Povežimo se

01 proba

Oglas

Događanja

GROHE predstavio svoj prvi monobrand showroom u Hrvatskoj

prostor u kojem su svi proizvodi za kuhinje i kupaonice potpuno funkcionalni će ujedno biti i servisni centar
za sve GROHE proizvode na hrvatskom tržištu

Vodeći svjetski proizvođač inovativnih rješenja za kuhinje i kupaonice GROHE, u suradnji s partnerima, predstavio je svoj prvi monobrand showroom u Hrvatskoj. Smješten u zagrebačkoj Dubravi, u prostoru su svi instalirani proizvodi u funkciji i mogu se isprobati, što GROHE monobrand showroom čini jedinstvenim na tržištu, zajedno sa servisnim centrom koji će biti dostupan svim GROHE kupcima.

“GROHE monobrand showroom značajan je korak u širenju prisutnosti tvrtke u Hrvatskoj. Jedinstveni izložbeni prostor rezultat je naših velikih ambicija i želje da svojim kupcima i partnerima ponudimo jedinstveno iskustvo i doživljaj, mjesto na kojem će se još detaljnije upoznati s visokom kvalitetom i modernim dizajnom GROHE sanitarnih rješenja. Vjerujem da je ovo sjajan način da svojim kupcima u pravom svjetlu prezentiramo ekskluzivne proizvode kojima GROHE kontinuirano pomiče granice. Želja nam je da monobrand showroom služi kao produžena ruka svim našim distributerima te kao nadogradnja naše dosadašnje kvalitetne suradnje“, istaknula je Martina Džoja Barišić, generalna direktorica GROHE za tržišta Hrvatske i Slovenije.

GROHE monobrand showroom sadrži izložbene dijelove, kuhinjski studio i servis te zaokružuje ponudu za posjetitelje kako bi se na najbolji način upoznali s bogatim portfeljem proizvoda tvrtke. Od cjelokupnih kupaonskih rješenja i GROHE perfect match kupaonice, do najluksuznijeg dijela GROHE asortimana – GROHE SPA sustava.

„GROHE monobrand showroom prvi je ovakav prostor u Hrvatskoj te mi je velika čast što imam priliku voditi projekt. Ovdje na najbolji način zaokružujemo i prezentiramo ponudu nekih od najnaprednijih sanitarnih rješenja današnjice, koji će se moći vidjeti ekskluzivno kod nas. Veselimo se prvim posjetiteljima te smo sigurni kako će ovako uređeni prostor inspirirati sve koji ga posjete“, dodao je Mijo Jakšić, voditelj GROHE servisa.

Tvrtka GROHE nastavlja pomicati granice kada su u pitanju rješenja za kuhinje i kupaonice, s fokusom na održive proizvode. Na adresi Štefanovečka cesta 10, svim zainteresiranima će GROHE stručnjaci od 9 do 17 sati pružati sveobuhvatne informacije o proizvodima, uslugama i mogućnostima, kao i savjete o održavanju i ugradnji njihovih modernih rješenja.

Nastavite čitati

Interijeri

Obilježja i karakteristike rustikalnog mediteranskog stila interijera

Dolaskom ljepšeg vremena, zovu nas sunce, more i naša predivna obala. Zato danas nastavljamo svoje putovanje kroz stilove uređenja i otkrivamo tajne rustikalnog mediteranskog stila priobalne Hrvatske.

Svaka država ima svoja obilježja stila

Rustikalni mediteranski stil dio je velike skupine rustikalnih stilova, a razlikuje se po državama i bojama. Dok u stilu sjeverne Afrike prevladavaju jarke boje, u grčkom plava, interijer hrvatskog priobalja po tradiciji je oslobođen intenziteta kolorita.

“Gledamo li tradiciju naših krajeva priobalja, vidimo da čak i u narodnim nošnjama nema jakih kolorita kao na kontinentu, dakle, narodne nošnje se bave bijelom bojom, crnom bojom, eventualno još ponekim sitnim detaljima u jarkoj boji. To znači da smo navikli imati jedan vrlo smireni balans boja i da ne baratamo s jarkim tonovima”, govori arhitektica Sunčica Mastelić Ivić.

Naši krajevi ne vole jarke boje

Osnovna boja mediteranskog rustikalnog stila je bijela s crnim detaljima koji će dodatno istaknuti bjelinu.

Mediteranski stil interijera u našim krajevima ne barata s jarkim bojama i kad god razmišljate da bi trebalo neki interijer s nečim razbiti, to se ne preporuča raditi jer će se to uistinu svesti na razbijanje, što nije poželjno. Atmosfera treba biti hladna, mora vas smiriti i opustiti. To znači da ćete imati puno nijansi bijele, svijetlo sivu, boju pijeska, a mediteranski interijer voli drvo koje bi trebalo biti malo tamnije hrastove boje jer će stvoriti dojam kao da se radi o starijem hrastovom drvetu.

U zatečenoj interijerskoj situaciji, dominantnom bijelom komadu namještaja suprotstavili smo komodu srednje veličine od prirodnog drveta te sitne elemente u crnoj boji.

“Koristili smo nešto i zelenila, a lusteri su ručne izrade rađeni tehnikom koja nas podsjeća na makrame stoga daju jedno prigušeno osvjetljenje. Garnirung stola je u neizostavnim daskama od grubog drveta za rezanje domaćih narezaka”, objašnjava Sunčica.

Kamen kao glavni dekorativni element

Naš mediteranski stil voli grube i prirodne teksture kojima se suprotstavlja samo nježnost zalaska sunca. Voli detalje ručnog rada, uporabne detalje od starina.

Glavni dekorativni element u mediteranskom interijeru je kamen. Prirodni kamen na zidu, prirodni kamen na podu, koji ima bijele fuge, a ostali popratni namještaj je u korist i u slavu tog prirodnog kamenog materijala. Od ostalih elemenata, mediteranski stil voli namještaj iz starijih vremena, sa početka stoljeća.

Mekana, pletena deka na kauču dodatno podiže atmosferu ovog mediteranskog interijera te ističe grubost pletenih lampiona ručne izrade. Posebnu boju svakom mediteranskom rustikalnom stilu dati će dalmatinsko sunce. 

Fokus na dnevno svjetlo

Nježna i fina stvar kojom je okupan mediteranski interijer je dnevno svjetlo, a ulovit ćete ga bilo da se radi o jutarnjem suncu, bilo o podnevnom oštrom suncu ili zagasitim tonovima zapadnog sunca i sutona, a kroz takvo dnevno svjetlo napravit ćete lijep okvir ako koristite zavjese od prozračne gaze.

Rustikalni mediteranski stil našeg priobalja neodoljivo podsjeća na miris mora, nostalgiju i tradiciju.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Oglas

Izbor urednice