Bez kategorije
Uredski stolci za zdravu kralježnicu
Razvitkom novih tehnologija sve više vremena provodimo sjedeći za radnim stolom pred kompjutorskim ekranom. Stoga je kvaliteta i ergonomija radnog stolca od posebne važnosti.

Osnovna misao koja nas vodi prilikom kupnje uredske stolice je njezino jednostavno korištenje, funkcionalnost te ergonomija kako bismo izbjegli bolove u leđima za vrijeme i nakon korištenja. Uredski stolci koji zadovoljavaju ovakve standarde te rasterećuju kralježnicu utjecat će na koncentraciju, a time i našu produktivnost na radnome mjestu.
Tvrtka Padovan tako nudi bogati asortiman uredskih stolaca, nastalih spojem izvrsne tehnologije, fleksibilnih proizvoda i stalnog osluškivanja stvarnih problema klijenata. Većina modela pruža mogućnost podešavanja nagiba naslona u više položaje koji se mogu fiksirati ili podesiti na opuštajući položaj. Podesiva je i visina sjedišta kao i nasloni za ruke čime se sjedalica individualno prilagođava svakome korisniku bez obzira na njegovu konstituciju.
Uz komfor i ergonomiju, Centar stolica Padovan ne zanemaruje niti estetiku svojih proizvoda izrađenih od najkvalitetnijih materijala. Osnovna konstrukcija je metalna i kombinirana s plastikom s PVC ili krom križem, dok su sjedišta i nasloni presvučeni udobnom tkaninom. Zbog lakoće održavanja, ali i estetskih razloga, sve su traženiji modeli s prozračnim, mrežastim materijalima.
Ergonomski oblikovan i udoban stolac izrađen od kvalitetnih materijala, tako će dugotrajno sjedenje za stolom učiniti komfornim i zdravijim.
Bez kategorije
Danas je Badnjak, dan kojeg krase brojni običaji
Dio običaja je pao u zaborava, a dio ih se još uvijek njeguje.

Badnjak je dan uoči Božića kada se najčešće obavljaju posljednje pripreme za Božić. Čisti se kuća, kiti božićno drvce, peku kolači, radi francuska salata, jede bakalar. U ponoć se tradicionalno ide na polnoćku, a nakon na druženje. Ove godine morat ćemo bez toga kao i velikih obiteljskih okupljanja. No, pitanje je znamo li uopće što je Badnjak? I kakvi se običaji uz njega vežu?
Badnjak je posljednji dan Došašća. Sama riječ dolazi od riječi bdijeti, bdijeti čekajući rođenje Isusa Krista. Nekada se bdjelo uz svijeće u miru i tišini. Vjernici na ovaj dan poste, a na jelovniku je najčešće bakalar. Trpeza na stolu bi trebala biti bogata kako bi i naredna godina bila takva. Žene su na taj dan tradicionalno pekle kruh koji bi krasio stol sve do Sveta tri kralja.
Pred večer domaćin bi unio badnjak i slamu u kuću. Slama se tumači kao sjećanje, da se Isus rodio na slami, čime je simbol jasli u betlehemskoj spilji. U prošlosti se večeralo na slami na kućnom podu, pa se zato i danas, ispod stola za kojim se večera na Badnjak, stavi malo slame. Dok se ispod okićenog božićnog drvca stavljalo, a neki to još uvijek rade, žito. Na blagdanski stol stavlja se pšenica posijana na blagdan Svete Lucije.
Odlazak na polnoćku nije se propuštao. Nakon nje, običaj je bio da si ljudi međusobno čestitaju Božić. U nekim krajevima Hrvatske Božić su pjesmom po domovima čestitali koledari. Običaj koledovanja očuvan je u Dubrovniku.
Bez kategorije
Najšarmantnije kolibe u kojima bismo rado proveli zimu
Male su, simpatične i vrlo ugodne za boravak.

Iako nema zime, kolibe u planinama vrlo su atraktivno i poželjno mjesto za provesti zimske dane. Malo mira i tišine bez stresa i gradske vreve mnogima je lijek, a mi smo na Pinterestu pronašli baš takva mjesta. Možda dobijete inspiraciju i odlučite se na pothvat gradnje baš takve kolibe.
Naravno da moraju biti drvene i okružene drvećem.
Kako izvana, tako drvo dominira i iznutra. Rustikalni stil savršen je za ovakve kolibe jer im daje potrebnu toplinu i ugođaj.
A za još bolji ugođaj pobrinut će se i kamin koji je nezaobilazan u ovakvim kućicama. Ili pak peć na drva.
Tepisi i krzno utoplit će i najhladnije zimske dane i noći.
A u ovo vrijeme ne smiju se zaboraviti ni božićni ukrasi.
You must be logged in to post a comment Login