Povežimo se

Interijeri

Vodeći trendovi u uređenju interijera za 2015.

2015. godina donosi određene novitete kada je u pitanju uređenje i opremanje interijera od kojih se naviše ističu vraćanje jednostavnim bojama i prirodnim materijalima.

Tako će u interijerima prevladavati prirodni oblici i dekori te suptilna čistoća forme i boja. Prema riječima stručnjaka, neki od materijala koji će u 2015 zabilježiti svoj veliki povratak su granit, mramor i bronca. Moderne ideje u ovoj će se godini kombinirati s klasičnim i retro detaljima, jednako tako tradicionalni i novi materijali, egzotični motiv i etno uzorci.

Miješanje stilova

Miješanje stilova, kombiniranje starog i novog, redizajniranje, vlastita izrada pojedinačnih elemenata namještaja ili dekoracija, kao osnovne značajke trenda, pružaju mnogobrojne mogućnosti za stvaranje atraktivnih i izazovnih interijera.

Dnevna soba Dom2

Također, u 2015.godini cilj će ključno povezati neke stare komade s novijima što otvara mogućnost kupovini starih, second hand predmeta ili komada namještaja, koje ćete savršeno kombinirati s najnovijim kolekcijama poznatih svjetskih proizvođača.

Povratak prirodnih materijala

U današnje vrijeme trenda povratka prirodi, drvo ponovno postaje poželjan građevinski materijal, ali više estetski, manje materijal za samu gradnju. Drvo, kamen, staklo, koža i metal bit će popularni i dalje, i to u smislu sitnijih komada i ukrasa, poput kuhinjskih ručkica i posuda za cvijeće.

Potkrovlje Dom2

Što se tiče kamena, stručnjaci sugeriraju popularnost granita i luksuznog mramora. Metalni i kameni detalji bit će glavni trend u uređenju interijera 2015., što u klasičnoj što u modernoj izvedbi namještaja i dekora.

Hit boje

Najveću popularnost zasigurno će u mnogim interijerima doživjeti maslinasta boja. Ona je neutralna, lako ju je kombinirati s drugim bojama, organska je, prirodna i prostor čini ugodnim za stanovanje. U 2015. vraćaju se i pastelne retro boje poput pastelne narančaste i boje senfa.

Spavaća soba Dom2

Za one odvažnije, sugerira se boja senfa te sve varijante ljubičaste.

Prirodne teme

Još jedan novi trend koji donosi ova godina jest i zelenilo kao glavni dio u svim interijerima i boje inspirirane prirodom. Sve to u kombinaciji je sa svježim nijansama zelene, svijetlosivim i bež tonovima.

Bilje Dom2

Zelenilo, kroz primjenu sobnog bilja i „zelenih zidova“, daje interijerima prirodan i svjež izgled, a posebnu pozornost plijenit će i komadi namještaja s integriranim držačima za bilje.

Moderni i retro detalji

Neobično, otkačeno i drugačije u 2015. bit će poželjne značajke svakog prostora, ali i kombinacija retro i modernog stila. Važno je napomenuti da mora postojati određeni sklad među odabranim predmetima kako bi ugođaj prostora bio harmoničan. Tako su poželji i dobrodošli elementi u svakom interijeru crno-bijeli printevi, posteri, ili zidovi s porukama.

Dnevni boravak Dom2

Sve je to moderna interpretacija retro stila koji može dati sjajnu vibru interijerima. U 2015. sugerira se kombinirati starinski i romantični stih kako bi se kreirale ugodne prostorije.

Foto: lushome.com

 

Oglas
Kliknite kako biste komentirali

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar

Interijeri

Izbor savršenog difuzora prema vašem načinu života: vodič za kupce

Difuzori su postali neizostavan dio mnogih domova, pružajući mirisno iskustvo i potičući opuštanje, a često su zahvaljujući svom dizajnu i dekorativan dodatak vašem prostoru. No, kako odabrati onaj koji najbolje odgovara vašem životnom stilu?

Važnost odabira pravog difuzora

Pravilan odabir difuzora prilagođen vašem životnom stilu može znatno poboljšati vaše iskustvo opuštanja kod kuće. Razmislite o potrebama vašeg prostora i preferencijama kako biste pronašli difuzor koji će najbolje zadovoljiti vaše zahtjeve. Neki od ključnih faktora su svakako veličina prostorije u kojoj ćete ga koristiti, razine buke i potreba za održavanjem. Razmislite o njima kako biste mogli izabrati onaj najbolji koji će odgovarati svim vašim potrebama.

