Povežimo se

30s

Oglas

Interijeri

Revolucionarna dizalica topline – Daikin Altherma4

Prošloga tjedna u Frankfurtu je održan međunarodni sajam grijanja, klimatizacije, hlađenja i kupaonske opreme ISH. Uz brojne novitete predstavljena je i nova dizalica topline za stambene prostore, koja kombinira hlađenje i grijanje prostora korištenjem tople vode u jedinstvenom sustavu uštede energije.

Inovacija na tržištu

Daikin Altherma dizalica topline promijenila je standard na tržištu toplinskih pumpi. Nova serija Altherma 4 predstavlja dodatni pomak na tržištu zrak – voda dizalica topline.

Daikin Altherma 4 postići će novu razinu tehnologije dizalica topline. Četiri su značajna poboljšanja: prvo je da je puno pažnje usmjereno na očuvanje okoliša te su donesena rješenja sa smanjenim utjecajem na okoliš, nadalje, donosi maksimalnu energetsku učinkovitost, ima dug životni vijek. Moderne jedinice vrlo su tihe kako ne bi smetale korisnicima i njihovim susjedima.

Donosi dodatne energetske uštede

Altherma 4 dizalica topline sadrži posebno razvijene komponente koje poboljšavaju učinkovitost i fleksibilnost u primjeni, a istodobno štite sve faze ciklusa uporabe proizvoda. Govorimo o pametnom rješenju koje će donijeti dodatne energetske uštede.

“Na primjer, kada povežete fotonaponske panele s našom tehnologijom za grijanje, koristeći solarno proizvedenu električnu energiju, možete ju vratiti u spremnik tople vode za kućanstvo i zagrijati vodu, radije nego ju vratiti u elektro mrežu. To je tehnologija koja omogućava pametne kuće kao i mogućnost povezivanja sa smart home sustavom. Pametna tehnologija optimizira upotrebu električne energije koliko god je to moguće.”

Prilagođava se životnom stilu svakog pojedinca

Sustav projektiran za ugodniju svakodnevnicu omogućava korisnicima programiranje početka rada prema vlastitom životnom stilu. Moguće je automatsko određivanje temperature vode prema vanjskoj temperaturi, a ako se vanjska temperatura promijeni jedinica će sama kompenzirati i spriječiti nagle promjene temperature u slavinama. Opcija Multi+ korisnicima omogućava postavljanje prioriteta za klimatizaciju, a jednostavno se povezuje sa svim uređajima u sustavu, bez obzira o kojem se proizvođaču radi.

To su također očekivanja kupaca, jer ako kupujete toplinsku pumpu, mora biti pametna. Mora imati mogućnost povezivanja sa svim pametnim uređajima kod kuće. Sa Daikinovom Altherma 4 omogućavamo jednostavno povezivanje s uređajima treće strane.

Kontrolna ploča spremnika s intuitivnim zaslonom omogućuje vlasnicima jednostavnu optimizaciju i upravljanje s bilo kojeg mjesta van kuće. Patentirana „Feel good“ tehnologija, dodatna je prednost ovog sustava.

Mislili su na sve

U Daikinovu toplinsku pumpu Altherma 4 ugrađena je „Feel good“ tehnologija, što zapravo znači da se želi pružiti osjećaj bezbrižnosti svima, bilo da se radi o njivovim partnerima, instalaterima ili krajnjim korisnicima. Instalaterima žele pružiti maksimalnu podršku i ponuditi im vrhunske treninge, online platforme koje mogu lako koristiti kao i najkvalitetnije proizvode, te im time olakšati posao. Korisnicima žele osigurati bezbrižnost uz vrhunski educirane stručnjake od strane Daikina i ponuditi im rješenja koja pružaju maksimalan komfor u svakom domu.

Ova dizalica topline koristi prednosti novih tehnologija odgovarajući potrebama korisnika, a uzimajući u obzir sigurnost, ekonomičnost i energetsku učinkovitost kao važne parametre za bolju životnu svakodnevnicu.

