Povežimo se

Interijeri

Pločice kao savršena pozadina za vaš dizajn

Odabir pločica u kupaonici zaslužuje posebnu pažnju, jer one doprinose ugođaju, a moraju biti jednostavne za održavanje. Preporuku za najbolji odabir donosimo iz Top2Floor, gdje smo se zaljubili u pločice s imitacijom drveta.

Inovacija u svijetu keramičkih pločica

Praktično ne mora značiti i dosadno. Nova rješenja iz svijeta keramičkih pločica kombiniraju stil s funkcionalnošću, bilo da želite uzorak koji će dati osobnost i bljesak boja ili neutralniji izgled.

“Carving pločice posebne su po svojoj izradi, odnosno završnoj obradi pločice na kojoj se ističu žile i sjajni efekti koje možemo postići da bi bile elegantne, prekrasne, i da povećaju dojam prostora”, govori Jelena Vodopija iz Top2Floora.

“One su napravljene kao i sve druge pločice, ali završna obrada pločica je nešto specifično gdje se dodaju vlakna bakra i lijevanog stakla, to je posebna obrada koja im daje specifičan izgled koji postižemo tim carvingom”, nadodaje Jelena.

Jedinstveni dizajn

Bogat asortiman Asia Pacific Carving pločica, proteže se od klasičnih do suvremenih pločica pružajući tako savršenu pozadinu na kojoj će jedinstvena vizija vašeg dizajna zablistati.

“Carving pločicama ćemo postići dubinu u prostoru, i najmanje rasvjetljenje u kupaonici koje je jako diskretno, može dovesti do dubine prostora i efekta jakog sjaja. Svaka ta pločica ima sjaj koji daje dubinu, eleganciju, efekt raskoši, prekrasnih pločica”, objašnjava Jelena.

Dug vijek trajanja

Izrađene s preciznošću, ove pločice nude vrhunsku izdržljivost i dugotrajnu ljepotu kupaonice. Dizajn Carving pločica spoj je umjetnosti i funkcionalnosti, a posebno se ističe njihova elastičnost zbog koje je postavljanje vrlo jednostavno.

Elastičnost je jako bitna kod pločica zato što kod svih mogućih polaganja daje mogućnost da ih možete polagati i vodoravno i okomito. Ne postoji mogućnost da postignete loš efekt postavljanja tih pločica jer su one elastične, podnose sva bušenja, sve montaže, vrlo su pogodne za pomicanje tla, mogu ići na minimalnu fugu.

Vizualni prikaz prije konačne odluke

Dok razmatrate ideje za svoju kupaonicu, stručnjaci iz Top2Floora napravit će vam vizualni prikaz kako bi se Carving pločice velikih dimenzija integrirale u vašu kupaonicu.

“Svaka priča počinje “naša kupaonica je mala”. Niti jedna kupaonica nije mala za neku veću pločicu, samo treba tri D vizualizacijom odrediti kako postaviti te velike pločice da ima što manje rezanja, odnosno da velika pločica dođe do izražaja, jer ne postoji tako mala kupaonica u koju se ne bi uklopila velika pločica, dapače, riješili ste se čišćenja fuga, riješili ste se svih onih nečistoća koje se zadržavaju na malim pločicama i na malim fugama”, objašnjava Jelena.

Imitacija drveta pruža osjećaj topline i ugode

Imitacija mramora kupaonici će dati osjećaj luksuza. Slavljena još od starih Rimljana zbog svoje ljepote, svaka će mramorna pločica imati različite vene i uvijek je posebno cijenjena. Želite li unijeti prirodnu toplinu, porculanske pločice s efektom drveta savršen su odabir.

Imitacija drveta je fantastično rješenje za kupaonice, jer postiže toplinu saune, a ljudi jako vole koristiti drvene pločice u kupaonici, odnosno imitaciju drveta koja im daje sigurnost, toplinu, ugođaj.

Ultimativni stil i udobnost odlike su kupaonice s pločicama s imitacijom drveta. Pomno dizajnirane da nadmaše sva očekivanja, oslobode kreativnost i nadahnjuju jutra. Carving keramičke pločice s odvažnim dizajnom, a očaravajuća tekstura kreira spokojan efekt za početak i kraj dana.

Oglas

Interijeri

Kreativne ideje za uređenje malih stanova: Trikovi za proširenje prostora

Život u malom stanu može biti izazovan kada se suočite s ograničenim prostorom. Međutim, s nekoliko pametnih trikova i kreativnih ideja, možete pretvoriti svoj mali stan u funkcionalan i estetski privlačan prostor.

U ovom članku, istražujemo neke od najboljih ideja za uređenje malih stanova koje će vam pomoći proširiti prostor i maksimalno iskoristiti svaki kutak.

Multifunkcionalni namještaj

Odaberite namještaj koji ima višestruku svrhu. Kreveti s ladicama za dodatno spremanje, sofe koje se pretvaraju u krevete ili stolovi s preklopnom funkcijom su samo neke od mogućnosti.

Ovim pametnim komadima namještaja možete uštedjeti prostor i pružiti više funkcionalnosti.

Iskoristite vertikalni prostor

Kada nemate dovoljno prostora u širini, okrenite se prema vertikalnom prostoru. Postavite police duž cijele visine zida kako biste stvorili dodatni prostor za pohranu knjiga, ukrasa i drugih predmeta.

