Povežimo se

Interijeri

LG-evi sofisticirani pametni televizori

LG osigurava jednostavno, intuitivno korisničko iskustvo uz unaprjeđeni Magic Remote proširene mogućnosti pretraživanja i dijeljenja.

LG Electronics (LG) će na sajmu CES u Las Vegasu predstaviti svoju novu liniju CINEMA 3D pametnih televizora. Ovi modeli pružaju lakši pristup sadržaju i dijeljenje, dok poboljšani daljinski upravljač Magic Remote osigurava pojednostavljeno, intuitivno korisničko iskustvo. Među modelima koji će biti predstavljeni na CES-u su i 84-inčni Ultra HD televizor i 55-inčni OLED televizor.

Pametna kontrola

Unaprjeđeno zaslonsko sučelje Smart Home sadrži kartice My Interests – posebne mape za aplikacije i drugi sadržaj – koje pružaju jednostavan, brz pristup aktualnom sadržaju poput najnovijih vijesti ili vremenske prognoze. Ove je kartice moguće prilagoditi potrebama i preferencijama korisnika.

Daljinski upravljač Magic Remote je redizajniran kako bi omogućio sofisticiraniju navigaciju sadržajem i izbornicima pa interakciju čini iznimno jednostavnom i intuitivnom. Uređaj i dalje objedinjava četiri načina upravljanja – glas, geste, pokazivanje i kotačić. Na CES-u će LG demonstrirati Voice Mate, poboljšanu verziju tehnologije za glasovno upravljanje koja prepoznaje prirodan tijek govora. Ova značajka omogućava nove opcije pretraživanja koje istovremeno filtriraju rezultate pretrage s cjelokupne LG-eve Smart TV platforme – usluga videa na zahtjev, pretraživača te vanjskih uređaja.

Pametno dijeljenje

Uz unaprjeđenu značajku SmartShareTM korisnici mogu zrcaliti ili prenositi sadržaj s pametnih uređaja na LG-eve pametne televizore putem mnoštva opcija za povezivost, uključujući WiDi i Miracast. Linija televizora za 2013. će dodatno poboljšati dijeljenje sadržaja među uređajima implementacijom značajke Tag On koja automatski povezuje dva uređaja za brzo dijeljenje. Korisnik samo treba držati pametni telefon ili drugi uređaj koji podržava NFC iznad NFC oznake na CINEMA 3D pametnom televizoru. LG-evi televizori za 2013. podržavaju i LG Cloud koji im omogućava streaming sadržaja visoke kvalitete s bilo koje lokacije.

LG Smart TV 2

 

Pametno pronalaženje sadržaja

LG CINEMA 3D pametni televizori nude rješenje za snalaženje u rastućoj količini sadržaja za pametne televizore uz naprednu funkciju za preporuke On Now. Ova usluga predlaže aktualnu ponudu VoD sadržaja te prijenosa uživo, a rezultati su prikazani u obliku sličica. Partnerstva s lokalnim pružateljima usluga, ali i onima iz cijelog svijeta omogućuju LG-u zadržati svoju ponudu sadržaja relevantnom i aktualnom.

LG CINEMA 3D pametni televizori osiguravaju napredno korisničko iskustvo i vrhunsku kvalitetu slike zahvaljujući poboljšanom središnjem i grafičkom procesoru. Brzine središnjeg procesora su sada 120 posto brže kod nekoliko premium modela. Još impresivnije, brzine grafičkog procesora su 300 posto brže, što rezultira jasnijom slikom koja igranje, gledanje i multitasking čini još boljim.

Interaktivna zabava uz nove naslove igara

LG je najavio i dostupnost nekoliko novih igara za svoje CINEMA 3D pametne televizore koji uključuju pomno odabrane naslove za interaktivnu zabavu cijele obitelji. Među njima su i već na pametnim telefonima i tabletima popularne Where’s My Water, The SimsTM, FreePlay, Air Penguin, Mini Motor Racing i mnoge druge. Svaka igra može se igrati i pomoću novog LG-evog daljinskog upravljača Magic Remote koji prepoznaje pokrete. Demonstracija svih igara održat će se na CES-u, a moći će se preuzeti s LG SmartWorlda početkom prvog kvartala 2013.

