Povežimo se

Interijeri

Jeste li razmišljali o fotelji za masažu u vašem domu?

Idealno za opuštanje nakon stresnog radnog dana

Nakon napornog radnog dana mnogima bi dobro došla opuštajuća masaža. A zamislite da vam je ona dostupna u vlastitom domu. Uz masažne fotelje to nije nedostižno, pogotovo sada kad postoji i virtualna pomoć za njezin odabir.

Kvalitetne masažne fotelje uvijek su na cijeni, a pogotovo u stresnim vremenima. Neki ih imaju u svojim domovima, sve ih više kupuju tvrtke za svoje zaposlenike, a svoje su mjesto našle i u turizmu.

fotelje-masaža-dom-na-kvadrat

Dodatna vrijednost

‘U turizmu sve više apartmanskih objekata i kuća za odmor povećaju dodatnu vrijednost svog objekta, čak sad i veće hotelske kuće su počele uzimati, a onda uzimaju i firme, za svoje djelatnike gdje se napravi neki prostor, pa se smjesti fotelja, gdje djelatnici odu na pauzu. Na taj način, nisu samo tako na pauzi, nego se stvarno kvalitetno i dobro opuste’, kaže Dalibor Šeatović, direktor tvrtke Casada Adriatic

Prije početka masaže, svaka se masažna fotelja prilagodi vašem tijelu, odnosno skenira ga. Nakon mjerenja vaših proporcija, fotelja kreće s masažama koje su prilagođene vama.

‘Kod naših masažnih fotelja imamo dva pristupa masaži, jedan je da je full body masaža cijelog tijela, tu je dobro napraviti 30, 40 minuta dnevno, idealno za bilo koju osobu. Ima raznih programa koje ćete vi odabrati pomoću daljinskog upravljača, a imamo i ciljane masaže gdje ćete vi odabrati određenu zonu, vrat, ramena, štogod želite. Ciljane masaže dobro je napravite cirka 20 – 30 minuta, možda čak i 15ak minuta, ovisno o osjetljivosti određene zone’, pojašnjava.

fotelje-masaža-dom-na-kvadrat

Uz pomoć aplikacije vidite kako fotelja izgleda u vašem prostoru

Za masažnu fotelju ne trebate puno mjesta. Bilo da je stavljate u dnevni boravak ili radni prostor, važno je da se ona uklopi u njega. A da vam taj posao olakšaju, u Casadi su na svoju web stranicu stavili aplikaciju koja prikazuje kako će fotelja izgledati u vašem prostoru.

‘Aplikacija je sasvim jednostavna. Trebate imati samo svoj ili mobilni uređaj ili tablet, odnosno uređaj koji ima kameru. Na našem webu otvorit ćete određeni proizvod, konkretno ovu masažnu fotelju, ili neku drugu iz naše game proizvoda, odabrat ćete mjesto u svojoj prostoriji gdje želite smjestiti tu fotelju, usmjeriti kameru u fotelju, kliknut ćete jedan gumb, i tu ćete onda dobiti fotelju smještenu baš u taj prostor u koji vi želite, onda ćete moći malo to vrtiti, pogledati sa svih strana, moći ćete stvarno doživjeti fotelju u vašem prostoru’, dodaje.

fotelje-masaža-dom-na-kvadrat

Neke fotelje su dostupne u dvije do tri boje, neke čak u četiri ili pet. A kad ih ovako vidite u svojem prostoru, lakše ćete odlučiti koja se u njega bolje uklapa. A nakon estetike, treba isprobati i funkcionalnost te masažne fotelje.

Vidite kako fotelja utječe na vas

‘Upravo to je najveća prednost koju smo mi napravili za naše korisnike, da stvarno mogu fizički doći u naš prostor. Nazovete nas telefonom, napišete mail, najavite se, mi smo u Trgovačkom centru Westgate, gdje ćete doći ne samo gledati fotelje, nego ćete stvarno unutra sjesti, probati, stvarno ćete vidjeti kako fotelja utječe na vas i na vaše tijelo’, poručuje.

fotelje-masaža-dom-na-kvadrat

Nakon tog iskustva opušteni ćete moći donijeti odluku o tome koja vam se fotelja najviše sviđa i koja će se najbolje uklopiti u vaš interijer, bilo da je riječ o domu, poslovnom prostoru ili prostoru namijenjenom turizmu.

Oglas

Interijeri

Kreativne ideje za uređenje malih stanova: Trikovi za proširenje prostora

Život u malom stanu može biti izazovan kada se suočite s ograničenim prostorom. Međutim, s nekoliko pametnih trikova i kreativnih ideja, možete pretvoriti svoj mali stan u funkcionalan i estetski privlačan prostor.

U ovom članku, istražujemo neke od najboljih ideja za uređenje malih stanova koje će vam pomoći proširiti prostor i maksimalno iskoristiti svaki kutak.

Multifunkcionalni namještaj

Odaberite namještaj koji ima višestruku svrhu. Kreveti s ladicama za dodatno spremanje, sofe koje se pretvaraju u krevete ili stolovi s preklopnom funkcijom su samo neke od mogućnosti.

Ovim pametnim komadima namještaja možete uštedjeti prostor i pružiti više funkcionalnosti.

Iskoristite vertikalni prostor

Kada nemate dovoljno prostora u širini, okrenite se prema vertikalnom prostoru. Postavite police duž cijele visine zida kako biste stvorili dodatni prostor za pohranu knjiga, ukrasa i drugih predmeta.

