Povežimo se

Vrt

Plinski roštilji na kojima ćete uživati peći

Za pripremu fine hrane na otvorenom idealni su plinski roštilji koji imaju sve poput malih kuhinja

Idealno je vrijeme za boravak na otvorenom. A kad još imate i nešto fino za pojesti, to mi zovemo pravim uživanjem. Za pripremu fine hrane idealni su plinski roštilji. Ovi koje vam predstavljamo su poput pravih malih kuhinja.

Roštilj Masport

crni-roštilj-zatvoreni-alko-domnakvadrat

Ovo je plinski roštilj tvrtke Masport na kojem doslovce možete sve pripremiti. S unutarnje strane je pet plamenika, četiri s donje strane i jedan zadnji za pečenje na ražnju. S bočne strane nalazi se još jedno dodatno kuhalo.

crni-roštilj-plamenici-alko-domnakvadrat

Meso i povrće možete pripremati na donjoj površini, dok za dogrijavanje ili pripremu samo povrća dobro dođe gornja površina. Roštilj pokreće standardna plinska boca od 10 kila.

Roštilje treba održavati, redovito čistiti umetke i zaštitne plehove koji moraju biti kvalitetni. Ovisno o korištenju, svake dvije do tri godine treba mijenjati i plamenika.

Roštilj MB4000 MASPORT

Visokokvalitetan, moderan roštilj s crnim piano lakiranjem u prahu i primjene od nehrđajućeg čelika.

Masnoće koje cure od roštiljanja čiste se sa stražnje strane gdje se posuda u koju cure lako izvlači. Uz roštilj je dostupna i dodatna oprema, poput ražnja koji jednostavno postavite na mali eklektromotor. Uz to, dostupan je dodatak za pizzu koju isto tako možete ispeći na ovom roštilju jer, kad ga zatvorite, on postaje pećnica.

Prednost roštilja na plin je što nema ugljena, nema dima, brzo se zagrijava i odmah možete početi peći meso.

Model S4S

sivi-roštilj-zatvoren-alko-domnakvadrat

Model S4S je vrlo atraktivan. Uz to ima staklo tako da cijelo vrijeme možete gledati što se zbiva unutra. Ima i svjetleće gumbiće koji stvaraju lijepu atmosferu, pogotovo u kasnim noćnim satima.

Roštilj S/S 4 MASPORT

Kvalitetni roštilj u potpunosti od plemenitog čelika. Savršena veličina za male i velike večeri uz roštilj.

regulator-plina-sivi-roštilj-alko-domnakvadrat

Ovaj model Masport roštilja izrađen je od plemenitog čelika koji se jednostavnije čisti, a i oku je ugodniji. Uz roštilj je dodatno bočno kuhalo tako da na njemu možete pripremiti cijeli ručak. S druge se strane nalazi posuda za odlaganje hrane koja je prekrivena daskom za rezanje.

roštilj-u-akciji-alko-domnakvadrat

Osim toga, Masport nudi i niz dodatne opreme kako biste neometano mogli uživati u roštiljanju.

sivi-roštilj-oprema-alko-domnakvadrat

Ova novozelandska kompanija ima 110 godina iskustva u proizvodnji raznih strojeva. Roštiljima se bave 37 godina, a poznati su po tome da nude visoku kvalitetu za uloženi novac.

Kliknite kako biste komentirali

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar

Opločnici i ograde

Opločnici velikih formata novi su trend u uređenju eksterijera

Opločnici velikog formata donose luksuz eksterijerima. Otporni su na vremenske uvjete, ali zahtijevaju stručnu izvedbu i posebnu tehniku…

opločnici velikih formata

U uređenju prostora svaki detalj ima važnost, no kada se radi o opločnicima velikog formata, riječ je o trendu koji mijenja izgled cijelog eksterijera. Ovi elementi nisu samo estetski atraktivni, već traže naprednu tehnologiju proizvodnje i stručnu izvedbu kako bi zadovoljili visoke standarde moderne arhitekture.