Udobnost uz CINEMA 3D

LG CINEMA 3D pametni televizori dolaze s tehnologijom Film Patterned Retarder (FPR) za vrhunsku udobnost pri 3D gledanju. Ova tehnologija koristi lagane naočale za stvaranje 3D doživljaja bez treperenja ili preslušavanja, karakterističnih za aktivne, shutter naočale.

Obazriv prema okolišu i siguran

LG CINEMA 3D pametni televizor osvojio je nagradu CES Innovations za svoju superiornost u hardveru i softveru više puta, uključujući i na dodjeli nagrada za 2013. Drugo priznanje je ova linija televizora primila u prosincu kad je Underwriters Laboratories Inc. dodijelio modelu 55LA6900 Environmental Product Declaration (EPD) za ponovno izvanrednu energetsku učinkovitost i obazrivost prema okolišu.

 

Oglas
Kliknite kako biste komentirali

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar

Interijeri

Piši briši tapeta za sve uzraste

Podsjetnici na zidovima i frižiderima mogu se vidjeti u gotovo svakom domu. Prvo smo voljeli perive boje za zidove, a sad smo se zaljubili u „Piši briši“ tapete.

Tapete su se vratile na velika vrata i postale su zanimljiv način za unijeti promjenu u interijer. Moderne tehnologije donijele su brojne mogućnosti foto tapeta koje su mogu izraditi prema željama, a da bi dobro izgledale važno je pravilno pripremiti zid za lijepljenje tapete. 

Kako pripremiti zidove?

Antun Kufner iz Foto tapete Zg, objasnio je da je najbitnije je da zid bude ravan i da ne bude prašine. Ako je zid hrapav ili puno prašine na zidu, onda najbolje pregletat zid i obavezno staviti impregnaciju kako bi se tapeta dobro držala. Foto tapete Zg svojim kupcima nude video uputstva montaže, objašnjavaju kako se postavljaju tapete korak po korak, da ljudima bude jednostavnije.

Princip lijepljena je sličan, ali kada se lijepi tapeta na bazi ljepila, jednostavnije je ako slučajno pogriješite, nju možete micati po zidu, a ako je to samoljepljiva tapeta i lijepilo se zalijepi na zid onda je već teško spasiti tapetu, kaže Kufner.

Antun Kufner, Foto tapete Zg

Piši briši tapete su hit!

Sve popularnije su tzv. Piši briši tapete – foto tapete s posebnim premazom zbog kojeg se po njima može pisati i podsjećaju na školsku ploču. Idealne su za svaki prostor, a djeca će ih obožavati. Piši briši tapete mogu biti crne i bijele.

Po bijeloj fototapeti može se pisati samo flomasterom, a po crnoj piši briši tapeti može se pisati i kredom ili flomaster kredom. Mi preporučujemo flomaster kredu jer je jednostavnije i ljepše izgleda, objasnio je Kufner.

Piši briši tapete su samoljepljive i jednostavno se postavljaju. Nakon što se odredi mjesto postavljanja, ukloni se dio zaštite, a zatim se raklom, plastičnom pločicom s tkaninom, ispuhuje zrak skupljen ispod tapete i Piši briši tapeta odmah je spremna za korištenje.

Što se tiče održavanja piši briši tapeta, za bijelu piši briši tapetu vam je potrebna suha krpica, za crnu tapetu vam je potrebna mokra krpa, rekao je Kufner.

Kad vam dosadi, tapeta se jednostavno može ukloniti. Ako zid ima samo jedan sloj boje, tapete ga neće oštetiti, dok kod više slojeva, možete očekivati djelomično skidanje boje.

Nastavite čitati

Interijeri

Važnost dobre organizacije stana

Za dobar stan nije presudna kvadratura već dobra tlocrtna organizacija, a to podrazumijeva da su prostorije smisleno i funkcionalno povezane.

