Gastro
Revolucionarne ugradbene pećnice za ukusne obroke
Njemački proizvođač premium kućanskih aparata Miele predstavio je novu liniju ugradbenih uređaja. Bili smo na predstavljanju i donosimo vam sve te inovativne novitete.
Stavite file ribe u kocku leda i nakon toga vrijeme je za pečenje. Program kaže da se riba peče 7 minuta. Sasvim dovoljno vremena da sav taj led otopi, zar ne? Međutim, ova pećnica razgovara s vašim namirnicama i nakon sedam minuta savršeno je u njoj pripremljen riblji file, a kocka leda je ostala netaknuta.
Ovo je Mieleova najnovija pećnica nazvana Dialog. U njoj možete pripremiti ribu u ledu, bez da se led otopi ili teleći file u pčelinjem vosku, opet bez topljenja voska.
„Kod Dialog pećnice toplina djeluje u cijelom volumenu tako što razgovara s hranom. Ona emitira elektromagnetne valove, i sama prepoznaje koliko je hrana apsorbirala magnetnih valova i tako zna kada je unutrašnjost neke namirnice gotova, baš onako kako vi želite“, kaže Ana Turkalj iz Miele-a.
Zahvaljujući gourmet asistentu ne trebate ni previše znati o kuhanju – naime, pećnica vam sama daje upute kako nešto pripremiti. Dialog je tek jedan od proizvoda koje je Miele predstavio u najvećem predstavljanju novih proizvoda u povijesti tvrtke. Svih 10 tvornica diljem svijeta upogonjeno je da proizvede 3000 pojedinačnih modela uređaja u 353 grupe. Osim inovacija, jako se pazilo na dizajn.
U Pure Line liniji do izražaja dolazi traka od plemenitog čelika koja se nalazi na vrhu vrata i inače služi kao ručka. Dostupna je i ostakljena varijanta iz linije Vitroline.
Ljubiteljima minimalističkih kuhinje bez vidljivih ručkica dostupna je dizajnerska linija Art line. To su uređaji bez ručke koji dolaze u dvije boje, grafitno sivoj i obsidian crnoj boji. I bez ručke jednostavno se rukuje njima – vrata se elegantno otvaraju na pritisak prsta. Osim dizajna, u vodećem proizvođaču premium kućanskih aparata misle i na inovacije.
Jedna od njih je Motion react inovacija – kada se približite uređaju, on reagira i upali svjetla.
Druga je inovacija Food view. Riječ je o kameri koja se nalazi u gornjem dijelu pećnice, visoke definicije i ona radi slike vaših namirnica iz unutrašnjosti, te ih putem mobile control aplikacije šalje na vaš pametni telefon ili tablet, kako bi u svakom trenutku mogli vidjeti pripremljenost vaših namirnica.
Taste control je funkcija koja sprječava namirnice od isušivanja. Kada je odabrani program završio, tada se otvaraju vrata pećnice i temperatura pećnice se u sljedećih par minuta snižava čak za sto stupnjeva kako bi se spriječilo daljnja obrada namirnica.
Priču o revolucionarnim pećnicama donosimo vam u suradnji s Miele-om.
Gastro
Drugačiji recept – ukusna šunka u kruhu na engleski način
Uskrsna tradicija na drugačiji način.
Kuhana šunka u kruhu uskrsna je tradicija. To je uobičajeno jelo svakog uskrsnog stola. Recept je s nama podijelio Stephen Breslin iz Inicijative – centra za engleski jezik.
Kuhana šunka pečena u kruhu
Sastojci (4 osobe)
1 komad kuhane i ohlađene šunke - otprilike 800g
600g mekog brašna
7g suhog kvasca
2 male žličice soli
1 mala žličica šećera
400ml toplog mlijeka
150ml ulja
1 jaje (za premazivanje)
Recept za ukusnu pašticadu s njokima
Postupak pripreme:
1. Pomiješajte kvasac s malo toplog mlijeka i ostavite sa strane da se podigne
2. U velikoj posudi za miješanje pomiješajte brašno, sol i šećer.
3. Utočite ostatak mlijeka, ulje i kvasac i umiješajte da je tijesto fino i glatko (10 min)
4. Zasučite rukave i pripremite se za malo kardia! Stavite tijesto na ravnu površinu i umijesite rukama još 5-7 min
5. Oblikujte tijesto u kuglu, vratite nazad u posudu i pokrijte krpom na sat vremena!
Neobična pita od sira i mladog luka
6. Izvadite šunku iz frižidera i dobro ju osušite! Zatim obavezno premažite jajetom kako bi se tijesto bolje primilo. Pustite da se osuši!