Difuzor, s obzirom na svoju ulogu u širenju mirisnih nota, igra ključnu ulogu u stvaranju ugodnog okruženja. Ako imate manji prostor, poput ureda ili spavaće sobe, kompaktni difuzor s prigušenim zvukom može stvoriti intimnu atmosferu. S druge strane, za prostrane dnevne sobe preferirajte difuzore s većim kapacitetom i prilagodljivim postavkama. Veličina prostorije je ključan faktor koji utječe na učinkovitost difuzora. Difuzori s kapacitetom od 100 do 200 ml obično su prikladni za male do srednje prostorije, dok će veći difuzori s kapacitetom iznad 200 ml bolje odgovarati prostranim prostorijama poput dnevnih soba ili ureda otvorenog tipa.

Za one koji cijene mir i tišinu, važno je odabrati difuzor s niskom razinom buke. Difuzori s tehnologijom tišeg rada pružaju opuštajuće iskustvo bez ometanja vaše svakodnevne rutine. Pri kupnji, obratite pažnju na deklaracije proizvođača o razini buke kako biste osigurali optimalnu udobnost.

Kako održavati difuzor da vam traje čim duže?

Da biste produžili vijek trajanja vašeg difuzora i osigurali njegovu dugotrajnu učinkovitost, važno je redovito održavanje. Periodično čišćenje difuzora ključno je za održavanje čistog i zdravog raspršivanja mirisa. Slijedite upute proizvođača za čišćenje difuzora. Korištenje destilirane vode umjesto obične može spriječiti nakupljanje mineralnih naslaga unutar difuzora. Ako vaš difuzor koristi filtere ili uloške, pratite preporuke proizvođača o redovitoj zamjeni. Ovaj korak osigurava da difuzor uvijek radi s optimalnom učinkovitošću.

Izbjegavajte upotrebu jakih eteričnih ulja jer neka mogu uzrokovati nakupljanje ostataka ili oštetiti unutarnje dijelove difuzora pa je važno svakako pratiti preporuke proizvođača. Također, ako ne koristite difuzor duže vrijeme, preporučljivo ga je spremiti na suho mjesto. Čuvanje difuzora u suhom okruženju pomaže u očuvanju unutarnjih dijelova i sprječava eventualnu koroziju.

Nastavite čitati

Interijeri

Učinkovito čišćenje: perilice posuđa koje štede prostor u malim kuhinjama

Perilica posuđa u potpunosti može promijeniti vaš stil života oslobađajući prostor i vrijeme tako da više možete uživati u kuhanju. A samo zato što imate malu kuhinju, to ne znači da ne možete iskoristiti prednosti koje nudi kvalitetna perilica posuđa.

U vremenu urbanog života i minimalističkog dizajna male kuhinje postaju sve češći odabir mnogih pojedinaca. No, morate biti svjesni toga da izazov zbog ograničenog prostora ni u kojem slučaju ne znači žrtvovanje modernih pogodnosti ovih kućanskih aparata. U nastavku koji slijedi objašnjavamo o čemu sve trebate voditi računa prilikom odabira perilice posuđa te naglašavamo popularnost kompaktnih modela idealnih za pojedince s ograničenim kuhinjskim prostorom. Bogata i raznovrsna ponuda perilica posuđa na Mall.hr otvara vam ruke širom otvorene prilikom odabira.

Veličina je bitna

Kompaktne perilice posuđa široke cca 55 cm ubrajaju se u manje modele te su idealne za stanove ili kuće u kojima je najvažnije optimalno iskorištavanje svakog slobodnog prostora. No bez obzira na njihovu manju dimenziju, ove perilice posuđa jednako su učinkovite kao i glomazni modeli.

Učinkovitost i funkcionalnost

Kao što smo ranije spomenuli, neka vas veličina ne zavara; naime, kompaktne perilice posuđa nude višestruke cikluse pranja i podešavanje raznih postavki, osiguravajući optimalno pranje vašeg posuđa. Od osjetljivog staklenog posuđa do jako zaprljanih lonaca i tava, ovi kućanski pomagači učinkovito podnose različita „opterećenja”.

Ušteda energije i vode

Kompaktne perilice posuđa ne samo da štede prostor nego su i energetski učinkovite. Njihov manji kapacitet podrazumijeva manju potrošnju vode i energije po ciklusu pranja u usporedbi s većim modelima. Ovo ne samo da koristi okolišu, već također pridonosi uštedi na računima za komunalne usluge.

Fleksibilna instalacija

Još jedna od ključnih prednosti kompaktnih perilica posuđa odnosi se na njihovu fleksibilnost u pogledu montiranja. Osim što ih je jednostavno ukomponirati u postojeće ormariće, možete ih koristiti i kao samostalne jedinice. Ova prilagodljivost čini ih odličnim odabirom bez obzira na kuhinjski raspored te vlasnicima omogućuje prilagođavanje prostora bez ikakvih kompromisa.

Tihi rad

Moderne kompaktne perilice posuđa opremljene su naprednom tehnologijom zvučne izolacije koja osigurava tihi rad. Ovo je osobito važno u stambenim prostorima otvorenog koncepta gdje bi bučni uređaj mogao narušiti mir.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Izbor urednice