Povežimo se
Lesnina - Beskontaktna dostava

Interijeri

Miele ponovo pomiče granice!

Miele predstavlja revolucionarnu novu metodu kuhanja – Pećnica Dialog je brža i svestranija od bilo kojeg drugog proizvoda za kuhanje i daje izvrsne rezultate

Objavljeno

u

Kuhanje ribe u bloku leda ili telećeg filea u omotu od pčelinjeg voska bez otapanja? Sada je došlo vrijeme da se ponovno otkrije kuhanje – s Dialog pećnicom iz tvrtke Miele.

Po prvi put se koristi tehnologija u kojoj elektromagnetski valovi reagiraju na teksturu hrane na inteligentan način. Meso se, primjerice, kuha ravnomjernije, zadržavajući svoje sokove. Riba i povrće čuvaju svoju finu strukturu, a tijesto se diže znatno bolje. Različiti svježi sastojci za čitavi obrok mogu se staviti zajedno na lim za pečenje u pećnicu i svi su gotovi do savršenstva u istom vremenu – i do 70% brže nego konvencionalnim metodama kuhanja.

Dramatična ilustracija načina na koji je Dialog pećnica revolucionirala kuhanje - riba ugrađena u blok leda: riba u središtu kuha se bez topljenja leda.
Photo: Miele

Dialog pećnica bit će predstavljena na hrvatskom tržištu početkom svibnja 2019.godine.

Izvana je izgled Dialog pećnice identičan izgledu njegove kopije klasične pećnice, ali iznutra Dialog pećnica otvara sasvim jedan novi svijet užitka kuhanja i pečenja.

Jedan primjer koji zbunjuje publiku na prezentacijama je sirovi file ribe postavljen u blok leda koji se nalazi u Dialog pećnici. Rezultat: riba unutar leda je skuhana dok je sam led ostao i dalje zamrznut.

Ne manje impresivan od nezamislivog je ovaj primjer: Uzmimo janjeći but i postavimo ga na postelju od povrća crvenih paprika i zelenih šparoga. Popunimo preostali prostor lima za pečenje sa pekarskim krumpirom te stavimo u Dialog pećnicu. Nakon otprilike 45 minuta, janjetina izlazi sočna i ravnomjerno kuhana, povrće je blago al dente, a krumpir ukusno mekan – bez ikakvog prekida ili potrebe za uvođenjem dodatnih sastojaka. Bilo bi nemoguće kuhati ovo jelo u klasičnoj pećnici s tako dobrim rezultatima i u tako kratkom vremenu. Isto tako, različiti sastojci kao što su losos i lisnato tijesto – nebeska kombinacija okusa – mogu se pripremiti jednostavno, brzo i samo u jednom postupku.

Dialog pećnica tvrtke Miele postavljena je da revolucionira način pečenja i kuhanja. Hrana s različitim teksturama tradicionalno zahtijeva različite postavke sada se mogu pripremiti zajedno. Rezultati očaravaju čak i profesionalne chef-de-cuisine. Pečenje na povrću priprema se do savršenstva u Dialog pećnici bez prekuhavanja povrća. Štoviše, kuhanje je znatno brže
Photo: Miele

Širok raspon primjena i kvaliteta rezultata proizlaze iz M-Chef tehnologije tvrtke Miele. Ova tehnologija primjenjuje elektromagnetske valove na hranu koja stvara toplinu za kuhanje. Dialog pećnica ima modularnu jedinicu koja generira elektromagnetske valove u određenom frekvencijskom području i distribuira ih u pećnici preko dva senzora visokih performansi.

Budući da su molekule u hrani raspoređene na različite načine, pa čak se i preuređuju tijekom kuhanja, kontinuirano podešavanje frekvencije podržava proces kuhanja. Isti senzori također daju Dialog pećnici povratnu informaciju o količini energije koju je hrana apsorbirala.

Gledano izvana, nova se Dialog pećnica može lako zamijeniti za klasičnu pećnicu. Svatko tko poželi peći kruh bez kore može to učiniti u Dialog pećnici.
Photo: Miele

Izvrsni rezultati zahvaljujući M Chef u kombinaciji s toplinom

Daljnja značajna prednost M Chefa proizlazi iz činjenice da se hrana kuha ‘volumetrijski’: na primjer, file mesa je jednolično ružičast od ruba do jezgre. U klasičnoj pećnici, to je mnogo teže jer toplina uvijek putuje izvana prema unutra. Kada se jezgra čini gotova, vanjski slojevi su često već pretjerano pripremljeni.

