjajan je način za stvaranje ugodnog prostora za opuštanje. Bogata, duboka i senzualna, donosi dramu i podiže neutralne boje.

“Za crnu kupaonicu bismo predložili pločice velikih dimenzija svjetlijih boja, a u tuš možemo staviti crni tuš sistem. Profili tuš kabine također mogu biti crni i u ambijent se može uklopiti crna miješalica na umivaoniku. Dodatne detalje možemo raditi sa crnom galanterijom, dakle držači ručnika, držač wc papira i ostalo”, predlaže Vedrana Pavliša iz Top2floora.

Budite odvažni

Za one hrabre, crna od zida do zida fantastičan je način za stvaranje dramatičnog i stilski izraženog prostora. Odlučite li se za monokromatski pristup uređenja kupaonice, teksture i tonovi stvoriti će zanimljivu priču, a posebno treba voditi računa o osvjetljenju koje će naglasiti sve prednosti crne.

Vrlo je važno svjetlo na ogledalu, odnosno rasvjeta u samom prostoru, a može biti i led rasvjeta.

Sve popularnije boje

Tamne boje trend su u uređenju interijera. One prostoriji daju osjećaj luksuza i sofisticiranosti, a iznenađujuće dobro funkcioniraju i u malim prostorima. Crna u kombinaciji s bijelim ili nizom sivih tonova, crna ima transformacijsku u ulogu u jednostavnim interijerima. Odvažna crna sa svim svojim nijansama kupaonici daje drugačiji karakter, neovisno o stilu uređenja.

Ako imate veliku kupaonicu okupanu s puno dnevnog svjetla, možete si priuštiti tu svevremensku crnu boju ugrijanu drvetom i upotpunjenu metalnim detaljima. Dodavanjem tekstura postići će se tradicionalniji dojam, a uvođenjem zemljanih tonova poput bež ili oker ublažiti će se snaga crne boje.

Držite se ovih savjeta

Sofisticiranu kupaonicu dobiti ćete sparivanjem crne s čistom bijelom, dok će mramor dati dojam luksuza. Geometrijski i fluidni uzorci kupaonskih pločica s prožimanjem crne boje dobro podnose crne elemente i galanteriju, a dodatno će istaknuti dinamičan odnos arhitekture i zaobljene sanitarne opreme. Dobar dizajn kupaonice oslanja se na savršenu kombinaciju oblika i funkcionalnosti, za čije održavanje nije potreban stručni tim.

Što se tiče održavanja crnih materijala, održava se isto kao i kromirano, međutim danas postoje sredstva s kojima možemo održavati crne miješalice. Bitno je da ne koristimo neka agresivna sredstva.

U posljednjih nekoliko godina kupaonice su doživjele dramatičnu transformaciju. Više nisu samo funkcionalne prostorije u kojima započinjemo i završavamo dan već su postale kućne wellness oaze za opuštanje. Top2floor nudi široku paletu crnog kupaonskog namještaja i galanterije visoke kvalitete s dozom luksuza, a njihovi stručnjaci izraditi će vam 3D vizualizaciju prostora kako biste stekli istinski dojam vaše buduće crne kupaonice.

Oglas

Interijeri

Slavine su točka na i u dizajnu kupaonice

Kruna dizajna uređenja kupaonice su miješalice. Pažljivim odabirom boje, materijala i oblika dodatno će se naglasiti stil uređenja. Donosimo savjete kada odabrati podžbuknu, a kad nadžbuknu miješalicu.

Svatko će pronaći odgovarajući stil za sebe

Prilikom uređenja kupaonice, izborom slavina dajemo točku na i željenom dizajnu. Ako vam je jednako bitna estetika, funkcionalnost i kvaliteta, njemački proizvođač Kludi nudi slavine koje će pratiti svaku dizajnersku priču, od modernog do retro stila.

Slavine za kupaonice odvažnog uređenja dolaze u raznim bojama, a mogu biti nadžbukne i podžbukne. Podžbukne miješalice kupaonici daju profinjen i elegantan izgled, a njihova ugradnja zahtijeva određene građevinske radove.

Podžbukna miješalica

Podžbukne miješalice su miješalice za koje unaprijed u kupaonici moramo naći mjesto na koje će se montirati iz razloga što one sadrže podžbukno tijelo koje se ugrađuje u zid.

Može se ugrađivati iza tuš kabine, odnosno za korištenje tuš sistema, a možemo ugrađivati iznad umivaonika na točno određena mjesta. Pokrovne kape koje se stavljaju na podžbukna tijela su minimalistička, mogu biti u bojama, mogu biti crna, bijela, kromirana, ovisno o samom interijeru kupaonice.

Nadžbukna miješalica

Nadžbukna miješalica je ona čiji je sistem miješanja vode smješten izvan zida. Obično su to one koje se montiraju pored ili iznad umivaonika ili kade.

