Povežimo se

Interijeri

Dizajn modernih sudopera i slavina

Svojim dizajnom, sudoper će kuhinji dati poseban i drugačiji izgled, a čak može odrediti i cjelokupan stil njenog uređenja.

Uređenje i opremanje kuhinje predstavlja velik izazov, kako u funkcionalnom tako i u vizualnom smislu. Uspjeh je uvjetovan svakim detaljem, pa tako i odabirom slavina i sudopera.

Sudoperi su donedavno bili dostupni tek u jednom materijalu i boji, no novi nam trendovi pružaju veliku mogućnost izbora, od posebnih oblika pa do suvremenih i različitih materijala koji omogućavaju usklađivanje s ostalim elementima u prostoru: kuhinjskih uređajima, ormarima i radnom plohom.

Moderni sudoperi Dom2

Moderni modeli i materijali

Uz plemeniti čelik, koji je najpopularniji materijal za sudopere i slavine, tu je i mljeveni kamen koji je moguće uskladiti s elementima u kuhinji, zahvaljujući širokom spektru boja. Za one koji žele postići još veću estetiku u prostoru, tu su i keramički sudoperi, privlačni zbog lakoće održavanja. Jedini im je nedostatak osjetljivost na udarce, uslijed kojih može doći do puknuća.

moderni sudoperi Dom2

Sofisticirani izgled suvremenih sudopera i slavina izražen je kroz geometrijske, gotovo skulpturalne oblike, a izrađuju se u više različitih veličina.

Pravokutni i okrugli spadaju u klasične, a mogu imati jedno ili dva korita, ovisno o potrebi. Umjesto dva korita, moguće je ugraditi jedno uz još jedno pomoćno, koje će poslužiti za odlaganje otpadaka povrća i ostaloga što predstavlja višak u kuhinji.

Funkcionalni dodaci

Sudoperi sve češće imaju i ugrađenu dasku za rezanje te ocjeđivače ili dozatore sredstva za pranje posuđa, ovisno o potrebama i željama korisnika.

Moderni sudoperi Dom2

Poput sudopera, koji ovisno o izboru oblika i materijala zadržavaju klasičan štih i praktičnost ili djeluju potpuno inovativno, uočljivi su i trendovski odmaci u dizajnu kuhinjskih slavina. Na tržištu se mogu pronaći jednoručne ili dvoručne slavine, sa fleksibilnim vratom i tušem na izvlačenje, koje se montiraju na zid ili na radnu ploču. Slavine su najčešće izrađene od inoxa koji se najlakše održava, no bojom i vanjskom oblogom moguće ih je uskladiti s cijelom kuhinjom.

U kuhinji su praktične slavine izdignute iznad razine radne plohe i sudopera, čime se oslobađa više prostora u sudoperu u kojemu je moguće oprati i veći lonac. Slavine s ugrađenom LED rasvjetom u boji namijenjene su svima koji su skloni vizualnom doživljaju kao i djeci, koja će na tak način odmah vidjeti da li teče topla ili hladna voda.

Moderni sudoperi Dom2

Slavine modernog oblika i dizajna u kuhinji ostavljaju dojam elegancije, pa čak djeluju poput pravih umjetničkih instalacija. Stoga bi i drugi aparati i kuhinjski uređaji trebali slijediti liniju cijele kuhinje.

Oglas
Kliknite kako biste komentirali

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar

Interijeri

Revolucionarna dizalica topline – Daikin Altherma4

Prošloga tjedna u Frankfurtu je održan međunarodni sajam grijanja, klimatizacije, hlađenja i kupaonske opreme ISH. Uz brojne novitete predstavljena je i nova dizalica topline za stambene prostore, koja kombinira hlađenje i grijanje prostora korištenjem tople vode u jedinstvenom sustavu uštede energije.

Inovacija na tržištu

Daikin Altherma dizalica topline promijenila je standard na tržištu toplinskih pumpi. Nova serija Altherma 4 predstavlja dodatni pomak na tržištu zrak – voda dizalica topline.

Daikin Altherma 4 postići će novu razinu tehnologije dizalica topline. Četiri su značajna poboljšanja: prvo je da je puno pažnje usmjereno na očuvanje okoliša te su donesena rješenja sa smanjenim utjecajem na okoliš, nadalje, donosi maksimalnu energetsku učinkovitost, ima dug životni vijek. Moderne jedinice vrlo su tihe kako ne bi smetale korisnicima i njihovim susjedima.

Donosi dodatne energetske uštede

Altherma 4 dizalica topline sadrži posebno razvijene komponente koje poboljšavaju učinkovitost i fleksibilnost u primjeni, a istodobno štite sve faze ciklusa uporabe proizvoda. Govorimo o pametnom rješenju koje će donijeti dodatne energetske uštede.

“Na primjer, kada povežete fotonaponske panele s našom tehnologijom za grijanje, koristeći solarno proizvedenu električnu energiju, možete ju vratiti u spremnik tople vode za kućanstvo i zagrijati vodu, radije nego ju vratiti u elektro mrežu. To je tehnologija koja omogućava pametne kuće kao i mogućnost povezivanja sa smart home sustavom. Pametna tehnologija optimizira upotrebu električne energije koliko god je to moguće.”

Prilagođava se životnom stilu svakog pojedinca

Sustav projektiran za ugodniju svakodnevnicu omogućava korisnicima programiranje početka rada prema vlastitom životnom stilu. Moguće je automatsko određivanje temperature vode prema vanjskoj temperaturi, a ako se vanjska temperatura promijeni jedinica će sama kompenzirati i spriječiti nagle promjene temperature u slavinama. Opcija Multi+ korisnicima omogućava postavljanje prioriteta za klimatizaciju, a jednostavno se povezuje sa svim uređajima u sustavu, bez obzira o kojem se proizvođaču radi.

