Povežimo se

ABCeda dobre kupaonice

Kako do najbolje tuš kade za vaše potrebe

Mnogi tuš kadu povezuju s malim kupaonicama, međutim to ne mora biti tako. Smještanje tuš kade u taj dio doma danas je stvar životnog odabira. A kad već birate, zašto svaki dio ne bi bio prilagođen vašim potrebama.

Nije uvijek stvar u manjku kvadrata. Neki jednostavno vole dan započeti tuširanjem. A za to vam u kupaonici treba tuš kada. Generalni je trend u uređenju kupaonica ubacivanje takozvanih walk in prostora za tuširanje u njih.

„Prvotno je to podrazumijevalo isključivo keramičke pločice, no kasnije se pokazalo kako puno bolje rješenje od keramičkih pločica su kvalitetne plitke tuš kade koje se mogu ugraditi u razinu poda i nude brojne prednosti pred keramičkim pločicama“, objašnjava nam voditelj marketinga u Aquaestilu Oliver Ferkula.

plitke-tush-kade-Shiny-aquaestil-domnakvadrat-abc-interijer

Plitke tuš kade kao dobar izbor

Aquaestilove plitke tuš kade imaju tvornički izveden nagib od 2% koji osigurava neometano istjecanje vode u sifon. Zbog toga je tuš kadu potrebno samo ravno, prema uputi, ugraditi u pod. Ovaj proizvođač čije proizvode možete naći u ABC interijeru proizvodi kade o lijevanog mramora i 100% lijevanog sanitarnog akrila.

„Najveća prednost sanitarnog akrila je njegova fizička lakoća, relativna jednostavnost proizvodnje i nije toliko skup, dok tuš kada od lijevanog mramora, one su čvršće, istovremeno omogućuju izradu u puno čišćim linijama i kutovima koji mogu biti oštri, za razliku od tuš kada od lijevanog sanitarnog akrila. No, oba materijala su itekako pogodna za ugradnju moderne kupaonice“, dodaje Ferkula.

Tus-kada-Stone-rezana-aquaestil-domnakvadrat

Kad preuređujete kupaonicu, često izbacivanjem kade iz nje, ostaju nepravilni prostori. Zato je dobro da se nova tuš kada može prilagoditi svim uvjetima.  A takva je tuš kada od lijevanog mramora Stone.

„Njezina specifičnost je mogućnost rezanja po mjeri, jer trend kupaonskog uređenja nameće izbacivanje kupaonskih kada čime se u kupaonici otvaraju specifične prostorne konfiguracije koje je nemoguće popuniti standardnim tuš kadama“, kažu iz Aquaestila.

Stone-tus-kada-aquaestil-domnakvadrat

Tuš kabine po mjeri

Kad uređujete kupaonicu, u današnje vrijeme sve može biti napravljeno po mjeri.

„Tuš kabina Artego spada u sam vrh naše ponude. Radi se o tuš kabini izrađenoj od 8 mm kaljenog stakla koje može biti prozirno ili sivo, što je naročito efektno u kombinaciji sa modernim pločicama, a opcionalno se može ugraditi takozvani soft close sistem, odnosno sistem mekog zatvaranja u oba smjera čime se dodaje sigurnost pri korištenju i lakoća“, pojašnjava nam Ferkula.

Artego-tus-kabina-crni-sivi-aquaestil-domnakvadrat-abc-interijer

Paravani su tvornički tretirani nano premazom protiv kamenca pa se lako čiste. A nakon praktičnih savjeta vrijeme je i za one estetske jer u ABC interijeru snovi počinju nakon buđenja.

„Razvili smo jednu posebnu kabinu koja se zove zenith mirror opremljenu posebnim staklom koja joj daje efekt ogledala s one strane koja je izložena jačem izvoru svjetlosti. To znači, to nije obično ogledalo, nego upravo jedno specijalno rješenje upravo stvoreno za te manje prostore ili jednostavno prostore kojima želimo dati taj dojam dubine“, kaže Oliver Ferkula.

