Povežimo se

Interijeri

Ormari po svačijoj mjeri

San svake žene je garderoba dovoljno velika za svu odjeću, pregledno složenu i lako dostupnu. Da bi snovi postali java, posjetili smo Lesninu u potrazi za idealnim rješenjima. Ugradbeni ormari i walk in garderobe, zagolicali su maštu.

Ugradbeni ormari

Najbolje rješenje za pohranu odjeće bilo bi kad bi mogli cijelu jednu prostoriju odvojiti za garderobnu sobu. Zbog manjka kvadrata to često nije slučaj, no želite li postići uredniji izgled, odlična opcija su ugradbeni ormari.

“Ugradbeni ormar možemo odabrati kada imamo nišu u zidu koju onda iskoristimo na način da u nju smjestimo ormar koji se obično radi po mjeri, a zauzima tu nišu u cijeloj njenoj širini, dubini i visini”, govori arhitektica Ida Švaljek Gredičak.

Izrada po mjeri

Lesnina nudi izradu ugradbenih ormara po mjeri, a prije svega je potrebno znati okvirne dimenzije prostora u koji ćete ga smjestiti. Prije izrade, Lesnina stručnjaci će doći na izmjeru.

“Kod ugradbenih ormara imamo veliki izbor fronti, odnosno veliki odabir dekora, ogledala, stakala, gdje kupac to može prilagoditi svome prostoru. Dubinu birate sami, dakle odabir polica, liftova, vješalica, ladica, sve onako kako je vama najfunkcionalnije odnosno po vašoj potrebi”, objašnjava Valentina Filipčić Lafter iz Lesnine.

Dobro je prije osmišljavanja prostora garderobe ili ormara vidjet na koji ćemo ju način koristiti, odnosno koje su naše potrebe, kakvu odjeću najviše koristimo, kakvu imamo, to jest, hoćemo li odjeću više vješati, pa nam treba više prostora za vješanje ili ćemo ju više slagati pa nam treba više ladica ili polica.

“Sva dodatna oprema odnosno sav izbor je upravo po želji kupca, ali na kraju krajeva moramo se prilagoditi tom prostoru, odnosno svjetla na ugradbene ormare rijetko kada kupci stavljaju jer žele iskoristiti maksimalan prostor do stropa”, govori Valentina.

“Danas postoje dobri mehanizmi kao što su na primjer stalci za vješalice koje se mogu postaviti u dva nivoa odnosno u dvije visine, tako da se može iskoristiti puna visina prostorije, a ta gornja šipka za vješanje se može lako spustiti i koristiti. U tom slučaju, treba dobro paziti na uporabni prostor koji imamo ispred ormara kako se ne bi dogodilo da nemamo dovoljno mjesta da bi tu šipku mogli spustiti i nesmetano ju mogli koristiti”, nadodaje Valentina.

Razmišljajte unaprijed

Kod projektiranja ili rekonstrukcije životnog prostora, dobro je odmah predvidjeti prostor za garderobu i postaviti je uz spavaću sobu kao poveznicu između kupaonice i spavaće sobe zbog logičnog slijeda radnji. Imate li veću spavaću sobu u postojećem prostoru, dio se može pregraditi i pretvoriti u garderobu.

“Najbolje bi bilo kada te pregrade ne bi bili klasični pregradni zidovi zbog uštede prostora nego to mogu biti nekakve staklene pregrade, a bilo bi dobro kad bi vrata walk in garderobe bila staklena jer unutra ne moramo imati klasične ormare nego možemo imati prostor za pohranu bez fronti kako bi nam stvari bile što preglednije i uvijek na dohvat ruke”, objašnjava Ida.

Walk in ormari sve su popularniji

“Sve popularniji i sve traženiji su nam walk in ormari gdje se kupci najčešće odlučuju za walk in ormar bez fronti, da im ne zauzima prostor, odnosno da im bude njihov prostor ormara pregledniji”, navodi Valentina.

Optimalna mjera odnosno minimalna mjera kod organizacije walk in ormara bi bila otprilike metar i šezdeset dubine prostora, pošto je dubina standardnog ormara šezdeset centimetara, dakle trebali bi imati barem metar još nekog uporabnog prostora.

