Povežimo se

Interijeri

Miele ponovo pomiče granice!

Miele predstavlja revolucionarnu novu metodu kuhanja – Pećnica Dialog je brža i svestranija od bilo kojeg drugog proizvoda za kuhanje i daje izvrsne rezultate

Kuhanje ribe u bloku leda ili telećeg filea u omotu od pčelinjeg voska bez otapanja? Sada je došlo vrijeme da se ponovno otkrije kuhanje – s Dialog pećnicom iz tvrtke Miele.

Po prvi put se koristi tehnologija u kojoj elektromagnetski valovi reagiraju na teksturu hrane na inteligentan način. Meso se, primjerice, kuha ravnomjernije, zadržavajući svoje sokove. Riba i povrće čuvaju svoju finu strukturu, a tijesto se diže znatno bolje. Različiti svježi sastojci za čitavi obrok mogu se staviti zajedno na lim za pečenje u pećnicu i svi su gotovi do savršenstva u istom vremenu – i do 70% brže nego konvencionalnim metodama kuhanja.

Dramatična ilustracija načina na koji je Dialog pećnica revolucionirala kuhanje - riba ugrađena u blok leda: riba u središtu kuha se bez topljenja leda.
Photo: Miele

Dialog pećnica bit će predstavljena na hrvatskom tržištu početkom svibnja 2019.godine.

Izvana je izgled Dialog pećnice identičan izgledu njegove kopije klasične pećnice, ali iznutra Dialog pećnica otvara sasvim jedan novi svijet užitka kuhanja i pečenja.

Jedan primjer koji zbunjuje publiku na prezentacijama je sirovi file ribe postavljen u blok leda koji se nalazi u Dialog pećnici. Rezultat: riba unutar leda je skuhana dok je sam led ostao i dalje zamrznut.

Ne manje impresivan od nezamislivog je ovaj primjer: Uzmimo janjeći but i postavimo ga na postelju od povrća crvenih paprika i zelenih šparoga. Popunimo preostali prostor lima za pečenje sa pekarskim krumpirom te stavimo u Dialog pećnicu. Nakon otprilike 45 minuta, janjetina izlazi sočna i ravnomjerno kuhana, povrće je blago al dente, a krumpir ukusno mekan – bez ikakvog prekida ili potrebe za uvođenjem dodatnih sastojaka. Bilo bi nemoguće kuhati ovo jelo u klasičnoj pećnici s tako dobrim rezultatima i u tako kratkom vremenu. Isto tako, različiti sastojci kao što su losos i lisnato tijesto – nebeska kombinacija okusa – mogu se pripremiti jednostavno, brzo i samo u jednom postupku.

Dialog pećnica tvrtke Miele postavljena je da revolucionira način pečenja i kuhanja. Hrana s različitim teksturama tradicionalno zahtijeva različite postavke sada se mogu pripremiti zajedno. Rezultati očaravaju čak i profesionalne chef-de-cuisine. Pečenje na povrću priprema se do savršenstva u Dialog pećnici bez prekuhavanja povrća. Štoviše, kuhanje je znatno brže
Photo: Miele

Širok raspon primjena i kvaliteta rezultata proizlaze iz M-Chef tehnologije tvrtke Miele. Ova tehnologija primjenjuje elektromagnetske valove na hranu koja stvara toplinu za kuhanje. Dialog pećnica ima modularnu jedinicu koja generira elektromagnetske valove u određenom frekvencijskom području i distribuira ih u pećnici preko dva senzora visokih performansi.

Budući da su molekule u hrani raspoređene na različite načine, pa čak se i preuređuju tijekom kuhanja, kontinuirano podešavanje frekvencije podržava proces kuhanja. Isti senzori također daju Dialog pećnici povratnu informaciju o količini energije koju je hrana apsorbirala.