Kad svaki detalj tuš kabine prilagodite svojim potrebama onda kupaonica postaje mjesto u kojem zaista možete uživati.

aquaestil logo

ABCeda dobre kupaonice

Kako izgleda idealna kupaonica Ane Rucner

U posljednje vrijeme kupaonica često služi i kao oaza za opuštanje. Kako izgleda ona idealna otkrila nam je naša najpoznatija violončelistica Ana Rucner.

ana-rucner-abc-interijer-kupaonica-domnakvadrat

Za nju je kupaonica mjesto opuštanja. Ali i mjesto pripreme za naporne nastupe. Kad uređuje kupaonicu, Ana Rucner traži sve u jednom – ona treba biti funkcionalna i lijepa. Takav je i jedan od njezinih omiljenih komada u kupaonici.

Funkcionalna i lijepa kupaonica

„Ovo ogledalo je multifunkcionalno ogledalo s obzirom da je i radijator. Ovdje je ugrađen grijač protiv magljenja, a s obzirom na to da se volim jako dugo tuširati, to mi puno znači. Ručnike poslije objesim da se suše. A super je zato što je dizajnerski komad, pristupačan je cijenom i vrlo je lijep i krasi moju kupaonicu u potpunosti“, otkriva nam Ana.

ana-rucner-ogledalo-radijator-abc-interijer-domnakvadrat

Dizajnerski električni radijator Novellini Sole može se postaviti okomito ili vodoravno, a dolazi i u različitim veličinama.

Ana Rucner priznaje da je veliki esteta što se tiče uređenja doma: „Baš uređujem stan u Zagrebu i svoj apartman na Pagu i kupaonica mi je vrlo bitan detalj. Vrlo sam zadovoljna što poznajem ABC interijer i godinama ovdje dolazim gdje stvarno na jednom mjestu možeš pronaći sve za kupaonski namještaj, osoblje koje radi je prilično ljubazno, sve ti nacrtaju, pokažu, pripreme.“

ana-rucner-violoncelo-domnakvadrat-abc-interijer
Foto: ABC interijer

Važnost 3D vizualizacije

Usluga 3D vizualizacije kupaonice koju ABC interijer ima u svojoj ponudi Anu je oduševila.

„Vrlo je bitno pri uređenju da stvarno možeš doživjeti 3D istinski kako će tvoja kupaonica izgledati, jer jedno je što mi zamišljamo, a drugo je kad nešto vidiš u samom ambijentu u dućanu i treće je kako će to stvarno izgledati u tvom ambijentu. Ovdje možeš dobiti kompletnu 3D vizualizaciju, odnosno cijelu sliku kako će kupaonica izgledati“, kaže Ana.

Detalji čine razliku

Naša najpoznatija violončelistica dodaje kako je odrastala u obitelji gdje je sve bilo nekako jednostavno. Postojala je samo srebrna boja standardne slavine i umivaonik. Kroz vrijeme i godine se to promijenilo, danas ima jako puno detalja na slavinama. One talijanske kuće Daniel Rubinetterie nude različite završne obrade i boje. Sjajne, mat, četkane, lako se prilagode ostatku kupaonice.

daniel-rubinetterie-slavine-abc-interijer-domnakvadrat

„U ABC interijeru sam iz prve našla sve. Jako mi se dopada mat zlatna boja i crna i minimalizam. To je ono što meni čini kupaonicu i ispunjava me potpuno zadovoljstvom“, dodaje.  

U kupaonici se treba naći mjesta i za spremišni prostor. Ali i taj komad namještaja može biti vrlo atraktivan.

Atraktivan spremišni prostor u kupaonici Ane Rucner

„Ormarići u kupaonici su jako važni, ovo je jedno posebno limitirano izdanje grupacije Porcelanosa – Gamadecor. Posebno je po tome što se otvara na touch. Ima lijepe elemente, prekrasan umivaonik, a ove boje, boja oraha i kave su zapravo vrlo opuštajuće. Meni osobno, nakon koncerta kad dođem i kad se hoću opustiti u kupaonici, u kadi, ove boje mi daju tu jednu toplinu, zaključuje Ana.

porcelanosa-gammadecor-kupaonski-ormaric-abc-interijer-domnakvadrat

Kupaonice nisu samo mjesto u kojima boravimo jer moramo, već i mjesto opuštanja i uživanja. Zato ih uredite tako da ispune taj svoj potencijal.