Daikin Altherma 4 bazirana je na Althema tehnologiji, koja je vrlo uspješna u zadnjih 15 godina i najprodavaniji je hidraulični sustav grijanja. Prodano je više od 1.2 milijuna sustava grijanja od 2006. godine.

Nastavite čitati

Predstavljamo dom

Stan kao iz čarobnog šešira

Zavirili smo u stan naše poznate klobučarke Staše Čimbur. Prostor u kojem se živi, radi, sanja i stvara, razigran je bojama, okupan radošću, stvoren je iz mašte, a smješten u Zagrebu.

Atelje kao iz bajke

Nadaleko poznati šeširi naše klobučarke Staše Čimbur spoj su umjetnosti, mode i dizajna. Njezin atelje podsjeća na pomno režiranu filmsku bajku, prepunu boja i emocija. 

“Taj prostor je podijeljen vrlo funkcionalno, ovaj ulazni prostor je na neki način izložbeni prostor, ovdje završe svi predmeti koje napravim, iskreiram, na raspolaganju su za isprobavanje. Zadnji predmet koji se uselio ovdje je ovalia, egg chair”, govori Staša.

Riječ je o replici stolice iz ’68. danskog dizajnera Henrika Thor-Larsena. Ovalia Egg chair bila je neizostavni dio interijera sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a njezina popularnost ne jenjava ni nakon više od pola stoljeća otkako je prvi put postavljena na Skandinavskom sajmu namještaja.

“Pobrala je slavu u filmu Men in black. Kad sam je ugledala, bila sam magično privučena ovoj stolici, nisam mogla odolijeti i evo za sada je ona dio ovog prostora. Nadalje, u prostoru se nalazi segment radnog dijela u kojem navlačim šešire, krojim, stvaram, šivam. Ovdje je sve prepuno raznih kutija, materijala”, objašnjava.

Servisna kupaonica

“Ovdje odlažem stvari koje se suše i ovdje je tzv. servisna kupaonica, i to je omiljeno prostorija moje kćerke Eve Lote zato jer je crno bijela.”

U uređenju ove prostrane kupaonice sudjelovala je cijela obitelj i svakome je ispunjena po jedna želja. Neki su dobili kadu, a neki iznenađenje.     

Voli provoditi vrijeme u maloj kuhinji

Na prvom katu je smješten životni prostor. Veća cjelina je podijeljena u tri segmenta. Kuhinja iako mala vrlo je funkcionalna, a Staša je odlučila koketirati s industrijskim dizajnom, pa su zato plohe odabrane u srebrnoj varijanti četkanog čelika sa malim pomičnim funkcionalnim otokom i sa Stašinom omiljenom crvenom bojom za detalje, sve je na dohvat ruke i ovu kuhinju Staša jako voli.

Kombinacija šarenog dnevnog boravka s industrijskim dizajnom kuhinje, kutnom garniturom u klasičnoj plavoj boji koja je proglašena dominantnom bojom u interijerima 2020. godine, raznobojnim jastucima i slikama na zidu prostoru je dala balans.

Kupaonica je zaista posebna

Orijentalni stil prevladava u prostranoj kupaonici s walk-in tušem bez staklene stijene. A osim po stilu, Stašina kupaonica posebna je i po jednom elementu koji se u domovima ne sreće često, a vjerojatno je san svakog muškarca.

Posljednja prostorija koju smo obišli spavaći je prostor Stašine kćeri. Djevojačka soba s malom bibliotekom i slušaonicom. 

Prostor koji ne želite napustiti

Čarolija kojom odišu obje etaže ima nevjerojatnu moć odnijeti vas iz sive svakodnevice i povesti u zaigrani svijet klobučarke koji nećete htjeti napustiti. Uzmete li u obzir da prostor zapravo nikad nije bio namijenjen za stanovanje, priča poprima sasvim drugu dimenziju.

“On je bio strašno zapušten i na neki način uništen, devastiran i kupili smo ustvari samo školjku”, prisjeća se.

A upravo onako kako to školjke čine, i ova je u svojoj unutrašnjosti oblikovala sjajni biser vrijedan divljenja.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Oglas

Izbor urednice