Povežimo se

Interijeri

Osvježite dom dekorativnim staklom

Lakoća oblikovanja i prilagodljivost prostoru neke su od odlika stakla, a njegova se ljepota iskazuje maštovitim oblicima i bojama. U nastavku teksta upoznajte tehniku umjetničkog oblikovanja stakla.

Iako se najviše upotrebljava pri izradi prozora i vrata, staklo se koristi i za izradu elemenata namještaja te za uređenje interijera raznim funkcionalnim i dekorativnim detaljima.

Estetika je vrijednost koja je sve više zastupljena kod svih proizvoda od stakla. Tako i obična sobna vrata mogu postati prava vizualna poslastica obogaćena raznim teksturama i bojama, čime će dobiti na estetskoj vrijednosti.

Dekorativno staklo Dom2

Šta želimo postići

Ovisno o efektu koji u prostoru želimo postići, ovisi i tehnologija obrade ovog materijala. Osim mehanički ili kemijski obrađenih površina stakla, suvremene metode obrade omogućavaju i implementaciju različitih materijala. Tako je između dva sloja sigurnosnog stakla moguće umetnuti razne originalne i interesantne elemente poput pera ili lista.

 Reljefna stakla nastaju djelomičnim rastapanjem stakla na kalupu, dok se mutna stakla izrađuju mehaničkom obradom ili kemijskim tretiranjem izdvojenih površina. Zanimljivi rezultati postižu se i implementiranjem dekorativnog stakla različitih boja u standardno industrijsko staklo.

Dekorativno staklo Dom2

Ojačano dekorativno staklo može se primijeniti na bilo kojoj površini, od stropa do poda, bez bojazni da će puknuti. Tako pruža dobru alternativu keramičkim pločicama kojima se inače najčešće oblažu podne i zidne obloge u interijeru.

Novitet su i fotografije u staklu, tako da svatko može izabrati motiv, pa čak i osobnu fotografiju uz koju će se opustiti i uživati u pogledu na krajolik na koji nam misli bježe.

Staklo reljefne strukture posebno će doći do izražaja u kuhinji, a vrlo je praktičan izbor i zbog lakog održavanja. Dekorativno oplemenjene ostakljene plohe mogu se primjenjivati i za pregradnju prostora i oblaganje zidova u dnevnom boravku ili spavaćoj sobi.

Uz istaknutu reljefnu strukturu, dinamika se postiže i kombinacijom nijansi, pa čak i više različitih boja, koje se na staklo nanose fotografijom, kistom ili tehnikom fuzije.

Dekorativno staklo Dom2

Laminirano staklo čine dva ili više međusobno spojena staklena sloja, od kojih srednje može biti i razbijeno. Ovakvo ojačano staklo, uz dodatak boje na mjestu loma, postat će efektna ploha stola ili pregradna stijena. Tehnikom fuzije stapaju se komadi stakla različite boje ili strukture, a primjenom pozadinskog svjetla, art-staklo u interijeru stvara posebne efekte.

Umjetnički oblikovanim i dekoriranim staklom mogu se izraditi i vrlo efektni uporabni predmeti poput unikatnih umivaonika, ogledala, plafonjera, lustera i sobnih svjetiljki. Staklo je vrlo atraktivan i svestran materijal čijom ćemo primjenom s lakoćom obogatiti svoj životni ili radni prostor.

Oglas
Kliknite kako biste komentirali

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar

Interijeri

Izbor savršenog difuzora prema vašem načinu života: vodič za kupce

Difuzori su postali neizostavan dio mnogih domova, pružajući mirisno iskustvo i potičući opuštanje, a često su zahvaljujući svom dizajnu i dekorativan dodatak vašem prostoru. No, kako odabrati onaj koji najbolje odgovara vašem životnom stilu?

Važnost odabira pravog difuzora

Pravilan odabir difuzora prilagođen vašem životnom stilu može znatno poboljšati vaše iskustvo opuštanja kod kuće. Razmislite o potrebama vašeg prostora i preferencijama kako biste pronašli difuzor koji će najbolje zadovoljiti vaše zahtjeve. Neki od ključnih faktora su svakako veličina prostorije u kojoj ćete ga koristiti, razine buke i potreba za održavanjem. Razmislite o njima kako biste mogli izabrati onaj najbolji koji će odgovarati svim vašim potrebama.

Difuzor, s obzirom na svoju ulogu u širenju mirisnih nota, igra ključnu ulogu u stvaranju ugodnog okruženja. Ako imate manji prostor, poput ureda ili spavaće sobe, kompaktni difuzor s prigušenim zvukom može stvoriti intimnu atmosferu. S druge strane, za prostrane dnevne sobe preferirajte difuzore s većim kapacitetom i prilagodljivim postavkama. Veličina prostorije je ključan faktor koji utječe na učinkovitost difuzora. Difuzori s kapacitetom od 100 do 200 ml obično su prikladni za male do srednje prostorije, dok će veći difuzori s kapacitetom iznad 200 ml bolje odgovarati prostranim prostorijama poput dnevnih soba ili ureda otvorenog tipa.

