Povežimo se

Interijeri

Opustite se i iskažite svoju osobnost

ABC interijer vam pomaže kombinirati moderne elemente u kupaonici.

Preuređenje kupaonice zahtjevan je posao. A to najčešće otkrijemo tek kad u njega krenemo. Zato je važno imati dobrog partnera koji će vam u tome biti od velike pomoći. Mi znamo gdje ga možete pronaći.

Renoviranje kupaonice

Moderno, klasično, svjetlo, tamno, otkačeno… Kupaonica je postala mjesto gdje se opuštamo i u posljednje vrijeme sve više želimo iskazati svoju osobnost. U zahtjevan posao renoviranja kupaonice bacila se i influencerica Ines Šitum.

‘ Ja mislim da nitko ne shvaća koliko je taj posao zahtjevan dok ne kreneš u cijelu tu adaptaciju. Kako smo mi u potpunosti renovirali stan, odlučili smo se izbaciti cijelu keramiku koja je već tamo jer mi se nije naravno svidjela i krenuli smo u potragu tako da smo renovirali i kupaonicu i manji wc’, kaže Ines Šitum, influencerica.

ABC interijer vam pomaže

Sve potrebno za svoju novu kupaonicu pronašla je u ABC interijeru.

‘Zapravo nisam ni htjela nešto klasično, išla sam na to da kupaonica odnosno wc s obzirom da su, ovo je uzorak koji će biti u mom wc-u, da bude onako razigran, veseo, moderan, uzorak koji sam ja birala za terrazzo nije zapravo ovako više šaren, više su sive nijanse, ali kada sam ušla u showroom od ABC interijera, kad sam ja ugledala taj terrazzo, ja sam rekla ok, idemo s tim terrazzom, to je ono što će mi biti nit vodilja, i onda sam poslije prema tome, s obzirom da terrazzo je specifičan, da trebaš biti malo hrabriji izabrati neke poslije možda modele i boje da se sve lijepo ukomponira, da ne bude previše’, kaže.

Nakon terrazzo pločica, u kupaonicu je trebalo uklopiti i slavinu, i wc školjku i ogledalo. U ovu razigranu kupaonicu svakako se uklopio i nagrađivani umivaonik Arblu Allegro.

‘Nisam samo tamo došla izabrati proizvode, imaju predivan asortiman, nego sam naravno, imala pomoć od Sanje, Sanje arhitektice s kojom sam dogovorila kavu, mi smo lijepo sjele i rekla sam i svoje želje, napravila mi je 3D vizualizaciju i u biti mi je pomogla oko svega, od biranja fugi, od biranja veličine pločica, znači, prepustila sam joj jedan dosta zahtjevan posao jer ja mogu nešto sebi zamisliti vizualno, al kad to treba stvarno poslije i kvadraturu i to, nisam tip za matematiku tako da sam sve te brojke prepustila njoj’, kaže.

Najnoviji trendovi

A sudeći prema viđenom arhitektica Sanja iz ABC interijera zna jako dobro kombinirati moderne elemente u kupaonici.

‘Zapravo sve češće se i traži savjet projektanta, arhitekta koji će urediti vaš prostor, mislim da su tome dosta pridonijele i društvene mreže, znači dobar dio klijenata već dolazi sa nekim idejama koje želi ugraditi u svoju kupaonicu, da li dođu sa ne znam, pipom koju su našli negdje u nekom časopisu ili na internetu, i onda oko pipe izgradimo čitavu priču, ili žele dobiti neku atmosferu, koju su isto tako negdje, evo uglavnom, najčešće od toga krećemo, a sve češće traže naš savjet’, kaže Sanja Štampić Ivandić, dipl.ing.arh. ABC interijer.

Većina nas kod uređenja doma ide na prokušano i sigurno, ali ponekad treba biti hrabar. U ABC interijeru prate posljednje trendove i spremni su ih uklopiti u vaš dom ako se usudite prihvatiti izazov.

‘Sve češće se u nekim luksuznijim stambenim prostorima, u luksuznijim vilama pojavljuje potreba integriranja kupaonice i spavaće sobe pa ovdje smo željeli pokazati zapravo takvu jednu kupaonicu koja je dio spavaće sobe. Na podu je drvo, na zidovima je mramor, ovo je ovako nešto između klasičnog prostora sa nekakvim modernijim odmacima’, kaže.