Walk in ormar treba vlastito svjetlo, a dio bi trebao doći od prirodnog osvjetljenja. Imate li prostora, u garderobu smjestite i stolac.

Oglas

Interijeri

Kako odabrati boju, namještaj i dekoracije za dječju sobu?

Uređenje sobe za vaše dijete može biti izazovan zadatak jer zahtijeva odabir stvari koje ne sviđaju samo vama – na umu je potrebno imati i njihove potrebe i želje.

Na sreću, danas je ponuda toliko velika da je ustvari teško pogriješiti u odabiru namještaja i boja za dječju sobu. Iako bismo dječje sobe za djevojčice prvo zamislili u ružičastoj boji, a za dječaka u plavoj, ideje i trendovi za uređenje sobe za novorođenčad uvelike su se promijenili.

Koje su boje danas hit u uređenju dječje sobe?

Prodajna savjetnica Nikolina Tušinec iz Lesnine navodi da je odabir velik, može se odabrati klasična bijela, zelena ili siva, a isto tako tu su kataloške narudžbe koje svakom omogućuju da izbor željene boje.

“Rekla bih da su danas dosta popularne “življe boje”, zelena je dosta tražena, mint se može smatrati hiti bojom ove sezone i u pitanju je odličan odabir jer se može odlično uklopiti u sobu za cure i za dečke. Možda je i to razlog zašto puno ljudi odabire baš tu nijansu.”, pojasnila je.

Tapete će svaki prostor učiniti zanimljivijim

Prilikom odabira dekoracija za dječje sobe najčešće nas privuku ljupki detalji, nježni uzroci i neutralne boje, a Lesnina nudi veliki izbor predivnih tapeta koje će se lako uklopiti u sve boje namještaja. Prilikom organizacije namještaja za novorođenče, vodite računa o praktičnosti i sigurnosti.

“Krevetić, komodu ili stol za prematanje bebe treba rasporediti u prostoru tako da roditeljima bude olakšano i praktično korištenje”, navodi Tušinec. Bez obzira na veličinu prostorije, razmislite o namještaju koji će se i kasnije moći koristiti. Namještaj s dvostrukom namjenom rasti će zajedno s vašom bebom.

Pravilan odabir namještaja

“Svaka komoda je napravljena tako da kada vi nakon što završite s previjanjem bebe taj dio možete maknuti i nastaviti koristiti komodu nevezano da li u dječjoj sobi ili bilo kojem drugom prostoru”, dodaje.

Razmislite kako najbolje iskoristiti prostor i podijelite ga na zone raspoređivanjem namještaja u skladu s tim. Funkcionalna zona je ona za mijenjanje pelena i oblačenje, a mirna zona je za hranjenje. Tu će vrlo koristan biti stolac za dojenje.

“On dosta sve olakšava, posebno noćnu brigu o bebi gdje vi možete u stolcu i odmoriti skupa s bebicom”, navodi savjetnica.

Jasno definiranim zonama dobiva se struktura i osjećaj protoka. To se najbolje vidi u zoni za presvlačenje gdje je važno uspostaviti učinkovit sustav pohrane kako bi sve bilo na dohvat ruke, a prioritet imaju one stvari koje se najčešće koriste.

Kako odabrati krevetić za dijete?

Kod odabira sobe za novorođenče, najteži izbor obično je krevetić, a oni se dijele u nekoliko skupina – kolijevke, „next to me“, modularni krevetić i klasični kinderbet. Kolijevke se koriste prvih nekoliko mjeseci bebi, next to me smještaju se uz roditeljski krevet, a modularni krevetići prate bebino odrastanje.

“Oni su malo većih dimenzija, 70×140 cm, a madrac se postavlja vrlo jednostavno. Kada sinemo stranice kreveta, on postaje krevetić za juniore, predškolske i školske dobi. Krevet vas može služiti oko 7 godina bez problema, znači tako da ste dosta, dosta dugo mirni s jednim krevetićem.”, zaključila je Tušinec.

Vrlo brzo vaša će beba trebati prostor za igru i pohranu igračaka, a u Lesnini možete pronaći velik izbor modularnih soba s kojima ćete jednostavnije pratiti odrastanje svojih mališana.

