Povežimo se

Interijeri

Dvije ideje s kojima ćete unijeti notu luksuza u spavaću sobu

Posteljina je segment kojim možemo promijeniti stil spavaće sobe

Notu luksuza vrlo jednostavno možemo dati spavaćoj sobi. Dvije inspirativne ideje s nama je podijelila dizajnerica interijera Katarina Hrupački Nikšić.

Prvi primjer je spavaća soba koja ima odlike japandi stila. Ravne linije s izraženim drvenim elementima, njezina su osnova, a posteljina detalj koji može činiti razliku. Odlučili smo u nju unijeti luksuznu notu.

Japandi stil

Obzirom na drvene elemente, kako bi postigli dozu luksuza, odlučili smo se za jedan tamniji pristup posteljini koja je dvostrana, ona se sastoji od ornamenata i od geometrijskih dijelova, s laganim zlatnim nitima. Za te zlatne niti smo se odlučili iz razloga kako bi podigli te drvene elemente te sobi dali jedan određeni sjaj’, pojasnila je Katarina Hrupački Nikšić, dizajnerica interijera.

Katarina- Hrupački- Nikšić-dom-na-kvadrat

Crna osnova je uvijek dobar odabir, ali nije na odmet obogatiti je. Bijeli krzneni prekrivač uklapa se s bijelom pozadinom, a istovremeno je naglašen na posteljini.

Jastuke smo kombinirali čisto iz razloga da bi povezali sa zidom koji je u pozadini, i zbog povezanosti samih ornamenata, a što se tiče samog obruba, koji imamo na ukrasnim jastucima, njih smo povezali sa zlatnom tonom na posteljini‘, kaže dizajnerica.

Nakon funkcionalnog dijela vrijeme je za dekoracije. Dizajnerica ih je birala u zlatnoj boji.

S obzirom na to da smo se već u cilju postizanja luksuzne note, odnosno izgleda spavaće sobe poigrali s ovim krznenim prekrivačem i tamnom posteljinom sa zlatnim uzorcima, odlučili smo se za dodatke poput stolića, koji se nalazi s moje desne strane i same vaze koja je jedan onako dominantni komad. Ostatak sitnih galanterijskih rekvizita postavili smo kako bi podigli izgled spavaće sobe’, dodaje.

posteljina-dom-na-kvadrat

Dio dekoracija je klasičan, a dio ima prizvuk divljine, ali pozitivna stvar u cijeloj priči je da ih lako možete zamijeniti. A ono što u spavaćoj sobi treba redovito mijenjati svakako je posteljina. Za postizanje luksuznog tona u sobi, birat ćete saten.

Orijentalni stil uređenja

Orijentalni tip uređenja danas ulazi sve više u naše domove pa tako i u spavaće sobe. Što se tiče ovog prikaza, koje imamo prilike ovdje vidjeti, tu smo iskoristili zlatnu boju kako bi je povezali sa žutom‘, kaže Kristina.

Bogatstvo različitih uzoraka u ovom slučaju je to koje djeluje luksuzno, a dodatkom zelenila cijeli se dojam dodatno naglašava.

Danas, trend interijera dopušta taj takozvani biofilni interijer. Njega smo počeli unositi u svaki kutak našeg doma pa tako i u spavaće sobe. Prednost dajemo živim biljkama, ali u nedostatku prostora, vremena i ostalog, onda se možemo odlučiti i za umjetne biljke. Također, donijeli smo i dva tabureića, koje vjerujem da upotpunjuju dojam raskoši’, tvrdi dizajnerica.

posteljina-dom-na-kvadrat

Elegantan luksuz ili luksuz bogat bojama i uzorcima. Kažu da se o ukusima ne raspravlja. A ako se zaželite oba, možete ih jednostavno kombinirati s dekoracijama svaki put kad mijenjate posteljinu u spavaćoj sobi.

Oglas

Interijeri

Kreativne ideje za uređenje malih stanova: Trikovi za proširenje prostora

Život u malom stanu može biti izazovan kada se suočite s ograničenim prostorom. Međutim, s nekoliko pametnih trikova i kreativnih ideja, možete pretvoriti svoj mali stan u funkcionalan i estetski privlačan prostor.

U ovom članku, istražujemo neke od najboljih ideja za uređenje malih stanova koje će vam pomoći proširiti prostor i maksimalno iskoristiti svaki kutak.

Multifunkcionalni namještaj

Odaberite namještaj koji ima višestruku svrhu. Kreveti s ladicama za dodatno spremanje, sofe koje se pretvaraju u krevete ili stolovi s preklopnom funkcijom su samo neke od mogućnosti.

Ovim pametnim komadima namještaja možete uštedjeti prostor i pružiti više funkcionalnosti.

Iskoristite vertikalni prostor

Kada nemate dovoljno prostora u širini, okrenite se prema vertikalnom prostoru. Postavite police duž cijele visine zida kako biste stvorili dodatni prostor za pohranu knjiga, ukrasa i drugih predmeta.

Također možete objesiti kuke ili vješalice na zidove kako biste organizirali svoje stvari i spriječili nered.