Stanovi se standardno dijele prema veličini i broju soba, tako imamo jednosobne, dvosobne, trosobne i četverosobne stanove te one s više soba.

Kako bi postigli neki komfor stanovanja u tim stanovima, neke standardne dimenzije jednosobnog stana su 25 do 35 metara kvadratnih, dvosobnog 35 do 45 metara kvadratnih, trosobnog 55 do 75, a četverosobnog 75 do 95 metara kvadratnih, objasnila je Tatjana Liktar Elez, dipl. ing. arh.

Tatjana Liktar Elez, dipl. ing. arh.

Jednosobni stan ima jednu sobu koja služi kao dnevna i spavaća soba, a dvosobni stan znači da ima jednu izdvojenu spavaću sobu i dnevni boravak. Dvosobni stan ima dvije odvojene spavaće sobe i dnevnu i tako dalje.

Broj osoba na broj soba

Tatjana Liktar Elez kaže da se stanovi projektiraju za određeni broj osoba, ne možemo baš nagurati previše ljudi u premali stan pa tako za neki komforan život u jednosobnom stanu bi trebalo stanovati jedna do dvije osobe, u dvosobnom dvije do tri, u trosobnom tri do četiri, u četverosobnom četiri do pet i tako dalje. 

Svaka prostorija ima minimalnu veličinu koja je proizašla iz namjene prostorije i dimenzija čovjeka. Što se tiče same konkretne kvadrature, kod kuhanja je neka kvadratura pet kvadrata za male stanove do deset kvadrata za veće stanove. Kod soba je to 10 kvadrata za jednu osobu ili 12 kvadrata za bračni par te kod djece 8 kvadrata za jedno dijete i 10 kvadrata za dvoje djece, kaže arhitektica Liktar Elez.

Integrirana kuhinja

Da bi se u kuhinju postavili osnovni elementi, potreban je minimalno tri metra dug zid, a za dobru funkcionalnost ispred kuhinjskog elementa potrebno je barem 110 centimetara praznog prostora.

Tatjana Liktar Elez iz iskustva govori da u današnjem projektiranju vrlo često kuhinje nisu više samostalni prostori, zatvorene kuhinje nego se one integriraju u prostor stana. Na taj način ne samo da se štedi na kvadratima već se i to kuhanje povezuje s dnevnim aktivnostima, tako da je kuhinja najčešće povezana s kuhinjom i dnevnim boravkom u jedan open space

Odlučite li se za otok  koji vizualno odvaja kuhinju od blagovaone ili dnevne sobe, njegova dubina trebala bi biti 60 centimetara, koliko se koristi i za standardne kuhinjske elemente dok dužinu diktira prostor.

Razmak između kuhinjskog elementa i otoka bi trebao biti barem 110, 120 da bi se svi elementi mogli normalno otvarati i koristiti, a ako u okolni prostor predviđamo i neke stolice za blagovanje, onda i više, kaže Liktar Elez.

Za smještaj blagovaonskog stola za šest osoba, prostor blagovaonice trebao bi biti minimalno tri puta dva i pol metra. Kod odabira stola, prostor treba pažljivo izmjeriti jer namještaj u velikim salonima izgleda manje nego što doista jest. Prilikom uređenja prostora, optimalna veličina i količina namještaja doprinijeti će osjećaju prostranosti na što će utjecati i visina prostora.

Danas je neki standard 2 metra 60 za stambeni prostor, potrebna nam je dovoljna količina prozora, znači dovoljno osvjetljenja te ukoliko je moguće što veća povezanost s vanjskim prostorom. Kad govorimo o osvjetljenju i o prozorima, školsko projektiranje je da veličina prozora odnosno stakla bi trebala biti bar jedna sedmina veličine sobe, izjavila je Liktar Elez za Dom na kvadrat.

Kod kupnje stana, obično je kvadratura ključna, no, dobra organizacija prostora i eliminacija pasivnih dijelova, poput dugačkih hodnika, presudne su za funkcionalnost životnog prostora.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Izbor urednice