Betonske ploče velikog formata za velike vanjske površine

Opločnici velikog formata u Hrvatskoj su prisutni već skoro 20 godina

Beton Lučko među prvima je u Hrvatskoj počela s proizvodnjom opločnika velikog formata, i to još prije 17 godina. „Veliki dio našeg asortimana, pa tako i XXL ploče, nastao je na zahtjev arhitekata i projektanata. Oni su tražili da se takav proizvod uvrsti u naš proizvodni program. Danas su opločnici velikog formata modni trend i našli su svoju primjenu u brojnim projektima, u Hrvatskoj i inozemstvu“, pojasnio je Vladimir Tonaj, savjetnik uprave Betona Lučko.

Za razliku od armiranih betonskih konstrukcija, opločnici velikog formata nemaju armaturu, što njihovu proizvodnju čini posebno zahtjevnom. „Riječ je o vrlo delikatnom procesu. Takav opločnik mora zadovoljiti ne samo estetske kriterije, već i čvrstoću potrebnu za javne, privatne i turističke prostore“, naglasio je Tonaj.

opločnici velikog formata

Estetika i primjena

U modernoj arhitekturi, posebno kod luksuznih vila i objekata jednostavnih formi, veliki formati ploča idealno se uklapaju u suvremeni dizajn. Oni prostoru daju dozu luksuza, a istovremeno stvaraju vizualnu harmoniju s arhitekturom.

Iako opločnici velikog formata donose atraktivan izgled, njihova pravilna ugradnja zahtijeva specijaliziranu tehniku. „Podloga mora biti savršeno sabijena i izravnata kako ne bi došlo do oštećenja proizvoda. Težina ploča zahtijeva upotrebu vakuum aparata za postavljanje, jer fizička snaga više nije dovoljna“, objašnjava Tonaj.

opločnici velikog formata

Kvaliteta i trajnost

Opločnici Betona Lučko izrađuju se u tri različite završne obrade – glatkoj, pranom i pjeskarenoj – što dodatno povećava njihovu estetsku vrijednost. „Naši proizvodi otporni su na led, proklizavanje i teške vremenske uvjete. Gornji sloj izrađen je tako da jamči dugotrajnost i postojanost u svim uvjetima“, dodaje Tonaj.

opločnici velikih formata

Opločnici velikog formata sve više postaju standard u uređenju vanjskih prostora

Opločnici velikog formata nisu prolazan trend, već sve više postaju standard u uređenju vanjskih prostora. Spoj estetike, otpornosti i napredne tehnologije proizvodnje čini ih jednim od ključnih elemenata suvremenog graditeljstva.

Nastavite čitati

Vrt

Jesen u vrtu: Donosimo popis zadataka koje ne smijete preskočiti

Jesenski radovi u vrtu ključni su za očuvanje zdravlja biljaka i pripremu tla za zimu

jesenski radovi u vrtu

Danas službeno započinje jesen – godišnje doba koje vrtlarima donosi i nove obveze, ali i prilike. Jesenski radovi u vrtu ključni su za očuvanje zdravlja biljaka i pripremu tla za zimu. Uz nekoliko pametnih koraka, vaš će vrt ostati uredan, plodan i spreman za nadolazeću sezonu. Donosimo pregled zadataka koje ne biste smjeli preskočiti.

Jesenski radovi u vrtu: što trebate napraviti već u rujnu?

Rujan i listopad vrijeme su obilne berbe.
Povrće poput rajčica, paprika, tikvica i graha potrebno je ubrati prije prvih mrazeva jer niske temperature mogu uništiti plodove. Isto vrijedi i za jabuke, kruške, šljive i grožđe koje su u punoj zrelosti.
Kako biste spriječili propadanje, višak plodova možete zamrznuti, osušiti ili pretvoriti u zimnicu. Džemovi, kompoti i sokovi izvrsni su načini da sačuvate ljetne okuse i u hladnijim mjesecima. Ako imate viška, podijelite ih s prijateljima ili susjedima – to je uvijek lijepa gesta, a ništa se neće baciti.

Sadnja lukovica za proljeće

Jesenski mjeseci idealni su za sadnju lukovičastih biljaka poput tulipana, narcisa, zumbula, šafrana i ukrasnog luka. Lukovice se sade od rujna do studenoga, najbolje u dobro drenirano tlo, jer im prevelika vlaga može naštetiti. Dubina sadnje najčešće je dvostruko veća od same veličine lukovice.
Za još bolji efekt, kombinirajte više sorti i boja te ih posadite u skupinama kako biste na proljeće dobili dojmljive cvjetne otoke. Ako živite u području s hladnim zimama, sloj malča dodatno će ih zaštititi.

