Povežimo se

Interijeri

Office Shell – ured bliske budućnosti

Do nedavno su se uredski prostori otvarali, a sada se ponovno zatvaraju, a radnici izoliraju. DizzConcept je predstavio ured budućnosti.

Puno svjetla, prozračni prostori te jačanje timskog duha –  neki su od razloga za uređenje ureda kao takozvanih otvorenih prostora. Međutim, takvi radni prostori imaju i svoje nedostatke. Primjerice, ako u u takvom otvorenom prostoru radi na desetke ljudi, uvjeti za neometan rad su gotovo nemogući.

Ispitivanja su pokazala da 85 – 87 % zaposlenika smatra da ometanja tijekom rada utječu na njihovu produktivnost. Ista ta istraživanja kažu da otvoreni radni prostori, umjesto da povezuju ljude, često imaju upravo suprotan učinak zbog naše potrebe da se koncentriramo dok radimo. Rješenje za te probleme osmislili su inovativni stručnjaci u Dizz Conceptu. Iako je Office Shell nastao prije pandemije koronavirusa, svoj je uzgon dobio upravo njenom pojavom.

Karakteristike Office Shella

office-shell-dizzconcept-domnakvadrat

Otvaranjem dijela panela ovog ureda omogućuje se komunikacija s okolinom i timom koji radi na istom projektu. Zatvaranjem se pak daje do znanja kako osoba ne želi da je se ometa.

Ovakve se kapsule mogu postaviti na više mjesta u uredu i dati potrebnu privatnost za koncentrirani rad. Kapsula daje akustičnu i vizualnu izolaciju, a u njoj se čak može regulirati i temperatura za dva do tri stupnja više ili manje od ostatka prostora. Jer svi znamo da u uredima uvijek postoji jedna osoba kojoj je vruće ili hladno.

Dodatnu prednost ovakvih ureda u vrijeme pandemije ne treba naglašavati. Uređaj za filtraciju zraka osim toga može služiti i kao osvježivač zraka.

Više modela

Dizz Conceptov Office Shell dostupan je u više izvedbi. Kapsula može biti u potpunosti vizualno izolirana od ostatka ureda ili kroz pleksiglas davati pogled u ured. Treća opcija je da se se to staklo može zatamniti i tako omogućiti privatnost korisniku Office Shella.

zatvorena-kapsula-okomito-dizzconcept-domnakvadrat
pleksiglas-kapsula-domnakvadrat

Kao i svaki ured i ovaj se može opremiti biljkama jer dokazana je njihova dobrobit za svaki prostor. A kad smo već kod zdravog okoliša, treba znati da je Office Shell opremljen stolicom za aktivno sjedenje koja omogućuje vježbanje leđnih mišića tijekom sjedenja. Uz to radni stol se može vertikalno pomicati tako da se za njim može raditi i stojeći. Jer svakih 45 minuta dobro je malo protegnuti noge.

podignut-stol-kapsula-dizzconcept-domnakvadrat

Sa svim mogućnostima koje ima, ovu kapsulu definitivno možemo nazvati rješenjem za ured budućnosti.

dizzconcept 300x100

Interijeri

Osnovne značajke skandinavskog stila uređenja

Skandinavski stil je inspiriran načinom života, tradicijom, kulturom i dizajnom skandinavskih zemalja. Kako urediti stan u ovom stilu i kojih se pravila pritom trebamo pridržavati objasnila nam je arhitektica Sunčica Mastelić Ivić.

Stil jednostavnosti

S arhitekticom Sunčicom krenuli smo u skandinavsku ekspediciju. Iako je većini na spomen skandinavskog stila vjerojatno jasno o čemu se tu zapravo radi, dakle o jednostavnim rješenjima, odlučili smo na primjeru preuređenja jednog prostora potvrditi i utvrditi znanje.

Ako volite prozračne tonove i da svjetlo ulazi u prostor, te ako volite jednostavnost umjesto sitnica koje vam opterećuju interijer, onda je za vas skandinavski stil. Međutim, ako volite glamurozne interijere i ako želite svojim interijerom ostaviti nekoga bez daha, onda skandinavski stil nije za vas.

Karakteristike skandinavskog stila

Skandinavski stil voli svijetle tonove. Nadalje, skandinavski stil ne trpi namještaj velikih dimenzija i formata. Taj namještaj, u smislu dekora i tekstura, voli jake teksture koje su ugodne pod rukom, kao da ste se zavukli u toplu dekicu, a pored vas je ugodan jastuk.

Nadalje, ovaj stil voli biljke u prostoru. U dugim zimskim noćima pružit će vam toplinu jer skandinavski stil preferira keramičke detalje ručne izrade, voli rasvjetu sa širmovima koji propuštaju svjetlo. Nema velikih kontrasta, a ako pričamo o detaljima trebate biti oprezni, a pažnju dajte biljkama.

Skandinavski stil odraz je skandinavskog načina života

Osnovne značajke skandinavskog stila proizlaze iz skandinavskog načina života na koji naravno utječu i hladnija klima, kraći dani te polarne noći.

