Povežimo se

Događanja

Trend report: Novosti sa sajma u Koelnu

Sredina siječnja rezervirana je za prvi veliki sajam namještaja u godini. Na njemu se odmah vide trendovi koji će vladati interijerima u predstojećoj sezoni. Napravili smo mali pregled viđenoga u Koelnu. 

Mnogim posjetiteljima međunarodnog sajma namještaja u Koelnu novi su se izlošci činili nevjerojatno poznatim. Osebujne fotelje i sjedeće garniture na povišenim nogicama izvrsno nadopunjavaju zanimljive komode.

cologne-koln-grad-domnakvadrat

Imm Cologne

U dnevnim prostorima ima malo polica jer u današnje vrijeme novih tehnologija, knjige postaju izložbeni primjerci. A vrlo često svoja blaga gostima pokazujemo na različitim displejima.

Sjedećim garniturama prevladavaju različite taknine, a među njima i dalje dominira baršun. Boje su često žarke. Dapače, ako je suditi prema ovim izlošcima, teško je izdvojiti boju koja će prevladavati ove sezone, makar su se našli i neki u boji koralja koja je proglašena bojom 2019. godine.

imm-cologne-koln-stolice-šarene-domnakvadrat

Imm Cologne

Dašak luksuza i dalje se zadržava u interijerima, pa često se baršun kombinira sa zlatnim i mesinganim elementima, primjerice u tabureima.

Prevladavaju retro elementi. Nije tu riječ samo o klasicima razdoblja modernizma i sredine 20. stoljeća, već se njihove forme pojavljuju svuda, reinterpretirane u novim proizvodima, ali s novim koloritom ili izvedbom.

Treba naglasiti da svaki komad namještaja djeluje kao solo igrač koji se ističe u interijeru ujedno se s ostalim komadima natječući za mjesto zvijezde prostora. Namještaj je sve manji, modularniji i multifunkcionalniji. Veliki komadi namještaja ne trpe uzorke, pa se oni sramežljivo povlače na tapete ili pak naglašavaju komode.

Do sada su interijerima vladale neutralne nijanse, sive i pastelni tonovi, ali čini se da se boje koje će vladati interijerima sve više odmiču od skandinavskih motiva, te su inspirirane prirodom i etno motivima. Dvije su smjernice za boje u interijeru – koloritno ili tamna elegancija.

Imm-cologne-ljudi

Imm Cologne

Kad govorimo o materijalima, drvo je definitivno nepobjedivo. Dominira blagovaonicama. To je održivi materijal koji je ujedno udoban, zdrav i svestran.

I u spavaćim sobama ima noviteta. One su i dalje jako udobne, a sada su postale i jednostavne za održavanje jer kreveti su poput sjedećih garnitura na povišenim nogicama. Sudeći prema viđenom u Koelnu ni tu ne treba oklijevati od zelenila.

Ideja pametnog doma i dalje je u centru zbivanja što se najviše vidi u kuhinjama. Jer hladnjaci razmišljaju umjesto vas, pećnice se otvaraju na dodir, a roboti peru suđe i čiste kuhinju.

Oglas
Kliknite kako biste komentirali

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar

Događanja

Predstavljena ekskluzivna suradnja GEMMA B&D i SMEG-a

Ekskluzivna suradnja hrvatske tvrtke GEMMA B&D i talijanskog proizvođača SMEG svečano je predstavljena na događanju koji je privukao pažnju javnosti. Pod reflektorima su zablistale obje kompanije naglašavajući jedinstvenu povezanost između sofisticiranog stila poznatog talijanskog brenda i stručnosti domaće tvrtke osnovane prije više od 30 godina. 

GEMMA B&D

Davor Jurčić kaže da je GEMMA B&D startala 1992. godine s kućanskim aparatima i nastavili sve do danas, a u međuvremenu, od 2004. godine ušli su i u svijet profesionalne tehnike, laboratorijske, gastro, HOREKA biznisa, poslovanja s kavom i zadržala se evo i do danas, kad predstavljaju ekskluzivnu suradnju koja nije samo poslovni spoj već i izraz strateške vizije obje tvrtke. 

Danas predstavljamo SMEG koji je na neki način šlag na torti, pored svih brendova koje mi već dugi niz i predstavljamo i favoriziramo u ovoj regiji, ne samo Hrvatskoj nego i u još ostalih pet zemalja i SMEG koji je vrlo poznat, jak kao brend u kućanstvu ali u medicinsko laboratorijskom i u gastro segmentu, tako da se fenomenalno uklapa sa našom poslovnom politikom, izjavio je Davor Jurčić za Dom na kvadrat. 

Od svog osnutka, SMEG je izgradio ugled kao sinonim za eleganciju, inovaciju i pouzdanost u kućanskim uređajima, što vješto ujedinjuje s privlačnim dizajnom. 

SMEG

SMEG je najvjerojatnije najpoznatiji talijanski proizvođač kućanskih uređaja. To je obiteljska tvrtka osnovana 1948., još uvijek u rukama obitelji i tijekom godina postala je simbol talijanskog dizajna, talijanske kvalitete i talijanske proizvodnje. Od sedamdesetih godina, SMEG je počeo suradnje s poznatim dizajnerima, poput slavnog arhitekta Canali sa sveučilišta u Parmi koji je dizajnirao naše sjedište, na primjer, Renzo Piano koji je vjerojatno jedan od najpoznatijih arhitekata u svijetu, rekao je Massimo Zava iz SMEG-a

Posebnu pažnju posjetitelja privlačila je kolekcija koja je rezultat suradnje sa slavnom talijanskim dizajnerskim dvojcem Dolce & Gabana. 