To su također očekivanja kupaca, jer ako kupujete toplinsku pumpu, mora biti pametna. Mora imati mogućnost povezivanja sa svim pametnim uređajima kod kuće. Sa Daikinovom Altherma 4 omogućavamo jednostavno povezivanje s uređajima treće strane.

Kontrolna ploča spremnika s intuitivnim zaslonom omogućuje vlasnicima jednostavnu optimizaciju i upravljanje s bilo kojeg mjesta van kuće. Patentirana „Feel good“ tehnologija, dodatna je prednost ovog sustava.

Mislili su na sve

U Daikinovu toplinsku pumpu Altherma 4 ugrađena je „Feel good“ tehnologija, što zapravo znači da se želi pružiti osjećaj bezbrižnosti svima, bilo da se radi o njivovim partnerima, instalaterima ili krajnjim korisnicima. Instalaterima žele pružiti maksimalnu podršku i ponuditi im vrhunske treninge, online platforme koje mogu lako koristiti kao i najkvalitetnije proizvode, te im time olakšati posao. Korisnicima žele osigurati bezbrižnost uz vrhunski educirane stručnjake od strane Daikina i ponuditi im rješenja koja pružaju maksimalan komfor u svakom domu.

Ova dizalica topline koristi prednosti novih tehnologija odgovarajući potrebama korisnika, a uzimajući u obzir sigurnost, ekonomičnost i energetsku učinkovitost kao važne parametre za bolju životnu svakodnevnicu.

Daikin Altherma 4 bazirana je na Althema tehnologiji, koja je vrlo uspješna u zadnjih 15 godina i najprodavaniji je hidraulični sustav grijanja. Prodano je više od 1.2 milijuna sustava grijanja od 2006. godine.

Nastavite čitati

Interijeri

Uskrsno slavlje uz predivan stol

Uskrsni doručak vrijeme je za obiteljsko okupljanje i radost. Uskrsne dekoracije podići će atmosferu i blagdanski ugođaj, a prigodno postavljen stol, doručak će učiniti posebnim za vašu obitelj.

Duga tradicija

Za Villeroy and Boch ovo je posebna godina, slave 275. rođendan. Od osnutka, uljepšali su milijune domova, a svaki Uskrs obogatili prekrasnim detaljima. Uživati u trenutcima života uz šalicu kave i osjetiti radost Uskrsa cilj je kojeg Villeroy and Boch uspješno ostvaruje.

Rođendan su proslavili posebnom kolekcijom koja razigrano povezuje dva desetljeća i interpretira povijesne dekoracije  s modernim grafičkim elementima. Jednostavnost možete upotpuniti pisanicama rađenim decoupage tehnikom.

Vesele uskršnje pisanice uz pomoć salveta

“Ono što je definitivno potrebno za ovakve čarobne Villeroy and Boch pisanice su prvenstveno salvete. Birat ćemo salvete iz ovog brenda. Villeroy and Boch dao je posebnu pažnju ovakvim veselim uskršnjim pisanicama koje predstavljaju proljeće i Uskrs”, govori Mirela Sušić.

Željene motive ćemo izrezati i odvojiti slojeve salvete. Jaje ćemo premazati bjelanjkom, staviti salvetu te opet bjelanjkom učvrstiti.

Nezaobilazno cvijeće

Raskoš uskršnjeg stola započinje cvijećem. Tulipani u nježnim pastelnim bojama dekorirani u posebnu vazu s uskrsnim motivima, rapsodija je proljeća na stolu.

“Naša uskrsna pisanica na taj će način izgledati čarobno, za mene će ta uskrsna pisanica predstavljati središnji dio stola, znači središnju bazu na koju ću se onda kasnije nadograđivati”, objašnjava Mirela.

Priroda kao vječna inspiracija

Inspiraciju za postav uskršnjeg stola potražite u prirodi. Bujnost njezinih mirisa i spektar boja savršeno će se uklopiti uz moderno i stilizirano posuđe.  

Na stolu se nalazi bazno plitki tanjuri, a Mirela je ovdje razmišljala i o djeci koja bi ujutro možda željela pojesti šarene pahuljice, pa je stavila i predivne cvjetne zdjelice.

Buđenje prirode iz zimskog sna u nama pobuđuje nalet neke nove energije, a ljepotu proljetnog sunca dodatno istaknite toplinom postavljenog stola.

Želimo da se obitelj okupi za uskršnjim stolom, da uživamo jer je ljubav iznad svega, i naravno uz mnoštvo cvijeća, lijepih proljetnih mirisa, to je nešto što Villeroy and Boch posuđe poručuje.

Uskrs preferira tople i vesele boje

“Postav stol za mene je definitivno bilo proljeće, pasteli, a Villeroy nam nudi široku paletu cvjetnih uzoraka, a osobno nikad ne bih Uskrs predstavila u nekim tamnim, zagasitim tonovima, zato što napokon dolazi to predivno vrijeme proljeća, Uskrsa, kada si želimo dati mašti na volju pa ćemo onda koristiti sve te pastelne tonove”, zaključuje.

Sjaj boja i svježina proljetnog zraka ispunjenog mirisima inspiracija su za nove kolekcije posuđa koje se savršeno uklapa u uskršnji stol.

Uvijek nas iznenade

Villeroy and Boch za svaki Uskrs izbacuje novu kolekciju posuđa. Ove godine su stavili naglasak na predivne te oslikane zečeve, na narcise, zumbule.

Zečići Ana i Max glavne su zvijezde ovogodišnje ograničene kolekcije. Izrađeni od finog porculana, idealni su poklon za vaše najmilije.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Oglas

Izbor urednice