Za one koji cijene mir i tišinu, važno je odabrati difuzor s niskom razinom buke. Difuzori s tehnologijom tišeg rada pružaju opuštajuće iskustvo bez ometanja vaše svakodnevne rutine. Pri kupnji, obratite pažnju na deklaracije proizvođača o razini buke kako biste osigurali optimalnu udobnost.

Kako održavati difuzor da vam traje čim duže?

Da biste produžili vijek trajanja vašeg difuzora i osigurali njegovu dugotrajnu učinkovitost, važno je redovito održavanje. Periodično čišćenje difuzora ključno je za održavanje čistog i zdravog raspršivanja mirisa. Slijedite upute proizvođača za čišćenje difuzora. Korištenje destilirane vode umjesto obične može spriječiti nakupljanje mineralnih naslaga unutar difuzora. Ako vaš difuzor koristi filtere ili uloške, pratite preporuke proizvođača o redovitoj zamjeni. Ovaj korak osigurava da difuzor uvijek radi s optimalnom učinkovitošću.

Izbjegavajte upotrebu jakih eteričnih ulja jer neka mogu uzrokovati nakupljanje ostataka ili oštetiti unutarnje dijelove difuzora pa je važno svakako pratiti preporuke proizvođača. Također, ako ne koristite difuzor duže vrijeme, preporučljivo ga je spremiti na suho mjesto. Čuvanje difuzora u suhom okruženju pomaže u očuvanju unutarnjih dijelova i sprječava eventualnu koroziju.

Nastavite čitati

Interijeri

Učinkovito čišćenje: perilice posuđa koje štede prostor u malim kuhinjama

Perilica posuđa u potpunosti može promijeniti vaš stil života oslobađajući prostor i vrijeme tako da više možete uživati u kuhanju. A samo zato što imate malu kuhinju, to ne znači da ne možete iskoristiti prednosti koje nudi kvalitetna perilica posuđa.

U vremenu urbanog života i minimalističkog dizajna male kuhinje postaju sve češći odabir mnogih pojedinaca. No, morate biti svjesni toga da izazov zbog ograničenog prostora ni u kojem slučaju ne znači žrtvovanje modernih pogodnosti ovih kućanskih aparata. U nastavku koji slijedi objašnjavamo o čemu sve trebate voditi računa prilikom odabira perilice posuđa te naglašavamo popularnost kompaktnih modela idealnih za pojedince s ograničenim kuhinjskim prostorom. Bogata i raznovrsna ponuda perilica posuđa na Mall.hr otvara vam ruke širom otvorene prilikom odabira.

Veličina je bitna

Kompaktne perilice posuđa široke cca 55 cm ubrajaju se u manje modele te su idealne za stanove ili kuće u kojima je najvažnije optimalno iskorištavanje svakog slobodnog prostora. No bez obzira na njihovu manju dimenziju, ove perilice posuđa jednako su učinkovite kao i glomazni modeli.

Učinkovitost i funkcionalnost

Kao što smo ranije spomenuli, neka vas veličina ne zavara; naime, kompaktne perilice posuđa nude višestruke cikluse pranja i podešavanje raznih postavki, osiguravajući optimalno pranje vašeg posuđa. Od osjetljivog staklenog posuđa do jako zaprljanih lonaca i tava, ovi kućanski pomagači učinkovito podnose različita „opterećenja”.

Ušteda energije i vode

Kompaktne perilice posuđa ne samo da štede prostor nego su i energetski učinkovite. Njihov manji kapacitet podrazumijeva manju potrošnju vode i energije po ciklusu pranja u usporedbi s većim modelima. Ovo ne samo da koristi okolišu, već također pridonosi uštedi na računima za komunalne usluge.

Fleksibilna instalacija

Još jedna od ključnih prednosti kompaktnih perilica posuđa odnosi se na njihovu fleksibilnost u pogledu montiranja. Osim što ih je jednostavno ukomponirati u postojeće ormariće, možete ih koristiti i kao samostalne jedinice. Ova prilagodljivost čini ih odličnim odabirom bez obzira na kuhinjski raspored te vlasnicima omogućuje prilagođavanje prostora bez ikakvih kompromisa.

Tihi rad

Moderne kompaktne perilice posuđa opremljene su naprednom tehnologijom zvučne izolacije koja osigurava tihi rad. Ovo je osobito važno u stambenim prostorima otvorenog koncepta gdje bi bučni uređaj mogao narušiti mir.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Izbor urednice