Interijeri
Zagrebački hostel uređen u industrijskom stilu
Održivi dizajn ne podrazumijeva korištenje isključivo materijala koji se mogu reciklirati ili su lako obnovljivi u prirodi, već i materijala koji se mogu ponovo iskoristiti odnosno prenamijeniti

Taj “reuse” faktor im daje ekološki karakter, što je Ani Bilan i Ireni Vojnović bila inspiracija i za uređenje i opremanje interijera jednog hostela u centru Zagreba. Stari pogon “Parne bojadisaone i kemijske čistione Vilim Ondrušek” prenamijenjena je u neobično uređen hostel naziva Swanky Mint. Želja investitora ovdje je bila kombinirati low cost i second hand rješenja.
Stolovi u baru izrađeni su od čeličnih profila s plohama od keramičkih pločica, OSB ploča, ostataka biber crijepa zalivenog epoksi smolom, te su postavljeni na kotačiće kako bi se, ovisno o kapacitetu društva, mogli lako kombinirati. Dio namještaja izrađen je od zatečenih elemenata, pa su tako strojevi za peglanje postali barski stolovi, a različiti dijelovi strojeva, poput bubnjeva za centrifugu, poslužili su kao stolići za terasu.
Ekološki svjesno uređenje i opremanje interijera iziskuje više truda i vremena, ali uz malo mašte možete ostvariti znatne uštede. Tako naočigled beskorisni materijali i odbačene stvari mogu postati novi izvor ideja i svakom interijeru udahnuti novi i svakako zanimljiviji život. Pogledajte video!
Dizajn i trendovi
Brazilski stan koji spaja moderno sa zaboravljenim
130 kvadrata stana sjajno prezentiraju brazilski stil uređenja.

Prostor od 130 kvadrata trebalo je urediti tako da prati brazilsku arhitekturu i zahtjeve današnjeg života. Ovaj brazilski stan smješten je u glavnom gradu te Latinoameričke države, Brasiliji, u četvrti Asa Sul koja najbolje reprezentira život u Brazilu.

U prostranom interijeru najveću pažnju privlači kuhinja. Hladnoća betona razbijena je kuhinjom u pastelnoj nijansi zelene. Zid kod kojeg se nalazi kuhinjski polutotok obložen je modernim bijelim metro pločicama. Koža na barskim stolcima svojevrni je nagovještaj dizajna dnevnog boravka.

U dnevnom boravku tako prevladavaju prirodni materijali. Od kožne sofe i fotelje, preko kožnog tepiha, do drvenog regala i podova.
Prirodni materijali u interijeru su apsolutni hit
Crna rasvjetna tijela odličan su kontrast ovom poprilično svijetlom interijeru.

Spavaća soba također prati ovaj stil uređenja. No, umjesto kože i drveta, ovdje su kombinirani drvo i metal. Posebno intrigantni su noćni ormarići i rasvjetna tijela koja nisu jednaka.

Jednu vrlo živopisnu sliku krije kupaonica. Monotonija pločica u imitaciji betona i bijelih sanitarija razbijena je tirkiznim pločicama u marokanskom stilu.
Lesnina XXXL
Jeste li spremni za otvaranje sezone roštiljanja?
Sve za savršenu pripremu roštilja na jednom mjestu

Prvi proljetni topliji dani dovoljan su razlog za otvaranje sezone roštiljanja. Proljeće je idealno vrijeme za pripremu hrane na otvorenom, a osim toga, roštilj je i idealan povod za uživanje u prirodi. S obzirom na to da trenutne prilike ne dozvoljavaju veća okupljanja, roštiljati se može i na balkonu, u vrtu i dvorištu bez prevelikog druženja.
Vrtni namještaj za raskošne vrtove i male balkone
Gurmanski užitak koji pruža roštilj, opravdano zaslužuje posebnu pažnju od same pripreme namirnica, marinade, pa do cjelokupne izvedbe.
Za dobar roštilj bitan je i odgovarajući pribor za pripremu roštilja!

Roštilj, pribor za roštiljanje, posude i pribor za jelo, daske za rezanje, hvataljke, pregače, suncobrani, kao i sav ostali pribor, neizostavni su pribor za ovaj oblik gurmanske razonode. U osnovni pribor za roštilj ubrajamo lopaticu, hvataljke za roštilj i zaštitnu pregaču. Ovisno o vrsti hrane koja se roštilja, oprema podrazumijeva i specijalizirane proizvode za pečenje narezanog povrća i manjih komada hrane, termometar, držače za ribu, stalak za pečenje peradi, kamen za pečenje pizze te razne ploče za pečenje i rešetke.

Međutim, da bi se postalo izvanrednim grill majstorom, Lesnina XXXL je u svojoj ponudi u trgovinama i na webshopu, uz kompletan pribor za roštiljanje, pripremila i raznoliki izbor roštilja u Hrvatskoj.
Koji roštilj odabrati?

Ponuda roštilja je šarolika, no kako se u njoj ne bi „izgubili“, savjetujemo vam da odaberete onaj koji će najviše odgovarati vašim potrebama i prostoru. Ako je vaša opcija roštiljanje na balkonu, obratite pažnju na odabir odgovarajućeg roštilja. Klasični roštilj na ugljen neka bude odabir za roštiljanje na otvorenome, u prirodi, a plinski ili strujni odaberite ako mislite roštiljati na balkonu u zgradi.

Plinske roštilje karakterizira praktičnost i jednostavnost jer se brzo zagrijavaju i lako čiste, dok će električni roštilj biti idealan za one kojima je najbitnija brzina pripreme i mogućnost korištenja u zatvorenim prostorima.
Za ovogodišnju sezonu roštiljanja, Lesnina XXXL je do 31.05.2021. pripremila i posebne pogodnosti: –10% na roštilje i -15% za pomagala za roštilj*. Za kupovinu bilo kojeg roštilja dobivaju se gratis vrećice i set za mariniranje.