Gledano izvana, nova se Dialog pećnica može lako zamijeniti za klasičnu pećnicu. Svatko tko poželi peći kruh bez kore može to učiniti u Dialog pećnici.
Photo: Miele

Izvrsni rezultati zahvaljujući M Chef u kombinaciji s toplinom

Daljnja značajna prednost M Chefa proizlazi iz činjenice da se hrana kuha ‘volumetrijski’: na primjer, file mesa je jednolično ružičast od ruba do jezgre. U klasičnoj pećnici, to je mnogo teže jer toplina uvijek putuje izvana prema unutra. Kada se jezgra čini gotova, vanjski slojevi su često već pretjerano pripremljeni.

Budući kuhanje s elektromagnetskim valovima ne narušava strukturu površine hrane, kruh se može peći u potpunosti bez kore. Za klasični kruh i pečene arome u mesu, M Chef tehnologija uvijek se kombinira s toplinom. U tom smislu, Dialog pećnica idealno je opremljena jer nudi mnoge značajke vodećih Miele uređaja za kuhanje, uključujući i komforan M Touch zaslon i pirolitičko samočišćenje. Elegantno i ujednačeno osvjetljenje na svim razinama prvi put je zajamčeno visokokvalitetnom LED rasvjetom BrilliantLight.

Umreživost Dialog pećnice obećava inspiraciju i dodatno zadovoljstvo kuhanja. Korisnici mogu birati iz ponude brojnih automatskih programa posebno razvijenih za Dialog pećnicu u bazi recepata koja je uključena u Miele@mobilnu aplikaciju. Jednim klikom postavke automatskog programa prenose se izravno na uređaj.
Photo: Miele

Miele aplikacija prenosi parametre recepta ravno u Dialog pećnicu

Povezivost Dialog pećnice pruža inspiraciju i dodatno zadovoljstvo kuhanja. Značajka recepta uključena u Miele@mobile aplikaciju predstavlja idealno polazište za eksperimentiranje i isprobavanje novih ideja jer korisnicima nudi brojne automatske programe razvijene posebno za ovaj novi proizvod.

Uz videozapise za pripremu hrane i popise za kupovinu, aplikacija također omogućuje prijenos parametara recepta izravno na uređaj. Ova funkcija stavlja korisnike u izravni kontakt s Miele razvojnim kuhinjama jer su recepti koje su oni razvili i odobrili dostupni za preuzimanje praktički odmah.

Korisnici Dialog pećnice naići će na dva nova koncepta: gurmanske jedinice (Gourmet Units) i intenzitet. Gurmanske jedinice služe kao jedinica energije koja se primjenjuje na hranu, pri čemu jedna gurmanska jedinica odgovara jednom kilojoulu (kJ). Postavke intenziteta su “visoke”, “srednje” i “nježne”. Za većinu prehrambenih proizvoda, „visoki“ je ispravan izbor, a ‘nježan’ je idealno mjesto za osjetljiva jela poput sufflea.

Elegantan dizajn podržava revolucionarnu tehnologiju kuhanja: Dialog pećnica iz tvrtke Miele znači inovativno kuhanje, izvrsnost rezultata, jednostavnu pripremu hrane i uštedu vremena.
Photo: Miele

‘Gourmet Assistant’ i ‘Gourmet Pro’ podržavaju kreativnost

Automatskim programima se ovaj novi uređaj pojednostavljuje, a da pritom ne uguši kreativnost korisnika. Za veću individualnost postoje dvije mogućnosti za iskusne kuhare: ‘Gourmet Pro’ namijenjen je korisnicima s određenim iskustvom i onima koji vole eksperimentirati. U ovom slučaju, svi parametri kao što su način rada, gurmanske jedinice, intenzitet i vremena kuhanja moraju se odabrati ručno. ‘Gourmet Assistant’ podržava kuhara sugerirajući postavke ovisno o vrsti i količini hrane kako bi se osigurali izvrsni rezultati.

