Povežimo se

Interijeri

Koja je idealna veličina kupaonskog namještaja?

Za stvaranje skladne i funkcionalne kupaonice neophodan je pravilan odabir namještaja. Iako se može čini kao težak zadatak zbog velikog izbora različitih stilova i boja, nekoliko je ključnih aspekata za odabir kupaonskog namještaja koji će vaš prostor pretvoriti u oazu udobnosti i stila.

Veličina kupaonice

Kupaonski namještaj se prvenstveno bira prema slobodnom prostoru sa kojim raspolažete, dakle, ako se radi o prostoru sa većom površinom preporučamo da birate kupaonski namještaj u dimenzijama od 80 centimetara pa na više, a ako se radi o nekom manjem prostoru, onda poželjne dimenzije između 45 do 60 centimetara, rekla je Lucija Nikić iz Pevexa u čijoj ponudi možete pronaći kupaonske ormariće, koji su viseći i stojeći sa ili bez umivaonika, u sjaju ili matu te širokom spektru boja. Široka ponuda ogledala omogućuje vam birati između ogledala sa halogenom ili LED rasvjetom također ogledala sa ormarićem i ogledala sa policom ako volite minimalizam, a bočni ormarići dolaze u raznim bojama i efektima, tu također možete birati između visećih i stojećih bočnih ormarića. 

Prostor za pohranu

Učinkovita pohrana važna je u svakoj kupaonici. Analizirajte svoje potrebe za pohranu ručnika, toaletnih potrepština i osobnih predmeta te prema tome odaberite ormariće. Umivaonici s ladicama mogu pružiti obilje prostora za pohranu, a viseći ormarići uštedjeti će prostor na podu i vizualno povećati kupaonicu. Birate li zrcalo s policama, dobit ćete dodatni prostor za pohranu. 

Izgled i funkcionalnost namještaja

Pažljivo postavljeno zrcalo kupaonicu će učiniti većom i svjetlijom, a rasvjeta dodatno utječe na atmosferu i funkcionalnost prostora. Na funkcionalnost utječe i jednostavno održavanje, zbog čega se preporučuju materijali i završne obrade otporni na mrlje od vode. 

Kupaonski namještaj izložen je vlazi zbog čega treba voditi računa o kvalitetnim materijalima. Kod odabira boja i materijala, razmislite koji stil želite postići. 

Kod kupaonskog namještaja uvijek je u trendu bijela boja, a zadnje vrijeme primjećujemo i porast potražnje za kupaonskim namještajem u bojama, najčešće su to indigo i siva te drveni dekor. Također bih napomenula  da tamnije boje u prostor unose dubinu i eleganciju, dok drveni dekor u prostor donosi toplinu i prirodan izgled, objasnila je Lucija Nikić. 

Moderni, minimalistički ili klasični stil diktirati će paletu boja i materijala, a  u skladu sa stilom treba odabrati sanitarije i dekoracije. 

Kvalitetan kupaonski namještaj

Kupaonski namještaj dolazi u širokom rasponu cijena stoga se mogu pronaći kvalitetni komadi namještaja koji odgovaraju svakom proračunu. 

U Pevexovoj ponudi možete pronaći sve potrebne stilove da biste opremili svoj dom. Od klasičnog bijelog stila do kupaonskog namještaja u boji sa raznim efektima. Ukoliko se odlučite doći u Pevex poslovnicu kako biste opremili svoj prostor, uvijek se možete obratiti i potražiti stručnu pomoć od naših kolega sa programa sanitarije i keramika, tada ćete dobiti naj, najbolji savjet sukladno vašim mogućnostima i željama, savjetuje Lucija Nikić iz Pevexa. 

Kupaonski namještaj treba biti funkcionalan i dekorativan. Odabirom odgovarajućeg dizajna, rasvjete, sanitarija i dekoracija, kupaonica će postati utočište od stresa svakodnevnog života i mjesto gdje ćete uživati u trenutcima mira i ljepote. 

Oglas

Interijeri

Najljepši božićni doručak uz Villeroy and Boch

Čekanje je konačno gotovo, Božić je pred vratima! Blagdansko razdoblje donosi posebnu toplinu i radost, a božićnu atmosferu stvaramo ukrašavanjem svojih domova. Stol za božićni doručak može postati pravo malo umjetničko djelo, gdje se posebno ističu Villeroy and Boch dekoracije. 

