Povežimo se

Interijeri

Uređenjem apartmana do dobrih recenzija

Dok očekujemo najbolju turističku sezonu, vrijeme je za pripremu i opremanje apartmana na moru. Uz moderan i funkcionalan namještaj, lako ćete privući goste te dobiti dobre recenzije. Za savjet smo pitali Mima stručnjake.

Inovativan namještaj

Apartmani koji pružaju udobnost i funkcionalnost, a odišu karakterom, uvijek su najtraženiji za iznajmljivanje. Uz malo kreativnosti, dobre organizacije i uz pomoć savjeta stručnjaka iz Mima namještaja, lako ćete urediti apartman u koji će se gosti rado vraćati.

Zahvaljujući inovativnim rješenjima iz Mima namještaja, jednostavno ćete opremiti apartman manje kvadrature i postići estetski privlačan te funkcionalan prostor. Blok kuhinje u dimenzijama već od 195 centimetara, savršene su za manje prostore.

Mala kvadratura nije problem

“Blok kuhinje idealne su za manje prostore i bit će vrlo idealne onim iznajmljivačima koji imaju manje apartmane, a zapravo se sastoje od svih elemenata koje možete pronaći i u većim kuhinjama. To su obično štednjak, pećnica, napa, perilica za posuđe, frižider”, govori Andrea Budić.

Iznajmljujete li apartman specifičnog tlocrta, Mima ima rješenje – kuhinja po mjeri.

“Prednosti kuhinja po mjeri iz naše vlastite proizvodnje su te što se one mogu prilagoditi svakoj vrsti prostora. Da li je on velik, mali ili ima izazovan tlocrt, na primjer, ako se nalazi u potkrovlju.”

“Ako projektiramo kuhinju po mjeri unutar prostora sa kosinom stropa, tada zapravo te gornje elemente, gornje ormariće projektiramo na način da mjerimo tri točke. Mjerimo onu najnižu, srednju i najvišu i sukladno tome projektiramo gornje elemente”, objašnjava Andrea.

Male tajne velikih majstora

Kombinacijom otvorenih i zatvorenih ormarića postiže se razigranost prostora, a nedostatak kvadrata nadomješten je iskorištavanjem vertikalnog prostora kroz gornje elemente i kolonu.

Uz funkcionalnu kuhinju, gosti traže i ugodan te lako rasklopiv pomoćni ležaj, kakav ćete u Mima namještaju pronaći u različitim veličinama i bojama.

Sofa kreveti zapravo su trosjedi ili dvosjedi ili pak kutne garniture koje će se vrlo lako, jednim pokretom ruke iz sjedeće pozicije pretvoriti u udoban ležaj na kojem se gosti mogu odmoriti, čak i onda kada se traži krevet više, vrlo su praktični za iznajmljivače jer im daju jednu dodatnu dimenziju, odnosno dodatnu ponudu njihovog apartmana.

“Happy” kutna garnitura

Kutne garniture omiljeni su komad namještaja no nerijetko se teško pronalaze u manjim dimenzijama.

“Upravo kako bi doskočili izazovima malih prostora, naš dizajnerski tim unutar Mime razvio je kutnu garnituru, a riječ je o uvijek poželjnom komadu namještaja u svakom prostoru. Ta kutna garnitura nazvana “Happy” je zapravo idealnih dimenzija jer sadrži jedan mali pomični tabure koji kada se odmakne od samog kuta, dugačak je svega 175 centimetara, što ga čini idealnim za male prostore.

Kutna garnitura Happy dostupna je u tri vrste tkanina koje se lako čiste te imaju i vodootporna svojstva, također je otporna na prljavštinu, prašinu i vlagu, a time idealna za iznajmljivače apartmana.

Osim u salonima i webshopu, u Mimi možete od sada kupovati i uz pomoć MIMA@Home usluge dizajniranja i opremanja domova.

Oglas

Interijeri

Kreativne ideje za uređenje malih stanova: Trikovi za proširenje prostora

Život u malom stanu može biti izazovan kada se suočite s ograničenim prostorom. Međutim, s nekoliko pametnih trikova i kreativnih ideja, možete pretvoriti svoj mali stan u funkcionalan i estetski privlačan prostor.

U ovom članku, istražujemo neke od najboljih ideja za uređenje malih stanova koje će vam pomoći proširiti prostor i maksimalno iskoristiti svaki kutak.

Multifunkcionalni namještaj

Odaberite namještaj koji ima višestruku svrhu. Kreveti s ladicama za dodatno spremanje, sofe koje se pretvaraju u krevete ili stolovi s preklopnom funkcijom su samo neke od mogućnosti.

Ovim pametnim komadima namještaja možete uštedjeti prostor i pružiti više funkcionalnosti.

Iskoristite vertikalni prostor

Kada nemate dovoljno prostora u širini, okrenite se prema vertikalnom prostoru. Postavite police duž cijele visine zida kako biste stvorili dodatni prostor za pohranu knjiga, ukrasa i drugih predmeta.

Također možete objesiti kuke ili vješalice na zidove kako biste organizirali svoje stvari i spriječili nered.