Također možete objesiti kuke ili vješalice na zidove kako biste organizirali svoje stvari i spriječili nered.

Ogledala za iluziju prostora

Postavljanje ogledala na strateška mjesta u vašem stanu može stvoriti iluziju proširenja prostora. Ogledala reflektiraju svjetlost i stvaraju dubinu, čineći prostor otvorenijim i prozračnijim.

Odaberite velika ogledala ili postavite više manjih ogledala kako biste maksimalno iskoristili njihovu optičku iluziju.

Svijetla rasvjeta

Dobro osvjetljenje može stvoriti dojam prostranosti. Koristite prirodno svjetlo koliko je god moguće i držite zavjese i zavjese otvorenima. Ako nemate pristup prirodnom svjetlu, odaberite svijetle žarulje i postavite ih na strategijska mjesta u stanu kako biste osvijetlili sve kutke.

Pregledna organizacija

Održavanje stvari uredno organiziranima može učiniti čuda za proširivanje prostora. Iskoristite kutije, košare i ladice za spremanje stvari i držite ih van vidokruga. Ovo će stvoriti dojam čistoće i prostranosti, čak i u malom prostoru.

Odaberite svijetle boje

Boje imaju veliki utjecaj na percepciju prostora. Kada uređujete mali stan, birajte svijetle boje za zidove, podove i namještaj. Bijela, bež, svijetlo plava ili svijetlo zelena su odlični izbori jer reflektiraju svjetlost i stvaraju dojam prozračnosti.

Također, možete koristiti svijetle tonove za detalje poput jastuka, prekrivača ili ukrasnih predmeta kako biste dodali malo boje bez da opterećujete prostor.

Minimalizam

Manji prostor izgleda vizualno veći kada je uredan i minimalistički uređen. Smanjite količinu namještaja i ukrasa na minimum. Odaberite funkcionalne komade namještaja koji su estetski privlačni, ali ne opterećuju prostor.

Minimalistički stil uređenja stvara dojam prostranosti i olakšava kretanje kroz prostor.

Prostor za rad

Ako radite od kuće, važno je osigurati prostor za rad u malom stanu. Razmislite o postavljanju stola s preklopnom funkcijom koji možete sklopiti kada ga ne koristite. Također, koristite vertikalni prostor za pohranu radnih materijala i organizaciju.

Otvaranje prostora pregradama

Ako vaš mali stan ima pregrade koje stvaraju zatvorene prostore, razmotrite mogućnost uklanjanja ili smanjenja tih pregrada kako biste stvorili otvoreniji prostor. To će stvoriti dojam kontinuiranog prostora i poboljšati protok svjetlosti i zraka.

Uređivanje malog stana može biti izazovno, ali uz kreativnost i pametno planiranje, možete stvoriti funkcionalan i prostran prostor. Iskoristite ove pametne trikove za proširenje prostora, prilagodite ih svojim potrebama i stvorite svoj mali raj.

Nastavite čitati

Interijeri

Boho stil: Inspiracija i savjeti za uređenje prostora s boho šarmom

Boho stil, skraćenica od “bohemian”, je popularan dizajnerski stil koji privlači sve veću pažnju svojom jedinstvenom kombinacijom udobnosti, topline i razigranosti.

Inspiriran slobodnim duhom umjetnika, nomada i putnika, boho stil stvara atmosferu koja je opuštena, prirodna i šarmantna. U ovom članku istražit ćemo neke ključne elemente boho stila te pružiti inspiraciju i savjete za uređenje prostora s boho šarmom.

Kolorit

Boho stil obiluje bogatim i raznolikim koloritom. Slobodno se poigravajte s jarkim i toplim bojama poput narančaste, crvene, žute, smaragdno zelene i tirkizne. Također, prirodne boje poput smeđe, bež i zemljanih tonova mogu pružiti osjećaj ravnoteže i topline.

Teksture

Teksture su ključne za postizanje autentičnog boho izgleda. Koristite različite tkanine, poput šarenih jastuka, presvlaka, tepiha od prirodnih vlakana poput jute i sisala te zavjesa od laganih tkanina. Drveni namještaj i pleteni predmeti također dodaju dozu teksture.

Biljke i zelenilo

Dodavanje biljaka i zelenila u prostor donosi osjećaj svježine i povezanosti s prirodom, što je karakteristično za boho stil. Odaberite različite vrste biljaka, poput visećih kaktusa, paprati i cvjetova, i postavite ih na različite lokacije u prostoru.

Mješavina stilova

Boho stil se temelji na mješavini različitih stilova. Ne bojte se kombinirati različite uzorke, materijale i stilove namještaja. Reciklirani ili vintage komadi namještaja mogu dodati autentičnost i karakter prostoru.

Umjetnost i detalji

Dodavanje umjetnosti i zanimljivih detalja je važan dio boho stila. Postavite galeriju slika ili okvira na zid, izložite ručno izrađene predmete ili suvenire s putovanja te koristite zanimljive svjetiljke i svijeće kako biste stvorili toplu atmosferu.

Boho stil je izvanredan način da se izrazi kreativnost i osobnost u uređenju prostora. Slijedeći ove inspiracije i savjete, možete stvoriti prostor s boho šarmom.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Oglas

Izbor urednice