Budući kuhanje s elektromagnetskim valovima ne narušava strukturu površine hrane, kruh se može peći u potpunosti bez kore. Za klasični kruh i pečene arome u mesu, M Chef tehnologija uvijek se kombinira s toplinom. U tom smislu, Dialog pećnica idealno je opremljena jer nudi mnoge značajke vodećih Miele uređaja za kuhanje, uključujući i komforan M Touch zaslon i pirolitičko samočišćenje. Elegantno i ujednačeno osvjetljenje na svim razinama prvi put je zajamčeno visokokvalitetnom LED rasvjetom BrilliantLight.

Umreživost Dialog pećnice obećava inspiraciju i dodatno zadovoljstvo kuhanja. Korisnici mogu birati iz ponude brojnih automatskih programa posebno razvijenih za Dialog pećnicu u bazi recepata koja je uključena u Miele@mobilnu aplikaciju. Jednim klikom postavke automatskog programa prenose se izravno na uređaj.
Photo: Miele

Miele aplikacija prenosi parametre recepta ravno u Dialog pećnicu

Povezivost Dialog pećnice pruža inspiraciju i dodatno zadovoljstvo kuhanja. Značajka recepta uključena u Miele@mobile aplikaciju predstavlja idealno polazište za eksperimentiranje i isprobavanje novih ideja jer korisnicima nudi brojne automatske programe razvijene posebno za ovaj novi proizvod.

Uz videozapise za pripremu hrane i popise za kupovinu, aplikacija također omogućuje prijenos parametara recepta izravno na uređaj. Ova funkcija stavlja korisnike u izravni kontakt s Miele razvojnim kuhinjama jer su recepti koje su oni razvili i odobrili dostupni za preuzimanje praktički odmah.

Korisnici Dialog pećnice naići će na dva nova koncepta: gurmanske jedinice (Gourmet Units) i intenzitet. Gurmanske jedinice služe kao jedinica energije koja se primjenjuje na hranu, pri čemu jedna gurmanska jedinica odgovara jednom kilojoulu (kJ). Postavke intenziteta su “visoke”, “srednje” i “nježne”. Za većinu prehrambenih proizvoda, „visoki“ je ispravan izbor, a ‘nježan’ je idealno mjesto za osjetljiva jela poput sufflea.

Elegantan dizajn podržava revolucionarnu tehnologiju kuhanja: Dialog pećnica iz tvrtke Miele znači inovativno kuhanje, izvrsnost rezultata, jednostavnu pripremu hrane i uštedu vremena.
Photo: Miele

‘Gourmet Assistant’ i ‘Gourmet Pro’ podržavaju kreativnost

Automatskim programima se ovaj novi uređaj pojednostavljuje, a da pritom ne uguši kreativnost korisnika. Za veću individualnost postoje dvije mogućnosti za iskusne kuhare: ‘Gourmet Pro’ namijenjen je korisnicima s određenim iskustvom i onima koji vole eksperimentirati. U ovom slučaju, svi parametri kao što su način rada, gurmanske jedinice, intenzitet i vremena kuhanja moraju se odabrati ručno. ‘Gourmet Assistant’ podržava kuhara sugerirajući postavke ovisno o vrsti i količini hrane kako bi se osigurali izvrsni rezultati.

Direktor Miele
Dr.Markus Miele

Media kontakt HR:
Ana Turkalj
Tel: +385 1 6689 040

Interijeri

Prekrasni uskrsni ukrasi koji će vas razveseliti

Priroda se budi, Uskrs je pred vratima. Uskrsni ukrasi su u našoj fotogaleriji

Objavljeno

u

Autor

uskrsni-ukrasi-set-za-jelo-zec-domnakvadrat-iris-mbm-vrtni-centar

Šareni ukrasi dat će živost svakom domu, pogotovo nakon tmurne zime. Uskrsni ukrasi idealan su način za unošenje živosti u vaš dom. Uz to, kombiniranjem različitih ukrasa možete razvijati kreativu, kako kod vas, tako i kod vaše djece.

uskrsni-ukras-vjencic-iris-mbm-vrtni-centar-domnakvadrat
Foto: Iris MBM Vrtni centar

Iris MBM Vrtni centar nudi pregršt šarenih dekoracija kojima možete obogatiti svoj dom. U ova izazovna vremena dostupni su vam putem webshopa, te u vaš dom stižu dostavom.

uskrsni-ukrasi-zelenilo-iris-mbm-vrtni-centar-domnakvadrat
Foto: Iris MBM Vrtni centar

Bilo da je riječ o vijencu za vrata, dekorativnim jajima i nezaobilaznim zečevima, šarenih boja i različitih materijala. Uskrsni ukrasi mogu se kombnirati s već postojećim posudama i teglama, a bit će izvrstan ukras u staroj zalijevači.

uskrsni-ukrasi-set-za-jelo-domnakvadrat-iris-mbm-vrtni-centar
Foto: Iris MBM Vrtni centar

Osim ukrasa, potražite i posuđe dekorirano uskrsnim motivima. Uskrsna će trpeza sigurno biti ukusnija upravo iz tog posuđa.

