Povežimo se

ABCeda dobre kupaonice

10 trikova za luksuzniji izgled kupaonice

Mnogi sanjaju o dizajnerskoj luksuznoj kupaonici, no ograničeni su budžetom. Stoga vam predstavljamo trikove kojima ćete postići luksuzni izgled kupaonice.

Neovisno o tome u kojem stilu su uređene, kupaonice su već neko vrijeme sinonim za mjesto opuštanja. Kad pomislite na opuštanje, uz tu riječ odmah se povezuje pridjev luksuzno. Kako bi kupaonica djelovala luksuznije treba znati poneke trikove. Doznali smo ih u ABC interijeru.

Velike zidne pločice i tanke fuge

„U ABC interijeru preporučamo zidne pločice velikih formata i oštrih rubova. Ugradite ih sa minimalnom fugom u boji odabrane keramike. Svakako pokušajte izbjeći ugradnju profila na spojevima keramike. Pobrusite ju pod kutem i tako riješite spojeve“, objašnjava arhitektica Sanja Štampić Ivandić iz ABC interijera.

velike-zidne-pločice-abc-interijer-dom-na-kvadrat

Što su pločice većeg formata, to kupaonica izgleda prostranije i samim time luksuznije. Ukoliko za njih izaberete i dekor mramora, kupaonica će osim luksuza, dobiti i na monumentalnosti.

mramorne-pločice-abc-interijer

Zidne tapete u kupaonici

Još jedan zgodan trik je kombiniranje zidnih pločica s tapetama. Tako će u dizajnu kupaonice prevladati sofisticiranost. Tapete koje se rade za kupaonice su vodootporne, a ove u ponudi ABC interijera izrađene su od potpuno ekoloških materijala. Uz to, inspirirane su različitim atmosferama i temama kako bi stvorile spektakularan, kreativan i visokoumjetnički efekt.

zidne-tapete-za-kupaonicu-abc-interijer

Samostojeća kada

Imate li dovoljno prostora u vašoj kupaonici svakako ugradite samostojeću kadu. Možete joj dodati omiljeno zelenilo i mirisne svijeće.

samostojeća-kada-abc-interijer

Riječ je o strukturnom komadu u kupaonici koji usredotočuje pažnju i vizualnu težinu u prostoru, ujedno postižući profinjeniji i minimalistički ugođaj.

samostojeća-kada-abc-interijer

Walk-in tuš kada

Luksuz se može postići i ugradnjom walk-in tuš kade. Njezin minimalizam povećat će sofisticiranost kupaonice.

Walk-in-tuš-kada-abc-interijer

Ukoliko glava tuša ima i funkciju kiše, ugoda osjećaja pod tušem učinit će tuširanje ekskluzivnim iskustvom.

Zidna wc školjka i ugradbeni vodokotlić

Smanjite vizualno težinu sanitarija tako da ugradite zidni toalet s ugradbenim vodokotlićem. Također odaberite i namještaj bez nogu.

zina wc-školjka-ugradbeni-wc-kotlić-abc-interiejri

Kupaonski namještaj u boji drva

Tamno drvo djeluje jako profinjeno u kupaonici, a pogotovo kad se kombinira s nekim drugim materijalom poput kamena. Poigrajte se dualnošću i učinite svoj dom ljepšim, plemenitijim i autentičnijim.

kupaonski-namještaj-u-boji-drva-abc-interijer

Slavine u boji bakra i zlata

Dodajte metal i tako ubacite mali dragulj u vašu kupaonicu. „Talijanski proizvođač Daniel Rubinetterie nudi veliki izbor završnih obrada i materijala. Iskombinirajte ih s drugim elementima u kupaonici“, ističu u ABC interijeru.

Pipe-u-boji-zlata-abc-interijer

Ove su slavine dostupne u različitim bojama, a mogu se sjajiti ili biti zagasite. Ono čime se talijanski proizvođač ističe je ponuda slavina s personaliziranim uzorkom.

Kupaonski namještaj u bojama

Posljednjih je godina vrlo popularan kupaonski namještaj u različitim bojama. Uz to, on mora biti i praktičan. Originalno osmišljen spremišni prostor svakako dodaje na vrijednosti kupaonice.

kupaonski-namještaj-u-boji-zelena-abc-interijer

Decentralizirajte umivaonik

„Umivaonik i ogledalo ne moraju biti u centru kupaonske kompozicije. Decentralizacijom umivaonika dobivamo dodatni prostor za odlaganje, a kompoziciju činimo zanimljivijom“, objašnjava arhitektica Sanja Štampić Ivandić iz ABC interijera.

