Povežimo se

Uradi sam

Estetski načini kako sakriti vaš router

Koliko god tehnologija mogla učiniti dobrog za nas i našu kvalitetu života, postoje neke stvari u modernom životu koje jednostavno nisu idealne. Držati ružnu malu crnu kutiju vani da je svi vide jedna je od tih stvari. Internetski routeri jednostavno nisu lijepi. Malo je estetika i stilova koji se dobro slažu sa svim tim trepćućim svjetlima, zbog čega smo sastavili nekoliko savjeta o tome kako sakriti dosadnu tehnologiju u svom domu.

Sakrijte ga iza trske

Jedna od najvažnijih stvari koje morate zapamtiti kada skrivate svoj router je da provjerite je li skriven na način koji mu omogućuje slanje signala. Ugradbeni ormarići i lijepi komadi namještaja izvrsna su mjesta za početak, ali svakako odaberite nešto s relativno tankim vratima. Ovaj ormarić s prednjom stranom od trske savršen je primjer estetski ugodnog mjesta za skrivanje vašeg internetskog usmjerivača.

TV postolja s drugim ekraniziranim prednjim stranama vrata također su odličan izbor. Pobrinite se da imate pristup i struji i internetskoj vezi kroz rupe na stražnjoj ploči ili u blizini utičnice.

1. Conceal It Behind Cane

Stavite ga na policu

Police su posebno dobro mjesto za skrivanje vašeg rutera, pogotovo ako su gusto nabijene. Ako vaš dom naginje tradicionalnijoj estetici, možda bi se isplatilo kupiti nekoliko lažnih knjiga koje ćete omotati oko vašeg rutera tako da se uklopi.

Također možete odabrati da sami uklonite hrbat knjige kako biste služili kao poklopac rutera, ali svakako ostavite dovoljno prostora s obje strane za ventilatore za cirkuliranje zraka. Routeri se mogu prilično zagrijati i potrebna im je cirkulacija zraka kako bi pravilno funkcionirali.

3. Stick It on a Shelf

Ubacite ga u košaru

Ako metoda lažne knjige ne odgovara vašem ukusu, tada košare i kutije također dobro funkcioniraju. Košare su obično omiljene jer osiguravaju dosta cirkulacije zraka, a također obično imaju lijepe otvore kroz koje se lako provlače kablovi. Žičane košare također dobro funkcioniraju ako više volite industrijski izgled.

Kutije također mogu dobro funkcionirati, ali ćete htjeti biti sigurni da možete lako unijeti potrebne kabele i žice, kao i osigurati dovoljno protoka zraka oko kutije.

4. Throw It in a Basket

Objesite ga i sakrijte

Još jedan izvrstan izbor za skrivanje vašeg routera je da ga sakrijete iza neke tkanine, posebno platna. Odaberite umjetničko djelo koje je relativno duboko, lagano i bez stakla ili pleksiglasa na prednjoj strani. Također možete izraditi vlastito umjetničko djelo ako ste umjetnički tip.

Pričvrstite router na zid pomoću uske police ili čak samo čičak traka, a zatim objesite platno preko prednje strane. Ovdje je ključno postaviti svoj router na pravo mjesto kako biste također mogli sakriti žice i utičnice.

6. Hang and Hide It

Dopustite da umjetnost napravi posao skrivanja

Ako vam se obješenje routera na zid i sakrivanje čini previše intenzivnim, ne brinite. Isti koncept vrijedi i za umjetnost ostavljenu naslonjenu na vaš ormarić. Zapravo, ovo je izvrstan način da sakrijete spojeve i samu kutiju. Htjet ćete dovoljno veliko umjetničko djelo da se može lako nasloniti bez prevrtanja routera ili možete pričvrstiti router na umjetničko djelo čičak trakama.

7. Let Your Art Do the Job

Stavite ga ispod svog namještaja

Montirajte router na donju stranu namještaja. Ova ideja posebno dobro funkcionira ako imate kredencu ili ormarić koji ima mali rub na prednjoj strani. Jednostavno pričvrstite ruter s čičak trakama na donju stranu kućišta, a zatim provucite kabele duž donje strane do utičnice. Također biste trebali pričvrstiti kabele na dno ormarića kako se ne bi vidjeli.

9. Slip It Under Your Furniture

Ovaj savjet može biti malo teži za provedbu, ovisno o namještaju koji imate, ali to je idealno mjesto za osiguravanje puno cirkulacije zraka, lak pristup potrebnim utičnicama i ništa što bi blokiralo vaš signal. Donja strana stolova ili čak polica također može poslužiti ako vam ne smeta što je malo vidljiva.

Oglas

Uradi sam

Kako jednostavno ukloniti i zamijeniti silikon na kadi i pločicama? Slijedite ove korake

Nemorate mijenjati pločice kako bi osvježili izgled vaše kupaonice ili kuhinje – samo slijedite ove korake

Silikonsko brtvilo oko pločica u kupaonici ili kuhinji često može izgubiti boju tijekom vremena. Može postati pljesniv, osobito ako je brtvilo oštećeno ili istrošeno i voda uđe unutra. Međutim, to je lako riješiti uklanjanjem i zamjenom silikonskog brtvila kako bi se obnovio izgled pločica.

Materijali potrebni za ukloniti i zamijeniti silikonsko brtvilo

Sredstvo za uklanjanje brtvila
Sanitarno brtvilo
Sredstvo za uklanjanje plijesni

Alat za uklanjanje brtvila i alat za glačanje brtvila – ili možete nabaviti kombinirane alate za uklanjanje brtvila i alate za glačanje brtvila.