Osnovno pravilo za uređenje kupaonice

Zidovi ove kupaonice oplemenjeni su toplom smeđom bojom u keramici koja imitira mramor. Štukature iza kade unijele su dodatnu dozu elegancije, a prostor je upotpunjen zelenilom.

‘Svakako treba vidjeti koje su potrebe obitelji odnosno čovjeka koji želi urediti svoju kupaonicu. I onda pristupamo dalje projektiranju kupaonice. Znači, o njegovim navikama ili željama ovisi da li ćemo staviti tuš kadu, ili ležeću kadu, da li će to biti prostrani umivaonik ili tek kutak za zapravo dnevnu higijenu’, tvrdi.

Sve ovisi o prostoru kojim raspolažete, te o vašim preferencijama. A stručnjaci se kasnije bave detaljima.

‘Sada nam tržište i nudi jako veliku paletu i materijala i što se tiče keramike i što se tiče sanitarija, pa tako i pipa i ostale opreme. Jako velika je paleta metala, odnosno obrada koje se nude, tako smo i ovdje iskoristili zapravo vrlu modernu obradu bakra koju smo onda prilagodili žilama koje su nam se desile na mramoru’, kaže Sanja.

A ako se vratimo Ines s početka priče, čini se da, kad je riječ o ABC interijeru, neće stati samo na kupaonici, već će uz njihovu pomoć preurediti i kuhinju.

Interijeri

Osnovne značajke skandinavskog stila uređenja

Skandinavski stil je inspiriran načinom života, tradicijom, kulturom i dizajnom skandinavskih zemalja. Kako urediti stan u ovom stilu i kojih se pravila pritom trebamo pridržavati objasnila nam je arhitektica Sunčica Mastelić Ivić.

Stil jednostavnosti

S arhitekticom Sunčicom krenuli smo u skandinavsku ekspediciju. Iako je većini na spomen skandinavskog stila vjerojatno jasno o čemu se tu zapravo radi, dakle o jednostavnim rješenjima, odlučili smo na primjeru preuređenja jednog prostora potvrditi i utvrditi znanje.

Ako volite prozračne tonove i da svjetlo ulazi u prostor, te ako volite jednostavnost umjesto sitnica koje vam opterećuju interijer, onda je za vas skandinavski stil. Međutim, ako volite glamurozne interijere i ako želite svojim interijerom ostaviti nekoga bez daha, onda skandinavski stil nije za vas.

Karakteristike skandinavskog stila

Skandinavski stil voli svijetle tonove. Nadalje, skandinavski stil ne trpi namještaj velikih dimenzija i formata. Taj namještaj, u smislu dekora i tekstura, voli jake teksture koje su ugodne pod rukom, kao da ste se zavukli u toplu dekicu, a pored vas je ugodan jastuk.

Nadalje, ovaj stil voli biljke u prostoru. U dugim zimskim noćima pružit će vam toplinu jer skandinavski stil preferira keramičke detalje ručne izrade, voli rasvjetu sa širmovima koji propuštaju svjetlo. Nema velikih kontrasta, a ako pričamo o detaljima trebate biti oprezni, a pažnju dajte biljkama.

Skandinavski stil odraz je skandinavskog načina života

Osnovne značajke skandinavskog stila proizlaze iz skandinavskog načina života na koji naravno utječu i hladnija klima, kraći dani te polarne noći.

Moramo znati kako te zemlje nemaju veliku količinu sunčanog svjetla i topline, pa su Skandinavci uvijek u svojim interijerima pokušavali dovući što više vanjskog svjetla sunčeve topline u svoje prostore. Također, svojim načinom života htjeli su razviti određeni dizajn i uređenje interijera s kojim će potaknuti jednostavnost načina života.

Globalni trend

Počeci svjetske prihvaćenosti skandinavskog stila kreću još u razdoblju iza Drugog svjetskog rata kada je sa pojavom masovnije proizvodnje te potrebom da se što više kvalitetnog, ali jednostavnog namještaja proizvede tako da je svima dostupan, a bogata ponuda dostupna je i u Lesnini XXXL.

