Povežimo se

Bez kategorije

Luksuzni hotel za pse

Svaki vlasnik psa svojem ljubimcu želi omogućiti najbolje uvjete za život.

Svog četveronožnog kućnog ljubimca mnogi smatraju dijelom obitelji i žele mu priuštiti maksimalno dobre uvijete za život. No u trenutcima kad na kratko vrijeme moraju rastati od njih, nailaze na mnoge probleme prilikom pronalaska adekvatnog smještaja. Upravo iz tih razloga, prošle je godine u Bukevju kod Velike Gorice otvoren hotel za pse. Njegovi vlasnici, Davorin i Kaća Kacian, kažu kako im je ta ideja pala na pamet sasvim slučajno.

Na čak 2500 četvornih metara površine, psi se u hotelu ‘House4dogs’ u Bukevju kod Velike Gorice doista osjećaju kao u raju pa tako spavaju na kožnatim jastucima, kupaju se u kadi posebno napravljenoj za pse, imaju klimu, trče na pokretnoj traci za životinje kako bi sačuvali dobru formu i jedu samo najfiniju hranu. Također, posebna pozornost bila je usmjerena i na dizajn interijera hotela.

S približavanjem ljeta i godišnjih odmora mnogi se vlasnici pasa nađu u dvojbi trebaju li povesti psa sa sobom ili ga ostaviti na čuvanju kod nekog od poznanika. U ovom hotelu, kako poručuju njegovi vlasnici, vašim će se kućnim ljubimcima uz minimalni novčani iznos osigurati sve kako bi mogli bezbrižno uživati. Jer najbolji čovjekov prijatelj, dodaju, zaslužuje samo najbolje.

 

 

Kliknite kako biste komentirali

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar

Bez kategorije

Danas je Badnjak, dan kojeg krase brojni običaji

Dio običaja je pao u zaborava, a dio ih se još uvijek njeguje.

božićna-trpeza-domnakvadrat

Badnjak je dan uoči Božića kada se najčešće obavljaju posljednje pripreme za Božić. Čisti se kuća, kiti božićno drvce, peku kolači, radi francuska salata, jede bakalar. U ponoć se tradicionalno ide na polnoćku, a nakon na druženje. Ove godine morat ćemo bez toga kao i velikih obiteljskih okupljanja. No, pitanje je znamo li uopće što je Badnjak? I kakvi se običaji uz njega vežu?

Badnjak je posljednji dan Došašća. Sama riječ dolazi od riječi bdijeti, bdijeti čekajući rođenje Isusa Krista. Nekada se bdjelo uz svijeće u miru i tišini. Vjernici na ovaj dan poste, a na jelovniku je najčešće bakalar. Trpeza na stolu bi trebala biti bogata kako bi i naredna godina bila takva. Žene su na taj dan tradicionalno pekle kruh koji bi krasio stol sve do Sveta tri kralja.

Pred večer domaćin bi unio badnjak i slamu u kuću. Slama se tumači kao sjećanje, da se Isus rodio na slami, čime je simbol jasli u betlehemskoj spilji. U prošlosti se večeralo na slami na kućnom podu, pa se zato i danas, ispod stola za kojim se večera na Badnjak, stavi malo slame. Dok se ispod okićenog božićnog drvca stavljalo, a neki to još uvijek rade, žito. Na blagdanski stol stavlja se pšenica posijana na blagdan Svete Lucije.

Odlazak na polnoćku nije se propuštao. Nakon nje, običaj je bio da si ljudi međusobno čestitaju Božić. U nekim krajevima Hrvatske Božić su pjesmom po domovima čestitali koledari. Običaj koledovanja očuvan je u Dubrovniku.

Nastavite čitati

Bez kategorije

Najšarmantnije kolibe u kojima bismo rado proveli zimu

Male su, simpatične i vrlo ugodne za boravak.

koliba-u-šumi-domnakvadrat

Iako nema zime, kolibe u planinama vrlo su atraktivno i poželjno mjesto za provesti zimske dane. Malo mira i tišine bez stresa i gradske vreve mnogima je lijek, a mi smo na Pinterestu pronašli baš takva mjesta. Možda dobijete inspiraciju i odlučite se na pothvat gradnje baš takve kolibe.

Naravno da moraju biti drvene i okružene drvećem.

Kako izvana, tako drvo dominira i iznutra. Rustikalni stil savršen je za ovakve kolibe jer im daje potrebnu toplinu i ugođaj.

A za još bolji ugođaj pobrinut će se i kamin koji je nezaobilazan u ovakvim kućicama. Ili pak peć na drva.

Tepisi i krzno utoplit će i najhladnije zimske dane i noći.

A u ovo vrijeme ne smiju se zaboraviti ni božićni ukrasi.

Nastavite čitati

Kolumne

Pratite nas na drušvenim mrežama

Izbor urednice