Bez kategorije
Kuhinje po mjeri
Pri uređenju i opremanju interijera suvremena kuhinja zahtjeva funkcionalnost, kvalitetu i vrhunski dizajn. Kako bi se ovi uvjeti zadovoljili, proizvođači kuhinja sve više nude izradu kuhinja po mjeri, koje će savršeno odgovarati predviđenom prostoru.
Za razliku od gotovih tvorničkih kuhinja, kuhinje po mjeri osiguravaju punu iskoristivost predviđenog prostora.
Izgled kuhinje po mjeri prilagođava se već postavljenim instalacijama u kući ili stanu te eventualnim postojećim preprekama kao što su prozori ili vrata.
Kako bi kuhinju što bolje prilagodili postojećem prostoru, u Lesnini možete, zajedno s prodavačem, stvoriti grafičku sliku prostora i pritom ubaciti željene elemente prethodno odabrane njihovim prodavaonicama. Pritom se može mijenjati raspored i boja elemenata, ovisno o odabranom tipu kuhinje.
Praktičnost ovakvih kuhinja također se očituje u njihovim elementima. Različite dimenzije visećih, kutnih i podnih elemenata omogućuju kreativnost prilikom kreiranja kuhinje.
Unutar većine elemenata moguće je vrlo optimalno iskoristi prostor. To se koji se postiže ugrađivanjem dodatnih ladica i košara za posuđe.
Najveća prednost kuhinja po mjeri je mogućnost da se popune eventualne rupa, koje u predviđenom prostoru često ostaju ugradnjom gotovih tvorničkih kuhinja. Ako su dimenzije vašeg prostora izvan standardnih veličina ponuđenih kuhinja, ostatak prostora moguće je dopuniti dodatnim elementima izrađenim po mjeri.
SAVJET: Svijetle kuhinje su lakše za održavanje. To su najčešće bijela boja te bež boja i boja šampanjca. Najzahvalnija boja je upravo bijela, i to u materijalu visokog sjaja. Taj materijal sakriva sve prljavštine tijekom kuhanja te se, u usporedbi s tamnijim bojama, lakše čisti.
Bez kategorije
Danas je Badnjak, dan kojeg krase brojni običaji
Dio običaja je pao u zaborava, a dio ih se još uvijek njeguje.

Badnjak je dan uoči Božića kada se najčešće obavljaju posljednje pripreme za Božić. Čisti se kuća, kiti božićno drvce, peku kolači, radi francuska salata, jede bakalar. U ponoć se tradicionalno ide na polnoćku, a nakon na druženje. Ove godine morat ćemo bez toga kao i velikih obiteljskih okupljanja. No, pitanje je znamo li uopće što je Badnjak? I kakvi se običaji uz njega vežu?
Badnjak je posljednji dan Došašća. Sama riječ dolazi od riječi bdijeti, bdijeti čekajući rođenje Isusa Krista. Nekada se bdjelo uz svijeće u miru i tišini. Vjernici na ovaj dan poste, a na jelovniku je najčešće bakalar. Trpeza na stolu bi trebala biti bogata kako bi i naredna godina bila takva. Žene su na taj dan tradicionalno pekle kruh koji bi krasio stol sve do Sveta tri kralja.
Pred večer domaćin bi unio badnjak i slamu u kuću. Slama se tumači kao sjećanje, da se Isus rodio na slami, čime je simbol jasli u betlehemskoj spilji. U prošlosti se večeralo na slami na kućnom podu, pa se zato i danas, ispod stola za kojim se večera na Badnjak, stavi malo slame. Dok se ispod okićenog božićnog drvca stavljalo, a neki to još uvijek rade, žito. Na blagdanski stol stavlja se pšenica posijana na blagdan Svete Lucije.
Odlazak na polnoćku nije se propuštao. Nakon nje, običaj je bio da si ljudi međusobno čestitaju Božić. U nekim krajevima Hrvatske Božić su pjesmom po domovima čestitali koledari. Običaj koledovanja očuvan je u Dubrovniku.
Bez kategorije
Najšarmantnije kolibe u kojima bismo rado proveli zimu
Male su, simpatične i vrlo ugodne za boravak.

Iako nema zime, kolibe u planinama vrlo su atraktivno i poželjno mjesto za provesti zimske dane. Malo mira i tišine bez stresa i gradske vreve mnogima je lijek, a mi smo na Pinterestu pronašli baš takva mjesta. Možda dobijete inspiraciju i odlučite se na pothvat gradnje baš takve kolibe.
Naravno da moraju biti drvene i okružene drvećem.
Kako izvana, tako drvo dominira i iznutra. Rustikalni stil savršen je za ovakve kolibe jer im daje potrebnu toplinu i ugođaj.
A za još bolji ugođaj pobrinut će se i kamin koji je nezaobilazan u ovakvim kućicama. Ili pak peć na drva.
Tepisi i krzno utoplit će i najhladnije zimske dane i noći.
A u ovo vrijeme ne smiju se zaboraviti ni božićni ukrasi.
You must be logged in to post a comment Login