Moramo znati kako te zemlje nemaju veliku količinu sunčanog svjetla i topline, pa su Skandinavci uvijek u svojim interijerima pokušavali dovući što više vanjskog svjetla sunčeve topline u svoje prostore. Također, svojim načinom života htjeli su razviti određeni dizajn i uređenje interijera s kojim će potaknuti jednostavnost načina života.

Globalni trend

Počeci svjetske prihvaćenosti skandinavskog stila kreću još u razdoblju iza Drugog svjetskog rata kada je sa pojavom masovnije proizvodnje te potrebom da se što više kvalitetnog, ali jednostavnog namještaja proizvede tako da je svima dostupan, a bogata ponuda dostupna je i u Lesnini XXXL.

Treba napomenuti da su Skandinavci također bili posvećeni dizajnu, a tome svjedoče radovi njihovih važnih dizajnera arhitekata, kao što je primjerice Alvar Aalto ili Arne Jacobsen. Njihovi komadi namještaja poput sofa ,naslonjača, stolaca, i danas se koriste te predstavljaju vrijedne bezvremenske klasike koji vrijede ne samo u skandinavskom stilu, već i u drugim stilovima uređenja.

Biljke kao glavna dekoracija

S obzirom na to da ovaj stil zapravo nije navikao na dekoriranje prostora, Skandinavci biraju biljke koje imaju veliku ulogu u obogaćivanju i dekoriranju prostora.

Skandinavski stil predstavlja promišljeni dizajn, vrlo je funkcionalan i predodređen da traje.

Nastavite čitati

Interijeri

Savršenstvo svjetla s omiljenim pogledom ili uspomenom

Sljedeća pametna rješenja dolaze nam iz Njemačke. S inovativnim Led rasvjetnim panelima vaš dom može zasjati u potpuno novom svjetlu. Kada se radi o atmosferskoj rasvjeti, za vašu kreativnost uistinu više nema ograničenja.

Dodatno naglasite mjesta i predmete koje volite

Završio je radni dan, ulazimo u svoj savršeni dom, u naš svijet. Svijet ispunjen našim uspomenama, predmetima, fotografijama. Usmjeravamo pogled na mjesta koja nas vesele i opuštaju. Njih sada možemo još dodatno naglasiti s rješenjima koja dolaze u obliku led rasvjete, a Kuzman Invision nudi bogatu ponudu.

Led svjetla mogu se primijeniti u dnevnim  boravcima, kao stropna rasvjeta, tada je to tzv. “sky panel” koji služi kao ambijentalno svjetlo, ali i glavno svjetlo u dnevnom boravku te se može mijenjati i u zvjezdano nebo.

Sami kreirajte ugođaj kakav želite

Ovisno o dobu dana i našem raspoloženju, sami stvaramo ugođaj, od jutarnjeg izlaska sunca, do noćnog zvjezdanog neba. I barem na tren, putujemo u drugi svijet. Čak i za vrijeme tuširanja.

U interijeru led svjetla mogu se primijeniti i kao stjenka tuša u kupaonici, ali i kao izolacijski panel na podu, između npr. kamina i poda.

Mogu predstavljati krošnju, mogu biti pogled s našeg omiljenog mjesta, ili pak prizor iz daleke zemlje gdje smo bili na putovanju iz snova. Mjesto s našeg najdražeg godišnjeg odmora ili mjesto gdje se tek spremamo otići.

Svako ponaosob može izabrati ili “uhvatiti” neki dio svog života ili neki pejzaž svojim mobitelom. Tada se ta slika može projicirati na staklo koje se obradi i dobijete takvu projekciju koja izgleda kao da ste tamo.

Brojne opcije i mogućnosti

Od zidnih led elemenata s vašom individualnom fotografijom, led rasvjete za kuhinjske zidne obloge s fotografijom ili uzorkom, podnih ploča do stropne rasvjete s oplatom od pravog kamena.

Fasadni panel također nam daje mogućnost mijenjanja boja.

Ogledalo koje je sastavni dio svake kupaonice, može se integrirati svjetlo koje može biti od hladno bijelog do toplog žutog svjetla. 

Osim interijera, možemo osvijetliti i eksterijer

Led elementi podržavaju moderni stakleni karakter arhitekture. Kad padne mrak, svjetlosni efekti pružaju impresivne naglaske, osvjetljuju fasade i prikazuju ih  potpuno u novom svjetlu.

Svaki panel ima garanciju 5 godina. Svi su otporni na temperature, vodu, sve vremenske utjecaje. Također, ovi paneli su potpuno drugačiji od drugih.

Inovativna led svjetla

Proizvodi Kuzman Invisiona inovativni su po tome što u odnosu na sve druge led rasvjete i panele u cijeloj svojoj difuziji svjetlosti svijetle isto. Prijenos svjetlosti sa jednog kraja panela na drugi je ravnomjeran. Tako on svijetli u punoj svojoj širini i dužini istim intenzitetom.

Zato neka bude svjetlo! Neka bude život. Baš onakav kakav vi želite. Onako kako vi želite da zasja i da svijetli.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Oglas

Izbor urednice