CHRONO_edonedesign_slide_4-abc-interijer.jpg

Lijepa ogledala

Upravo su ogledala ta kojima se može postići ekskluzivnost u kupaonici. Osim što vizualno dodaje koji kvadrat malim prostorima i reflektira svjetlost, ogledalo je dekorativni predmet koji može definirati stil i atmosferu ambijenta. Kad je u njega ukomponirana i rasvjeta, kupaonica poprima karakter topline, harmonije i elegancije u skladu s novim trendovima dizajna interijera.

ogledala-s-rasvjetom-abc-interijer
abc-interijer-logo

www.abc-interijer.hr

ABCeda dobre kupaonice

Kako izgleda idealna kupaonica Ane Rucner

U posljednje vrijeme kupaonica često služi i kao oaza za opuštanje. Kako izgleda ona idealna otkrila nam je naša najpoznatija violončelistica Ana Rucner.

ana-rucner-abc-interijer-kupaonica-domnakvadrat

Za nju je kupaonica mjesto opuštanja. Ali i mjesto pripreme za naporne nastupe. Kad uređuje kupaonicu, Ana Rucner traži sve u jednom – ona treba biti funkcionalna i lijepa. Takav je i jedan od njezinih omiljenih komada u kupaonici.

Funkcionalna i lijepa kupaonica

„Ovo ogledalo je multifunkcionalno ogledalo s obzirom da je i radijator. Ovdje je ugrađen grijač protiv magljenja, a s obzirom na to da se volim jako dugo tuširati, to mi puno znači. Ručnike poslije objesim da se suše. A super je zato što je dizajnerski komad, pristupačan je cijenom i vrlo je lijep i krasi moju kupaonicu u potpunosti“, otkriva nam Ana.

ana-rucner-ogledalo-radijator-abc-interijer-domnakvadrat

Dizajnerski električni radijator Novellini Sole može se postaviti okomito ili vodoravno, a dolazi i u različitim veličinama.

Ana Rucner priznaje da je veliki esteta što se tiče uređenja doma: „Baš uređujem stan u Zagrebu i svoj apartman na Pagu i kupaonica mi je vrlo bitan detalj. Vrlo sam zadovoljna što poznajem ABC interijer i godinama ovdje dolazim gdje stvarno na jednom mjestu možeš pronaći sve za kupaonski namještaj, osoblje koje radi je prilično ljubazno, sve ti nacrtaju, pokažu, pripreme.“

ana-rucner-violoncelo-domnakvadrat-abc-interijer
Foto: ABC interijer

Važnost 3D vizualizacije

Usluga 3D vizualizacije kupaonice koju ABC interijer ima u svojoj ponudi Anu je oduševila.

„Vrlo je bitno pri uređenju da stvarno možeš doživjeti 3D istinski kako će tvoja kupaonica izgledati, jer jedno je što mi zamišljamo, a drugo je kad nešto vidiš u samom ambijentu u dućanu i treće je kako će to stvarno izgledati u tvom ambijentu. Ovdje možeš dobiti kompletnu 3D vizualizaciju, odnosno cijelu sliku kako će kupaonica izgledati“, kaže Ana.

Detalji čine razliku

Naša najpoznatija violončelistica dodaje kako je odrastala u obitelji gdje je sve bilo nekako jednostavno. Postojala je samo srebrna boja standardne slavine i umivaonik. Kroz vrijeme i godine se to promijenilo, danas ima jako puno detalja na slavinama. One talijanske kuće Daniel Rubinetterie nude različite završne obrade i boje. Sjajne, mat, četkane, lako se prilagode ostatku kupaonice.

daniel-rubinetterie-slavine-abc-interijer-domnakvadrat

„U ABC interijeru sam iz prve našla sve. Jako mi se dopada mat zlatna boja i crna i minimalizam. To je ono što meni čini kupaonicu i ispunjava me potpuno zadovoljstvom“, dodaje.  

U kupaonici se treba naći mjesta i za spremišni prostor. Ali i taj komad namještaja može biti vrlo atraktivan.