Treba napomenuti da su Skandinavci također bili posvećeni dizajnu, a tome svjedoče radovi njihovih važnih dizajnera arhitekata, kao što je primjerice Alvar Aalto ili Arne Jacobsen. Njihovi komadi namještaja poput sofa ,naslonjača, stolaca, i danas se koriste te predstavljaju vrijedne bezvremenske klasike koji vrijede ne samo u skandinavskom stilu, već i u drugim stilovima uređenja.

Biljke kao glavna dekoracija

S obzirom na to da ovaj stil zapravo nije navikao na dekoriranje prostora, Skandinavci biraju biljke koje imaju veliku ulogu u obogaćivanju i dekoriranju prostora.

Skandinavski stil predstavlja promišljeni dizajn, vrlo je funkcionalan i predodređen da traje.

Nastavite čitati

Interijeri

Savršenstvo svjetla s omiljenim pogledom ili uspomenom

Sljedeća pametna rješenja dolaze nam iz Njemačke. S inovativnim Led rasvjetnim panelima vaš dom može zasjati u potpuno novom svjetlu. Kada se radi o atmosferskoj rasvjeti, za vašu kreativnost uistinu više nema ograničenja.

Dodatno naglasite mjesta i predmete koje volite

Završio je radni dan, ulazimo u svoj savršeni dom, u naš svijet. Svijet ispunjen našim uspomenama, predmetima, fotografijama. Usmjeravamo pogled na mjesta koja nas vesele i opuštaju. Njih sada možemo još dodatno naglasiti s rješenjima koja dolaze u obliku led rasvjete, a Kuzman Invision nudi bogatu ponudu.

Led svjetla mogu se primijeniti u dnevnim  boravcima, kao stropna rasvjeta, tada je to tzv. “sky panel” koji služi kao ambijentalno svjetlo, ali i glavno svjetlo u dnevnom boravku te se može mijenjati i u zvjezdano nebo.

Sami kreirajte ugođaj kakav želite

Ovisno o dobu dana i našem raspoloženju, sami stvaramo ugođaj, od jutarnjeg izlaska sunca, do noćnog zvjezdanog neba. I barem na tren, putujemo u drugi svijet. Čak i za vrijeme tuširanja.

U interijeru led svjetla mogu se primijeniti i kao stjenka tuša u kupaonici, ali i kao izolacijski panel na podu, između npr. kamina i poda.

Mogu predstavljati krošnju, mogu biti pogled s našeg omiljenog mjesta, ili pak prizor iz daleke zemlje gdje smo bili na putovanju iz snova. Mjesto s našeg najdražeg godišnjeg odmora ili mjesto gdje se tek spremamo otići.

Svako ponaosob može izabrati ili “uhvatiti” neki dio svog života ili neki pejzaž svojim mobitelom. Tada se ta slika može projicirati na staklo koje se obradi i dobijete takvu projekciju koja izgleda kao da ste tamo.

Brojne opcije i mogućnosti

Od zidnih led elemenata s vašom individualnom fotografijom, led rasvjete za kuhinjske zidne obloge s fotografijom ili uzorkom, podnih ploča do stropne rasvjete s oplatom od pravog kamena.

Fasadni panel također nam daje mogućnost mijenjanja boja.

Ogledalo koje je sastavni dio svake kupaonice, može se integrirati svjetlo koje može biti od hladno bijelog do toplog žutog svjetla. 

Osim interijera, možemo osvijetliti i eksterijer

Led elementi podržavaju moderni stakleni karakter arhitekture. Kad padne mrak, svjetlosni efekti pružaju impresivne naglaske, osvjetljuju fasade i prikazuju ih  potpuno u novom svjetlu.

Svaki panel ima garanciju 5 godina. Svi su otporni na temperature, vodu, sve vremenske utjecaje. Također, ovi paneli su potpuno drugačiji od drugih.

Inovativna led svjetla

Proizvodi Kuzman Invisiona inovativni su po tome što u odnosu na sve druge led rasvjete i panele u cijeloj svojoj difuziji svjetlosti svijetle isto. Prijenos svjetlosti sa jednog kraja panela na drugi je ravnomjeran. Tako on svijetli u punoj svojoj širini i dužini istim intenzitetom.

Zato neka bude svjetlo! Neka bude život. Baš onakav kakav vi želite. Onako kako vi želite da zasja i da svijetli.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Oglas

Izbor urednice