Povežimo se

Bez kategorije

Povratak u školske klupe

Počela je nova školska godina kada će nova generacija školaraca po prvi puta sjesti u školske klupe, dok će za one nešto starije povratak značiti još više obveza. Kako bi se vaš mališan što bolje suočio s novim izazovima, potrebno mu je osigurati dobru radnu okolinu. Kako, saznajete u nastavku.

 

Kada je u pitanju uređenje i opremanje interijera, uređenje dječje sobe nije nimalo lak posao – potrebno je vješto izbalansirati i uskladiti želje djeteta sa željama roditelja. Dječja soba je prostor u kojemu će vaš mališan provesti velik dio slobodnog vremena u igri i zabavi, ali i učenju. Uz nekoliko jednostavnih savjeta, soba za školarca može postati ugodan, funkcionalan, ali i vizualno atraktivan prostor.

Krenimo od radnoga stola – najpraktičnije rješenje, posebice u sobama manje kvadrature, predstavlja stol na kotačiće koji omogućava brzo i jednostavno premještanje stola na najpogodniju poziciju. Pisaći stol najbolje je postaviti blizu prozora kako bi dijete za pisanje i čitanje imalo dovoljne količine prirodnog svjetla, koje će uz kvalitetnu lampu osigurati dobru osvjetljenost radne plohe. Poželjno je da stol ima zaobljene rubove kako bi rad za stolom bio što ugodniji te kako dijete ne bi nažuljalo podlaktice.

 

Soba za školarca Dom2

 

Popratni ladičar osigurat će dovoljno prostora za knjige i sav pribor za koji neće biti dovoljno mjesta na stolu, a uz to će soba izgledati urednije. Ukoliko raspolažete s manjim prostorom, praktično rješenje je krevet s ladicom u koju se može pohraniti se od posteljine do igračaka.

Ekran stolnog računala treba biti na povišenom stalku u visini očiju, dok je tipkovnicu dobro smjestiti na kliznu dasku ispod radne plohe. Igračke i druge sitnice nije preporučljivo držati na stolu ili njegovoj neposrednoj blizini, jer će djetetu odvlačiti pozornost tijekom učenja. Takve je predmete najbolje staviti na police, ormare ili u jednu zonu sobe koja je namijenjena razbibrigi.

Radna stolica Dom2

Ništa manje važan element pri uređenju dječje sobe je i radni stolac. Pravilno držanje utječe na položaj kralješnice koja nosi ukupnu težinu našeg tijela. Dugotrajna upotreba neodgovarajućeg stolca sasvim će sigurno prouzročiti bol u leđima i umor stoga je kupnja kvalitetnog, ergonomski oblikovanog stolca pitanje promišljene odluke.

Poželjno je izabrati stolac s naslonom savinutim prema unutra tako da podupire kralješnicu i drži je u pravilnom položaju. Dobra opcija je i pomični naslon stolca koji se pomiče kad se osoba naginje prema naprijed ili nazad. Radni stolac s naslonom za glavu omogućava povremeno i potpuno opuštanje tijela. Idealan je naslon za leđa koji je dovoljno visok i širok da podupre leđa i ramena djeteta, a podesivi nasloni za ruke olakšavaju teret vratu i ramenima.

 

Soba za školarca Dom2

Visinu radnog stolca treba podesiti tako da natkoljenice budu u horizontalnom položaju, a koljena savinuta pod pravim kutom u odnosu na pod. Ruke trebaju biti oslonjene na radnu ploču stola tako da su u laktu savinute pod pravim kutom, kako tijelo ne bi bilo potrebno prigibati nad stol. Stolci koji imaju opciju podešavanja dubine sjedišta također su poželjni jer će na taj način radni stolac pratiti rast djeteta.

Pod noge djeteta po potrebi možete podmetnuti klupicu koja će omogućiti da njegove natkoljenice budu u horizontalnom položaju, bez pritiska na bedra te da mu noge ne vise sa stolca. Klupica će mu olakšati i silazak sa stolca.

Soba za školarca Dom2

Tako uređeni radni kutak pružit će vašem školarcu ugodnu i zdravu radnu atmosferu u kojoj će se moći kvalitetnije posvetiti učenju i školskim zadaćama.


Bez kategorije

Zlatna boja u interijeru

Budite odvažni i unesite dozu glamura u svoj dom

Foto: DOMnaKVADRAT

Zlatna boja je kraljevska boja, boja moći, znanja i vlasti. Ona simbolizira profinjenost, eleganciju, uspjeh i bogatstvo. Ako u svoj interijer želite unijeti dozu glamura i luksuza, zlatna boja zasigurno je pravi odabir. Jednako dobro se uklapa u klasično uređene kao i u moderne prostore i ima moć obogatiti svaki interijer.

Iako ćemo zlatnu u interijerima najčešće pronaći kako krasi okvire, ogledala i ostale detalje, moguće ju je kombinirati i u mnoštvu drugih verzija. Ipak, kako bismo zadržali profinjenost, bitno je znati na što obratiti pozornost.

Nastavite čitati

Bez kategorije

Uredite dom u crno – bijeloj kombinaciji

Klasična elegancija takozvanih ne – boja

crno-bijela-boja-interijeru-dom2
Foto: DOMnaKVADRAT

 

Dizajneri i arhitekti se slažu u ovome – uredite li dom u neutralnim bojama, dekorima i detaljima možete mu mijenjati lice kad god poželite.

 

crno bijela boja u interijeru dom2

 

Zato smo odlučili pokazati vam kako to napraviti s klasičnom kombinacijom takozvanih ne boja – vodimo vas u svijet crno-bijelih interijera.

 

Pogledajte video!

 

 

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Oglas

Izbor urednice