Povežimo se

Mömax #nestonovo

Oglas

Uradi sam

Ovo je najlakši način za popravak drevnog poda u vašem domu

Popravite i obnovite izgled vašeg drvenog poda ovim jednostavnim trikom

Kada se drveni podovi u vašem domu oštete, razmislite o metodama popravka kako biste uklonili tragove kandži, brazde i ogrebotine.

Dubinsko brušenje električnom brusilicom za pod će ukloniti mnoge ogrebotine, ali brušenje je neuredno i invazivno. Također, brušenje se ne preporučuje na drvenim podovima budući da je gornji sloj furnira od tvrdog drva pretanak. Ostale jednostavne, jeftine mogućnosti brušenja uključuju izblijeđivanje, stapanje i bojanje ogrebotina kako bi se popravio njihov izgled i očuvalo zdravlje vaših drvenih podova.

Odredite vrstu podova

Procijenite podove i ogrebotine i odredite svoju vrstu podova. Podovi izrađeni od punog drva gotovi su na gradilištu, postavljaju se nedovršeni i kasnije se dovršavaju na mjestu. Zbog svoje debljine mogu se više puta brusiti i premazivati.

Ponekad je teško razlikovati obrađeno drvo od konstruiranog drva.

Konstruirano drvo je napravljeno u tvornici i dopremljeno u daskama, obično sa kosinama ili razmacima između dasaka.

Je li luksuzni vinil doista luksuz?

Temeljito očistite drveni pod

Prije početka bilo kakvog popravka ogrebotina, temeljito očistite pod na području ogrebotina.

Prebrišite pod od eventualne prašine, zatim ga operite sa sredstvom za pranje podova. Za posebno prljave podove od tvrdog drva odaberite sredstvo za čišćenje podova s ​​kisikom koje će mjehuriće istjerati prljavštinu s površine.

Planirate premjestiti namještaj? Stručnjaci kažu da ta navika potiče dobro raspoloženje

Ne koristite sredstva za čišćenje koja koriste vosak, pastu ili sredstva za poliranje za zaštitu, sjaj ili premazivanje poda; namjera je samo očistiti ga, a ne zapečatiti. Zatim prijeđite na sljedeće korake kako biste popravili sitne ili dublje ogrebotine.

Kako popraviti sitne ogrebotine

Sitne ogrebotine na drvenim podovima su tanke i plitke. Ogrebotine paralelne sa vlaknima drva mogu se lakše uklopiti u boju nego ogrebotine s križnim vlaknima.

Kako popraviti vrata koja škripe? Uz pomoć pet jednostavnih trikova riješite problem

Za uklanjanje sitnih ogrebotina utrljajte plod oraha po dužini ogrebotine. Trljajte ga oko 30 sekundi. Pričekajte dvije,tri minute dok ulje iz oraha ne prodre u drvo. Prirodna ulja od oraha prodjet će u drvo i pomoći će zacijeliti ružne tragove. Područje zatim nježno ispolirajte krpom od mikrovlakana i vaš pod ( ili drugi drveni namještaj ) izgledati će kao nov!

Duboke ogrebotine

Duboke ogrebotine dubine duge su preko 30cm. Obično su uzrokovane psećim kandžama ili klizanjem teškog namještaja ili uređaja po podu. Ako postoje brojne duboke ogrebotine i imate čvrsti drveni pod, najbolje je da drveni pod u potpunosti izbrusite.

Za više lokaliziranih dubokih ogrebotina, ispunite ih punilom za drvo, a zatim pomiješajte boju. Evo što možete učiniti kako bi spasili vaše drvene podove:

  • Utisnite drveno punilo u ogrebotinu nožem za kit, pažljivo zadržavajući se unutar oštećenog područja.
  • Zagladite mokro punilo.
  • Obrišite višak dok je punilo za drvo još mokro.
  • Ostavite punilo da se suši najmanje dva sata.
  • Nakon što se punilo osuši, izbrusite ga ručno. Izbjegavajte brušenje poda oko mjesta popravka ogrebotina.
  • Nijansirajte stvrdnutu punilu bajcem za drvo da odgovara boji poda.

