Povežimo se

decorative

Oglas

Uređenje i opremanje

Evo kako odabrati najbolji namještaj za mali prostor

Odabirom pametnih rješenja i prilagođenih komada namještaja možete stvoriti udoban i funkcionalan prostor čak i u malim prostorima – evo kako

Samo zato što možete unijeti kauč kroz vrata, ne znači da je prave veličine za vaš prostor. Pronaći namještaj za mali prostor može biti izazovan zadatak, ali uz nekoliko smjernica možete postići funkcionalan i estetski ugodan ambijent.

Ovih nekoliko trikova o pronalaženju najboljeg namještaja za male prostore u bilo kojoj sobi uštedjet će vam puno stresa.

Tri mala stana kao odličan primjer pametnog i kreativnog uređenja

Pripazite da ne pretrpate prostor

Kada je riječ o strateškom odabiru veličine namještaja, dizajnerica Marlaina Teich kaže da uvijek trebate paziti da ne pretrpate prostor. Birajte više većih komada namještaja, umjesto da ga ispunjavate raznim malim stvarima. U ovom slučaju manje je više.

Dajte namještaju prostora za disanje,” kaže Teich. “Znam da može izgledati teško dok pokušavate sve uklopiti, ali trebate ostaviti dovoljno praznog prostora između.”

Mali stan uređen emocijama

Iskoristite visinu prostorije postavljanjem visokih ormara ili polica koje će pružiti dodatni prostor za pohranu bez zauzimanja puno poda.

Pobrinite se da svaki komad ima svrhu

Ako je prostor skučen, maksimalno iskoristite svoj budžet i kvadraturu tražeći višenamjenski namještaj. Korištenje višenamjenskog namještaja ima nekoliko prednosti, posebno u malim prostorima. Višenamjenski namještaj može se lako prilagoditi promjenama u vašim potrebama ili rasporedu prostorije. Na primjer, kauč na razvlačenje može služiti kao mjesto za sjedenje tijekom dana i kao krevet noću. Mnogi višenamjenski komadi namještaja uključuju dodatne mogućnosti za pohranu, što može pomoći u održavanju reda i organizacije u domu.

Transformacija životnog prostora kroz višenamjenski namještaj

Odaberite jednostavan i funkcionalan namještaj kako bi ostavili prostora za dekoraciju

Odabir jednostavnog i funkcionalnog namještaja omogućuje vam da maksimalno iskoristite vaš mali prostor, ostavljajući dovoljno prostora za dekorativne elemente. Jednostavan namještaj obično ima čist i elegantan dizajn koji se lako uklapa s različitim stilovima dekoracije. To stvara neutralnu osnovu na koju možete dodati dekorativne elemente poput slika, ukrasnih jastuka ili tepiha, što doprinosi estetskoj privlačnosti prostora. Manje kompleksni komadi namještaja mogu doprinijeti općem dojmu čistoće i organiziranosti prostora, čineći ga ugodnijim za boravak i lakšim za održavanje.

Obratite pozornost na proporcije

Pažljivo promišljanje o proporcijama pomoći će vam da maksimalno iskoristite svoj mali prostor, stvarajući funkcionalan i ugodan ambijent koji odgovara vašim potrebama i estetskim preferencijama.

Namještaj za mali prostor treba biti pravilnih proporcija u odnosu na veličinu prostorije. Veliki komadi namještaja mogu pretrpavati prostor, dok premali mogu djelovati neprimjereno. Na primjer, umjesto velikog kauča, razmislite o manjoj ljubavnoj sofi koja bolje odgovara dimenzijama prostorije.

Različite visine namještaja mogu stvoriti dinamičan izgled i iskoristiti vertikalni prostor. Visoki ormari ili police mogu pomoći u pohrani bez zauzimanja puno podne površine, dok niži komadi namještaja otvaraju prostor prema gore.

Kada kombinirate različite komade namještaja u prostoriji, važno je da njihove proporcije međusobno funkcioniraju. Na primjer, ako imate veći kauč, možda je bolje odabrati manji stolić za kavu kako bi se očuvala ravnoteža.

Slijedite “pravilo broja tri” koje će vam osigurati savršeno uređen dom

Nastavite čitati

Vrt / Eksterijer

Vrtlari na Instagramu – ovih 10 inspirativnih profila vrijedi zapratiti

Ovo su Instagram superzvijezde – vrtlari koje preporučamo pratiti.

Rachel de Thame – @racheldethame

Spisateljica, televizijska voditeljica i glumica Rachel de Thame popularnost je stekla na BBC-jevom programu Gardener’s World, a njen šarmantni Instagram profil donosi vam trenutke iza kulisa emisije, kao i izvještaje iz njenog vlastitog vrta u Cotswoldu.

Rachel je uvijek aktivna u svijetu vrtlarstva, pa je ovo odlično mjesto za pronalaženje drugih vrtlara koje možete pratiti.

Charlie Harpur – @charlie.harpur

Vrtlar Charlie Harpur, obučen u Kewu dijeli inspirativne slike svojih projekata i rada na Knepp Estateu u West Grinsteadu.

Piet Oudolf – @pietoudolf

Nizozemski dizajner je vođa modernog pokreta trajnih biljaka, pratitelji mogu očekivati očaravajuće slike prekrasnih trava i bujnih granica ispunjenih svjetlom i pokretom. Cvatuće trajnice – ukrasite vrt ovim ljepoticama

Tom Stuart Smith – @tomstuartsmith

S međunarodnom reputacijom jednog od najistaknutijih pejzažnih dizajnera u Velikoj Britaniji, Tom je poznat po svojim velikim, bogato teksturiranim zasadima trajnih biljaka koji su istovremeno održivi i lijepi. Njegov Instagram profil dokumentira njegovu okolinu i rad.

Arne Maynard – @arnemaynardgardendesign

Između vlastitog vrta u Walesu i onih na kojima radi, Arneove fotografije ispunjene su klasičnim, elegantnim dizajnima po kojima je poznat.

Jo Thompson – @jothompsongarden

Jo Thompson poznata je po mekim, romantičnim zasadima, a njezin Instagram to savršeno prikazuje. Tijekom prošlog adventa, objavljivala je po jednu ružu dnevno za svoje pratitelje. Koje ruže posaditi?

Fernando Martos – @fernandomartosjardines

Sa sjedištem u Madridu, mladi španjolski dizajner vrtova Fernando je osoba koju vrijedi pratiti za sunčane mediteranske vrtove. Nedavni projekti na Mallorci i u Meksiku pravi su užitak za gledanje. Mediteranski stil u uređenju doma – ovo su glavna obilježja i značajke

Aaron Bertelsen – @aaronbertelsenofficial

Vrtlar iz Great Dixtera i stručnjak za uzgoj povrća, Aaron vjeruje da svatko može uzgajati nešto i potiče taj osjećaj na svom Instagramu. Biodinamičkim vrtlarenjem do kvalitetne hrane – uzgajajte prateći mjesečeve mijene

Nigel Dunnett – @nigel.dunnett

Sa filozofijom ‘niskih ulaganja, ali visokog učinka’ u vrtlarstvu, Nigel stvara dinamične vrtove usklađene s prirodom. Očekujte livade divljeg cvijeća i puno boje.

Verde Flowers – @verdeflowerco

Verde Flower Co. vodi Roisin Taylor, uzgajivačica cvijeća, cvjećarka, aktivistica i istraživačica koja radi u svijetu održivog rezanog cvijeća.

Ovi instagram profili će osvojiti sve biljkoljupce (i one koji će to tek postati)

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Izbor urednice