Također možete objesiti kuke ili vješalice na zidove kako biste organizirali svoje stvari i spriječili nered.

Ogledala za iluziju prostora

Postavljanje ogledala na strateška mjesta u vašem stanu može stvoriti iluziju proširenja prostora. Ogledala reflektiraju svjetlost i stvaraju dubinu, čineći prostor otvorenijim i prozračnijim.

Odaberite velika ogledala ili postavite više manjih ogledala kako biste maksimalno iskoristili njihovu optičku iluziju.

Svijetla rasvjeta

Dobro osvjetljenje može stvoriti dojam prostranosti. Koristite prirodno svjetlo koliko je god moguće i držite zavjese i zavjese otvorenima. Ako nemate pristup prirodnom svjetlu, odaberite svijetle žarulje i postavite ih na strategijska mjesta u stanu kako biste osvijetlili sve kutke.

Pregledna organizacija

Održavanje stvari uredno organiziranima može učiniti čuda za proširivanje prostora. Iskoristite kutije, košare i ladice za spremanje stvari i držite ih van vidokruga. Ovo će stvoriti dojam čistoće i prostranosti, čak i u malom prostoru.

Odaberite svijetle boje

Boje imaju veliki utjecaj na percepciju prostora. Kada uređujete mali stan, birajte svijetle boje za zidove, podove i namještaj. Bijela, bež, svijetlo plava ili svijetlo zelena su odlični izbori jer reflektiraju svjetlost i stvaraju dojam prozračnosti.

Također, možete koristiti svijetle tonove za detalje poput jastuka, prekrivača ili ukrasnih predmeta kako biste dodali malo boje bez da opterećujete prostor.

Minimalizam

Manji prostor izgleda vizualno veći kada je uredan i minimalistički uređen. Smanjite količinu namještaja i ukrasa na minimum. Odaberite funkcionalne komade namještaja koji su estetski privlačni, ali ne opterećuju prostor.

Minimalistički stil uređenja stvara dojam prostranosti i olakšava kretanje kroz prostor.

Prostor za rad

Ako radite od kuće, važno je osigurati prostor za rad u malom stanu. Razmislite o postavljanju stola s preklopnom funkcijom koji možete sklopiti kada ga ne koristite. Također, koristite vertikalni prostor za pohranu radnih materijala i organizaciju.

Otvaranje prostora pregradama

Ako vaš mali stan ima pregrade koje stvaraju zatvorene prostore, razmotrite mogućnost uklanjanja ili smanjenja tih pregrada kako biste stvorili otvoreniji prostor. To će stvoriti dojam kontinuiranog prostora i poboljšati protok svjetlosti i zraka.

Uređivanje malog stana može biti izazovno, ali uz kreativnost i pametno planiranje, možete stvoriti funkcionalan i prostran prostor. Iskoristite ove pametne trikove za proširenje prostora, prilagodite ih svojim potrebama i stvorite svoj mali raj.

Nastavite čitati

Interijeri

Boho stil: Inspiracija i savjeti za uređenje prostora s boho šarmom

Boho stil, skraćenica od “bohemian”, je popularan dizajnerski stil koji privlači sve veću pažnju svojom jedinstvenom kombinacijom udobnosti, topline i razigranosti.

Inspiriran slobodnim duhom umjetnika, nomada i putnika, boho stil stvara atmosferu koja je opuštena, prirodna i šarmantna. U ovom članku istražit ćemo neke ključne elemente boho stila te pružiti inspiraciju i savjete za uređenje prostora s boho šarmom.

Kolorit

Boho stil obiluje bogatim i raznolikim koloritom. Slobodno se poigravajte s jarkim i toplim bojama poput narančaste, crvene, žute, smaragdno zelene i tirkizne. Također, prirodne boje poput smeđe, bež i zemljanih tonova mogu pružiti osjećaj ravnoteže i topline.

Teksture

Teksture su ključne za postizanje autentičnog boho izgleda. Koristite različite tkanine, poput šarenih jastuka, presvlaka, tepiha od prirodnih vlakana poput jute i sisala te zavjesa od laganih tkanina. Drveni namještaj i pleteni predmeti također dodaju dozu teksture.

Biljke i zelenilo

Dodavanje biljaka i zelenila u prostor donosi osjećaj svježine i povezanosti s prirodom, što je karakteristično za boho stil. Odaberite različite vrste biljaka, poput visećih kaktusa, paprati i cvjetova, i postavite ih na različite lokacije u prostoru.

Mješavina stilova

Boho stil se temelji na mješavini različitih stilova. Ne bojte se kombinirati različite uzorke, materijale i stilove namještaja. Reciklirani ili vintage komadi namještaja mogu dodati autentičnost i karakter prostoru.

Umjetnost i detalji

Dodavanje umjetnosti i zanimljivih detalja je važan dio boho stila. Postavite galeriju slika ili okvira na zid, izložite ručno izrađene predmete ili suvenire s putovanja te koristite zanimljive svjetiljke i svijeće kako biste stvorili toplu atmosferu.

Boho stil je izvanredan način da se izrazi kreativnost i osobnost u uređenju prostora. Slijedeći ove inspiracije i savjete, možete stvoriti prostor s boho šarmom.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Oglas

Izbor urednice