Ako su udubljenja izuzetno duboka ispod završnog sloja poda i vidite znakove savijanja i čašice, truleži ili oštećenja od vode, vrijeme je da pozovete stručnjaka. Stručnjak za restauraciju drvenih podova može procijeniti i popraviti ploče pomoću veće brusilice, provjeriti razvoj plijesni ili po potrebi zamijeniti neke ploče.

Zašto je višeslojni parket dobar odabir? Ovo su osobine i prednosti dvoslojnih i troslojnih parketa

Nastavite čitati

Dizajn i trendovi

Novi koncept stila i funkcionalnosti u kupaonici

Scavolini Miko – moderan dizajn, profinjeni materijali i sofisticirane estetske kombinacije

Scavolini Miko kolekcija kupaonica

Odabir pravog namještaja i elemenata za kupaonicu možda je i najvažniji dio njenog uređenja, uključuje odabir pravog stila, doviljnog kapaciteta pohrane, odgovarajuće veličine i naravno prihvatljive cijene. Kupaonica se ne preuređuje tako često pa je cilj opremiti je namještajem koji će dugo trajati i uvijek izgledati moderno i lijepo.

Kako se radi o malim prostorima planiranje je važno pa je potrebno izmjeriti prostor i odrediti kvalitetan raspored kako bi se lakše odabrali odgovarajući elementi. Prekrasna velika kada će prostor učiniti dojmljivim, ali ako se radi o maloj kupaonici, u njemu neće izgledati dobro. Iako je danas ponuda kupaonskog namještaja bogata, odabir previh elemenata za svoju kupaonicu može biti izazov.

Scavolini kupaonice Zidni ormarić s Dove Grey sjajnom lakiranom strukturom i Dove Grey mat lakiranim lamelnim vratima s profilom ručke i okruglim udubljenim profilom ručke u srebrnoj boji. U skladu s umivaonikom od porculanskog kamena Calacatta Emerald (10 cm debljine) s umivaonikom Monolith; Luis ogledalo s trakastim svjetlom Brill finish; držač za ručnike i police u obliku slova L u završnici od čelika iz serije Clever.
Desno, Kami samostojeća kada u mat boji Solid, Steel Finish polica u obliku slova L, serija Clever i visoka zidna jedinica sa sjajno lakiranim i mat lakiranim lamelnim vratima.

Kupaonski ormarići i prostor za pohranu

Kupaonski ormarići su “must have” svake kupaonice. Oni osim što moraju kvalitetno ispuniti svoju svrhu, moraju biti i estetski ugodni. Ako odaberete pravilno uvelike ćete olakšati korištenje, a vaša kupaonica će privlačiti pažnju svakoga tko u nju uđe. Moderni kupaonski namještaj dolazi u raznim veličinama i bojama te završnim detaljima, a minimalistički dojam se može postići pravom kombinacijom.

Scavolini kupaonice Zidni ormarić s Dove Grey sjajnom lakiranom strukturom i Dove Grey mat lakiranim lamelnim vratima s profilom ručke i okruglim udubljenim profilom ručke u srebrnoj boji. U skladu s umivaonikom od porculanskog kamena Calacatta Emerald (10 cm debljine) s umivaonikom Monolith; Luis ogledalo s trakastim svjetlom Brill finish; držač za ručnike i police u obliku slova L u završnici od čelika iz serije Clever.
Desno, Kami samostojeća kada u mat boji Solid, Steel Finish polica u obliku slova L, serija Clever i visoka zidna jedinica sa sjajno lakiranim i mat lakiranim lamelnim vratima.

Scavolini Miko kolekcija nudi upravo to. Kombinacija inovativnosti, kvalitetnog istraživanja i brige o detaljima ističe ovaj kupaonski namještaj nenametljivim i istodobno elegantnim izgledom. Posebnost Miko kupaonskih ormarića je funkcionalnost koja tekođer djeluje kao geometrijski ukras.

umivaonik od Calacatta Emerald porculanskog kamena (10 cm debljine) s umivaonikom Monolith;
Zidni ormarić s Dove Grey sjajnom lakiranom strukturom i Dove Grey mat lakiranim lamelnim vratima s profilom ručke i okruglim udubljenim profilom ručke u srebrnoj boji.