Podna keramika svugdje, zidna samo na zid!

Kako ukloniti i zamijeniti brtvilo

1. Nanesite sredstvo za uklanjanje brtvila na postojeće brtvilo slijedeći upute proizvoda.

2. Upotrijebite alat za skidanje brtvila za uklanjanje postojećeg brtvila. Alat ima šiljasti vrh za bušenje brtvila i struganje.

3. Ako je silikonsko brtvilo bilo pljesnivo, očistite površinu sredstvom za uklanjanje plijesni. Ostavite sredstvo za uklanjanje plijesni onoliko dugo koliko je navedeno u uputama proizvoda.

4. Isperite sredstvo za uklanjanje plijesni prema uputama proizvođača proizvoda.

5. Pustite da se površina temeljito osuši.

6. Ponovno nanesite vodootporno brtvilo protiv plijesni, prema uputama u uputama za proizvod. Radite od jednog do drugog kraja popločanog zida. Pokušajte zadržati stabilan pritisak i brzinu dok to radite.

7. Zagladite brtvilo alatom za glačanje brtvila i ostavite da se osuši. Alternativno, možete prstom zagladiti brtvilo, ali pazite da bude mokar inače će se brtvilo zalijepiti za kožu.

Nastavite čitati

Uradi sam

Ovo su najbolja mjesta za postavljanje WiFi rutera u kući ili uredu

Malo strateškog izviđanja lokacije uvelike pomaže u optimizaciji učinkovitosti WiFi-a u bilo kojem životnom prostoru

Pouzdana internetska veza ključna je u modernom životu, posebno za one koji rade od kuće ili žive u pametnim domovima gdje sve kontroliraju digitalne platforme. Pa zašto dopustiti da vaš usmjerivač bude naknadna misao? Razmišljanjem o njegovom pozicioniranju bit ćete nagrađeni bržim i pouzdanijim pristupom internetu u svim kutovima svog doma.

Ovaj jednostavan popravak ne zahtijeva tehničko znanje, ali može imati veliki pozitivan učinak. Ključno je zapamtiti da su fizičko pozicioniranje i okolno okruženje jednako važni kada je u pitanju pronalaženje najboljeg mjesta i izbjegavanje najgorih mjesta za vaš WiFi usmjerivač.

Uz toliko naših modernih uređaja i usluga koji se oslanjaju na snažan, stabilan, dalekosežan i brži WiFi, nekoliko jednostavnih prilagodbi lokacije vašeg usmjerivača može napraviti veliku razliku.

Pametna kuća budućnosti

Najbolja mjesta za postavljanje WiFi rutera

Svaki je prostor jedinstven, pa se nemojte ustručavati eksperimentirati s različitim mogućnostima postavljanja. Također možete pratiti jačinu signala pomoću alata kao što su aplikacije WiFi analizatora kako biste pronašli optimalnu poziciju za svoj dom.

Središnji dio doma

Baš kao što centraliziramo ključne životne prostore kako bismo poboljšali protok i pristupačnost, pozicioniranje vašeg WiFi usmjerivača u središtu doma je ključno.

“Wi-Fi signali zrače prema van iz usmjerivača u svim smjerovima, tako da ako ga stavite u kut vaše kuće znači puno mrtvih zona i mrljavu pokrivenost drugdje”, objašnjava Maria Opre, viša analitičarka u EarthWebu. “U idealnom slučaju, želite pronaći središnje mjesto koje omogućuje ravnomjernu disperziju signala na sva područja koja vam trebaju pristup internetu.”

Centralno postavljanje usmjerivača sprječava da signal bude preslab u područjima gdje je najpotrebniji, poput dnevnih soba ili kućnih ureda, te osigurava najveći domet. Ovo također sprječava usmjeravanje signala van, optimizirajući pokrivenost u zatvorenom prostoru.

Povišena pozicija

Visina je još jedan kritičan faktor. Najbolje je da usmjerivač bude podignut od poda za maksimalan domet.

Postavljanje usmjerivača na višu točku u prostoriji može poboljšati disperziju signala i spriječiti prepreke koje to ometaju. Na primjer, držanje na stolu, visokoj polici ili stropnoj gredi ili montiranje na zid u stojećoj visini.

“Kad smo već kod prepreka, klonite se okruživanja vašeg usmjerivača nečim pregustim poput akvarija, ogledala ili ogromnih komada namještaja koji mogu apsorbirati i oslabiti Wi-Fi signal”, savjetuje Maria Opre.

Na namjenjenom stalku

Iako nije neophodno, postavljanje vašeg usmjerivača na određeno postolje ne samo da će ga držati povišenim, već će i spriječiti sve prepreke da potkopaju učinkovitost signala.

Stalak bi trebao biti postavljen negdje gdje je slobodan put pod svim kutovima, bez ikakvog namještaja ili metalnih elemenata koji bi mogli blokirati njegov signal. Dakle, ako ga planirate držati u dnevnoj sobi, razmislite o nabavci dovoljno visokog stalka da usmjerivač bude iznad kauča i stolića za kavu.

Ako postavljanje WiFi usmjerivača na bolju lokaciju ne poboljša njegovu učinkovitost onoliko koliko biste željeli, postoji nekoliko drugih metoda koje se mogu koristiti:

  1. Razmislite o nadogradnji vašeg rutera
  2. Izbjegavajte pojačivaće dometa kada je to moguće
  3. Koristite žičane mreže
  4. Držite elektroniku dalje od svog rutera
Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Izbor urednice