Povežimo se

Interijeri

Dvije ideje s kojima ćete unijeti notu luksuza u spavaću sobu

Posteljina je segment kojim možemo promijeniti stil spavaće sobe

Notu luksuza vrlo jednostavno možemo dati spavaćoj sobi. Dvije inspirativne ideje s nama je podijelila dizajnerica interijera Katarina Hrupački Nikšić.

Prvi primjer je spavaća soba koja ima odlike japandi stila. Ravne linije s izraženim drvenim elementima, njezina su osnova, a posteljina detalj koji može činiti razliku. Odlučili smo u nju unijeti luksuznu notu.

Japandi stil

Obzirom na drvene elemente, kako bi postigli dozu luksuza, odlučili smo se za jedan tamniji pristup posteljini koja je dvostrana, ona se sastoji od ornamenata i od geometrijskih dijelova, s laganim zlatnim nitima. Za te zlatne niti smo se odlučili iz razloga kako bi podigli te drvene elemente te sobi dali jedan određeni sjaj’, pojasnila je Katarina Hrupački Nikšić, dizajnerica interijera.

Katarina- Hrupački- Nikšić-dom-na-kvadrat

Crna osnova je uvijek dobar odabir, ali nije na odmet obogatiti je. Bijeli krzneni prekrivač uklapa se s bijelom pozadinom, a istovremeno je naglašen na posteljini.

Jastuke smo kombinirali čisto iz razloga da bi povezali sa zidom koji je u pozadini, i zbog povezanosti samih ornamenata, a što se tiče samog obruba, koji imamo na ukrasnim jastucima, njih smo povezali sa zlatnom tonom na posteljini‘, kaže dizajnerica.

Nakon funkcionalnog dijela vrijeme je za dekoracije. Dizajnerica ih je birala u zlatnoj boji.

S obzirom na to da smo se već u cilju postizanja luksuzne note, odnosno izgleda spavaće sobe poigrali s ovim krznenim prekrivačem i tamnom posteljinom sa zlatnim uzorcima, odlučili smo se za dodatke poput stolića, koji se nalazi s moje desne strane i same vaze koja je jedan onako dominantni komad. Ostatak sitnih galanterijskih rekvizita postavili smo kako bi podigli izgled spavaće sobe’, dodaje.

posteljina-dom-na-kvadrat

Dio dekoracija je klasičan, a dio ima prizvuk divljine, ali pozitivna stvar u cijeloj priči je da ih lako možete zamijeniti. A ono što u spavaćoj sobi treba redovito mijenjati svakako je posteljina. Za postizanje luksuznog tona u sobi, birat ćete saten.

Orijentalni stil uređenja

Orijentalni tip uređenja danas ulazi sve više u naše domove pa tako i u spavaće sobe. Što se tiče ovog prikaza, koje imamo prilike ovdje vidjeti, tu smo iskoristili zlatnu boju kako bi je povezali sa žutom‘, kaže Kristina.

Bogatstvo različitih uzoraka u ovom slučaju je to koje djeluje luksuzno, a dodatkom zelenila cijeli se dojam dodatno naglašava.

Danas, trend interijera dopušta taj takozvani biofilni interijer. Njega smo počeli unositi u svaki kutak našeg doma pa tako i u spavaće sobe. Prednost dajemo živim biljkama, ali u nedostatku prostora, vremena i ostalog, onda se možemo odlučiti i za umjetne biljke. Također, donijeli smo i dva tabureića, koje vjerujem da upotpunjuju dojam raskoši’, tvrdi dizajnerica.

posteljina-dom-na-kvadrat

Elegantan luksuz ili luksuz bogat bojama i uzorcima. Kažu da se o ukusima ne raspravlja. A ako se zaželite oba, možete ih jednostavno kombinirati s dekoracijama svaki put kad mijenjate posteljinu u spavaćoj sobi.

Interijeri

Osnovne značajke skandinavskog stila uređenja

Skandinavski stil je inspiriran načinom života, tradicijom, kulturom i dizajnom skandinavskih zemalja. Kako urediti stan u ovom stilu i kojih se pravila pritom trebamo pridržavati objasnila nam je arhitektica Sunčica Mastelić Ivić.

Stil jednostavnosti

S arhitekticom Sunčicom krenuli smo u skandinavsku ekspediciju. Iako je većini na spomen skandinavskog stila vjerojatno jasno o čemu se tu zapravo radi, dakle o jednostavnim rješenjima, odlučili smo na primjeru preuređenja jednog prostora potvrditi i utvrditi znanje.

Ako volite prozračne tonove i da svjetlo ulazi u prostor, te ako volite jednostavnost umjesto sitnica koje vam opterećuju interijer, onda je za vas skandinavski stil. Međutim, ako volite glamurozne interijere i ako želite svojim interijerom ostaviti nekoga bez daha, onda skandinavski stil nije za vas.

Karakteristike skandinavskog stila

Skandinavski stil voli svijetle tonove. Nadalje, skandinavski stil ne trpi namještaj velikih dimenzija i formata. Taj namještaj, u smislu dekora i tekstura, voli jake teksture koje su ugodne pod rukom, kao da ste se zavukli u toplu dekicu, a pored vas je ugodan jastuk.

Nadalje, ovaj stil voli biljke u prostoru. U dugim zimskim noćima pružit će vam toplinu jer skandinavski stil preferira keramičke detalje ručne izrade, voli rasvjetu sa širmovima koji propuštaju svjetlo. Nema velikih kontrasta, a ako pričamo o detaljima trebate biti oprezni, a pažnju dajte biljkama.