Atraktivan spremišni prostor u kupaonici Ane Rucner

„Ormarići u kupaonici su jako važni, ovo je jedno posebno limitirano izdanje grupacije Porcelanosa – Gamadecor. Posebno je po tome što se otvara na touch. Ima lijepe elemente, prekrasan umivaonik, a ove boje, boja oraha i kave su zapravo vrlo opuštajuće. Meni osobno, nakon koncerta kad dođem i kad se hoću opustiti u kupaonici, u kadi, ove boje mi daju tu jednu toplinu, zaključuje Ana.

porcelanosa-gammadecor-kupaonski-ormaric-abc-interijer-domnakvadrat

Kupaonice nisu samo mjesto u kojima boravimo jer moramo, već i mjesto opuštanja i uživanja. Zato ih uredite tako da ispune taj svoj potencijal.

A komadi koje je odabrala Ana Rucner dostupni su i vama jer u ABC interijeru traje darivanje.

ana-rucner-u-kadi-abc-interijer-domnakvadrat
Foto: ABC interijer

Prijavite se na #giveaway newsletter, napišite u komentaru #Giveaway objave na Facebooku i/ili Instagramu tko je od vaših prijatelja obožavatelj dizajna interijera s heštegom #abcinterijer #AnaRucnerGiveaway #snovipočinjunakonbuđenja te zajedno zapratite Instagram profil @abc_interijer i/ili Facebook stranicu (Abc interijer). Giveaway traje do 20. svibnja 2022.

Nastavite čitati

ABCeda dobre kupaonice

Tajne uređenja male kupaonice

Izazov u uređenju doma može biti i funkcionalno uređenje male kupaonice. Otkrivamo vam trikove stručnjaka.

namjestaj-lebdi-mala-kuaponica-arblu-domnakvadrat

Opremiti mali broj kvadrata uvijek je izazov. Pogotovo kad je riječ o kupaonici. Jer to je prostor doma koji se treba isticati svojom funkcionalnošću, a istovremeno biti i oaza za opuštanje. Stručnjaci kažu – prvi korak je 3D vizualizacija pomoću koje ćete dobiti dojam kako će vaša mala kupaonica u konačnici izgledati i što sve u nju stane. 3D vizualizaciju u svojoj ponudi imaju i u ABC interijeru gdje vas stručnjaci savjetuju o tome kako opremiti kupaonicu.

mala-kupaonica-arblu-abc-interijer-domnakvadrat
Foto: Arblu

Kadu zamijenite tušem

„U maloj kupaonici kadu svakako nastojte zamijeniti tušem. Prostor tuša neka bude čim plići, a staklo transparentno. Po mogućnosti i pipe neka budu ugradbene“, otkriva nam arhitektica Sanja Štampić Ivandić.

Kažu da svijetle boje otvaraju prostor, pa to vrijedi i za kupaonice. Ali ne znači da se u njih ne može unijeti dinamika.

mala-zelena-kupaonica-arblu-abc-interijer-domnakvadrat
Foto: Arblu

Keramika u malim kupaonicama ne mora biti dosadna. Potrudite se da ona ostane svijetla, ali joj možemo dodati neki zanimljivi uzorak“, dodaje arhitektica.

WC s ugradbenim vodokotlićem učinit će prostor većim, što će dodatno biti naglašeno  ako je podignut od poda.

Razigrane police

U modi su zanimljivi oblici pa osim uzoraka na zidu, dobro će doći i police koje nisu samo ukras, već i praktične. I male kupaonice trebaju barem osnovne elemente namještaja: „Dobro je da namještaj u malim kupaonicama bude odignut od poda, tako ćete dobiti kontinuitet poda i zida i prostor učiniti većim.“

police-na-zidu-arblu-abc-interijer-domnakvadrat
Foto: Arblu

I oblikom namještaja može se odati dojam većeg prostora. Ova kolekcija s potpisom Terri Pecore, dizajnerice iz Los Angelesa i u maloj će kvadraturi djelovati impozantno.

dizajnerska-mala-kupaonica-vitra-abc-interijer-domnakvadrat
Foto: Vitra

„Mala kupaonica ne mora nužno biti bijela. Dobro je da ona bude u svijetlim tonovima, ali pravilnim odabirom keramike i taj mali prostor možete učiniti raskošnim“, kaže Štampić Ivandić.

umivaonik-mala-kupaonica-domnakvadrat-arblu
Foto: Arblu

Prostranijem izgledu kupaonice svakako će pridonijeti nedostatak bilo kakvih zapreka u njoj.

