Interijeri
Oplemenite drvene podove bojom
U slučaju da se odlučite za bojenje poda po principu uradi sam, u nastavku vam donosimo nekoliko korisnih savjeta.

Svojom strukturom, bojom i prirodnom ljepotom, drvene podne obloge podižu estetiku svakog prostora u kojem se nađu. No, ukoliko ste se zaželjeli šarenila slijedi nekoliko savjeta kako ih obojiti, i pritom u cijeli dom unijeti dobrodošlu promjenu.
Odabir boje
Prvo je potrebno odabrati pravu boju za pojedini prostor. Preporučljivo je izabrati neku neutralnu nijansu koja neće suviše odskakati od kolorističke sheme ostatka prostorije.
Primjerice, u prozračnu kuhinju s bijelim ormarićima lijepo će se uklopiti pod u svijetloj nijansi plave ili mint zelene, no ako prostorija pršti bojama preporučljivo je izabrati neku neutralnu boju.
Također, obojite pod tek poneke prostorije, nikako cijeli interijer.
Odabir uzorka po želji
Ako želite biti posebno originalni, a prostor vam dopušta eksperimentiranje, pod možete obojiti u nekom uzorku. Za to će vam trebati vještina i mirna ruka, a mnoge željene uzorke možete oslikati uz pomoć šablona koje je moguće kupiti u nekom od specijaliziranih dućana.
Uradi sam savjeti
U slučaju da se odlučite za bojenje poda po principu uradi sam, u nastavku vam donosimo nekoliko korisnih savjeta.
Brušenje i čišćenje poda

Površinu poda koju namjeravamo obojiti prvo valja ošmirglati brusnim papirom preporučene granulacije 150.
Kako bi se uklonile nastale strugotine, pod je potrebno oprati deterdžentom u prahu nakon čega ga očistimo i ostavimo da se u potpunosti osuši.
Nanošenje zaštitne boje

Zatim se nanosi zaštitna boja koja mora odgovarati tipu osnovne boje koju namjeravamo nanijeti. Zaštitna boja trebala bi se osušiti preko noći, nakon čega ćemo pod lagano očetkati brusnim papirom granulacije 220.
Bojenje

Pod se zatim tkanenom krpom obriše Stoddard otapalom, nakon čega slijedi apliciranje prvog sloja boje koju je potrebno nanijeti u tankom sloju. Tome će najbolje poslužiti kist od prirodne dlake, koji fino klizi po drvenoj površini.
Boju je potrebno ostaviti 24 sata da se osuši, nakon čega se nanose još dva tanka premaza (svaki je također potrebno ostaviti 24 sata kako bi se osušio.)
Dizajn i trendovi
Brazilski stan koji spaja moderno sa zaboravljenim
130 kvadrata stana sjajno prezentiraju brazilski stil uređenja.

Prostor od 130 kvadrata trebalo je urediti tako da prati brazilsku arhitekturu i zahtjeve današnjeg života. Ovaj brazilski stan smješten je u glavnom gradu te Latinoameričke države, Brasiliji, u četvrti Asa Sul koja najbolje reprezentira život u Brazilu.

U prostranom interijeru najveću pažnju privlači kuhinja. Hladnoća betona razbijena je kuhinjom u pastelnoj nijansi zelene. Zid kod kojeg se nalazi kuhinjski polutotok obložen je modernim bijelim metro pločicama. Koža na barskim stolcima svojevrni je nagovještaj dizajna dnevnog boravka.

U dnevnom boravku tako prevladavaju prirodni materijali. Od kožne sofe i fotelje, preko kožnog tepiha, do drvenog regala i podova.
Prirodni materijali u interijeru su apsolutni hit
Crna rasvjetna tijela odličan su kontrast ovom poprilično svijetlom interijeru.

Spavaća soba također prati ovaj stil uređenja. No, umjesto kože i drveta, ovdje su kombinirani drvo i metal. Posebno intrigantni su noćni ormarići i rasvjetna tijela koja nisu jednaka.

Jednu vrlo živopisnu sliku krije kupaonica. Monotonija pločica u imitaciji betona i bijelih sanitarija razbijena je tirkiznim pločicama u marokanskom stilu.
Lesnina XXXL
Jeste li spremni za otvaranje sezone roštiljanja?
Sve za savršenu pripremu roštilja na jednom mjestu

Prvi proljetni topliji dani dovoljan su razlog za otvaranje sezone roštiljanja. Proljeće je idealno vrijeme za pripremu hrane na otvorenom, a osim toga, roštilj je i idealan povod za uživanje u prirodi. S obzirom na to da trenutne prilike ne dozvoljavaju veća okupljanja, roštiljati se može i na balkonu, u vrtu i dvorištu bez prevelikog druženja.
Vrtni namještaj za raskošne vrtove i male balkone
Gurmanski užitak koji pruža roštilj, opravdano zaslužuje posebnu pažnju od same pripreme namirnica, marinade, pa do cjelokupne izvedbe.
Za dobar roštilj bitan je i odgovarajući pribor za pripremu roštilja!

Roštilj, pribor za roštiljanje, posude i pribor za jelo, daske za rezanje, hvataljke, pregače, suncobrani, kao i sav ostali pribor, neizostavni su pribor za ovaj oblik gurmanske razonode. U osnovni pribor za roštilj ubrajamo lopaticu, hvataljke za roštilj i zaštitnu pregaču. Ovisno o vrsti hrane koja se roštilja, oprema podrazumijeva i specijalizirane proizvode za pečenje narezanog povrća i manjih komada hrane, termometar, držače za ribu, stalak za pečenje peradi, kamen za pečenje pizze te razne ploče za pečenje i rešetke.

Međutim, da bi se postalo izvanrednim grill majstorom, Lesnina XXXL je u svojoj ponudi u trgovinama i na webshopu, uz kompletan pribor za roštiljanje, pripremila i raznoliki izbor roštilja u Hrvatskoj.
Koji roštilj odabrati?

Ponuda roštilja je šarolika, no kako se u njoj ne bi „izgubili“, savjetujemo vam da odaberete onaj koji će najviše odgovarati vašim potrebama i prostoru. Ako je vaša opcija roštiljanje na balkonu, obratite pažnju na odabir odgovarajućeg roštilja. Klasični roštilj na ugljen neka bude odabir za roštiljanje na otvorenome, u prirodi, a plinski ili strujni odaberite ako mislite roštiljati na balkonu u zgradi.

Plinske roštilje karakterizira praktičnost i jednostavnost jer se brzo zagrijavaju i lako čiste, dok će električni roštilj biti idealan za one kojima je najbitnija brzina pripreme i mogućnost korištenja u zatvorenim prostorima.
Za ovogodišnju sezonu roštiljanja, Lesnina XXXL je do 31.05.2021. pripremila i posebne pogodnosti: –10% na roštilje i -15% za pomagala za roštilj*. Za kupovinu bilo kojeg roštilja dobivaju se gratis vrećice i set za mariniranje.