Bez kategorije
Jamie Oliver roštilji napokon kod nas
JO roštilji od lijevanog željeza i čelika s termometrom, grijanim policama za hranu za vrhunski užitak cijele obitelji i svih gostiju.

U prodajne centre Lesnine stigli su vrhunski roštilji koje potpisuje Jamie Oliver. Ime jednog od najpoznatijih kuhara današnjice jamči kvalitetu i vrhunsku razinu izrade, a roštilji su namijenjeni svima – bez obzira je li riječ o iskusnom stručnjaku za meso ili nekome tko jednostavno obožava društvo prijatelja i vrtne zabave.

Jamie Oliver u svojoj širokoj liniji proizvoda nudi kvalitetno rješenje za male i velike obitelji. Svaki roštilj sadrži maksimalnu površinu za pečenje, a izrađen je u kombinaciji od lijevanog željeza i nehrđajućeg čelika što cijeloj konstrukciji jamči dugovječnost bez obzira na čestu upotrebu.


Isto tako „ova igračka za muškarce” sadrži niz praktičnih dijelova i nastavaka, pa tako Jamie Oliver roštilj u svojem poklopcu ima ugrađen termometar, a masivniji modeli posjeduju i grijane police koje čuvaju optimalnu toplinu već pripremljene hrane. Tu su i kotači koji osiguravaju mobilnost.
Roštilji Jamie Oliver imaju sve za savršenu pripremu hrane bilo kada.
SVAKA HRANA NA ROŠTILJU JOŠ JE BOLJA!
Bez kategorije
Danas je Badnjak, dan kojeg krase brojni običaji
Dio običaja je pao u zaborava, a dio ih se još uvijek njeguje.

Badnjak je dan uoči Božića kada se najčešće obavljaju posljednje pripreme za Božić. Čisti se kuća, kiti božićno drvce, peku kolači, radi francuska salata, jede bakalar. U ponoć se tradicionalno ide na polnoćku, a nakon na druženje. Ove godine morat ćemo bez toga kao i velikih obiteljskih okupljanja. No, pitanje je znamo li uopće što je Badnjak? I kakvi se običaji uz njega vežu?
Badnjak je posljednji dan Došašća. Sama riječ dolazi od riječi bdijeti, bdijeti čekajući rođenje Isusa Krista. Nekada se bdjelo uz svijeće u miru i tišini. Vjernici na ovaj dan poste, a na jelovniku je najčešće bakalar. Trpeza na stolu bi trebala biti bogata kako bi i naredna godina bila takva. Žene su na taj dan tradicionalno pekle kruh koji bi krasio stol sve do Sveta tri kralja.
Pred večer domaćin bi unio badnjak i slamu u kuću. Slama se tumači kao sjećanje, da se Isus rodio na slami, čime je simbol jasli u betlehemskoj spilji. U prošlosti se večeralo na slami na kućnom podu, pa se zato i danas, ispod stola za kojim se večera na Badnjak, stavi malo slame. Dok se ispod okićenog božićnog drvca stavljalo, a neki to još uvijek rade, žito. Na blagdanski stol stavlja se pšenica posijana na blagdan Svete Lucije.
Odlazak na polnoćku nije se propuštao. Nakon nje, običaj je bio da si ljudi međusobno čestitaju Božić. U nekim krajevima Hrvatske Božić su pjesmom po domovima čestitali koledari. Običaj koledovanja očuvan je u Dubrovniku.
Bez kategorije
Najšarmantnije kolibe u kojima bismo rado proveli zimu
Male su, simpatične i vrlo ugodne za boravak.

Iako nema zime, kolibe u planinama vrlo su atraktivno i poželjno mjesto za provesti zimske dane. Malo mira i tišine bez stresa i gradske vreve mnogima je lijek, a mi smo na Pinterestu pronašli baš takva mjesta. Možda dobijete inspiraciju i odlučite se na pothvat gradnje baš takve kolibe.
Naravno da moraju biti drvene i okružene drvećem.
Kako izvana, tako drvo dominira i iznutra. Rustikalni stil savršen je za ovakve kolibe jer im daje potrebnu toplinu i ugođaj.
A za još bolji ugođaj pobrinut će se i kamin koji je nezaobilazan u ovakvim kućicama. Ili pak peć na drva.
Tepisi i krzno utoplit će i najhladnije zimske dane i noći.
A u ovo vrijeme ne smiju se zaboraviti ni božićni ukrasi.
You must be logged in to post a comment Login