Ogledala za iluziju prostora

Postavljanje ogledala na strateška mjesta u vašem stanu može stvoriti iluziju proširenja prostora. Ogledala reflektiraju svjetlost i stvaraju dubinu, čineći prostor otvorenijim i prozračnijim.

Odaberite velika ogledala ili postavite više manjih ogledala kako biste maksimalno iskoristili njihovu optičku iluziju.

Svijetla rasvjeta

Dobro osvjetljenje može stvoriti dojam prostranosti. Koristite prirodno svjetlo koliko je god moguće i držite zavjese i zavjese otvorenima. Ako nemate pristup prirodnom svjetlu, odaberite svijetle žarulje i postavite ih na strategijska mjesta u stanu kako biste osvijetlili sve kutke.

Pregledna organizacija

Održavanje stvari uredno organiziranima može učiniti čuda za proširivanje prostora. Iskoristite kutije, košare i ladice za spremanje stvari i držite ih van vidokruga. Ovo će stvoriti dojam čistoće i prostranosti, čak i u malom prostoru.

Odaberite svijetle boje

Boje imaju veliki utjecaj na percepciju prostora. Kada uređujete mali stan, birajte svijetle boje za zidove, podove i namještaj. Bijela, bež, svijetlo plava ili svijetlo zelena su odlični izbori jer reflektiraju svjetlost i stvaraju dojam prozračnosti.

Također, možete koristiti svijetle tonove za detalje poput jastuka, prekrivača ili ukrasnih predmeta kako biste dodali malo boje bez da opterećujete prostor.

Minimalizam

Manji prostor izgleda vizualno veći kada je uredan i minimalistički uređen. Smanjite količinu namještaja i ukrasa na minimum. Odaberite funkcionalne komade namještaja koji su estetski privlačni, ali ne opterećuju prostor.

Minimalistički stil uređenja stvara dojam prostranosti i olakšava kretanje kroz prostor.

Prostor za rad

Ako radite od kuće, važno je osigurati prostor za rad u malom stanu. Razmislite o postavljanju stola s preklopnom funkcijom koji možete sklopiti kada ga ne koristite. Također, koristite vertikalni prostor za pohranu radnih materijala i organizaciju.

Otvaranje prostora pregradama

Ako vaš mali stan ima pregrade koje stvaraju zatvorene prostore, razmotrite mogućnost uklanjanja ili smanjenja tih pregrada kako biste stvorili otvoreniji prostor. To će stvoriti dojam kontinuiranog prostora i poboljšati protok svjetlosti i zraka.

Uređivanje malog stana može biti izazovno, ali uz kreativnost i pametno planiranje, možete stvoriti funkcionalan i prostran prostor. Iskoristite ove pametne trikove za proširenje prostora, prilagodite ih svojim potrebama i stvorite svoj mali raj.

Nastavite čitati

Interijeri

Boho stil: Inspiracija i savjeti za uređenje prostora s boho šarmom

Boho stil, skraćenica od “bohemian”, je popularan dizajnerski stil koji privlači sve veću pažnju svojom jedinstvenom kombinacijom udobnosti, topline i razigranosti.

Inspiriran slobodnim duhom umjetnika, nomada i putnika, boho stil stvara atmosferu koja je opuštena, prirodna i šarmantna. U ovom članku istražit ćemo neke ključne elemente boho stila te pružiti inspiraciju i savjete za uređenje prostora s boho šarmom.

Kolorit

Boho stil obiluje bogatim i raznolikim koloritom. Slobodno se poigravajte s jarkim i toplim bojama poput narančaste, crvene, žute, smaragdno zelene i tirkizne. Također, prirodne boje poput smeđe, bež i zemljanih tonova mogu pružiti osjećaj ravnoteže i topline.

Teksture

Teksture su ključne za postizanje autentičnog boho izgleda. Koristite različite tkanine, poput šarenih jastuka, presvlaka, tepiha od prirodnih vlakana poput jute i sisala te zavjesa od laganih tkanina. Drveni namještaj i pleteni predmeti također dodaju dozu teksture.

Biljke i zelenilo

Dodavanje biljaka i zelenila u prostor donosi osjećaj svježine i povezanosti s prirodom, što je karakteristično za boho stil. Odaberite različite vrste biljaka, poput visećih kaktusa, paprati i cvjetova, i postavite ih na različite lokacije u prostoru.

Mješavina stilova

Boho stil se temelji na mješavini različitih stilova. Ne bojte se kombinirati različite uzorke, materijale i stilove namještaja. Reciklirani ili vintage komadi namještaja mogu dodati autentičnost i karakter prostoru.

Umjetnost i detalji

Dodavanje umjetnosti i zanimljivih detalja je važan dio boho stila. Postavite galeriju slika ili okvira na zid, izložite ručno izrađene predmete ili suvenire s putovanja te koristite zanimljive svjetiljke i svijeće kako biste stvorili toplu atmosferu.

Boho stil je izvanredan način da se izrazi kreativnost i osobnost u uređenju prostora. Slijedeći ove inspiracije i savjete, možete stvoriti prostor s boho šarmom.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Oglas

Izbor urednice