Skandinavski stil odraz je skandinavskog načina života

Osnovne značajke skandinavskog stila proizlaze iz skandinavskog načina života na koji naravno utječu i hladnija klima, kraći dani te polarne noći.

Moramo znati kako te zemlje nemaju veliku količinu sunčanog svjetla i topline, pa su Skandinavci uvijek u svojim interijerima pokušavali dovući što više vanjskog svjetla sunčeve topline u svoje prostore. Također, svojim načinom života htjeli su razviti određeni dizajn i uređenje interijera s kojim će potaknuti jednostavnost načina života.

Globalni trend

Počeci svjetske prihvaćenosti skandinavskog stila kreću još u razdoblju iza Drugog svjetskog rata kada je sa pojavom masovnije proizvodnje te potrebom da se što više kvalitetnog, ali jednostavnog namještaja proizvede tako da je svima dostupan, a bogata ponuda dostupna je i u Lesnini XXXL.

Treba napomenuti da su Skandinavci također bili posvećeni dizajnu, a tome svjedoče radovi njihovih važnih dizajnera arhitekata, kao što je primjerice Alvar Aalto ili Arne Jacobsen. Njihovi komadi namještaja poput sofa ,naslonjača, stolaca, i danas se koriste te predstavljaju vrijedne bezvremenske klasike koji vrijede ne samo u skandinavskom stilu, već i u drugim stilovima uređenja.

Biljke kao glavna dekoracija

S obzirom na to da ovaj stil zapravo nije navikao na dekoriranje prostora, Skandinavci biraju biljke koje imaju veliku ulogu u obogaćivanju i dekoriranju prostora.

Skandinavski stil predstavlja promišljeni dizajn, vrlo je funkcionalan i predodređen da traje.

Nastavite čitati

Interijeri

Savršenstvo svjetla s omiljenim pogledom ili uspomenom

Sljedeća pametna rješenja dolaze nam iz Njemačke. S inovativnim Led rasvjetnim panelima vaš dom može zasjati u potpuno novom svjetlu. Kada se radi o atmosferskoj rasvjeti, za vašu kreativnost uistinu više nema ograničenja.

Dodatno naglasite mjesta i predmete koje volite

Završio je radni dan, ulazimo u svoj savršeni dom, u naš svijet. Svijet ispunjen našim uspomenama, predmetima, fotografijama. Usmjeravamo pogled na mjesta koja nas vesele i opuštaju. Njih sada možemo još dodatno naglasiti s rješenjima koja dolaze u obliku led rasvjete, a Kuzman Invision nudi bogatu ponudu.

Led svjetla mogu se primijeniti u dnevnim  boravcima, kao stropna rasvjeta, tada je to tzv. “sky panel” koji služi kao ambijentalno svjetlo, ali i glavno svjetlo u dnevnom boravku te se može mijenjati i u zvjezdano nebo.

Sami kreirajte ugođaj kakav želite

Ovisno o dobu dana i našem raspoloženju, sami stvaramo ugođaj, od jutarnjeg izlaska sunca, do noćnog zvjezdanog neba. I barem na tren, putujemo u drugi svijet. Čak i za vrijeme tuširanja.

U interijeru led svjetla mogu se primijeniti i kao stjenka tuša u kupaonici, ali i kao izolacijski panel na podu, između npr. kamina i poda.

Mogu predstavljati krošnju, mogu biti pogled s našeg omiljenog mjesta, ili pak prizor iz daleke zemlje gdje smo bili na putovanju iz snova. Mjesto s našeg najdražeg godišnjeg odmora ili mjesto gdje se tek spremamo otići.

Svako ponaosob može izabrati ili “uhvatiti” neki dio svog života ili neki pejzaž svojim mobitelom. Tada se ta slika može projicirati na staklo koje se obradi i dobijete takvu projekciju koja izgleda kao da ste tamo.

Brojne opcije i mogućnosti

Od zidnih led elemenata s vašom individualnom fotografijom, led rasvjete za kuhinjske zidne obloge s fotografijom ili uzorkom, podnih ploča do stropne rasvjete s oplatom od pravog kamena.

Fasadni panel također nam daje mogućnost mijenjanja boja.

Ogledalo koje je sastavni dio svake kupaonice, može se integrirati svjetlo koje može biti od hladno bijelog do toplog žutog svjetla. 

Osim interijera, možemo osvijetliti i eksterijer

Led elementi podržavaju moderni stakleni karakter arhitekture. Kad padne mrak, svjetlosni efekti pružaju impresivne naglaske, osvjetljuju fasade i prikazuju ih  potpuno u novom svjetlu.

Svaki panel ima garanciju 5 godina. Svi su otporni na temperature, vodu, sve vremenske utjecaje. Također, ovi paneli su potpuno drugačiji od drugih.

Inovativna led svjetla

Proizvodi Kuzman Invisiona inovativni su po tome što u odnosu na sve druge led rasvjete i panele u cijeloj svojoj difuziji svjetlosti svijetle isto. Prijenos svjetlosti sa jednog kraja panela na drugi je ravnomjeran. Tako on svijetli u punoj svojoj širini i dužini istim intenzitetom.

Zato neka bude svjetlo! Neka bude život. Baš onakav kakav vi želite. Onako kako vi želite da zasja i da svijetli.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Oglas

Izbor urednice