Šareni uskrsni ukrasi su u našoj fotogaleriji!

« 1 od 2 »

Prepustite se mašti i kombinirajte uskrsne ukrase i dekoracije, kako u domu, tako i u vašem vrtu. Neka njima vlada šarenilo i zelenilo, baš kako i priliči ovom dobu godine. Jer u vrijeme kada vas e poziva da ostanete doma, treba naći načina da se zabavite i opustite, pa zašto jedan od njih ne bi bio dekoriranje doma uskrsnim dekoracijama.

Nastavite čitati

Arhitektura

Stara vura – povijesnom prostoru udahnut novi život

Interijer restorana Stara vura je sinergija povijesne gradnje i modernističkih elemenata i primjer aktivne zaštite povijesnih građevina.

Objavljeno

u

Autor

stara-vura-unutrasnjost-restorana-stare-cigle-domnakvadrat

Gornji grad

Ljepote zagrebačkog Gornjeg grada i danas oduzimaju dah brojnim građanima i posjetiteljima. Da mogu govoriti, zidovi starih građevina ispričali bi nam mnoge tajne. Zato, u modernim vremenima, imaju svoje glasnogovornike koji ne dopuštaju da se povijest zaboravi.

gornji-grad-zagreb-stara-vura-domnakvadrat
Foto: DOMnaKVADRAT

Kroz povijest ovog dijela grada proveo nas je gospodin Aleksandar Bašić, diplomirani inženjer arhitekture.

stara-vura-kompleks-bivseg-samostana-domnakvadrat
Foto: DOMnaKVADRAT

1647. tadašnji magistrat Grada Zagreba odobrio je časnim sestrama Klarisama gradnju samostana. Samostan je omeđen srednjovjekovnim obrambenim zidom na sjeveroistoku, a na zapadu ulicom na čijem vrhu se nalazi Popov toranj – utvrda koja je u 13. stoljeću bila u vlasništvu zagrebačkog biskupa zbog kojeg se u narodu i ustalio ovaj naziv.

ulaz-u-staru-vuru-opaticka-ulica-domnakvadrat
Foto: DOMnaKVADRAT

Zanimljivo je da je u vrijeme kada se gradio samostan, do njegova ukinuća, prema današnjoj Opatičkoj ulici postojao dio koji je spajao tri krila. I tu se nalazio hodnik koji je povezivao ta tri krila, a prema ulici nije imao prozore, jer je red bio vrlo strog i onda su ti prozori oslikani na donjoj etaži. Kasnije su probijeni drugi otvori, međutim, zanimljivo je da u originalnom nacrtu tih prozora nema i nisu bili.“, ističe arhitekt Bašić.

Stara vura kao primjer aktivne zaštite povijesnih građevina

Prozori nisu jedini koji su se počeli otvarati. Cijeli kompleks otvorio se građanima. Na vrhu Popova tornja od 1903. građani i posjetitelji mogu uživati u prekrasnom pogledu u nebo u Zvjezdarnici. A samostanska zgrada, koja je doživjela dosta preinaka u 19. stoljeću, obogatila je kulturnu i ugostiteljsku ponudu grada.

popov-toranj-zvjezdarnica-gornji-grad-zagreb-domnakvadrat
Foto: DOMnaKVADRAT

U atriju nekadašnje zgrade samostana, koja je danas u funkciji Muzeja Grada Zagreba, nalazi se i restoran Stara vura.

dvoriste-stara-vura-muzej-grada-zagreba-domnakvadrat
Foto: DOMnaKVADRAT

U unutrašnjosti restorana, osim savršenog spajanja okusa, spojio se i moderni dizajn sa starom arhitekturom. Zaštita povijesnih građevina pokazala se najboljom kad je aktivna – što znači da građevine imaju sadržaje koji će omogućiti njihovo redovito održavanje.

stara-vura-unutrasnjost-restorana-stare-cigle-domnakvadrat
Foto: DOMnaKVADRAT

Prema arhitektu Barišiću, prostor restorana Stara vura prikazuje uspješnu mogućnost doživljaja povijesnog trenutka u jednom suvremenom ambijentu. Kameni blokovi kao temeljno ziđe za gradnju samostana, svodovi od opeke i žbuka skinuta sa zidova za bolji doživljaj građevinskih struktura oplemenjeni su modernim i funkcionalnim elementima. Prije svega, rasvjetom.