Detalji, teksture i završne obrade kupaonskog namještaja

Danas se sve više pažnje poklanja završnim detaljima na kupaonskim elementima. Elegancija u uređenju kupaonice je iznimno poželjna, a nju je moguće postići izborom profila, uzoraka i završnih obrada.

Kada govorimo o kvalitetnim komadima namještaja, savršenog dizajna, talijanski stil i kvaliteta Scavolini kupaonica se uvijek isticala.

Scavolini kupaonice Kompozicija se sastoji od: zidnog ormarića za umivaonik od dekorativnog melamina Gold Oak s profilom ručke i ravnim udubljenim profilom za držanje u završnici od titana; Ploča od porculanskog kamena Calacatta Oro (10 cm debljine) s ugrađenim umivaonikom Monolith; Ikon ogledalo u srebrnoj završnici s Nanda svjetlom u mat crnoj završnici.

Miko nudi široku paletu završnih obrada, boja i teksturiranih rješenja koja omogućuju prilagođavanje i povećanje vrijednosti svake kupaonice, udovoljavajući i najzahtjevnijim ukusima. Konkretno, tri nove boje s bisernim efektom – Cuvée, Pas Dosé i Perlage – nadopunile su sjajnu i mat lakiranu ponudu, a također se nude u prepoznatljivoj verziji s okomitim letvicama.

Širok raspon estetskih dizajnerskih rješenja koja izdvajaju kupaonski asortiman Miko uključuje i suvremenija rješenja, kao što su vrata okvira u boji Dark Steel Aluminij s okruglom žičanom mrežom, prozirnim dimljenim ili prozirnim stopsol staklom, koja se mogu odabrati na zidnim, ležećim ili visećim kliznim elementima.

Ploča od porculanskog kamena Calacatta Oro (10 cm debljine) s ugrađenim umivaonikom Monolith; Ikon ogledalo u srebrnoj završnici s Nanda svjetlom u mat crnoj završnici.
zidni ormarić za umivaonik od ukrasnog melamina Gold Oak s profilom ručke i ravnim udubljenim profilom za držanje u završnici od titana; Ploča od porculanskog kamena Calacatta Oro (10 cm debljine) s ugrađenim umivaonikom Monolith.

Izaberite najbolju opciju za Vašu kupaonicu

Za proizvode Miko asortimana moguće je izabrati konfiguracija detalja i prilagođenu veličinu kako bi se prilagodili svakoj kupaonici. Kompozicije se mogu kombinirati s inovativnim umivaonicima od raznih materijala i ogledalima, kao i s nekoliko opcija rješenja rasvjete i odgovarajućeg namještaja.

Ploča od porculanskog kamena Calacatta Oro (10 cm debljine) s ugrađenim umivaonikom Monolith;

Scavolini, talijanski smisao za ljepotu

Scavolini je osnovan u Pesaru 1961. godine zahvaljujući poduzetništvu braće Valtera i Elvina Scavolinija. U samo nekoliko godina, mala obrtnička tvrtka specijalizirana za proizvodnju kuhinja pretvorila se u jedno od najvažnijih talijanskih industrijskih poduzeća. Smješten u Montelabbateu (PU), industrijski pogon pokriva površinu od 204.000 m² – od čega je 90.000 u zatvorenom prostoru – i zapošljava više od 750 zaposlenika. 

Tvrtka je sada mjerilo za industriju u cijelom svijetu i sinonim je za kvalitetu Made in Italy. Od 2012. godine asortiman uključuje i kupaonske kolekcije, kao rezultat želje brenda da zadovolji specifičnu potrebu na tržištu koje je neko vrijeme zahtijevalo ponudu ad hoc rješenja za ovo područje. Tijekom godina, Scavolinijev asortiman proizvoda još je više proširen, također kako bi uključio široku lepezu namjenskih rješenja za dnevne sobe – s ponudom koja uključuje integrirane i neovisne dnevne sobe – sve do walk-in ormara.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Izbor urednice