Nastavite čitati

Interijeri

Pametna WC školjka – sama se čisti, eliminira bakterije i ima funkciju bidea

Za unaprjeđenje osobne higijene i udobnosti, Grohe predstavlja inovativne WC školjke s pametnom kombinacijom tradicionalnih značajki WC-a i luksuza bidea.

Prema riječima prodajne savjetnice, Katarine Nikolić, ovaj inovativni proizvod dostupan je u različitim modelima, a Grohe WC školjke s funkcijom bidea olakšavaju i pojednostavljuju vašu svakodnevnu higijenu zahvaljujući svojim modernim značajkama. Mlaznice Grohe wc školjki osmišljene su s funkcijom za pranje intimnog područja. Daljinsko upravljanje omogućuje lak odabir između različitih funkcija kao što je podešavanje jačine mlaza i temperature vode.

WC školjke s funkcijom bidea

Korištenje Grohe WC školjke s funkcijom bidea smanjuje se upotreba toaletnog papira, što ih čini ekološki prihvatljivima. Unutrašnjost ovih WC školjki bez ruba sprječavanja nakupljanje bakterija, čemu pridonosi i antibakterijski premaz te samočisteće mlaznice koje školjku ispiru prije i poslije svake upotrebe.

“Upoznajte naš Grohe asortiman. Sensia Arena nudi visok stupanj higijene i širok izbor dodataka. Ovaj model nudi dvije odvojene samočisteće mlaznice kojima se može prilagoditi položaj, jačina mlaza i temperatura vode s odvojenom funkcijom sušenja. Isto tako nudi opciju automatskog otvaranja i zatvaranja poklopca wc daske te moćno triple vortex ispiranje i s tri otvora u keramici za snažno čišćenje u unutrašnjosti wc školjke bez ruba. Tehnologija dezinfekcije zraka plazma cluster aktivno eliminira bakterije unutar wc školjke i prostorije dok aqua ceramics tehnologija i antibakterijski hyper clean premaz sprječavaju nakupljanje kamenca i prljavštine. Za upravljanje ovim modelom možete koristit pripadajući daljinski upravljač ili aplikaciju na svom pametnom telefonu.”, pojasnila je Nikolić.

Personalizirano čišćenje školjke i funkcija pranja

Uz Grohe Sensia Pro poboljšajte svoje svakodnevne rutine korištenjem prirodne snage vode, a diskretno osvjetljenje ovog modela omogućuje obavljanje noćne nužde bez paljenja dodatnog svjetla.

Skrivena vrata hit su u uređenju interijera

“Sensia pro nudi personalizirano čišćenje s inovativnim funkcijama pranja. Vrlo sličnih značajki kao prethodnica Sensia Arena, nova Sensia pro obučena je u moderan slim dizajn i dostupna je na početnoj cjenovnoj razini. Lako te intuitivno rukovanje funkcionalnostima nove Sensie pro putem daljinskog upravljača, brzo ulazi pod kožu i zadovoljava čak i najzahtjevnije kriterije higijene”, otkrila je sugovornica.

Inovativne daske za WC školjke

Za uživanje u iznimnoj higijeni i dodatnoj udobnosti svoju WC školjku nadogradite fantastičnom Grohe daskom s dva mlaza koji otkrivaju novu dimenziju čistoće.

Bau manual bide wc daska dizajnirana je da odgovara vašem postojećem wc-u. Ovaj model isto tako dolazi s dvije odvojene samočisteće mlaznice koje su prilagodljive i izrađene od antibakterijskog materijala. Ovaj proizvod ne zahtijeva napajanje električnom energijom, umjesto toga, za aktivaciju mlaza koristi bočnu polugu koja je stavljena na dohvat ruke za jednostavno i nježno čišćenje. Izrađena od izdržljivog duroplasta, sporospuštajuća wc daska, elegantan je vizualni dodatak svakoj suvremenoj kupaonici.”, zaključila je Nikolić.

Isprobajte jednostavne Grohe proizvode za unaprjeđenje higijene i usudite se koristiti najprirodnije sredstvo za čišćenje koje poznajete – vodu.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Izbor urednice