Djed Božićnjak dolazi u posjet

Kad bi pričali o jednom  postavu kako će nam Djed Božićnjak doći na doručak, u postavu stola imamo saonice, znači nešto što nas podsjeća na djetinjstvo, možda će nam Djed Mraz odnosno Božićnjak doći sa vlakom, a jedna od najnovijih, najmodernijih tema definitivno, on će doći sa svojim okićenim autom, rekla je Mirela Sušić, dizajnerica cvjetnih aranžmana za vjenčanja. 

Božićno izdanje posuđa Villeroy and Boch budi ljubav prema tradicionalnom božićnom ozračju koje dijelimo s našim najbližima. Ovi posebni setovi posuđa ne samo da dodaju elegantnost blagdanskom stolu, već i bude osjećaj topline i zajedništva koji je jedinstven za blagdanski period. 

Villeroy and Boch posuđe nam svake godine pruža predivnu paletu tog božićnog posuđa gdje svaki detalj na tom tanjuru ili posuđu podsjeća na Božić. Tu su mali medenjaci, lizalice, mali borići, mašne, medvjedići, a svake godine se božićna kolekcija proširuje. Tu su prekrasne muzičke kutije, šalice, vrčevi i  Villeroy and Boch nam pruža da upravo u vrijeme Božića uživamo u njihovom posuđu, izjavila je Sušić za Dom na kvadrat.  

Kako dekoracijama ispričati božićnu priču

Dekoracija na božićnom stolu nikada nije previše. To blagdansko vrijeme nudi nam glamur, sjaj i sreću.

Božić je vrijeme kad nam Villeroy and Boch posuđe najavljuje svečanost, veselje i gozbu oko stola tako da nikad ne možemo pretjerati. Smatram da možete pustiti mašti na volju, ali svake godine birajte neku novu temu oko koje ćete ispričati svoju božićnu priču, kaže Sušić. 

Ja sam ove godine izabrala crnu kao podlogu na kojoj će posuđe, šalice, tanjurići doći do izražaja, a onda na tu crnu podlogu, kao baznu, temeljnu podlogu stavljamo te nekakve vesele detalje poput crvene, mahovine, poput šipka, da nam sve to zamiriši i da nas prilikom ulaska u prostor odmah osjetimo tu dozu Božića, nastavila je Sušić. 

Dodajte osobni pečat detaljima na stolu koji za vašu obitelj i goste imaju poseban značaj. Mirela se ove godine odlučila za slasne, zelene boriće. 

Zeleni borić iz razloga što se zeleni bor uvijek i ponavlja na Villeroy and Boch posuđu i dakle imamo ga u svim segmentima, šalice, salvete, čajnici, apsolutno zeleni bor uvijek je prisutan, objasnila je Sušić. 

Ukrasi za božićno drvce

Središnji element ukrašavanja doma uvijek je božićno drvce. Bez obzira odabirete li umjetno ili pravo, okitite ga s ljubavlju. 

Ja definitivno biram da lampice koje su na boru budu neutralne, zato što će svaki detalj biti vrlo poseban i osebujan. Tu će biti Villeroy and Boch medvjedić, anđeli, prekrasna zvona i bomboni, sve ono što nas podsjeća na Božić. Jako je bitno da taj bor izgleda vrlo putopisno i da bude pun uspomena, ispričala je Mirela Sušić. 

S ovim posebnim ukrasima stvaramo jedinstvenu atmosferu koja sjedinjuje tradiciju i suvremenost, dodajući poseban ugođaj iščekivanju Božića te radosti dijeljenja s obitelji i prijateljima. 

Nastavite čitati

Interijeri

Božićna čarolija u Ljubljani

Za Marku Karpan Božić traje cijelu godinu. Izložbeni prostor svoje trgovine Pro mak u Ljubljani počinje uređivati već u kolovozu, a uvijek krene od ideje kako svojim klijentima dočarati postavljanje i usklađivanje božićnih dekoracija u stvarnom prostoru. Njena božićna bajka prikazuje trendove i tradiciju uz obilje kreativnosti. 