Direktor Miele
Dr.Markus Miele

Media kontakt HR:
Ana Turkalj
Tel: +385 1 6689 040

Oglas
Kliknite kako biste komentirali

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar

Interijeri

Uređenje interijera – Best off sezona 18

Ideje za uređenje doma uvijek su dobrodošle!

Čitavu sezonu stručnjaci su nas podučavali i savjetovali, tako smo i doznali kako izabrati idealan jastuk, zavjese ili kako organizirati ormar… I tih se korisnih savjeta doista vrijedi podsjetiti.

Jastuk birajte prema položaju u kojem spavate

Budite li se ujutro umorni, s glavoboljom ili bolovima u vratu, uzrok tome može biti pogrešan jastuk. Dobar jastuk je onaj koji podupire vrat i glavu te održavaju neutralan položaj kralježnice. Više

KonMarie metoda – Najbolje rješenje za pohranu odjeće i ljetnu organizaciju ormara

Odličan način da garderobni ormar održite urednim tijekom cijele sezone jest korištenje organizatora i slijeđenjem metode KonMarie, koja se temelji na minimalizmu i kategorizaciji. Još jedno praktično rješenje je slaganje odjeće prema svrsi i bojama, koje će stvoriti vizualni red i omogućiti brži odabir modnih kombinacija. Više

Jednostavan vodič za odabir zavjesa

Zavjese ne samo što reguliraju svjetlost, već su i odličan način dodavanja tekstura i boja u prostoriji. Velika ponuda materijala i vrsta može biti zbunjujuća, zato smo pitali stručnjake kako odabrati idealne zavjese. Više

Kako odabrati boju, namještaj i dekoracije za dječju sobu

Uređenje sobe za vaše dijete može biti izazovan zadatak jer zahtijeva odabir stvari koje ne sviđaju samo vama – na umu je potrebno imati i njihove potrebe i želje.

Na sreću, danas je ponuda toliko velika da je ustvari teško pogriješiti u odabiru namještaja i boja za dječju sobu. Iako bismo dječje sobe za djevojčice prvo zamislili u ružičastoj boji, a za dječaka u plavoj, ideje i trendovi za uređenje sobe za novorođenčad uvelike su se promijenili. Više

Nastavite čitati

Interijeri

Predstavljamo dom – Best off sezona 18

Često sve počinje potragom za dodatnim prostorom…

Rezultate uređenja prostora uvijek je zanimljivo pratiti, a mi smo ove sezone baš uživali…

Stan koji djeluje veći nego što zapravo je

Stan veličine 53 četvorna metra bio je urbano i lijepo uređen, no proširenjem obitelji, bila je potrebna još jedna spavaća soba. Kupaonica je trebala renovaciju, a namještaj kompletnu promjenu. Tlocrtne promjene napravila je arhitektica Gordana Đerić. Više

Mali dio Francuske u zagrebačkom stanu

Stan francuske umjetnice sa zagrebačkom adresom, Jessice Gobert obiluje zanimljivim zbirkama umjetnina i namještaja. Pozitivna karakteristika ovog stana leži u pametno iskorištenom prostoru čime je postignut dojam prostranosti. Više

Kuća Nodi proglašena je najuspješnijim ostvaranjem stambene arhitekture u Hrvatskoj

Svake godine Udruženje hrvatskih arhitekata dodjeljuje nagrade za najbolja ostvarenja u nekoliko kategorija. Ove godine nagradu Drago Galić za najuspješnije arhitektonsko ostvarenje na području stambene arhitekture dobili su Nikola Fabijanić i Jure Glasnović, a mi smo posjetili nagrađeni objekt. Više

Renovacija stana od 90 kvadrata

Renovacija ovog stana od 90 četvornih metara trajala je 6 mjeseci, a od derutnog prostora napravljen je moderan i prozračan stan koji reflektira osobnost njegovog vlasnika. Više

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Izbor urednice