A komadi koje je odabrala Ana Rucner dostupni su i vama jer u ABC interijeru traje darivanje.

ana-rucner-u-kadi-abc-interijer-domnakvadrat
Foto: ABC interijer

Prijavite se na #giveaway newsletter, napišite u komentaru #Giveaway objave na Facebooku i/ili Instagramu tko je od vaših prijatelja obožavatelj dizajna interijera s heštegom #abcinterijer #AnaRucnerGiveaway #snovipočinjunakonbuđenja te zajedno zapratite Instagram profil @abc_interijer i/ili Facebook stranicu (Abc interijer). Giveaway traje do 20. svibnja 2022.

Nastavite čitati

ABCeda dobre kupaonice

Tajne uređenja male kupaonice

Izazov u uređenju doma može biti i funkcionalno uređenje male kupaonice. Otkrivamo vam trikove stručnjaka.

namjestaj-lebdi-mala-kuaponica-arblu-domnakvadrat

Opremiti mali broj kvadrata uvijek je izazov. Pogotovo kad je riječ o kupaonici. Jer to je prostor doma koji se treba isticati svojom funkcionalnošću, a istovremeno biti i oaza za opuštanje. Stručnjaci kažu – prvi korak je 3D vizualizacija pomoću koje ćete dobiti dojam kako će vaša mala kupaonica u konačnici izgledati i što sve u nju stane. 3D vizualizaciju u svojoj ponudi imaju i u ABC interijeru gdje vas stručnjaci savjetuju o tome kako opremiti kupaonicu.

mala-kupaonica-arblu-abc-interijer-domnakvadrat
Foto: Arblu

Kadu zamijenite tušem

„U maloj kupaonici kadu svakako nastojte zamijeniti tušem. Prostor tuša neka bude čim plići, a staklo transparentno. Po mogućnosti i pipe neka budu ugradbene“, otkriva nam arhitektica Sanja Štampić Ivandić.

Kažu da svijetle boje otvaraju prostor, pa to vrijedi i za kupaonice. Ali ne znači da se u njih ne može unijeti dinamika.

mala-zelena-kupaonica-arblu-abc-interijer-domnakvadrat
Foto: Arblu

Keramika u malim kupaonicama ne mora biti dosadna. Potrudite se da ona ostane svijetla, ali joj možemo dodati neki zanimljivi uzorak“, dodaje arhitektica.

WC s ugradbenim vodokotlićem učinit će prostor većim, što će dodatno biti naglašeno  ako je podignut od poda.

Razigrane police

U modi su zanimljivi oblici pa osim uzoraka na zidu, dobro će doći i police koje nisu samo ukras, već i praktične. I male kupaonice trebaju barem osnovne elemente namještaja: „Dobro je da namještaj u malim kupaonicama bude odignut od poda, tako ćete dobiti kontinuitet poda i zida i prostor učiniti većim.“

police-na-zidu-arblu-abc-interijer-domnakvadrat
Foto: Arblu

I oblikom namještaja može se odati dojam većeg prostora. Ova kolekcija s potpisom Terri Pecore, dizajnerice iz Los Angelesa i u maloj će kvadraturi djelovati impozantno.

dizajnerska-mala-kupaonica-vitra-abc-interijer-domnakvadrat
Foto: Vitra

„Mala kupaonica ne mora nužno biti bijela. Dobro je da ona bude u svijetlim tonovima, ali pravilnim odabirom keramike i taj mali prostor možete učiniti raskošnim“, kaže Štampić Ivandić.

umivaonik-mala-kupaonica-domnakvadrat-arblu
Foto: Arblu

Prostranijem izgledu kupaonice svakako će pridonijeti nedostatak bilo kakvih zapreka u njoj.

„U ABC interijeru savjetujemo izradu tuša u razini sa podom ostatka kupaonice. Keramika unutar tuša može biti ista kao i u ostatku kupaonice, ili keramikom možete posebno naglasiti upravo taj prostor“, objašnjava arhitektica.