Ovo je naš zadnji projekt, posljednja suradnja s poznatim talijanskim dizajnerima, koje imamo posljednjih godina i ove godine imamo novu liniju, Blue Mediterraneo u skladu s mediteranskim stilom, talijanskim stilom, objasnio je Zava. 

Jedna od ključnih značajki SMEG proizvoda jest njihov prepoznatljiv retro dizajn koji spretno spaja klasične elemente s modernom tehnologijom. Osobito je prepoznatljiv FAB, hladnjak inspiriran pedesetim godinama prošlog stoljeća koji oživljava nostalgiju za prošlim vremenima.  

Uređaji u paleti živopisnih boja

FAB je rođen 1997., ovo je stvarno ikonski proizvod, vjerojatno simbol SMEG-a, i ako pitate što je SMEG ili koji proizvod prepoznajete kao SMEG to je frižider, rekao je Zava. 

Svoje mjesto na prezentaciji dobili su i mikseri, aparati za kavu te mnogi drugi uređaji, izrađeni u paleti živopisnih boja.

Mi smo prije dvije godine inicijalno krenuli s profesionalnim segmentom prvenstveno gastro, nakon toga smo implementirali i njihov takozvani instrument division koji je uglavnom orijentiran na bolničke i laboratorijske sisteme, a sredinom ove godine startali smo s kućanskim programom podijeljenim na male i velike kućanske aparate, izjavio je Jurčić. 

Pećnice elegantnog dizajna, koje obožavaju entuzijasti, savršeno se uklapaju u različite kuhinjske ambijente, pružajući pritom preciznu kontrolu temperature, različite načine pečenja te brojne funkcionalnosti koje olakšavaju pripremu jela. Prepoznatljiv stil i domaća stručnost, kombinacija je koja će pomoći u oživljavaju dizajna brojnih domaćih kuhinja.

Nastavite čitati

Događanja

Ne propustite 6. SREDIŠNJU Konferenciju o održivoj gradnji

Besplatno prijavite Vaše sudjelovanje!

Hrvatski savjet za zelenu gradnju organizira 6. SREDIŠNJU KONFERENCIJU O ODRŽIVOJ GRADNJI koja će se održati 15. studenog 2023. godine, u hotelu Sheraton, u Zagrebu.

Konferencija predstavlja središnje godišnje okupljanje profesionalaca koje se bavi održivom gradnjom, zelenom ekonomijom, energijom i urbanizmom.

GLAVNE TEME KONFERENCIJE:

  • EU i nacionalne direktive u području graditeljstva
  • Dekarbonizacija sektora zgradarstva
  • Kružno gospodarstvo i klimatske promjene
  • Održivi proizvodi i tehnologije u graditeljstvu
  • DGNB – razvoj i implementacija certifikata u RH
  • Smanjenje emisija CO2 financiranjem održivih projekata

Niže možete pronaći više informacija o glavnim predavačima, a cijeli program (8 SSU) pogledajte OVDJE.

Održiva rješenja u industriji gradnje

U današnjem svijetu održiva gradnja nudi brojna rješenja kako za zgrade tako i za infrastrukturu. Međutim, oni koji žele usvojiti održive prakse nailaze na različite prepreke povezane s građevinskim procesima, pravnim pitanjima, korporativnim ciljevima, IT pitanjima povezanim s digitalizacijom i ljudskim čimbenicima. Stoga Holcim Hrvatska dovodi vrsnu stručnjakinju Agnes Petit koja će održati predavanje na temu: Braking down barriers for sustainable solutions in the construction industry: an entrepreneur perspective.

Regenerativni dizajn

Nadalje, Američko veleposlanstvo pozvalo je Arlena Stawasza, Regional Resilience Leader for Gensler in the EU, koji će održati zanimljivo predavanje na temu: REGENERATIVE DESIGN: MITIGATING CLIMATE RISK + CARBON REDUCTION. Gensler je globalna tvrtka za arhitekturu, dizajn i planiranje s 53 lokacije i više od 7000 zaposlenih stručnjaka umreženih diljem Amerike, Europe, Kine, Azije i Pacifika i Bliskog istoka.

Domaći predavači

Također, dva vrlo poznata hrvatska arhitekta podići će vrijednost konferencije sa svojim predavanjima – Prof. emer. dr. art. Nenad Fabijanić, d.i.a. održat će intrigantnu prezentaciju: ARHITEKT NEODRŽIVA OSOBNOST?! te prof. Krešimir Rogina, arhitekt, atraktivno predavanje pod nazivom: Postoji li ARHITEKTONSKI DNK?!.

Konferencija je izvrsno mjesto za upoznavanje, razmjenu znanja i iskustava, a namijenjena je svima koji se bave građevinskim i energetskim sektorom, a predavanja i sudjelovanje u panel diskusijama potvrdilo je više od 25 predavača uključujući investitore, developere, projektante, bankare, predstavnike javnog, energetskog i bankarskog sektora.

Prijavnicu te sve informacije možete pronaći na web stranici Konferencije.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Izbor urednice