unutrasnjost-stara-vura-rasvjeta-domnakvadrat
Foto: DOMnaKVADRAT

Svjetlost u ovaj podrumski prostor unijela su ogledala postavljena na svodovima i zidovima, a za dašak luksuza zaslužan je odabir baršunastih stolaca i biljaka. Poseban pečat i intimnost ovom interijeru daje kutak s klavirom i udobnom sofom.

stara-vura-klavir-i-zid-domnakvadrat
Foto: DOMnaKVADRAT

Za one koji vole boraviti na otvorenom tu je i terasa. Uz čašu dobrog vina i zalogaj rade se najbolji planovi. A planskom prenamjenom starih prostora u moderne i njihovim korištenjem, središtima gradova udahnut ćemo novi život.

detalj-ljetne-terase-stara-vura-domnakvadrat
Foto: DOMnaKVADRAT

Nastavite čitati

Interijeri

Utjecaj mikroklime na zdravlje

Presuh i prevlažan zrak uzrokuju bolesti. Za optimalno zdravlje treba nam optimalna mikroklima. Nucleus centar za mikroklimu ima rješenje

Objavljeno

u

Autor

hibridni-uredjaj-BONECO-H400-domnakvadrat

U vrijeme kada zdravstvena ugroza potencijalno vreba iza ugla, jedina sigurna oaza je vlastiti dom. No, da bi on bio doista siguran, trebalo bi se pobrinuti i za mikroklimu koja u njemu vlada.

Prema riječima gospodina Dražena Medveda, direktora Nucleus centra za mikroklimu, mikroklimu u prostoru definiraju temperatura i vlažnost zraka. Higrometar je uređaj koji precizno mjeri postotak vlage i temperaturu u prostoru, a idealna mikroklima bi se ostvarila kada bi temperatura zraka bila između 22 i 23 stupnja, a relativna vlažnost bi bila oko 50 posto.

Ovlaživači zraka i hibridni uređaji

U sezoni grijanja, sluznice su dodatno isušene i time prijemčljivije na bolesti. Tu u pomoć uskače ovlaživač zraka. “Ovlaženi zrak može pomoći još dodatno, jer je poznato da se virusi kao vrlo sitne čestice vežu za čestice vode i lakše padaju na tlo i na taj način se lakše uklanjaju iz zraka.”, istaknuo je gospodin Medved. Za najbolju kvalitetu zraka u vašem prostoru pobrinut će se hibridni uređaji.

Kod hibridnih uređaja, kao što je Bonecov H400 zrak se ovlažuje i pere. Zrak iz prostora prolazi kroz dvostruki filter, dolazi do posebno izrađenog diska ili materijala koji se okreće u vodi te se metodom hlapljenja vraća čist i ovlažen u prostoriju. Kod kombinacija ovlaživača i pročistača, efikasnim sustavom filtriranja iz zraka se uklanjaju pelud, prašina, životinjske dlake, grinje, duhanski dim i mirisi.

Sušači (odvlaživači) zraka

Suhi zrak, prema riječima gospodina Medveda, može isušiti i antikni namještaj i skupocjene parkete. No, trebalo bi pripaziti da postotak vlage u zraku ipak ne prelazi 50 posto. Jer, prevelika koncentracija vlage može također imati negativne posljedice na zdravlje. Ona može potaknuti razvitak i razmnožavanje grinja, mikroskopskih organizama čiji nusprodukti završavaju u kućnoj prašini i mogu izazvati alergijske reakcije. Također, može utjecati i na razvoj plijesni, gljivica i bakterija.

“Ukoliko ljudi u prostorima primjete pojavu plijesni u kutovima (obično se to događa na mjestima gdje su hladni mostovi u prostorijama i u lošije izoliranim objektima), tada je naročito potrebno sušenje zraka.”, istaknuo je Dražen Medved iz Nucleus centra. Prostore s velikim postotkom vlage u tom slučaju bi trebalo osušiti, a tu će najbolje pomoći odvlaživač.

Trotec TTK 51E sušač (odvlaživač) zraka

Presuh ili prevlažan zrak negativno će djelovati na vaše zdravlje. A ono nam je najvažnije, stoga se potrudite da ga očuvate.

Kako održati zdravu klimu u domu donosimo vam u suradnji s Nucleus centrom za mikroklimu.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Izbor urednice

POPULARNO