Orezivanje i uklanjanje bolesnih dijelova biljaka

Jesen je pravo vrijeme da pregledate voćke, grmlje i trajnice. Uklonite suhe grane, oštećene izdanke i lišće koje pokazuje znakove bolesti ili napada štetnika. Time sprječavate njihovo daljnje širenje i osiguravate zdraviji rast u proljeće.
Kod ruža i hortenzija preporučuje se lagano oblikovanje krošnje, dok se drastičnije orezivanje ostavlja za proljeće. Nemojte zaboraviti i povrtnjak – uklonite sve ostatke biljaka kako ne bi postali leglo gljivica i kukaca.

Višenamjenski uređaj za razne vrtne zadatke koji će olakšati košnju i orezivanje

Priprema tla za zimu

Tlo je temelj svakog uspješnog vrta, a jesen je idealno vrijeme za njegovo obnavljanje. Nakon što uklonite ostatke ljetnih kultura, prekopajte gredice i obogatite ih organskim gnojivom, kompostom ili stajskim gnojem. To će tijekom zime postupno otpuštati hranjive tvari i pripremiti tlo za novu sezonu.
Ako imate mogućnost, posijte i tzv. zelenu gnojidbu – biljke poput djeteline, facelije ili gorušice. One štite tlo od erozije, a kada ih u proljeće prekopate, obogaćuju ga humusom.

Jesenska sadnja povrća

Osim završnih radova, jesen nudi i priliku za novu sjetvu. Povrće poput špinata, matovilca, zelene salate, endivije, raštike ili rukole izvrsno podnosi niže temperature i može se uzgajati čak i ispod niskih tunela ili u plastenicima.
Na taj način imat ćete svježe povrće i u zimskim mjesecima. Ako ste ograničeni prostorom, posadite ih u tegle ili povišene gredice na balkonu – zahtijevaju malo mjesta, a puno vraćaju.

Ove biljke sadite u rujnu i uživajte u svježim namirnicama cijelu jesen

Njega travnjaka

Travnjaku nakon vrućih ljetnih dana treba posebna pažnja. Jesen je idealno vrijeme za prozračivanje tla pomoću posebnih alata ili jednostavno vilama. Tako korijen dobiva više kisika, a trava se obnavlja.
Dosijavanjem praznih dijelova i jesenskom gnojidbom travnjak će se ojačati i spremno dočekati zimu. Poželjno je koristiti gnojiva bogata kalijem jer ona jačaju otpornost trave na hladnoću.

Malčiranje i zaštita biljaka

Biljke koje ne podnose hladnoću zahtijevaju zaštitu. Osjetljivo ukrasno bilje, mlade sadnice i grmlje zaštitite slojem malča od lišća, kore ili komposta. Tako ćete ih obraniti od smrzavanja i očuvati vlagu u tlu.
Voćke i ukrasno drveće mogu se dodatno zaštititi omatanjem debla jutovinom ili posebnim vrtnim folijama. Kod biljaka u posudama najbolje je premjestiti ih na zaštićeno mjesto – terasu, garažu ili staklenik.

Uređenje vrta i spremanje alata

Kako se sezona bliži kraju, vrt je potrebno dovesti u red. Očistite staze od lišća, oblikujte živice i pokosite travnjak posljednji put prije zime. Povrtnjak i cvjetnjake ostavite uredne kako biste spriječili razvoj bolesti.
Vrtnom alatu također treba pažnja – očistite ga, naoštrite škare i lopate te pospremite na suho mjesto. Ako crijeva za zalijevanje ostavite vani, mogla bi popucati od niskih temperatura, stoga ih ispraznite i spremite. Tako ćete osigurati dug vijek alata i olakšati si početak proljetnih radova.

Jesenski radovi u vrtu nisu samo priprema za zimu, već i ulaganje u buduću sezonu. Ako odradite sve zadatke na vrijeme, vaš će vrt ostati zdrav, uredan i zahvalan. Prvi dan jeseni idealan je trenutak da krenete – jer trud koji uložite sada, višestruko će vam se vratiti u proljeće.

Nastavite čitati

Kolumne

Pratite nas na drušvenim mrežama

Izbor urednice