7. Od tijesta oblikujte krug. Tijesto bi trebalo biti debelo oko 1 cm (to je važno kod pečenja kako bi se ravnomjerno ispeklo!
8. Presavijte tijesto kao omotnicu, odrežite viškove (možete napraviti neke oblike odozgo) i lagano pritisnite da se primi!
9. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva (bez ventilatora)
10. Položite šunku na protvanj, premažite jajetom is pustite da se peče otprilike 40 minuta
11. Kada je gotovo, maknite iz pećnice i pustite da se ohladi
Želite li uz recept za šunku u kruhu poboljšati i svoj engleski, link vas vodi na video recept.
Bonus – Kuhana šunka u Coca Coli
Sastojci:
2kg šunke
1 grincajg (cijeli paket)
2 litre cole
5 cm svježeg đumbira
1 štapić cimeta
Priprema:
Stavite šunku u veliki lonac. Dodajte povrće i začine te prelijte s Colom. Zatim lagano zakuhajte. Kada zakuha, smanjite grijanje i kuhajte još otprilike 2 i pol sata dok šunka ne bude potpuno mekana (da možete lagano proći nožem).
Isprobajte nešto drugačije – dekupaž i batik tehnikama ukrasite uskrsna jaja
Neka se potpuno ohladi i osuši ako ćete ću pripremati u kruhu (prvi recept).
Ako ju želite pripremiti bez kruha, koraci su isti sve dok šunka nije kuhana i tekućina reducirana (treba izgledati kao med, lijepo i lagano). Premažite šunku sa senfom i prelijte ostatkom tekućine od kuhanja.
Položite u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i pecite dok ne bude hrskava izvana, otprilike 30 minuta. Ovako ćete dobiti neponovljivu kombinaciju – slatka izvana, a slana iznutra!
Gastro
Ljubavni napitak za romantičnu večeru
Hrvoje Vukov ugostio je Denisa Vlahovca, koktel majstora koji će nas naučiti pripremati koktel prigodan za svaku romantičnu večeru, osobito one u mjesecu zaljubljenih. Za ovaj ljubavni napitak trebat će vam popularni teranino, gin te sok od limuna i šećera.
Sastojci i upute
Prvo dodajemo led u čašu, da čašu ohladimo.
Nakon toga dodajemo led u shaker.
U shaker zatim dodajemo:
30 ml gina
30 mililitara teranina
30 mililitara soka od limuna
30 mililitara šećernog sirupa
I to je to. Zaklopimo shaker. I shakeamo.
Dodajemo mineralne vode
I sve ćemo završit dekoracijom sa dehidriranom limetom.
Ako nemamo shaker doma, možemo ovo napraviti ili u čaši ili u bilo kakvoj staklenci.
Romantično ozračje svakako će dodatno oplemeniti dobar izbor mirisa za dom.
Note s kojima ne možemo pogriješit kad je u pitanju Valentinovo i uopće ovaj period još uvijek znači veljače kao vremena kalendarski i vremenskih prilika vani, mislim da se dobro vezati na čokoladu, na vaniliju, na onako nekakav dobar, dobar kompozicijski dio sa nečim slađim ali dovoljno da ima malo nekakvog odmaka, možda kava recimo je sigurno dobra, dobra kombinacija.
Desert u obliku srca gotovo da je nezaobilazan dio svake romantične večere. Uz ljubav najčešće biramo kombinaciju čokolade, orašastih plodova i aromatične karamele. Svi ti sastojci podsjećaju na slatki miris zaljubljenosti.
You must be logged in to post a comment Login