Ove godine, kao i posljednje tri ili četiri godine, naglašena je zlatna boja. Zato sam napravila kombinaciju zlatna i bijela, zatim ide crvena, nakon nje ide bordo i ružičasta i zatim ove godine imamo puno noviteta, poput dekoracija u obliku slatkiša, ružičaste boje s kontrastom tirkizne, mint boje, žute. Taj Barbie svijet nas je privukao. Cijeli svijet je privukao, pa tako i nas mora privući taj Barbie film, rekla je Marka Karpan iz trgovine Pro Mak. 

Umjetna božićna drvca nove generacije

Sva okićena drvca u ovom prostoru su umjetna. Radi se o novom, izdržljivom i fleksibilnom materijalu koji se može oblikovati, stvarajući tako realniji dojam bora. 

Božićna drvca su nove generacije, nisu više napravljene od PVC-a već su polietilenska. Svaka grančica je za sebe napravljena pa jednostavno možemo dobiti različite vrste poput jelke, bora, ariša, sve vrste crnogoričnih drva. Imamo ih u različitim veličinama, od vrlo malih, od 90 centimetara ali mogu biti i manji, od 30 centimetara do tri metra, četiri metara, rekla je Marka. 

Marka je s nama podijelila nekoliko savjeta kako okititi božićno drvce, a prvo ćemo odabrati vrh. 

Matematika ukrašavanja božićnog drvca

Ove godine, kao i prošle, naglašavamo vrhove za borove da to nisu one klasične špice koje su se koristile zadnjih sto godina, i to je lijepo, ali danas nije potrebno s time podizati božićna drvca nego ih želimo napraviti raspršene, bogate, s različitim granama, cvijećem, pticama, s različitim dekoracijama, raširimo taj vrh, objasnila je Marka. 

Za idealno ukrašeno drvce, postoji jednostavna matematika koju treba pratiti ako ovakvu božićnu bajku želite napraviti u svom domu. 

Prvo si postavimo jednu centralnu kuglicu, na tu centralnu kuglicu u obliku trokuta postavljamo druge kuglice i unutar tog trokuta dobijemo prostor za iduću vrstu kuglica. I tako jednostavno te trokute ponavljamo preko cijelog drvca i tako se dobije jedno vrlo uravnoteženo božićno drvce, objasnila je Marka za Dom na kvadrat. 

Svaka jelka priča svoju priču, bilo da odiše klasičnim šarmom, slatkom slastičarskom kreativnošću ili razigranim šašavim detaljima, a svaki se ukras nadopunjava s drugim. 

Kako kombinirati ukrase za božićno drvce

Široka mašna obavijena oko cijelog božićnog drvca može biti vrlo efektna, ona napravi okvir u koji onda stavljamo ukrase. Također ih možemo rasporediti u trokute ili u spirale i dobijemo neki novi oblik. Takve nove stvari obično se rade za ugostiteljske objekte, za izloge trgovina, zato što su vrlo efektne i privlače klijente. Posebno se trudimo pokazati takve modele koji su učinkoviti za izloge. Te dekoracije nisu preskupe, ali su pridonijele prodaji, izjavila je Karpan. 

Ako su vaše kuglice različitih veličina, nije svejedno gdje ćete ih staviti, a Marka ima savjet kako postići atraktivan i raskošan izgled božićne jelke. 

Velike kuglice, najveće naravno, idu od dna pa sve do sredine gdje još uvijek idu velike kuglice, a zatim se nižu manje kuglice. Te velike kuglice stvaraju vrlo impozantna božićna drvca. One manje kuglice, od 6 centimetara, uopće ne raspoređujemo po boru, takve male kuglice, ako ih imate kod kuće, grupirajte ih u skupine po tri kuglice, različitih kombinacija, tako ćete dobiti od malih kuglica jednu veliku masu koju onda stavimo na božićno drvce, objasnila je Marka. 

Ispreplitanje svjetlosti i boja savršeno ukrašenih božićnih jelki u prostor unose radost i veselje stvarajući čarobnu atmosferu koja nas obuzima. 

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Izbor urednice