„U ABC interijeru savjetujemo izradu tuša u razini sa podom ostatka kupaonice. Keramika unutar tuša može biti ista kao i u ostatku kupaonice, ili keramikom možete posebno naglasiti upravo taj prostor“, objašnjava arhitektica.

Udvostručite malu kupaonicu

I da, ne zaboravimo element koji udvostručuje prostor:

„U malim kupaonicama jedan od ključnih elemenata je ogledalo. Neka ono bude čim veće kako biste vizualno dodatno povećali prostor.

ogledalo-mala-kupaonica-arblu-domnakvadrat
Foto: Arblu

U našim kupaonicama nažalost, nailazimo samo na centralnu rasvjetu. Međutim, dobro je dodati pozadinsku rasvjetu vašem ogledalu kako biste dobili na dodatnoj dubini prostora, a od izuzetne važnosti je i rasvjeta iznad ogledala.“  

Jer osim razigranosti koju ćete u kupaonicu unijeti s više vrsta rasvjete, ova na ogledalu bit će i praktična te vam omogućiti da se u njemu bolje vidite.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Oglas

Izbor urednice

Lesnina_dječji krevetić All In One_2.490,00kn Lesnina_dječji krevetić All In One_2.490,00kn
Izbor uredniceprije 3 tjedna

Za bezbrižne i sigurne trenutke s vašim najmilijima

Inspiracija i ideje za uređenje originalnog dječjeg kutka nalazi se u svim Lesnina XXXL trgovinama i na webshopu!

Izbor uredniceprije 1 mjesec

Dom na kvadrat traži novo pojačanje

Pridruži se najdugovječnijem projektu ove vrste u Jugoistočnoj Europi

nekretnine-krediti-dom-na-kvadrat nekretnine-krediti-dom-na-kvadrat
Izbor uredniceprije 3 mjeseca

Kako do prve vlastite nekretnine subvencioniranim kreditom?

Kupnju svog prvog doma mnogima su olakšali subvencionirani krediti APN-a, namijenjeni mladima. Osim pronalaska odgovarajuće nekretnine, treba odabrati i dobru...

robotska-kosilica-u-radu-al-ko-domnakvadrat robotska-kosilica-u-radu-al-ko-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 3 mjeseca

Vodič za odabir prave kosilice

U lijepom se vrtu najljepše živi i opušta – pronađite uređaj kojim ćete svoj vrt pretvoriti u oazu mira koju...

Stambene-zgrade-u-Zagrebu Stambene-zgrade-u-Zagrebu
Izbor uredniceprije 3 mjeseca

Isplati li se kupovati nekretnine uz državne subvencije?

Na proljeće kreće novi krug prijava za APN-ove kredite.

stablo stablo
Izbor uredniceprije 4 mjeseca

Otpad koji stvaramo guši naš planet. Što učiniti?

Otpad koji stvaramo guši naš planet, a u stanje ekološkog duga svake godine ulazimo sve ranije. Kada bismo samo koristili...

DAIKIN-UREĐAJ-ZA-PROČIŠĆAVANJE-I-OVLAŽIVANJE-ZRAKA. DAIKIN-UREĐAJ-ZA-PROČIŠĆAVANJE-I-OVLAŽIVANJE-ZRAKA.
Izbor uredniceprije 4 mjeseca

Daikin ima rješenje za kućno mjerenje kvalitete zraka, pročišćavanje i ovlaživanje

Čak 90 posto našeg života provodimo u zatvorenim prostorima. Dovoljan je to razlog za zapitati se kakva je kvaliteta zraka...

korejska-hrana-dom-na-kvadrat korejska-hrana-dom-na-kvadrat
Gastroprije 5 mjeseci

Tajne korejske kuhinje

U posljednje je vrijeme korejska pop kultura u modi pa zašto ne biste iskušali i korejsku kuhinju?

Izbor uredniceprije 5 mjeseci

Sretan Božić i novu 2022.godinu želi vam mala ekipa Doma na kvadrat

Sretan Božić i novu 2022.godinu želi vam mala ekipa Doma na kvadrat

Izbor uredniceprije 6 mjeseci

Zašto je bitna kvaliteta zraka u zatvorenim prostorijama?

Čak 90 posto našeg života provodimo u zatvorenim prostorijma. Dovoljan je to razlog za zapitati se kakva je kvaliteta zraka...