Ogledala za iluziju prostora

Postavljanje ogledala na strateška mjesta u vašem stanu može stvoriti iluziju proširenja prostora. Ogledala reflektiraju svjetlost i stvaraju dubinu, čineći prostor otvorenijim i prozračnijim.

Odaberite velika ogledala ili postavite više manjih ogledala kako biste maksimalno iskoristili njihovu optičku iluziju.

Svijetla rasvjeta

Dobro osvjetljenje može stvoriti dojam prostranosti. Koristite prirodno svjetlo koliko je god moguće i držite zavjese i zavjese otvorenima. Ako nemate pristup prirodnom svjetlu, odaberite svijetle žarulje i postavite ih na strategijska mjesta u stanu kako biste osvijetlili sve kutke.

Pregledna organizacija

Održavanje stvari uredno organiziranima može učiniti čuda za proširivanje prostora. Iskoristite kutije, košare i ladice za spremanje stvari i držite ih van vidokruga. Ovo će stvoriti dojam čistoće i prostranosti, čak i u malom prostoru.

Odaberite svijetle boje

Boje imaju veliki utjecaj na percepciju prostora. Kada uređujete mali stan, birajte svijetle boje za zidove, podove i namještaj. Bijela, bež, svijetlo plava ili svijetlo zelena su odlični izbori jer reflektiraju svjetlost i stvaraju dojam prozračnosti.

Također, možete koristiti svijetle tonove za detalje poput jastuka, prekrivača ili ukrasnih predmeta kako biste dodali malo boje bez da opterećujete prostor.

Minimalizam

Manji prostor izgleda vizualno veći kada je uredan i minimalistički uređen. Smanjite količinu namještaja i ukrasa na minimum. Odaberite funkcionalne komade namještaja koji su estetski privlačni, ali ne opterećuju prostor.

Minimalistički stil uređenja stvara dojam prostranosti i olakšava kretanje kroz prostor.

Prostor za rad

Ako radite od kuće, važno je osigurati prostor za rad u malom stanu. Razmislite o postavljanju stola s preklopnom funkcijom koji možete sklopiti kada ga ne koristite. Također, koristite vertikalni prostor za pohranu radnih materijala i organizaciju.

Otvaranje prostora pregradama

Ako vaš mali stan ima pregrade koje stvaraju zatvorene prostore, razmotrite mogućnost uklanjanja ili smanjenja tih pregrada kako biste stvorili otvoreniji prostor. To će stvoriti dojam kontinuiranog prostora i poboljšati protok svjetlosti i zraka.

Uređivanje malog stana može biti izazovno, ali uz kreativnost i pametno planiranje, možete stvoriti funkcionalan i prostran prostor. Iskoristite ove pametne trikove za proširenje prostora, prilagodite ih svojim potrebama i stvorite svoj mali raj.

Nastavite čitati

Interijeri

Boho stil: Inspiracija i savjeti za uređenje prostora s boho šarmom

Boho stil, skraćenica od “bohemian”, je popularan dizajnerski stil koji privlači sve veću pažnju svojom jedinstvenom kombinacijom udobnosti, topline i razigranosti.

Inspiriran slobodnim duhom umjetnika, nomada i putnika, boho stil stvara atmosferu koja je opuštena, prirodna i šarmantna. U ovom članku istražit ćemo neke ključne elemente boho stila te pružiti inspiraciju i savjete za uređenje prostora s boho šarmom.

Kolorit

Boho stil obiluje bogatim i raznolikim koloritom. Slobodno se poigravajte s jarkim i toplim bojama poput narančaste, crvene, žute, smaragdno zelene i tirkizne. Također, prirodne boje poput smeđe, bež i zemljanih tonova mogu pružiti osjećaj ravnoteže i topline.

Teksture

Teksture su ključne za postizanje autentičnog boho izgleda. Koristite različite tkanine, poput šarenih jastuka, presvlaka, tepiha od prirodnih vlakana poput jute i sisala te zavjesa od laganih tkanina. Drveni namještaj i pleteni predmeti također dodaju dozu teksture.

Biljke i zelenilo

Dodavanje biljaka i zelenila u prostor donosi osjećaj svježine i povezanosti s prirodom, što je karakteristično za boho stil. Odaberite različite vrste biljaka, poput visećih kaktusa, paprati i cvjetova, i postavite ih na različite lokacije u prostoru.

Mješavina stilova

Boho stil se temelji na mješavini različitih stilova. Ne bojte se kombinirati različite uzorke, materijale i stilove namještaja. Reciklirani ili vintage komadi namještaja mogu dodati autentičnost i karakter prostoru.

Umjetnost i detalji

Dodavanje umjetnosti i zanimljivih detalja je važan dio boho stila. Postavite galeriju slika ili okvira na zid, izložite ručno izrađene predmete ili suvenire s putovanja te koristite zanimljive svjetiljke i svijeće kako biste stvorili toplu atmosferu.

Boho stil je izvanredan način da se izrazi kreativnost i osobnost u uređenju prostora. Slijedeći ove inspiracije i savjete, možete stvoriti prostor s boho šarmom.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Oglas

Izbor urednice