Nadžbukne miješalice su miješalice koje možemo češće promijeniti. Primjerice, ako mijenjamo neki stil kupaonice možemo promijeniti boju, možemo promijeniti stil, a ako je recimo klasična i želimo nešto retro, vrlo jednostavno to možemo zamijeniti.

Nadžbukne miješalice vizualno se ističu, zato trebaju biti dizajnom i bojom u skladu s uređenjem kupaonice. One mogu biti kromirane, bijele, crne i zlatne.

Ušteda vode

U Top2Floor-u pronaći ćete veliki izbor miješalica koje apsolutno zadovoljavaju funkcionalnost i upotpunjuju stil svake kupaonice, bilo da želite klasičnu ili termostatsku miješalicu. Termostatske miješalice elegantnog su dizajna i pridonose uštedi vode.

Kod instalacije termostatske miješalice sami možemo regulirati toplinu vode, a to je jako dobro da si možemo ograničiti temperaturu pogotovo ako imamo malu djecu. Nikad neće biti veća temperatura od one koja je prikazana na miješalici.

Samostojeće miješalice

Kludi miješalice svojim elegantnim dizajnom zadovoljavaju moderne trendove pružajući vašem prostoru dašak luksuza za najljepši početak i kraj dana. Beskompromisno samouvjeren stav i novu interpretaciju minimalizma u uređenju kupaonice donose samostojeće miješalice.

Za samostojeće kade u prostorima koristimo Kludi miješalice koje su samostojeće, one su vrlo dekorativne, mogu biti također kromirane, bijele ili crne.

Tuš je jednako dobar izbor

Ako kada nije vaš izbor i više volite tuširanje, tuš sustavi stvorit će spa osjećaj u vašem domu. Bilo da se želite osvježiti ili opustiti nakon napornog radnog dana, Kludi ima odgovor i na to.

Miješalice za umivaonike kombiniramo obzirom na umivaonik kakav koristimo u našem prostoru. Ako je to zdjela, tada mora biti viša miješalica, visine 240 ili 270. Odnosno, postoje umivaonici koji na sebi imaju već određene rupe na kojima se montiraju miješalice. Preporučamo miješalicu visine od 100.

Srebrne krom miješalice nedvojbeno su elegantan završni detalj kupaonice, no zbog konstantne promjene trendova uvijek se traga za odmakom od tradicionalnog.

Zahvaljujući suvremenoj tehnologiji, kreirane su palete zanimljivih završnih obrada miješalica. One kreiraju drugačiju atmosferu u kupaonici i pobuđuju neke nove osjećaje.

Kludi i Top2Floor nude rješenja koja će zadovoljiti sve ukuse i pružiti vam funkcionalne i visokokvalitetne proizvode koji prate svaki stil uređenja kupaonice.

Nastavite čitati

Interijeri

Komplimenti za komplementarnost

Komplementarne boje su one koje stoje jedna nasuprot druge na paleti nijansi. Idealna kombinacija postiže se spajanjem tople i hladne, a kako ih uskladiti u interijeru znaju stručnjaci iz Namještaja Mima.

Boje koje se nadopunjuju

Usklađenost namještaja, boja, tekstura i oblika naziva se komplementarnost u dizajnu interijera, a postiže se bojama koje se međusobno nadopunjuju.

Ako u našem ambijentu prevladaju hladni tonovi kao što su plave ili pak zelene nijanse, dobro ih je na neki način utopliti sa onima na suprotnom spektru, sa nekakvim žutim, narančastim ili pak crvenim tonovima.

“Kod neutralnih nijansi specifična je situacija pošto se sa njima slažu apsolutno bilo koje druge boje. Sve ovisi o tome što vi želite, kako se osjećate i kojim bojama naginjete. Čak i neki jarki tonovi poput jarkih ljubičastih ili jarko zelene boje će se lijepo uklopiti u neutralne ambijente, recimo sa sivim kuhinjama ili pak sa sivom garniturom”, objašnjava Andrea Budić.

Usklađivanje materijala

Osim boja, poželjno je uskladiti i materijale. Drvo, kamen i mramor međusobno se nadopunjuju, a kombiniranjem različitih tekstura dobiti će se interesantna dizajnerska igra.

Ukoliko u interijeru imate veći komad namještaja poput garniture u ljubičastoj boji, ona će vrlo lijepo izgledati sa bijelim jastukom, ali koji je recimo teksturiran, koji ima nekakve resice po sebi ili je možda izvezen na poseban način.

Pomoć oko stilskog usklađivanja uvijek možete potražiti kod Mima@home stručnjaka. Ova jedinstvena usluga na raspolaganju vam je iz udobnosti vašeg doma.

Više o komplementarnosti čitajte ovdje.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Oglas

Izbor urednice