Udvostručite malu kupaonicu

I da, ne zaboravimo element koji udvostručuje prostor:

„U malim kupaonicama jedan od ključnih elemenata je ogledalo. Neka ono bude čim veće kako biste vizualno dodatno povećali prostor.

ogledalo-mala-kupaonica-arblu-domnakvadrat
Foto: Arblu

U našim kupaonicama nažalost, nailazimo samo na centralnu rasvjetu. Međutim, dobro je dodati pozadinsku rasvjetu vašem ogledalu kako biste dobili na dodatnoj dubini prostora, a od izuzetne važnosti je i rasvjeta iznad ogledala.“  

Jer osim razigranosti koju ćete u kupaonicu unijeti s više vrsta rasvjete, ova na ogledalu bit će i praktična te vam omogućiti da se u njemu bolje vidite.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Oglas

Izbor urednice

Lesnina_dječji krevetić All In One_2.490,00kn Lesnina_dječji krevetić All In One_2.490,00kn
Izbor uredniceprije 3 tjedna

Za bezbrižne i sigurne trenutke s vašim najmilijima

Inspiracija i ideje za uređenje originalnog dječjeg kutka nalazi se u svim Lesnina XXXL trgovinama i na webshopu!

Izbor uredniceprije 1 mjesec

Dom na kvadrat traži novo pojačanje

Pridruži se najdugovječnijem projektu ove vrste u Jugoistočnoj Europi

nekretnine-krediti-dom-na-kvadrat nekretnine-krediti-dom-na-kvadrat
Izbor uredniceprije 3 mjeseca

Kako do prve vlastite nekretnine subvencioniranim kreditom?

Kupnju svog prvog doma mnogima su olakšali subvencionirani krediti APN-a, namijenjeni mladima. Osim pronalaska odgovarajuće nekretnine, treba odabrati i dobru...

robotska-kosilica-u-radu-al-ko-domnakvadrat robotska-kosilica-u-radu-al-ko-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 3 mjeseca

Vodič za odabir prave kosilice

U lijepom se vrtu najljepše živi i opušta – pronađite uređaj kojim ćete svoj vrt pretvoriti u oazu mira koju...

Stambene-zgrade-u-Zagrebu Stambene-zgrade-u-Zagrebu
Izbor uredniceprije 3 mjeseca

Isplati li se kupovati nekretnine uz državne subvencije?

Na proljeće kreće novi krug prijava za APN-ove kredite.

stablo stablo
Izbor uredniceprije 4 mjeseca

Otpad koji stvaramo guši naš planet. Što učiniti?

Otpad koji stvaramo guši naš planet, a u stanje ekološkog duga svake godine ulazimo sve ranije. Kada bismo samo koristili...

DAIKIN-UREĐAJ-ZA-PROČIŠĆAVANJE-I-OVLAŽIVANJE-ZRAKA. DAIKIN-UREĐAJ-ZA-PROČIŠĆAVANJE-I-OVLAŽIVANJE-ZRAKA.
Izbor uredniceprije 4 mjeseca

Daikin ima rješenje za kućno mjerenje kvalitete zraka, pročišćavanje i ovlaživanje

Čak 90 posto našeg života provodimo u zatvorenim prostorima. Dovoljan je to razlog za zapitati se kakva je kvaliteta zraka...

korejska-hrana-dom-na-kvadrat korejska-hrana-dom-na-kvadrat
Gastroprije 5 mjeseci

Tajne korejske kuhinje

U posljednje je vrijeme korejska pop kultura u modi pa zašto ne biste iskušali i korejsku kuhinju?

Izbor uredniceprije 5 mjeseci

Sretan Božić i novu 2022.godinu želi vam mala ekipa Doma na kvadrat

Sretan Božić i novu 2022.godinu želi vam mala ekipa Doma na kvadrat

Izbor uredniceprije 6 mjeseci

Zašto je bitna kvaliteta zraka u zatvorenim prostorijama?

Čak 90 posto našeg života provodimo u zatvorenim prostorijma. Dovoljan je to razlog za zapitati se kakva je kvaliteta zraka...